|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
26.10.2007 11:39:41   
Vrtnica79
Hoj!

Pikica, glede posteljice- ta naša zložljiva ima dvojno dno. Taka da se nebom rabila sklanjat. Vzela pa sma jo zaradi tega, ker imamo bolj stisko z prostorom. Tako da bo pol user posted image  dobil "veliko" posteljo v otroški sobi. Mislim, da bomo nabavili kar nadstropno. Pa bo gori spala tavečja, seveda.

Jaz bom v P nesla : - materinsko, zdravstveno
                              -ščetko, pasto, glavnik, milo za tuširanje
                              -sp. perilo, nogavice, copate
                              -dudo, blazinice za dojenje
                              -adapter za telefon, fotoaparat

Za odhod domov pa bom mojemu spakirala oblačila za user posted image , pa plenice. Pa za mene po verjetnosti kar trenerko.
Sem pa malo pozabila kako moramo zimskeuser posted image  oblečt za odhod domovuser posted image  Kaj jim boste dale vse gor?

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
26.10.2007 11:51:21   
Magi*
ja, lanolinska krema je "must have". meni jo je ena kolegica pri prvem porodu dala, tako 100% naravno... tako zelo dobra kremica, ki pa se žal dobi samo v Avstraliji. zdaj bom pač kupla tiso v BC, ki je menda tudi čisto naravna. pomaga pa res zelo!

torej od kozmetike:
- vazelin za ustnice
- lanoslinska krema za bradavice (to je hkrati lahko tudi za ustnice)
- osnovna kozmetika za obraz
- glavnik
- šampon (če si mislite glavo umit - prvič bi bila ubila za eno pranje glave, pa nisem imela šampona, fena in tudi tolk švoh sem bila, da nisem mogla dolgo stati - izgubila sem pač 1,5l krvi)
- krema za roke (spet lahko kar tista a bradavice)
- zobna pasta in ščetka
- sem še kaj pozabilauser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
26.10.2007 11:52:40   
Foxina
jst bom pa kr seznam skopirala, ki sem ga našla:

PORODNIŠNICA

1. dokumenti (materinska, vsi izvidi, napotnica, ZZZS kartica, potrdilo o šoli (za partnerja), poročni list (če sta poročena) oz. potrdilo o očetovstvu, ki ga uredis na CSD
2. papirnati robčki
3. mobitel
4. polnilec za mobi
5. Fotoapart (rezerne baterije)
6. denar za avtomat (drobiž)
7. MP3 predvajalnik

za mamo:
1. toaletni pribor ( za tuširati, šampon za lase, zobna pasta, zobna ščetka, glavnik, krema za obraz)
2. gumica za lase
3. labela
4. Lanolin krema za bradavice
5. voda za pit !!!
6. 1x modrc za dojenje (brez  šivov  v košarici
7. balon za sedenje (če boste šivane) –prinese po potrebi,
8. nekaj za prigriznit (frutabela ipd)-  za oba,
9. nogavičke za mamico
10. vsaj enih 10 kom mrežastih spodnjic za 1 x uporabo
11. kakšne mehkejše vložke (vir 80 – so zakon, vir nature) in velike tamponaže, ki jih kupiš v lekarni
12. blazinice za dojenje –po potrebi
13. nastavki za dojenje –po potrebi
17. copati - natikači za v porodnišnico (s gumjastim podplatom)
18. kakšno revijo
19. intimno milo, intimne robčke
20. spodnje hlačke (za domov)

za dete za domov:
1. nogavičke za dojenčka
2. rokavičke
3.1 x bodi
4.1x benikca ali puloverček
5.1 x tanke bombažne žabice do pasu
6.1 x plišaste (toplejše) žabice
7.1 x bombažna kapica
8.1 x toplejša kapica
9.copatki
10.LUPINA!
11.Dekica
12.Ce bo treba široko povijanje rabis tetro plenico (2) In povijalno plenico.
13.Duda

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
26.10.2007 11:53:22   
Foxina
Hvala za odgovore okrog jogija...  

Pikica
glede pakiranja za P...mam jst tud eno vprašanje...in sicer...tiste spodnjice, ki jih mormo imet zase zaradi čišče....a to ste že kuple? A to so tiste »grde«, ki smo jih včasih nosili med menstro?

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
26.10.2007 11:54:45   
ajtak
Pikica* tole si me pa s katero drugo zamenjala... Mi mamo ornk, masivno pojstlo in prenosne sploh se kupla nisem, ceprav jo bom rabila ce bo kdal spal pr babici...

Punce, ce ima katera stisko s prostorom in bo imela previjalno na pralnem stroju prilagam genialno resitev Barike (oz njenega dragega) od Novemberk:
user posted image
Seveda je narejeno po meri a morda kateri ideja pride prav...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
26.10.2007 11:55:42   
lana38
andreja2000, Baby center se odpira v Slov. Bistrici v Tuš centru. Ne vem pa, kdaj, ker ni datum napisan. Ravno danes sem dobila novi katalog. Morda ja pa že odprt.

Jaz bom za user posted image  za domov naročila user posted image  body, 2 Pampers, 3 tetra plenice, 1 povijalno, plišasti pajacek, zimski pajacek, kapico bombažno, kapico plišasto ali pleteno, koco za vsak slučaj, ne vem kolilo bo stopinj, lupinico. Sama pa bom tako morala kar v user posted image  oblačilih domov.user posted image  Enako je bilo tudi prvič.
LP

lana38

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
26.10.2007 12:02:53   
Foxina
ajtak ideja od barike je pa res izvirna!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3657
26.10.2007 12:06:22   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

andreja2000, Baby center se odpira v Slov. Bistrici v Tuš centru. Ne vem pa, kdaj, ker ni datum napisan. Ravno danes sem dobila novi katalog. Morda ja pa že odprt.

LP

Hvala,Lana.Ja,TUŠ so odprli ta teden,potem bo BC verjetno tudi,super!

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 3658
26.10.2007 12:06:29   
Vrtnica79
Ajtak, super idejauser posted image user posted image user posted image .

Samo mi imamo p. stroj v kuhinjiuser posted image . Škodauser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3659
26.10.2007 12:26:40   
pikica*
Foxina, kar se spodnjic tiče....to so kar tiste mrežaste o katerih je toliko govorauser posted image . Menda jih lahko kupiš tudi v Sanolaborju. Jaz sem si jih pa kar v porodnišnici nabrala. Drugače jih pa takrat, ko si v P itak tam dobivaš. Pol sem pa jaz vedno še kakšne ekstra vzela in naredila zalogo za domovuser posted image . Je pa res, da sem poznala glavno sestro na oddelku in ni bilo problema glede jemanja stvari ...mi je še sama prinesla celo vrečo stvari za domov. Ampak v porodnišnici res dobiš vse kar rabiš.

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 3660
26.10.2007 12:39:36   
klarisima
Ojla punce, prav lepo vas je čitat, veliko koristnega zveš user posted image

Mogoče bi dodala glede kremice za mazanje bradavičk; prijateljica mi je svetovala kremo od Bioclin, Multi-Mam, Lanolin. Cena je cca. 7.50€ kupi se v lekarni ali Sanolaborju. Je pa rekla, da je fajn, da si že kak mesec prej zvečer malo namažeš in s tem pripravljaš bradavice na prihajajoče dojenje.

V materinski šoli je sestra na to kar pozabila, ko pa sem jo vprašala po tem, pa je vsem prinesla brošure in testerje ter rekla, da toplo priporočauser posted image
Seveda jo lahko uporabljamo tudi med samim dojenjem, ker je skorajda brez okusa in vonja (prepisano iz navodil) user posted image

Tako, pa sem še jaz nekaj dodala user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3661
26.10.2007 12:40:27   
t*e*j*k*a
Ola!!

jaz sem bila danes na pregledu in mi je G naredila UZ, ker mam majhen trebušček. In sva ugotovile da tehta okoli 1500g, sem pa v 31 tednu. in je rekla da je to bolj malo, sicer še v meji normale ampak ful blizu spodnje meje. Naročila mi je naj čimveč počivam na levem boku, ker tako dobi največ hrane. Drugače pa so pretoki ok!!
Joj in zdej me grabi panika, ker je rekla da je premajhen.user posted image

Pa še narobe je obrnjen, jaz sem bila pa skor prepričana da je z glavo dol, tko pa na ritki sedi.user posted image

V glavnem nič spodbudnega, me je naročila že čez 3 tedne in zdej bo polj pozorno spremljala rast teže priuser posted image .

Dejte me mal potolažit!!!
Zdej grem pa brat za nazaj kaj ste napisale, pa bom še pol kaj naklofala!!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
26.10.2007 12:54:29   
andreja2000
t*e*j*k*a* Moja punčka tudi ni prav obrnjena,če prav je pa pred časom bila.Sedaj sem v 34t,pa je  rekel G,da je še čas,če pa se ne bo obrnila z glavico navzdol,pa moram na Ptuj,da se zmenimo za carski rez,saj je G rekel,da na Ptuju ne prakticirajo več takih porodov po naravni poti,ker bi naj bilo preveč tvegano.Ja,in tako me skrbi,da če me slučajno kaj prej zagrabi,pa Eva ne bo prav obrnjena,zato bom najverjetneje šla kar na Ptuj rodit.
Ja,vedno so neke skrbi,upam,da bo tvoj user posted image  sedaj pridno pidobival na teži in bo vse se pošlohtalo,da se bo tudi prav obrnil.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 3663
26.10.2007 12:56:08   
Foxina
tejka glede levega boka...to sem tudi jaz brala...glede nepravilne lege sem pa zadnjič na RTL pri Mein Baby slišala, da imamo "sodobne ženske" problem s  tem zaradi preveč sedečega položaja...da kao naše babice s tem niso imele problemov, ker so bile skoz aktivne...delale na polju, hodile...ne vem, če sem ti kaj pomagala, ampak ti želim vse najboljše!

Neposredna povezava do sporočila: 3664
26.10.2007 13:03:43   
lorch
Tejka nič se sekirat! Ti lepo leži na levem boku kot ti je svetovala,drugače glede lege pa je kolikor vem še prezgodaj se sploh kaj preveč pogovarjat o tem. Tako so meni rekliv 33.tednu vsaj 3 ginekologi, pa zdaj nazadnje ko sem bila na pregledu skoraj polnih 34tednov, mi je tudi rekla tako.Če je otrok majhen pa ima še večje možnosti za obračanje in se ti lahko zgodi isto kot moji mami: sestra se je obrnila na porodni miziuser posted image .

Kar se tiče teh seznamov pa HVALA!!! Res ste zlate. Tiste ki gremo prvič smo kar vesele, ko takole delite izkušnje.

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

Neposredna povezava do sporočila: 3665
26.10.2007 13:11:06   
klarisima
Tejka, jaz sem v 33.tednu in sem imela v petek pregled.
Moj user posted image je težak 2052g (s tem da sva oba visoka) in tudi ni obrnjen pravilno. Po moje je zelo različno koliko so težki user posted image , moj nasvet je, da pij več mleka in mogoče mlečnih izdelkov. Saj ne pravim, da je to zagotovilo vendar jaz spijem velike količine mleka (1.6), zajtrkujem ali čokolino ali kruh z namazi ali občasno salamo.  So pa mi prijateljice povedale, da zdaj v finishu naše user posted image še samo na teži pridobivajo tako da ne skrbi preveč, bo sigurno vse ok user posted image

Glede boka pa ne verjamem niti jaz da kaj vpliva, ker jaz lahko spim le na desnem boku ali malo na hrbtu. user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
26.10.2007 13:11:10   
t*e*j*k*a
Foxina glede jogija jaz sem ga glih včeri kupla v BCju in sem dala 68Eur, ima pa notri neko peno in nima fedrov. Mislim da je to srednji cenovni razred in med bolj kvalitetnimi. Sva se z user posted image tko odločila, nekateri dajo za vozek 700eur, midva pa sva dala mal več za jogi. Drugače mislim da so cene nekje od 50Eur odvisno kake mere imaš posteljico.

Andreja2000
ja v Slovenski Bistrici se je odpril Baby Center in do sobote-torej še jutri imajo to akcijo da dobiš bone.

Glede obrata je G rekla da ima user posted image še čas do 37 tedna, drugače seveda CR!! Upam da se obrne. Pri 21 tednih je pa bil na glavici ko še nebi bilo trebauser posted image !

Povejte mi še kolk so vaši bejbiji tehtali v 31 oz 32 tednu da lahk mal primerjam če je res tko majhen.

Drgač pa dans k sem bila pri G ženske kr z buššiji okol lazjo. Ful je nosečk, jaz ne vem kaj jim jeuser posted image , ampak res vsaka ma bušija.

Moja mami se je pa dans javla za nakup vozekauser posted image user posted image user posted image user posted image . Torej če ga ne dobim grem kuj v trgovino po novega. Ampak mora seveda bit cena v mejah normale da je ne bom preveč oskublauser posted image .

No pa še moje nove mere 31 tednov, +8 kg, obseg pa 93,5!

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 3667
26.10.2007 13:18:29   
Foxina
nick                          tedni                     kg            trebušček

Ajtak                        34t3d            +13kg              127cm
Kim80                      33t6d           +7,5kg                 100 cm
Mat3ja                     32t                +11 kg               104cm
Lorch                       33t 5d            +10kg                105cm
Andreja 2000          33t                +9kg                   109cm
Foxina                     34t1d             +9kg                  100cm
Skaana                    33t5d           +14kg                   107cm
NosečkaL                 33t           +10kg
Ayo                           32t              +10kg                     99cm
Kajča                       31t3d             +13kg                  93cm
Alice in Wl                30t1d             +7 kg                120cm
Magi*                       28 4d           +14kg                    106cm
Nana22                    31t4d           +12kg                 109cm
ElaM                         28t                +9kg                      96cm
Pikica07                   28 t2d          +9 kg                   94 cm
Pikica*                      31 t          +10 kg                   96 cm
Hokejistka               28t2d          +10kg                     93cm
Vrtnica 79                33t               +13kg                   103cm
Ulla                            28t               +15kg                   107cm
Lana38                    30t               +15kg                  107cm
Lončica                    29t5d           +11kg                     106cm
Soncek.djukelica     28t                +15kg                   107cm
Tejka                        31t                +8kg                  93,5cm
Danvari                     32t                +8 kg    
Skyline                                           +10 kg    

Klarisima                 33t                +15kg                  113cm

Sade                          31t              ­+12kg

Neposredna povezava do sporočila: 3668
26.10.2007 13:20:04   
lorch
Tejka sej sploh nisi dala velik za jogi! Jaz sem si vzela čas insem spraševala v celju in Velenju, pa so neke normalne cene okoli 70 €. V hitexu je jogi za kinderpet 60x120 okli 70€, pa ne kaj posebnega ampak nekaj srednjega , v BC so mi rekli da se cene sučejo tu nekje za nek srednji rang, kar je ceneje je bolj za občasno uporabo ali za krajši čas, dormeo, pa je ravno tako koštal 70€ pa še 10€ dostava. Če je jogi 70x140, pa so cene še za nianso višje. Mene bo že jogi za zibko 40x90 koštalokoli 55€. Tako da...

A tiste mrežaste spodnjice priporočate za doma tudi?user posted image A so res tako fajne al kaj?

Neposredna povezava do sporočila: 3669
26.10.2007 13:20:16   
Foxina
tejka sej ne vem, če boš verjela...ampak meni še do sedaj (34t1d) niso nikoli povedali, koliko moj user posted image tehta...a še ktera hodi v ZD Bežigrad h Kovačeviču?

Neposredna povezava do sporočila: 3670
26.10.2007 13:20:43   
Magi*
tejka, mojo kolegico so tudi tako prestrašili...celo rekli so ji, da je fantek zahiranček...potem pa se je rodil čisto normalen fantič, 3kg težak. kolk se je presekirala.

ti ubogaj G in leži na levem boku, jej in pij kot do sedaj in božaj trebuščka. kot bi se namuznil moj G: narave ne moremo vedno v cifre spravit, pa še genetika je tu nekje.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
26.10.2007 13:26:58   
Magi*
Foxina, meni še tudi moj G ni nič teže ocenjeval. sicer po merah sodeč, je prav enako kot je bila Zaki v tistem času...to pa pomeni, da bo težko-kategornik.

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 3672
26.10.2007 13:28:31   
lorch
Saj res! Tejka sebe poglej, sej si ja bolj drobne konstitucije. Mogoče je pa res nekaj na tem.
Foxina Naj te potolažim, tudi meni moja do zdaj še nikoli ni povedala koliko tehtauser posted image . Nekateri se menda izogibajo preveč razpravljat o tem ker se menda zelo hitro zgodijo odstopanja in lahko kaj hitro pride do napačnega izračuna.Mogoče pa najinag. spadata  med njihuser posted image . Mi je pa v bolnici en drug g. povedal v 33.tednu, da jeuser posted image
težek malo manj kot 1900g.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
26.10.2007 13:35:45   
ElaM
Tejka, meni tudi ni povedala koliko je težak/težka, je rekla, da raste v okvirih, samo da je malo manjši-a. To so mi pri Tinkari govorili celo nosečnost, da je majhna, pa drobna, potem ko sem bila pa tik pred rokom je bila pa kar naenkrat težka.user posted image  Kar nekaj. Ne se obremenjevat s tem. No, naša se je res rodila s 3,5 kilami in 52 cm, prej je bila pa vedno majhna. Jim ni vse za verjet. Nič se sekirat.user posted image

:)

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
26.10.2007 13:49:20   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Foxina glede jogija jaz sem ga glih včeri kupla v BCju in sem dala 68Eur, ima pa notri neko peno in nima fedrov. Mislim da je to srednji cenovni razred in med bolj kvalitetnimi. Sva se z user posted image tko odločila, nekateri dajo za vozek 700eur, midva pa sva dala mal več za jogi. Drugače mislim da so cene nekje od 50Eur odvisno kake mere imaš posteljico.

Hej user posted image , a sem ti zato povedala kok sva dala za vojzek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.