dskubin
|
Da vas še jaz malo razvedrim z našimi nezgodami in prigodami. Vstane Draž popoldan: "Kje je očka? "Je šel k zdravnici, je bolan." Se očka vrne, Draž pa takoj: "Si dobil žigeca?" Ja valda, enga telebajska na čelo Pa Nutella je zdej po novo majmelada, marmelada = reklama (zdej pa vedi zjutraj, ko ti otrok prvič reče "Mama, namažeš reklamo?"), krogla za balinanje pa pobalinc No, kot že rečeno je že 2 tedna bolan bužec in včeraj zvečer kot zadnjo možnost poskusi še karamelno mleko. Jaz vem, kako to mora zgledat, delala pa še nkol. In si moj sam začne pripravljat. Pa stoji tam za štedilnikom in meša, meša, meša, pa se mi začne smilit, k že tolk dolgo stoji in ga zamenjam, k mu je blo prou videt, da ga noge slabo držijo. In mešam, mešam,.. v kozici pa smo cvrči in razpada v prah in vse vn iz posode okol leti (jaz pa glih spucala ploščo), cukr se pa nnoče in noče stopit. Pa obupam in kr pustim, on pa se ne da, pa da kako je čuden ta cuker (to je letel na mene, k sem seveda jaz enga čudnega s štacune prnesla) in praži naprej. Ko se končno naveliča, pazte, po sigurno 20+ minutah kar vsuje mleko noter. Pa meša, meša, da bo zavrelo in reče: Ej zakisalo je (spet na mene letelo - sem valda kupla slabo mleko), pol pa jaz vprašam: Ej, a si ti sploh cukr not dal? Me pogleda z enim zgroženim in užaljenim pogledom: ne. Sva pol ure mešala SOL No, sem se ga pol usmilla in v bore 4ih minutah prpravla tapravo karamelno mleko, zdej veva, da ne rabi tolk cajta.
|