PAMELA
|
Pogum pozdravljena. Lepo, da si prišla med naše kroge. Neeee - opupala pa ne bova, najina kondicija, kar se tiče otročička je brezmejna. Res, da te včasih malce potre, a že drugi dan šibava novim izzivom naproti. Glej - z veseljem bi šla k Rešu - no morda tudi bom. Problem pri nama je ta, da je moj ciklus povsem nepredvidljiv - zame ne najdejo tistega pravega recepta, sej vedno odreagiram povsem drugače (res je, da noben cikel ni isti, ampak pri meni so odstopanja nenormalna). Moj zdravnik v MB me je opredelil kot čisto izvenserijsko pacientko, za katero enostavno s klasičnimi - priznanimi postopki ne gre. Na koncu tega posta je razpredelnica, kaj vse sva že dala skozi - in vedno naju je spremlal moj zdravnik. Reš pa dela klasične IVF in ICSI. V kolikor se odločiva za njega, bi moral delat po najinem mnenju (npr. zdravniki se odločijo za punkcijo, ko je določena velikost folikla - pri naju je to še prezgodaj, ali pa - odločijo se za punkcijo, ko je določena vrednost estradiola - pri nama mora biti ta vrednost višja, saj drugače ni garancije za zrele celice - ali pa debelina sluznice - jaz jo moram imeti veliko več, kot pa je vrednost, ki velja za "klasično"). Torej kot vidiš, se je skozi vse postopke moj zdravnik v MB učil (in upam da naučil), kako posebno reagiram - to bo sedaj upošteval v tretjem postopku. Če pa greva k Rešu - pa ne vem, če si bo ta pustil "solit pamet" od pacientke?!? Veš ti centri so med seboj tudi konkurenca, čeprav vsi stremijo za istim ciljem. No še en postopek poskušava v MBju, drugače pa bova začela iskat zdravnika, ki bo delal na osnovi najinih priporočil in že znanih rezultatov. Ojej - zdaj sem se pa razpisala - pa hotela sem ti v prvi vrsti želeti le dobrodošlico . Samo še moja kartoteka in to je res vse: 2006 JANUAR KLOMIFEN Ultrazvočno vodena terapija 2006 FEBRUAR KLOMIFEN Ultrazvočno vodena terapija 2006 MAREC KLOMIFEN Ultrazvočno vodena terapija 2006 APRIL Spermiogram 2006 APRIL Laparo., Histero., HSG 2006 MAJ MB dr. Reljič. Razgovor + krvni testi (oba) 2006 MAJ Spermiogram 2006 JUNIJ KLOMIFEN 1. IUI 2006 JULIJ - - 2006 AVGUST KLOMIFEN 2. IUI 2006 SEPTEMBER - - 2006 OKTOBER GONAL-F 3. IUI 2006 NOVEMBER - - 2006 DECEMBER - Spontan naravni ciklus Punkcija folikla - prazen folikel 2007 JANUAR - Spontan naravni ciklus Folikel počil tik pred punkcijo 2007 FEBRUAR - Spontan naravni ciklus Prepozni za stop - že začetek ovulacije 2007 MAREC Femodeni Začetek stimuliranega postopka 2007 APRIL Diph.+Gonal 250 Na UZ ju brez folikla - dodatno Menopur 300 Prekinitev - 2. UZ brez folikla 2007 MAJ KLOMIFEN FSH = 11,2 2007 JUNIJ 4. IUI 2007 JULIJ - - 2007 AVGUST Menopur 300 Začetek stimuliranega postopka (kratek) 9 nezrelih celic, 2 dozorita, 1 ICSI se 4. dan neha delit - brez ET