|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
3.11.2007 23:00:37   
Anonimen
Kako kaj nosečnice? Jaz se moram pohvalit , da imam prve nosečniške hlače, ker drugače ne bo šlo očitno. user posted image
Vse hlače premajhne v pasu. Da ne govorim, da sem v 1 tednu pridelala 3 kile in pol.user posted image  Štartala sem z 57, 5, danes na vagi 60,5. Kako pa kaj vaša teža? Imate kaj problemov?

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 901
4.11.2007 6:57:18   
lonapo
jutro,

evo mene v službi, kjer zaboga nimam kaj počet..., dokler se prvi gost ne zbudiuser posted image .

<Slabosti še kar vstrajajo, zdej morm it že zjutraj bruhat ko vstanem; včeraj sem šla ob petih popoldan čežat in se do dons zjutraj isem dvignla, ker mi je bilo cel večer takouser posted image . Jest ne morem več, po štirih urah službe sem tolk zbita , kot da bi v rudniku delala; prilegle bi se mi počitnice user posted image .

Taly jest sem shujšala za 1 kilo; v prvi nosečnosti pa sem imela do 8 tedna že 8 kil več.

Lep pozdrav!

Lonapo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 902
4.11.2007 7:22:25   
Bety upa
Dobro jutro!user posted image

Kolikor vidim, slabosti se pojavljajo po 8.tednu. Torej, mene to še vse čaka. Pušenjak svetuje uporabo Rupuruta nosečnicam in zagotavlja, da nima stranskih učunkov. Meni je pomagal v prejšnji nosečnosti.

Občudujem punco, ki je  imela krvave izcedke in ni uporabljala dabroston, ker misli, da škodi otroku. Kapo dol!!! To je pogum in samozaupanje! .....user posted image

Včeraj sem prebrala, da se v 6.tednu začne razvijati posteljica, ki se vrašča v sluznico in pripravlja na svojo vlogo. Verjetno je to razlog, zakaj izcedki.

Jaz pa vsak dan izvajam terapijio na sebi, da ne smem črno misliti, da je vse v redu.... Nikoli si nisem predstavljala, da ti lahko en neuresničen cilj tako močno vpliva na psiho....

Tudi danes bo en lep dan....

LP

(odgovor članu lonapo)
Neposredna povezava do sporočila: 903
4.11.2007 8:02:28   
*Mojca*
Bety upa, jaz imam slabosti od 6 tedna naprej, imam pa občutek da je zadnjih par dni malo boljše.

Taly, jaz sem pridelala 1,5kg v 8 tednih, zdi se mi da vse zadnje 4 tedne, na žalost v rit in ne trebuščka.

Lep dan vsem!

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 904
4.11.2007 9:02:36   
Anonimen
Dobro jutrouser posted image

Jaz sem tud nekaj pridelala, ampak to predvsem zato, ker mam prebavne probleme. Sploh več ne vem, kaj naj naredim. Donat mi gre na user posted image , kaj drugega pa še nisem poskusla. Če ima katera kakšen dober predlog, ga bom zelo vesela.

Ampak suhih sliv, namočenih v vodo ne bi. Kaj drugega?

No, lp, pa glede na to, da sončka ni, vam pa jaz pošiljam enega.

user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 905
4.11.2007 9:05:50   
Anonimen
Bety upa....hvala za lepe besede glede moje odločitve-dabrastona.Sama sem prepričanja,da je naše telo eno res dobra mašina in stvari, ki niso dobre zanj,ga lepo izločijo,če je kaj narobe s plodom,bo to telo zaznalo in opravilo naravno selekcijo,raje sem žalostna sedaj,pa kasneje pozabim na to,kot,da moram celo življenje živeti z otrokom s katerim je kaj narobe,pa ne me narobe razumet,seveda bi mela rada takšnega otroka in mu nudila vse kar bi lahko,ampak roko na srce,želja vsakega starša je imeti zdravega in srečnega otroka. 
Drugače pa sem ok,malo mi je slabo,a ni panike,še vedno pridno hodim na fitnes,tako,da so kilogrami še vedno isti in tudi hlače gredo še vse gor,mislim pa da bom menjala hlače naslednji mesec.A ste se že prijavile za nuhalno in pri kom,sama sem se sicer pri Pušenjaku,a sem naročena že skoraj v 14 tednu,tako,da mislim da se bom prenaročila h komu drugemu.
Nya....hvala za tortico,pridno se uči,še par dni,pa bo mimo,potem boš pa lahko uživala.
Lunca14

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 906
4.11.2007 10:54:51   
Anonimen
Nya....še odgovor zate,za uspešno prebavo,jaz prakticiram in deluje,grem na wc vsaj dvakrat ali celo tri krat na dan......veliko sadja in ogromno vode in gibanje.Preverjeno in deluje.Lunca14

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 907
4.11.2007 11:02:25   
kodrana
jutro nosečke.

jaz nisem še nič se poredial, ker mi je skos slabo. sem pa tudi hitro azdihana, tako da ni šans, da neki telovadim.. hodim na sprehode in to je to. pa še slabo mi takoj rata.

Bety upa, ja jaz jemljem dabroston. si ne upam nehat. pa ne, da je z otrokom kaj narobe, ampak kaj če spadam pod tisti 1%, ki ji dabroston pomaga-torej, da rumeno telesce propada. zaradi dabrostona ne bo plod zdržal, če je okvarjen. v prvi nosečnosti, mi je odmrl, kjub dabrostonu. mislim, da je bolje, če začneš že z dabrostonom, da ga jemlješ skos. sicer pa na vseh zdarvilih piše, da imajo lahko stanske učinke.. prav tako tu piše, da ne izklučuje posledic na plodu, saj se vsaka tovarna hoče zavarovat.. dokazanih posledic na plodu pa ni, ker drugače ga g. ne bi predpisovali tako na veliko. jaz ga vsekakor bom jemala do konca 12T. tudi g. mi je tako rekla, ne vem, zakaj bi nekaj po svoje. do 11T jemljem 3x na dan, potem par dni 2x na dan, potem pa še 1x na dan in konec. postopoma. to je samo moje skromno mnenje. vsaka pa ravna po svoji vesti.

nya božica. jaz še nimam tako hudih težav. svetujem ti, da veliko piješ, pa sadje in zelenjavo, pa balastne snovi. pa kak sprehod si privošči, glede an to, da se skos učiš.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 908
4.11.2007 11:38:06   
alea01
Ola punce!

Sem ze mislila, da sem zmagala po vcerajsnjem ne-bruhanju. Pa nisem. Danes zjutraj sem spet bruhala in to kislino, ker je zelodcek bil prazen. Pol pa tko pece po grlu, za znoret. Razmisljam, da bi tu pa tam vzela rupurut. Ceprav v prvem trimesecju naj nebi jemali, ampak tut ce vzames ni nic hudega.
Meni so se slabosti zacele pojavljati v 7t, bruhat sem pa zacela tocno, ko sem stopila v 8t.
Na tehtnico si vec ne upam stopit, ker me je strah kolk sem shujsala. ampak, kolikor vem, v prvem trimesecju to otroku ne skoduje, saj otrok rabi hrano kasneje. Tko, da sem mal pomirjena, da ne bi z mojo pikico bilo kaj narobe.
Pazim pa, da mi vsaj nekaj hrane ostane not, ker drgace moram na infuzijo. Zaenkrat kar zvecer pojem ne zbruham.

ej, punce! Vse bo minilo, pol bomo pa vse sijoce, vesele nosecnice brez tezav. A ne???? OPTIMIZEM!!!!!

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 909
4.11.2007 15:23:52   
Anonimen
Hvala vsem za spodbudo pri učenju in za predloge v zvezi z zaprtostjo. Saj bo minilo, kajne? Ja, ko gre izpit mimo bo 100x, ne 1000x bolje. 

Lepo nedeljsko popoldne še naprej!

(odgovor članu alea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 910
4.11.2007 22:20:39   
Anonimen
Kaj tukaj nihče več ne čveka? Bom pa jaz malo.
Samogovori mi nkol niso šli. Pa tud sedet za knjigo 5 ur ali več ne, ker sem družaben človek, knjiga pa nič ne odgovarja. Ampak sedaj me je tud to doletelo. Pa kaj moremo, tko je. Upam, da bo ta teden tega konec. Bi morala nardit eno hudo obljubo.

Če naredim strokovni izpit, bom...

Kaj?? A ima katera kakšen dober predlog?

No, moj samogovor ne bo predolg, ker slovenščina kliče.

Lep pozdrav od mene za vse user posted image  in tudi tiste, ki že imate user posted image  in vse bodoče user posted image .

Mal sm zabluzila...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 911
5.11.2007 7:47:33   
slovenka
Punce dobro jutro. Kako ste kaj?
Jaz nimam nič več kil, me kar šraufa ipd., tako da se ne redim, tako da obleke imam še kar vse iste. Se mi zdi, da bo še kar en čas tako. Bruham na srečo ne, čutim pa pogosto en knedl v grlu - pomagajo pa se mi zdi da juhice. Imam pa tudi jaz težave z energijo, imam ogromno dela, pa bi najraje kar ležala, gledala TV ipd. Hm, pa ne bo šlo tako, službo imam kar zahtevno, pa še selitev je blizu. Ima pa me vsak večer že tam pri dnevniku, da bi šla kar spat.
Aja, pa jutri imam pregled. jupppi. čeprav ne vem, kaj bodo rekli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 912
5.11.2007 8:09:03   
Kaja08
Dobro jutro punce! Žanka, čestitam za user posted image  user posted image  - boste imeli še pestro!!
Nya, za boljšo prebavo predlagam, da ješ kosmiče, baje tudi čaj plahtica pomaga. Jaz zaenkrat še nimam zelo velikih problemov, čeprav se zgodi, da kakšen dan ne grem.
Jaz imam pa danes pregled user posted image user posted image  Jeeeejjjj, komi čakam! Ampka pomoje me ne bo dala na UZ, ampak bom imela samo ambulantni pregled - me še niso stehtal, pa pritiska zmerl. Pa krvne in urinske teste bova pregledale, če je vse v redu - vem, da mam premal železa, upam, da to ni kej hudo narobe.
Slovenka, jaz sem tud skoz brez energije in bi samo ležala na kavču - pomoje moj misl, da blefiram in izkoriščam tole user posted image  user posted image
lp, se javim še kej - še posebi po pregledu!!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 913
5.11.2007 8:11:42   
*Mojca*
nya, jaz ti lahko povem svojegauser posted image

Ko naredim strokovni izpit greva z dargim na Bled na pregrešno dobre kremšnite, neglede na kileuser posted image In če  mi bosta pasale 2 bom pojedla 2 user posted image

Slovenka,tudi mene čaka selitv konec meseca pa bi samo spalaaaa..
Včeraj sem šla čistit kopalnico....katastrofa kako pušča folk za sabo. Nisem mogla verjet, da je še pred 2 tednoma tam živela družina z malim otrokom...
Danes zvečer nadaljujem...

Lep dan vsem, v LJ je sonček...

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 914
5.11.2007 8:29:45   
Kaja08
SEZNAM JUNIJČIC 2008

1. junij
TamaraJ
2.user posted image (2P 8.11.)

2. junij
Kaja08
1.user posted image   (P 5.11.,  NS 17.11.) 
Žanka 2.user posted image (user posted image user posted image )  (NS 22.11.) 
glen 2.user posted image
tweetek 1.user posted image
cv3rklic4  1.user posted image

3. junij 
Marty5 2.user posted image  (2P 14.11., NS 21.11.)

5. junij
Cofijana  1.user posted image   
Pikica_30 1. user posted image  

8. junij
busybee882006 2. user posted image

10. junij 
Taly  1user posted image   (2P 28.11.   NS 29.11)

12. junij
adeja    2.user posted image     
nInAzWeRiNa  1.user posted image
alea01

13. junij 
lonapo    2. user posted image   (1P 8.11.)
tindam (P 5.11.)

14. junij 
Nya (P 12.11.)
Kanta  user posted image user posted image

15. junij
sassy 1.user posted image
Lunca14 3. user posted image  (1.P 8.11.)
zp 2. user posted image  (P 7.11.)
rozica984 1.user posted image   

17. junij
*Mojca*
 1.user posted image  (1.P 12.11.) 
Shani  3. user posted image (1.P 8.11.)

19. junij
beyba  2. user posted image (1.P 6.11.   NS 4.12.)
fragola   1 user posted image   

25. junij
slovenka 1. user posted image (1.P 6.11.)

26. junij
RMRM 3. user posted image

30. junij 
Bety upa 4user posted image

????
anonimna thumbs up
3. user posted image    
fiesta
1. user posted image  (1P 6.11.)

čbela

anonimna user posted image

anonimna AA

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 915
5.11.2007 8:37:24   
Anonimen
Dobro jutro. Kako smo kaj?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No, mene spet čaka danes zobar, potem popoldan pa še k zdravniku, da damo karton na komisijo za podaljšanje bolniške.

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 916
5.11.2007 9:11:25   
fragola
Dobro jutro punce, kako ste kaj? Jaz sem bolj slabo včeraj mi je blo prvič slabo in sem cel dan pomalem bruhala, danes delam ma sem kot cunja!!! V soboto sem spet imela malo rjavega izcedka! v Petek mam pregled!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 917
5.11.2007 9:32:03   
alea01
Ola punce!

Danes sem spet bruhala. Pa kdaj bo tega konec user posted image  
A ste se ve ze kaj narocile na NS? V LJ baje delajo samo v Dravljah. A mogoce katera ve koliko casa je cakalna doba? Sicer bi raje sla v Velenje, ker mi je blizje, sam ne vem, ce se to da, ker imam G v LJ.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 918
5.11.2007 9:39:58   
alea01
Fragola- dokler ni v izcedku sveze krvi se ne sekiraj. Sicer pa pravis, da ti je slabo, kar pomeni da je z bebiko vse OK. Zakaj? Lej, baje nam je slabo zaradi nosecniskega hormona HCG. Ta se v prvih treh mesecih povecuje in nam povzroca slabosti, bruhanje itd. Ce je HCG nizek, to pomeni, da je plod v nevarnosti oz. se ne razvija kot bi se mogel in grozi splav. In dokler nam je slabo je vse OK! Zato pa po treh mesecih izginejo slabosti, ker hormon zacne upadati. Ene smo bolj obcutljive na HCG, druge pa manj in zato jim ni slabo. Srecnice!!!!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 919
5.11.2007 10:01:57   
Anonimen
Alea in fragola...najprej bom popravila alein komentar,glede izcedka....nič ni narobe če tudi je sveža kri,sploh ni razlike glede tega ali je sveža ali je rjav izcedek,izvor je isti,samo koliko časa je kri rabila do ishoda je druga,rjav izcedek se je nekoliko več časa zadržal v nožnici in kri je oksidirala in se obarvala v rjavo,sveža kri pa takoj priteče.Nič ni narobe s svežo krvjo,tako,da fragola,pomiri se s tem,da je počila ena žilica in kri odteka ven s plodom pa je vse ok.Ne boš verjela koliko dela psiha,jaz izcedka nimam že par dni,slabo mi pa je v pop,času,samo nič ne bruham,ampak nisem tudi v prejšnjih nosečnostih nič bruhala.Alea,saj bo kmalu minila ta bruharija,še prehitro,boš videla.Mejte se lepo,danes bo sonček iskoristite ga,Lunca14.

(odgovor članu alea01)
  Neposredna povezava do sporočila: 920
5.11.2007 10:25:38   
cv3rklic4
Živjo,
jaz sem se ravnokar naročila na NS v Zdravstvenem zavodu Dravlje (01 510 68 00). Sestra te vpraša po zadnjem dnevu menstruacije in sama izračuna do kdaj najkasneje te lahko naroči. NS se opravlja samo od 11. do 14. tedna nosečnosti, tako da čakalna doba sploh nima veze - v tem obdobju te "morajo" naročit.
Jaz sem dobila datum 17.11. (očitno delajo tudi ob sobotah), tako da je to sploh super, da bova z možem lahko šla oba, ne da bi bilo treba jemat dopust ali koristit ure.
Sicer me ni naročila k Pušenjaku ali Antonič Babnikovi, za katera se prebrala, da sta ful v redu, ampak je rekla, da vsi delajo enako. Za 60 eur dobiš slikice in podroben opis vsega skupaj.
To je približno to, ko bom pa enkrat tam, bomo pa videli. Upam, da bo zdravnik res vse razložil.
Lepo se imejte, pa pridne bodite!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 921
5.11.2007 10:32:37   
beyba
Dobro jutru pupe...

Kolk je men user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  dans zjutri sem prvič kozlala ko vidra. Pa včeraj ko sem šla v trgovino in sem mogla 5 minut stat v vrsti, je čist mal manjkal da nisem skupi zlezla. Sem šla kar ven na stopnice sedet. Dons pa nisem mogla v službo, res ne. Tale nenehna slabost me ubija, karkoli pojem ni uredu, pa če nič ne jem spet ni uredu.... Jutri mam pregled oz UZ, pa če bo moja ginekologinja, jo bom prosila za kak teden ali dva bolniške, ker tole je pa noro. Se tolažim da sam še 38 dni , pa bo 1/3 za nami....

V službi mam namreč delo s strankami , pa ker mi je slab sem pol zoprna, pa ne morm se skoncentrirat, pa avto full slab prenašam, neglede na to kdo vozi.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 922
5.11.2007 10:41:04   
fragola
Joj jaz tudi sem spet slaba pa sem tako mislila, da to bruhanje bo šlo mimo mene! Ma kje je še konec delovnega dne, takoj ku pridem domou grem spat!!!

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 923
5.11.2007 10:49:31   
kodrana
IZVIRNO SPOROČILO: alea01

A ste se ve ze kaj narocile na NS? V LJ baje delajo samo v Dravljah.

ne, v lj delajo tudi v Domžalah NS-dr. strahova. jaz sem se naročila tja. ni važno kam greš (v lj, nm, postojno.. ) ker je samoplačniško in greš lahko kamorkoli.. jaz grem v lj., čeprav mi je nm bližje.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 924
5.11.2007 13:54:55   
Anonimen
Kako to, da ne greš v nm?

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?