Skaana
|
Ljubljanske čvekice, še niste nazaj? Tolk ste ble včeraj pridne, da sem komaj sfolgala prebrat. Poimensko ne bom vedla, vem pa da ste govorile o pripravah za v porodno in o jogijih. Torej. Jaz sem v 35. tednu in počasi bom začela na kup spravljat in prat. Prvi vzrok je ta, da sem zdaj neznansko neokretna in počasna . Hitro se utrudim in tega čisto nič nisem vajena... Drugi razlog pa je ta, da sem prvič šla rodit 10 dni prezgodaj. In nisem imela prepranih oblekic in pleničk . Saj itak da je potem tiste dni ko sem bila jaz v P mami nardila, sam to ni to. Zdaj bi res rada sama... Zdle še malce počakam na sesveti, da me kakšen sorodnik mogoče še kaj povpraša, če kaj rabim (še vedno upanje ), potem pa v zadnji šoping. Zase bom v Celjsko porodnišnico vzela osnovno osebno kozmetiko, tekočino in posodico za leče, plastenko vode, polnozrnate kekse (čeprav bom verjetno imela CR in ne bom lačna ), a me je ena kolegica tako prestrašila s svojo štorijo glede lakote, da bom še to noter dala , plastenko vode - čeprav ti v porodni ne pustijo piti, je dober občutek, da takoj ko bo gotovo imaš rezervo. Aja, pa za tud kaj za prigriznat - po navadi to čist pozabimo. Pa saj ni panike, moj ni bil lačen, itak, ampak nikoli ne veš. Potem nastavke za dojenje, dude pa v Celju ne pustijo imeti (jaz sem komaj čakala, da pridem domov, ker je bila mala pravi mali kloš), copate z gumijastimi podplati (jaz bom vzela kar tiste mehke plastične natikače, ki jih imam za poleti) fotoaparat z rezervno baterijo oz. polnilcem, polnilec za telefon, beležko in pisalo (sem dobila toliko SMSov, da sem imela že prvi dan predal čisto zafilan in sem si jih morala izpisat...). No, brez ostalega pa bom verjetno preživela... Vložkov je bilo v Celju preko dovolj, prav tako mrežastih spodnjic. Pa tudi pleničk za (sem slišala za Ljubljano, da kar šparajo, vsaj takrat je bilo tako). Glede jogija za posteljico, pa imamo mi za Ateno takega iz kokosa na eni strani - bolj trda, priporočljiva za in mlajše malčke, na drugi pa neka taka mehkejša pena - za malo večje otročke. Cena je bila cca 20 000 Sit. Je pa zelo vredu, ker ima čez še eno pralno prevleko na zadrgo. No, Atena zdaj dobi novo posteljico 8razmišljava o nakupu Dormea), bo imel pa njen jogi (nikoli polulan in nikoli pobruhan) - ne vprašajte, kako nam je to uspelo . Tako, danes nam je prišel na hišo delat ograjo - nastavil in premeril. Namontirat jo pa pride baje naslednjo soboto. A se kateri tudi kdaj zgodi, da jo spodaj tako zaboli, kot da bi kdo z nožem potegnil Danes se mi je to že trikrat zgodilo. Nazadnje je tako zabolelo, da sem se kar sesedla. Je pa res, da je v trenutku mimo. Joj, jaz res upam, da bomo zdržali do decembra...