MARTINŠČICA
|
Hojla, pupe! Jaz sem se pred dobro uro vrnila iz Lj, kjer mi je krvni test potrdil nosečnost, tako da se sedaj uradno selim med nosečke. "Yes, yes!", bi reku dr. Tomaževič . Bilo nas je 5 trepetalk, štiri so malo čez 12. uro izvedele, da so noseče, pri meni so pa neki komplicirali. Sestra je rekla, da je toliko nekega hormona, da morajo kri razredčit in še enkrat delat test No, in potem sva z mojim dragim čakala kot dva loleka tam. Ampak na koncu sva dobila potrditev, da je test pozitiven (beta HCG - 5476). Aja, drugače pa nisem od ET-ja do testa nobenega Aspirina jedla. Jedla sem predvsem zdravo hrano, predvsem lignje, grozdje, CentramedMami in pijem veliko vode. Moram reč, da je današnja statistika v LJ izredno dobra. Sem pa tako napihnjena, da mi res čisto nobene hlače več niso prav, niti krilo. Pa boli me trebuh, premikam se kot stara mama, boli me ob zaključevanju uriniranja in večkrat na dan mi zvoni v levem ušesu. Dr. Drobnič je zato naredil oba UZ-ja in povedal, da je to povsem normalno za nosečnost po IVF postopkih. Sestra je rekla, da bo tako še vsaj do 12. tedna, potem pa itak moje telo prevzame tvorbo rumenega telesca in bom lezla narazen zaradi svojih hormonov. Tako da, jutri šibava v Škofjo Loko v trgovino za nosečnice po nove hlače. A je še kje kakšna trgovina z nosečniškimi cunjicami, lahko tudi rabljenimi? Dobila sem še 3 škatlice Utrogestana, bolniško do konca nosečnosti, pa zaradi bolečega uriniranja moram v laboratorij vodo oddat za vsak slučaj. Ta dan je bil tako naporen zame, da je noro. Stopnice so me ubijale ... Avta niti pod razno ne morem vozit. Sploh se ne morem toliko naprej držat. No, sedaj pa čist preveč jamram. Vse te tegobe so nepomembne, vse za , a ne. Sulfinija, ne pretiravaj z matičnim mlečkom, ker ne bo nič drugače. Odvečen se izloči in ga je škoda, ko je tako drag. Vsak dan se ga poje za velikost koruznega zrna in nič več. Ja, Citrončica sem bila, na klopci, čisto pri vratih, v edinih kavbojkah, ki jih za silo spravim gor, z odpeto durco in rdečem puloverju. Toliko zaenkrat. Lp Martinščica