|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
5.11.2007 14:55:57   
nInAzWeRiNa
helov no jst sem pa pravo nasprotje tistim bruhajočim nosečkam, jst sploh nimam več nobenih takih znakov včasih me je kar strah da je vse sam iluzija pa še pregled mam čez tri dni- komi čakam da bom končno kej zvedla,za enkrat me je kr strah da ne gre vse tko kot bi moglo-upam na drugo varjanto da mam pač srečouser posted image ojoj kjeee je še čet.moj prvi uz

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 926
5.11.2007 15:32:56   
kodrana
IZVIRNO SPOROČILO: nya

Kako to, da ne greš v nm?

sem šele sedaj videla tvoj post.
v nm ne grem, zato ker imajo samo 2d uz, 3d uz pa ne. jaz bi pa rada imela cd in lepo videla otročička. zato. pa še veliko slišim dobrega o dr. strahovi in dr. pušenjaku, potem pa grem raje kar tja. pa še spotoma bom šla lahko malo v nabavouser posted image .

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 927
5.11.2007 15:37:09   
kodrana
nInAzWeRiNa kar brez panike. si pač med tistimi srečnicami, ki jim ni nič slabo. lahko, da še vse pride.

mene dajejo vsak dan slabosti, pa utrujena sem , zadihana takoj, prsa so tako lepo velika in okrogla-nekja za mojega user posted image user posted image user posted image .
eni imamo bolj izražene znake, drugi manj.
joj, mene je dans že zjutraj v trebuhu zvijalo. pa še cel dopoldan, no sedaj se ej kar umirilo. upam samo, da ne bi bila kaka gripa..

lep popoldan.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 928
5.11.2007 19:37:34   
busybee882006
Dober večer!

Mater ste pridne pri pisanju. Pri avgustovkha 2006 sem lahko kak dan preskočila, pa še vedno hitro nadoknadila - tuki pa ni te možnosti. Se mi zelo dopade, ker vem, da vsakič ko pridem sem, bom imela dosti čtiva.

Danes sem imela pregled - beba je o.k. - tudi UZ mi je naredila, tako da imam sedaj še eno njegovo slikico. Na nuhalno se bom naročila kar pri dr. Strahovi - sem šla že prvič, pa mi je bila povsem v redu - pa še spol mi je že napovedala.

Slabo mi je vsake toliko časa, bruham pa ne. Na kg pa gledam bistveno bolj kot v prvi nosečnosti, tako da imam  še vedno iste kg kot pred zanositvijo.

Lep večer vsem!

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 929
6.11.2007 8:00:15   
slovenka
busybee, čestitke za uspešen pregled. user posted image user posted image user posted image

Beybi pa sedaj držim pesti, ker vem da ga ima zjutraj. No, jaz pa šele ob 16h. Joj, res upam, da bo vse ok. Sicer sem kar po starem, knedl v grlu in šraufanje, brunanje na srečo ne, ampak se mi zdi, da bo verjetno tudi to prišlo v naslednjih tednih. Sem pa rekla, da če bo danes vse ok, bom jutri povedala šefu - za primer, da mi bo res slabo in bi imela kake težave pri delu.
Sicer pa sem se včeraj počutila malo bolj pri sebi, ker sem imela toliko dela, da na user posted image niti misliti nisem mogla, danes pa bo kar podobno... Se pa je danes pri meni začel 8. teden. Lepo bodite, če se spet ne bom imela časa oglašati kot včeraj.

(odgovor članu busybee882006)
Neposredna povezava do sporočila: 930
6.11.2007 8:19:43   
fragola
Dobro jutro punce, jaz sem danes boljše kot včeraj! Bliža se mi drugi pregled!
JUHu petek bo kmali tu!!user posted image user posted image user posted image Komi čakam, da bom slišala srčke!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 931
6.11.2007 8:31:12   
Anonimen
Mene je pa nekaj obračalo včeraj po pudingu, potem me je pa zašraufalo.user posted image

Evo, zdej hitim k zobarju, ker včeraj nisem šla. Joj, samo prelagam. Se kar malo bojim.

Se tipkamo še naprej. Pa user posted image user posted image user posted image  za opravljenje preglede.

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 932
6.11.2007 9:27:50   
Kaja08
Dobro jutro!
cv3rklic4, jaz imam tudi 17.11. nuhalno v Dravljah - mogoče se bova pa celo videli, pa ne bova vedli, da sva to midve user posted image  Za 60 evrov dobiš CD, ne samo slikce, samo na začetku moraš že rečt, da ga hočš met. Če pa hočš samo slikce, je pa 50 evrov.
Včeri sem imela pregled - mislm, čakala sem 2 uri, zato da sem bila 2 minuti not. Ker sem mela ambulantni pregled, ni bilo UZ user posted image  Pa sem mislila, da bom spet dobila kakšno slikco... No, skratka - izmerila mi je pritisk, povedala sem svojo težo, napisala mi je materinsko knjižico (jeeeej, vsaj to sem dobila - pa zastonj je bila - a ni enkrat debata o tem padla, koliko stane oz. ne stane). No, in to je bilo to. Pa sem šla. Naslednji pregled imam čez 4 tedne (sej res, moram poklicati in se naročit), edino če bo na NS kaj čudnega je rekla, naj jo takoj pokličem, da bo pogledala in naročila amniocintezo.
lp

(odgovor članu cv3rklic4)
Neposredna povezava do sporočila: 933
6.11.2007 9:51:31   
fragola
Kaja ti si čakala samo dve uri jaz prvič sem čakala kar pet ur, sem mislila, da se mi zmeša upam, da bo v petek boljše in da mi ne bo treba tolko čakat!

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 934
6.11.2007 10:14:38   
anonimna thumbs up
Živjo še vsem tu user posted image

Kopiram post, ki sem ga glede materinske knjižice prejle napisala na Majčicah:

No, meni včeraj žilica ni dala miru in sem najprej vprašala na ZZZS, potem pa še 1x poklicala k svojemu G - ja, zaradi tiste user posted image  materinske knjižice.
Ker se zajuser posted image at res ne pustim. Ne rečem, če bi bila z G res zadovoljna, ajd, bi požrla tistih 5 EUR in si jo kupila sama. Tako pa ne bom!

Najprej sem na ZZZS telefonsko dobila odgovor, da je mat. knjižica krita iz osnovnega zdr. zavarovanja (OZZ) in jo moram dobiti brezplačno pri svojem G, če ima ta koncesijo.

Potem se naredim butasto in pokličem h G. pa me sestra začne prepričevati, da je tako že 3 leta, da jo moram kuopiti, skratka blablabla... Dokler ji nisem povedala, da sem jo pred slabimi 3 leti dobila pri njih zastonj. Na drugi strani žice - tišina user posted image  Sestra mi je nato trdno zagotavljala, da ima ona prav in da MK ni krita iz OZZ.

Jaz ne bi bila jaz, če ne bi potem na ZZZS zaprosila za pisni odgovor. In danes sem ga dobila user posted image  Kopiram:
"Spoštovani! Štev.: 099-3/2007-LJ/153

Prejeli smo vaše vprašanje, ki se nanaša na materinsko knjižico in
posredujemo vam sledeče pojasnilo:

V primeru, ko zavarovana oseba uveljavlja zdravstvene storitve v času
nosečnosti v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja (ne pa v
samoplačniški ambulanti) je materinska knjižica obvezna dokumentacija
preventivnega programa nosečnic, ki se izda pri prvem sistematičnem
pregledu nosečnice, kamor se vpišejo podatki opravljenega pregleda,
preiskav in opozoril.
Materinske knjižice zavarovanim osebam ni potrebno kupiti oziroma plačati,
temveč jo mora zagotoviti izvajalec - izbrani ginekolog.

Lepo vas pozdravljamo!

Ema Jereb
Referent za zavarovanje"

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 935
6.11.2007 10:18:45   
TamaraJ
me zanima, kakšen fris bodo naredili pri tvojem G potem, ko bodo to prebrali. Matr so cigani. Pokvarjenci. In sem že zdavnaj rekla, da moraš biti kar zelo tečen, da ne rečem zajuser posted image , če hočeš. da se upoštevajo vsaj tvoje pravice, kaj šele kaj drugega,.  Bravo anonimna thumbs up!!

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 936
6.11.2007 10:33:58   
anonimna thumbs up
Veš, TamaraJ, saj v osnovi nisem mislila iti do konca, ampak izredno težko prenašam laži. In to, kar mi je včeraj sestra pri G tvezila po telefonu, je bila LAŽ, tista ta prava, s kratkimi nogami user posted image

Odgovor z ZZZS sem si že sprintala in je pripravljen, da ga v četrtek, ko bom ravno šla v laboratorij, nesem h G. Norca se iz mene ne bo delal nihče!

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 937
6.11.2007 11:01:38   
fragola
Sonosečke mam eno vprašanje mene boli grlo sem malo prehlajena in me zanima če sploh lahko kaj pijem npr.aspirin plus c in lahko vzamem kaj za grlo?

Neposredna povezava do sporočila: 938
6.11.2007 11:06:36   
TamaraJ
Te razumem, jaz tudi ne prenesem laži in tega, da me ime kdo za butasto. V osnovi tudi jaz vedno prisegam na prijazen odnos in to, da smo ljudje in se da s komunikacijo na nivoju vse rešiti. Vendar pa te marsikatera situacija pripelje do tega, da postanem zoprna stranka, saj drugače čakam po 15 min za salamo npr. Ena šata po trgovino, druga počaaasi fila police, tretja se mal po telefonu meni in še kaj. Jaz pa kot budala čakam na njihove storitve, ki jih seveda dobro plačam. V mislih imam npr. trgovino v Cerknici. Drugače pa tudi jaz najraje obiščem trgovine, kjer se čutim dobrodošla. V primeri zdravstva: prekleto dobro plačujemo in tudi materinske knjižice načeloma ne dobiš zastonj. Če bi jo kupila v knjigarni bi jo po mojem mnenju dvakrat plačala. Nisem pa pozabila odgovora Dr. Pušenjaka, katerega si o tem spraševala in njegove primerjave z vstopnino v trgovino.
Ampak kakorkoli, dobiti moraš VSAJ kar ti pripada in super je, če se znajdeš

Amor Omnia Vincit

Neposredna povezava do sporočila: 939
6.11.2007 11:07:42   
TamaraJ
fragola, aspirina mislim da sploh ne smemo v nosečnosti. lahko pa Lekadol.. Aspirin pa lahko zelo škodi. Mislim, da sem tako slišala. Jaz ga ne uporabljam.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 940
6.11.2007 11:12:47   
fragola
Ma ok pa ne bom pila nič, ma tablete za grlo muzgam, ker me boli! Ali tudi tega nesmem?

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 941
6.11.2007 11:19:46   
zp
Halo Fragola,

aspirina res absolutno ne, lekadol je pa ok, s c-jem al pa brez.. za grlo pa lahko jemlješ Granobil al pa Panthol pastile...

jaz vas berem, pišem pa ne, ker je situacija bolj ali manj nespremenjena- slaaaaaaaabouser posted image  z izleti do školjke, še posebej zvečer, pa trebuh napet za 4 meseceuser posted image ...... jutri pa končno drugi pregled-držite pesti,da se vidi srček.. lep dan...

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 942
6.11.2007 11:28:51   
Anonimen
Pozdravljene vse user posted image , tiste, ki vam je in tiste, ki vam - rečete hvala bogu - ni slabo.

Men je blo dans zjutraj, sm prvič tud mela en manjši obisk do wc-ja.
V glavnem, za vse, ki imate danes in jutri preglede user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Ko bom šla v ponedeljek na pregled, bom tudi jaz sestro povprašala, kako je tole z materinsko, ker imam tud nadstandard.

Vam sporočim. Sicer pa moram se iti učit, izpit imam v četrtek ob 15h. Mam občutek, kot da nič ne znam.

LP

(odgovor članu zp)
  Neposredna povezava do sporočila: 943
6.11.2007 16:04:46   
Anonimen
Bejbe - nč ne čvekate, pol pa med pavzami nimam kaj počet. Dejte no, prosimuser posted image .

Grem zdej nazaj h user posted image , da mi bo kej v glavi ostalo.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 944
6.11.2007 16:15:16   
lonapo
ojla, vas komaj dohajam;

evo jutri grem v laboratorij, v čet pa končno pregled.
Ninazwerina-kje maš ti G.??

Moje zdravstveno stanje je na user posted image . (psu).
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , dons se mi je še vrtet začel na polno, bi 2x skoraj skup zlezla.

Katastrofa.

Lp, Lonapo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 945
6.11.2007 20:50:32   
alea01
Lubice moje, jaz bom kar umrla. Cel dan ze bruham, ko pa ne, mi je pa grozno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ce prav pomislim, bruham ze dva tednauser posted image  
sem se narocila na NS v Dravljah. Imam jo 30.11, ko bom v 13t. Ravno prav. Sam kje je se to. bo ze.

Nya- stiskam fige za strokovnega in ves, sem tudi jaz imela obcutek, da nic ne znam. ampak pol sem bila pa kar presenecena nad sabo, dejansko sem ful znala. In ti bos tudi!!!!! DRZI SE!!!!!!

(odgovor članu lonapo)
Neposredna povezava do sporočila: 946
6.11.2007 21:22:15   
beyba
pozdravljne...Naj se vma sam tolk oglasim da vam povem da je bilo na prvem UZ danes vse uredu. Je vidna vrečka, z živim plodom, velikim 1,47 cm jjjeeeeeejjjjjjj!!!  Prvo posvetovalnico imam 13.12 Uz pa potem ko sem jim m povedala da grem na nuhalno v dravlje sploh ni dala, bo dala šele potem ginekologinja. Mislila je pa 6.12. sam ne vidim smisla, če mam 2 dni prej nuhalno pri pušenjaku.

Tko daupam da je pri tebi slovenka tudi vse ok in da nam sporočiš vesele novice

p.s. Hvala za držanje pesti, sem se jaz tut kar nekajkrat nate spomnila dans!

pridne bodte pa merkite se

Aja ASPIRINA pa ne smeš ker ti kri redči!!!!  Nevarnost splava in poškodb ploda, piše naa navodilih za zdravila. Lahko pa lekadol, če ga pač nujno rabiš....

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 947
6.11.2007 23:09:14   
tweetek
Jaz sem spet nazaj - sem bila v toplicah kjer sem se dokončno uspela pozdravituser posted image ....Da zdaj malo delim moje znanje o tabletih za prehlad, ki sem si ga nabrala v zadnjih treh tednih user posted image : Ja, aspirin res škodi, Lekadol je pa med najvarnejšimi zdravili, tako da če ga rabiš, ga kar jej, samo ne več kot 3 na dan, vsaj tako mi je razložila G in zdravnica. Granobili in pantholi so  v redu, propolis v majhnih količinah tudi, ne smeš pa jest sirupov prosti kašlju in podobnih zadev. Ful pomaga grgrat žajbelj (skuhaš čaj)za grlo , samo ne ga pit, ker lahko škodi (zavira neke hormone ki delajo mleko...) Pa operili in podobne reči za nos tudi niso OK , poskusi s fiziološko in inhaliranjem nad paro (lahko kaneš v paro malo evkaliptusa ali mete). Pa če v enem tednu ni boljše pojdi do zdravnika.... Upam da boš kmal dobrauser posted image Jaz sem danes sredi mesta veselo bruhalauser posted image ,mi je na avtobusu slabo ratalo, ampk drugače pa kar gre
Boge so user posted image ko vam je tok slabo...

Se še kaj beremo - jaz se moram tud začet učit tako da bo malo manj časa za čvek... Vso srečo nya!

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 948
7.11.2007 7:38:17   
slovenka
beyba, čestitke, jupiiiii.
Pri meni tudi vse ok. Je bil kar fajn včerajšnji pregled. Moj je bil v avtu cel otročji, mene pa je tako skrbelo, da mi ni bilo za hec... potem sem pa 2 minuti počakala in so me že poklicali, moj plodek je pa velik 1,23 mm, G pa pravi, da srček lepo bije. Aja, Kaya, če lahko mi PDP spremeni na 21.6. Tako je zračunalo G.
Moram se pa naročit na NS in naslednji pregled imam 5.12. Komaj čakam, da mine še teh nekaj 'kritičnih' tednov. Danes imam tudi namen povedat šefu, samo ga še ni tukaj.  user posted image Sem pa ful ful vesela, da je vse ok. Imam pa ta večji pregled z laboratorijem in to takrat 5.12.

punce, lepo bodite, jaz moram na delo user posted image

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 949
7.11.2007 8:20:55   
Anonimen
Slovenka in beyba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za opravljen 1 pregled.
Pa če sem kakšno pozabila, tud čestitke.

Drugače sem pa zadnja 2 dni nekam bojevita s temi slabosti. Sem se prehitro hvalila, da mi nič ni.user posted image  Sem pa kontra od ostalih, ker mi je slabo samo zvečer, ko se najem.
Pa malo sem žalostna, ker je ena punca pri nas v 5 mesecu rodila mrtvega otroka. Doma je dobila v hlačah.user posted image  

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?