bamby
|
Vrtnica, si imela pa res problem prvič. Ti želim, da se tokrat boljše poide. Jaz sem imela pa problem z ledvici. Da ne govorim, da sem imela par tednov prej udar el. toka v trebuh . Skratka, jaz sem sumila, da je bilo to lahko tudi posledica, da se je kamen v ledvici premaknil in potem se mi iz d. ledvice ni odvajala voda. Je bolelo kot 100 . Celo noč sem bruhala doma, pol me je peljal v ZD in so me poslali v LJ na urgenco. Tu je trajalo celo večnost preden so ugotovili, kaj je narobe. Dohtarca me je celo vprašala, kako vem, da me ravno ledvica boli, ker izvid urina ni nič pokazal . Na UZ so potem videli, kje tiči zajec. Pol se me poslali k urologu, ki mi je ustavil splint (cevko) v d. ledvico. Voda je kar lila iz mene, tako je bilo polno, bolečina pa kot da bi odrezal, pa še kamen v mehurju mi je drobil. Posalali so me v porodnišnico, kjer sem zvečer že dobila vročino. Po tednu dni sem šla domov, pojedla ves antibiotik in prav kmalu se je ponovila zgodba z vročino, pa sem šla nazaj . Potem sem do konca bila na antibiotikih, še v sami porodni sem ga dobila v žilo, imela redne preglede tudi v LJ in potem mi je zdravnica pri dopolnjenem 38. tednu naročila priti roditi (v petek bila na pregledu, takoj v ponedeljek priti v porodnišnico). Meni je bil ful šok, ker tega res nisem pričakovala. Porod so mi sprožili oni. Najprej sem 2 dni po 2x na dan dobivala svečke v nožnico za mehčanje MV. Popadkov ni bilo prav nič, pa odprta tudi nisem bila, potem pa je rekla dr. da bo treba kar v porodno. Tam so mi predrli mehur, dobila umetne popadke v žilo in potem se je začelo. Čeprav sem se normalno odprla, otroka nisem mogla roditi, ker so začeli popadki ponehavati, zato se je po dobrih 6 urah porod končal s CR.
|