|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
9.10.2007 8:57:18   
*Lana*
Dobro jutro!

Jaz sem pa danes dobro spala user posted image . Imam pa ful trd trebuh, kaj to pomeni?

Počutim se ok, še 2 dni, pa mam pregled, 1.ctg user posted image , komaj čakam.

Pripravljeno imam že vse, čakam še na nove zavese za dnevno sobo.
Js skoz pravim, da bom prej rodila, zdaj pa bomo vidli, kak bo. Smo že vse neučakane, kajne?

Pridne bodte, lepo preživite današnji dan.

Pa pa

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
9.10.2007 9:02:41   
Daschi
Meni SOFIA.
Itak imam pa jaz malo drugačen okus. Moji otroci imajo nekoliko redkejša imenauser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
9.10.2007 9:03:46   
skuštrana
Dashi, grem jutri ali pa mogoče že danes popoldan...Včeraj mi ni zneslo, je bil tak čuden dan.
Se nekaj bi vprašala, koliko imate vožnje do izbrane porodnišnice? Jaz dobro uro in me je kar malo strah, ker sem že prvič hitro rodilauser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 4078
9.10.2007 9:10:29   
Jenny Anny
Tud men je lepše Sofia.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4079
9.10.2007 9:38:20   
janja
Še jaz se vam malo pridružim. Danes je sicer moj dan D, ampak itak ne bo  nič iz tega. Po moje bom spet čakala do konca. Je pa moj delavnik tak: ponoči  vstajam vsako uro ali pa na uro in pol, ob 6h imam že zajtrk (zvečer ne morem jesti, ker imam drugače občutek, da me bo razneslo, pa še dihat ne morem!), potem grem še malo spat, ob 8h peljem Andraža v vrtec, nabavim futer in nazaj domov. Potem se pa prekladam po stanovanju in samo iščem kaj moram še narediti preden grem v Rim. Včasih naredim še kak sprehod - ampak ne zdržim dolgo, ker mi mali grozno pritiska navzdol.

Suzymami - jaz sem tudi zamenjala G nekje v 6. mesecu. Sicer ni bila tako slaba, ampak mene so do 8. meseca mučili krči in sem prosila za krajši delovni čas oz. občasno bolniško, pa ni hotela o tem niti slišati. Kadar mi je delala UZ je imela ekran vedno obrnjen samo k sebi, pa nobenega komentarja. Če sem jo kaj vprašala, pa je bil odgovor, češ saj to je čisto normalno. Izbrala sem si potem drugega v Leonišču, pa ni bilo problema z bolniško, vsakič ko pridem grem v laboratorij - ker sem imela zelo malo železa, sem morala tudi večkrat dati kri. Zdi se mi, da ima več posluha za moja vprašanja in komentarje. Skratka sem veliko bolj zadovoljna. Edini problem je, ko sem ponavadi tam 2 - 3 ure preden vse opravim (CTG, lab., G). CTG pa imam zadnji mesec vsak teden. MV mi ni pregledal še nihče - se bojijo, da bi nehote kaj sprožili - čeprav je meni že vseeno. Otrok je že doživel svoje, zdaj samo še raste. Če bo pa po predvidevanjih res imel okrog 4 kg, pa mi ni jasno kako ga bom spravila ven. Sicer pa sem se že sprijaznila, da bom ziher imela spet epiziotomijo. Očitno imamo to v genih.

Otečene noge - mene je G izrecno opozorila, da ji moram povedati, če bi slučajno zatekala. Na srečo teh težav v tej nosečnosti nimam.

Lepo bodite.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
9.10.2007 10:09:44   
majoli
Dobro jutro,
tudi meni so noči prava muka.  Na WC-ju sem vsako uro. Najhuje pa je, da me ponoči tako začne boleti sramna kost, da je joj. A še katero tako zelo boli tam spodaj? Vsakič, ko se premaknem v postelji, se zbudim zaradi bolečega trebuha in sramne kosti. Samo, da vstanem, pa je vse ok. Tako, da ponavadi sploh ne grem samo do stranišča, ampak kar na krajši sprehod po stanovanju.
Včeraj sem v materinski šoli izvedela eno zanimivo stvar; babica nam je namreč povedala, da npr. rahlo vnete oči ali pa kakšne izpuščaje mamice lahko včasih pozdravimo kar s svojim mlekom. Kul, a ne? Malo mlekca na vatko, pa je. Tole naše mleko je res nekaj čudežnega. No, itak smo carice!

Čestitke vsem novim mamicam in hvala za porodne zgodbe!

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
9.10.2007 10:24:01   
janja
majoli - jaz imam ponoči tudi krajše sprehode po stanovanju. Ker gledamo ravno na cesto, pa poznam tudi že ves nočni prometni režim. Sicer pa se zadnje dneve zbujam z zelo trdim trebuhom, tako da komaj vstanem. Večkrat dnevno mi tudi tako otrdi, da ostanem skoraj brez diha.

Materino mleko res lahko uporabiš za lajšanje lažjih vnetij očesa pri dojenčku. Jaz sem enkrat probala - samo sem iztisnila kapljico direktno v dojenčkovo oko in res je bilo že naslednji dan veliko bolje. Drugače pa oko obrišeš s fiziološko razstopino (vsako oko s svojo vatko in od zunanjega kotička proti notranojsti). Moraš pa paziti, da če ima otrok vnete oči, tega ne zaneseš še sebi - meni se je enkrat zgodilo, pa ni bilo niti najmanj prijetno.

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 4082
9.10.2007 10:32:55   
lillylilly
Ojla pozdravljene.

Evo se vam malo oglašam, ker mali lepo spi, pa imam malček časa....

DomenNatalija:Jest sem že ena izmed tistih, ki je rodila v jeseniški bolnišnici in moram rečt, da sem bila izredno zadovoljna z vsem.  Babice so super, jaz sem imela babico Eriko, ki se je zares potrudila, tako da sem ji zelo hvaležna!!!

Skuštrana: meni je bolj všeč Sofija, je pa res da imam okus za imena ponavadi ravno kontra od drugih.

No, seveda, sem kar pozabila, evo vsem najlepša hvala za čestitke! Bom bolj na kratko napisala, kako je bilo...

No kaj posebnega za sprožitev poroda nisem počela, razen hmmmm. Sem pred časom napisala, da mi je ginekolog rekel, da moravauser posted image . Saj nisem vedela kaj naj, ko pa so mi napovedovali velikega otroka, pa še naveličana sem bila. No, pa sem ubogala, da kaj pomaga, pa tako nisem verjela. In res ob 2h ponoči so se začeli popadki, ki niso bili kdove pogosti in intenzivni...eno serijo sem jih preživela v dnevni, potem pa je kar prešlo in sem šla nazaj spat. Ob pol petih zjutrej me je zbudil en močan krč. Mi je bilo povsem jasno, da je to to. Ker že po svoji naravi ne maram delati panike, sem sama skrbela, da moj niti posumil ni, da je kaj resnega. Vmes sem mu sicer omenila, da imam popadke celo noč, ampak sem ga poslala kar na šiht, čeprav mi je bilo vedno bolj jasno, da on do tja niti prišel ne bo. Ko je odhajal, sem mu le naročila, naj ima telefon res pri sebi. Le po tem je lahko sklepal, da nekaj bo. In je šel. Meni so se zelo hitro začeli stopnmjevati popadki, tako da se je slika vedno bolj kristalizirala. Popadki so bili na na 5 minut redni in takrat mi je bilo jasno tudi to, da gre popolnoma zares. Klicala sem ga v službo im mu rekla, da ga pokličem čez 20 minut, da mu bom povedala, če bo mogoče moral priti. Ampak tistih 20  minut ni nikoli bilo, ker so bili popadki takooo močni, med popadkom niti stati niti sedeti nisem mogla več...sem bila kar na vseh štirih, ko sem ga klicala, da naj samo hitro pride. Takrat sem se zavedla, da se mi lahko zgodi tudi to, da bom rodila doma, saj je že moj prvi porod trajal samo 1,5 ure. Popadke sem lahko prenašala še samo leže. Še sreča, da je prišel res hitro in potem kot raketa v porodnišnico, čeprav je bil meni tisti čas izredno doooolg. Na sprejemu so zares pohiteli in me takoj odpeljali v porodno. Za klistir je bilo prepozno, tako da sem šla nekaj čez 7 naravnost v porodno. Popadki so bili redni močni in umetnih sploh nisem dobila. Čez dobro uro se je rodil Žan, velik 55 cm, težek 4520g, obseg glave pa je imel 38!!!

In zaključek: niti šivana nisem bila, kar se moram v polni meri zahvaliti babici Eriki, ki je res storila nemogoče!!!

Mi smo sedaj doma, počutim se veliko bolje kot po prvem porodu, sem tako, kot da ne bi rodila, pa še mali je priden.

Tako da, resnično vsem želim porod, čimbolj podoben mojemu!!!! Veliko sreče vsem!!!! Predvsem pa zdrave otročičke!!!!

Imejte se fajn, se še kaj javim!!!!

user posted image user posted image user posted image še nivea nahrbtnik smo ujel, k sem pohitela user posted image user posted image user posted image . Se vid da smo Gorenjciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 4083
9.10.2007 11:31:25   
oktoberka
Da ne bom česa osumljena...user posted image Sem še vedno doma...
Ja zvečer me je res kr neki šraufal, sam ne za na wc. Pa zravn mi je mal trebuh otrdeval. Ful je blo čudn vse skp. Sploh ne vem a so to popadki al ne?!user posted image   Pa ful neredno vse skp, tko da res nism mogla vedt kva se dogaja. zato sm šla kr spat, pa sm si rekla da če bo kej, se bom najbrž že zbudila. Pa me je še neki časa zvijal, pol sm pa zaspala in ne duha ne sluha o krčih in trdem trebuhu.
Zdej zjutri je pa tud vse po starem. Ah, res ne vem kako je to ko te zagrab.
Z mojim user posted image skor vsak dan, tko da očitno to pr men ne pali! Pa sprehodi pa vse ostalo tud ne...

Auč, no zdele me je neki spet zvil. To me tko zvije, kt da bi me ful kakat, sam ne morm. Pa kr obstanem, ker se ne morm premaknt takrt.
Kr neki.

Bom že očitno še mogla mal počakat....

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 4084
9.10.2007 11:58:44   
oktoberka
Lilly Lilly, dobro si opravila vso zadevo! Pa še hitro po vrh vsega!! Čestitke še enkrat!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
9.10.2007 12:01:06   
valči
Jaz se samo na hitro javim,da vam napišem,da nisem čarovnicauser posted image ,ker še nisem rodila,sem z Rogaške prišla.
Na CTG ju sem imela popadke,tam do 82,pa pod 40 ni padlo,pa me je sestra opozorila,da so popadki in da bom verjetno šla na pregled.Pol mi nameri pritiska 160/90,pa mi reče,da bi me ona kar v bolnico poslala.Zdravnik me pregleda in reče,da sem 1 cm odprta,glavica se še ni spustila in da za porod ni.Naj čakam na redne,močne ppoadke,drugače se čez en teden vidiva.To je to.
Ampak imam občutek,da je seneni drobir malo pomagal,pauser posted image ,tu in tam.
Sedaj grem k tašči,se še vam javim,samo Skuštrani povem,da mi je ime SOFIA fenomenalno ime,seveda brez j!user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

Neposredna povezava do sporočila: 4086
9.10.2007 12:05:02   
mišk
Jst sem spet s pregleda in ctg-ja, pa še vedno nič!!user posted image  Pojutrišnjem pa spet.
Zdej grem pa mal zadremat, ker sem tkooo zaaaaspaaanaaaa...
Se še oglasim.

Neposredna povezava do sporočila: 4087
9.10.2007 12:22:47   
suzymami
Pozdravček še od meneuser posted image user posted image . Tudi jaz se pridružujem vsem, ki tarnate zaradi neprespanih noči. Meni je pravi podvig vstajanje in hoja na nočni WC.
janja- hvala za tvojo izkušnjo glede zamenjave ginekologa. Tudi jaz sem se odločila da ga bom zamenjala.user posted image user posted image .
Samo sedaj na koncu ne upam, ker ne vem če me bo kdo hotel vzetiuser posted image user posted image .
Jenny Anny- daj sporoči, kako je bilo na ctg-ju, če so ti kaj rekli glede otečenih nog?

Pa lepo bodite in uživajte na oktoberskem sončkuuser posted image user posted image .

Vedno glej na svetlo stran življenja.

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
9.10.2007 12:29:51   
nemrak
user posted image user posted image ,
valči, kaj pa je to seneni drobir??user posted image
In zakaj je dober oz. pri čem naj bi pomagal??

(odgovor članu suzymami)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
9.10.2007 12:53:59   
mišk
Seneni drobir je tisto, kar ostane od posušene krme (mrve) na tleh. Mislim,da se reče tudi stipor.user posted image  V glavnem, to so drobni delci (ne ravno prah) od mrve.
Recimo, da greš k nekemu kmetu v stavbo, kjer ima spravljeno suho mrvo in jo mal odmečeš, da prideš do podna, potem na tleh opaziš seneni drobir.user posted image user posted image
Sem vaška punca, tko da nej bi vedla, če pa slučajno sklepam narobe me opozorte!user posted image
Punce so si iz tega senenega drobirja delale kopeli, nad katerimi so sedele (nad paro)-postopek je opisan eno ali dve strani nazaj. In ravno ta trenutek sem začela premišljevat, da bi se ga jutr dopoldne, ko bom sama doma tudi jst podstopla.user posted image

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
9.10.2007 13:01:03   
kasija78
Tudi jaz sem še tukaj user posted image  in nič ne kaže na kak premik. Sprehajam se vsak dan, takrat mi trebuh čisto otrdi in celo čutim špikanje. Čez noč pa se - običajno le z dvema obiskoma wcja - naspim in zbudim polna energije in brez vsakih znakov morebitnega poroda. Naveličana sem pa že user posted image user posted image user posted image ! Jaz bi tudi že imela svojega user posted image   - Klaudijine fotke prelepe dojenčice mi dajo pa še dodaten motiv.

JannyAnny jaz sem tudi zatekala in moja g mi je pojasnila, da morajo biti prisotni trije znaki - zatekanje, zvišan pritisk in prisotnost beljakovin v urinu - da je stanje nevarno. Tako da je tvoj g res cepec, da ti ni kontroliral urina.  Jaz sem prejšnji teden dala čez vse preiskave v P, ampak niso odkrili vzroka zatekanja. Sicer so mi naredili uz, ctg, analizo urina in analizo krvi ter vaginalni pregled. Od tega je zate bistven pregled urina zaradi morebitne prisotnosti beljakovin. V glavnem, drži se, upam da dobiš negativne rezultate. Pa hvala za komentar na posteljnino user posted image . Če sem si prav zapomnila, ti svojo tudi šivaš?

Skuštrana jaz sem za nekoliko bolj za Sofia. Mi je pa ime v obeh različicah silno všeč.

Lillylilly hvala za zgodbo.

Janja sem že razmišljala, kako si kaj. Zdaj z internetom doma se boš pa večkrat javila, ne?

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
9.10.2007 13:19:52   
janja
Ja Kasija78, zdaj bom visela nonstop  na internetu, dokler ne rodim. Berem kako obupane smo nekatere,  da bi poskusile res ne vem kaj. Meni je tudi babica rekla, da naj s svojim user posted image če hočem prej roditi, pa ni nič od tega. Sem govorila tudi s svojo sestro, pa je rekla, da njej tudi ni pomagalo - potem ji niso pomagale niti prostalginske tablete, ki so ji jih dali v P, da bi se lažje odprla. Mislim, da je vse odvisno od organizma posameznice.  Ene smo bolj dovzetne za nekaj, druge za druge stvari, pa seveda fizične ovire (beri: medenica). Mene tko pritiska navzdol, da je včasih nevzdržno, se ne morem niti premakniti. O otrdevanju trebuha pa raje ne bi - samo da sedim, pa mi nonstop otrdeva. Pa nič - ni popadkov, vse je še trdo. Bi me v P kar domov poslali.

lillylilly - čudovita porodna zgodba. Bi si vse želele takega poroda. Zdaj pa uživajte v cartanju.

Zdaj grem pa pripravit kosilo, potem pa po Andraža v vrtec, pa bo spet dan naokoli. A so vaši fantje/možeki tudi tako nestrpni v pričakovanju? Moj mene vsak dopoldan kliče, češ a sem še doma (ponavadi se med službo ne kličeva!).

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 4092
9.10.2007 13:43:47   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: lillylilly

se je rodil Žan, velik 55 cm, težek 4520g, obseg glave pa je imel 38!!!

In zaključek: niti šivana nisem bila, kar se moram v polni meri zahvaliti babici Eriki, ki je res storila nemogoče!!!

user posted image user posted image user posted image  krasno, brez šivov pri takih merah user posted image user posted image . Super zgodba, jaz si tud želim nečesa takega user posted image . Ampak, a veš kaj, si pa dobra, da si tolk časa odlašala z odhodom, sploh glede na to, da si drugorodka in si prvič tud hitr rodila ... Jaz sem prvič opravila v 3 urah in mi zdaj G pravi, nej se spokam v P takoj, ko začutim, da mi kaj dol pritiska in me špika. Je pa res, da imam do P dobre pol ure ...

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
9.10.2007 13:48:22   
noa1
tudi jaz sem še zmeraj tu. Sem imela včeraj CTG in bilo vse OK. Edino naša user posted image  se je odločila, da bo kar lepo odsedela svoje v garsonjeri in se noče obrnit. Zato sem dobila napotnico za v P za CTG in dogovor za CR.

Mehurčica: glede na to da si tudi ti iz MB, a se se ti šla dogovorit za rok CR ali so ti ga kar oni določili in ali si razmišljala o spinalni narkozi? Mogoče se celo srečava v P, ker imava tudi rok na isti dan. Meni je bilo naročeno, da se naj naročim za CTG za naslenji ponedeljek in da bom takrat tudi zvedela vse v zvezi s CR.

Čestitke vsem novim mamicam in očkom in hvala za tako lepe porodne zgodbe. Pa slikice so tako lepe, da že komaj čakam, da tudi jaz svojo punčko stisnem k sebi.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
9.10.2007 13:53:05   
oktoberka
No, evo me iz sprehoda. Sm kr utrujena, morm priznat. Tale hitra hoja te kr izmuči. Zdej bom šla pa najbrž kr mal odspat, dokler mojga še ni domov, pol pa hitiva na en obisk. Kr vsi bi radi zdej k men hodil al pa bi radi da js k njim pridem. Ne vem, a misljo da se bo pol svet končal ko bom rodila al kajuser posted image

Moj možek je tud že ves neučakan. Sploh pa od včeri k sm bla na pregledu, pa ko so rekl da sm že odprta. Pol me pa skoz sprašuje če se kej odpiram...user posted image user posted image user posted image Skratka čist je že neučakan.

Seneni drobir je zgleda da tud men pomagu. Ga bom dons al pa jutr spet nrdila.

A katera ve, kaj to pomen če je otrok z glavco že čist, čist dol spuščen? A to je dobr? A to pomen da bo res kmalu? Ima katera izkušnje s tem? K ne vem.

Men je ful butast ker nimam pojma kdaj it v p če se mi zazdi da se kej začenja. K sred noči mam filing da sploh neb upala it, oz. ne bi vedla kdaj je pravi razlog in čas da greš. da ne prideš potem tja, pa ni nč popadkov pa nč, pa te sam mal šraufa, pol te pa napizdijo da kaj hodš?user posted image Kolk morš bit odprt da te not obdržijo? Dejte mi prosm mal pomagat, ker sm čist zgubljena..

Hvala vam, zlate ste!!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
9.10.2007 14:05:13   
mišk
Oktoberka, mene bodo v petek obdržali noter, pa če bom odprta ali ne. Bom pa takrat že šest dni čez rok. Je rekla G, da v Brežicah takrat, ko si en teden čez rok te že noter obdržijo. Kaj sledi potem bomo pa še vidli.user posted image Ka mi lahko še enkrat please ponoviš na hitro postopek priprave in uporabe senenega drobirja. Vem, da je nekaj strani nazaj ena napisala, a saj veš-ni ga čez komot!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4096
9.10.2007 14:06:35   
Anonimen
kje pa se dobi seneni drobir??

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 4097
9.10.2007 14:11:40   
oktoberka
ŠE ENKRAT VSEM VSE O SENENEM DROBIRJU. DOBI SE GA  PRI KAKŠNEM KMETU KI IMA SPRAVLJENO SENO!!! VELIKO TOPLIH UŽITKOV OB SEDENJU NA NJEM!!!user posted image user posted image AJA, PA IZ LASTNIH IZKUŠENJ: BODITE PREVIDNE DA SE NE OPEČETE!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PARNA SEDEŽNA KOPEL PRESREDKA
Parna sedežna kopel je zelo učinkovit ukrep, ki pa ga lahko izvajamo šele od 38. tedna nosečnosti naprej. Tako kot masaža tudi sedežna kopel tkivo zmehča ter ga dela prožnega. Hkrati pa širi porodno pot.
Kopel je posebno priporočljiva pri ženskah, ki rodijo prvič, saj so njihove mišice medeničnega dna še zelo kompaktne. Pri mnogorodnicah pa je sedežna kopel zaželena takrat, kadar imajo veliko epiziotomijsko brazgotino od prejšnjih porodov. 
Vzemite manjši kuhinjski lonec, v njem dajte gret vodo in dodajte seneni drobir. Seneni drobir je rastlina, ki so jo v preteklosti redno uporabljale tradicionalne (priučene) babice. Poleg zgoraj omenjenega sprostitvenega učinka tudi pospešuje in uravnava popadke, da ti postanejo enakomerni.
Ko voda in seneni drobir zavreta, lonec postavite v straniščno školjko (uporaben bo tudi bide z visokim robom). Nato sedite na školjko. Pazite, da se na robu vročega lonca ne opečete; ne smete se ga dotikati z golo kožo! Nad paro sedite tako dolgo, dokler se voda ne ohladi in para neha izhajati.
Kopeli izvajajte le enkrat na teden, od 38. tedna nosečnosti naprej, če pa ste že prekoračili termin poroda, si kopel lahko privoščite, kolikorkrat želite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
9.10.2007 14:12:44   
oktoberka
Misk, mene zanima če nisi čez rok, kolk morš bit odprt da te dajo v porodno...

Neposredna povezava do sporočila: 4099
9.10.2007 14:15:17   
mišk
Hm, to pa nimam pojma.

Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Trombofilija lahko v nosečnosti povzroča z...
Ženska s trombofilijo se lahko sooča tudi z zmanjšano možnostjo zanositve, in če ostane noseča, s pogostimi spontanimi s...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.