|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
3.10.2007 10:57:03   
2ursae
user posted image  tave
user posted image  klaudija

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
3.10.2007 11:06:12   
Pandica
Zdravo punce!

Da se vam prvo opravičim, ker sem vam včeraj nisem nič javila in ste spet razpisale tiralico za mano, ker ste misllile, da sem že v Rimu.
Cel dan sem imela laufanje tako, da sem zvečer samo padla v posteljo in sploh nisem vklopila računalnika.
Ne, nisem še rodila, sem še v enem kosu user posted image

Sem pa imela včeraj CTG in UZ in bila šokirana, da me je skoraj kap user posted image  
Moja pupa ima ocenjeno težo po meritvah 4149g .  Kako bom jaz tega otroka spravila ven?user posted image So mi še kar na izvid napisali pod opombo: velik plod user posted image So me sprva hoteli zadržati zaradi tega kar noter in mi sprožiti porod, samo so si pol premislili in mi svetovali tako kot Klaudiji, sprehode, vroče kopeli, ... Če nebo nič prej imam v soboto spet CTG in takrat sem ziher, da ostanem not.

Se še vam kaj kasneje javim, ker me je prej ravno klicala patronažna sestra, da pride k meni domov tako, da grem še hitro malo sčistit stanovanje.

Lepo bodite , vsem, ki ste že v Rimu pa srečno user posted image

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
3.10.2007 11:26:51   
Jenny Anny
Jutro vsem, no je že bolj dan ali ne??

Jaz sem ponoči bolj slabo spala - 8xWC, zdaj bi pa res že šla v Rim, ampak kaj čmo o tem odločajo naši user posted image , ne pa toliko me user posted image . No ampak bo že. Poterpežljivost je božja mast, sam revež je tisti, ki se z njo maže user posted image user posted image user posted image user posted image .

Drugač bomo pa imel 2user posted image  danes, komaj čakam, da izvemo kaj več, sem že prav nestrpna. Se mi zdi da kar ne dojemam, da je sam vprašanje časa še, kdaj dobimo naše štručke v naročje.

Saj nam je tud kot user posted image  prav fajn, ko čutimo ta premikanja in brcike, ampak po mojem bo še veliko lepše, ko naše user posted image  dobimo v naročje in jih pocartamo.

Zvečer preden grem spat hodim gledat posteljico in je še kar prazna, zdaj pa res že komaj čakam.

No bom nehala, sem se pa že čist raznežla tukaj - očitno mi hormoni delajo 100/huser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
3.10.2007 11:37:53   
Lusa
Daschi-sem mislila nate!user posted image da je obrat uspel!

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 3829
3.10.2007 12:12:35   
Panda.
Ojla, punce!

Enkrat sem se bolj na hitro pofočkala pri oktoberkah, potem pa nisem več klepetala. Do PDP imam še 3 tedne, ampak ne bom imela nič proti, če bo kaj prej user posted image ... Se pravi, če bi rada kaj pospešila, potem svetujejo:
- dolge sprehode
- vroče kopeli
- malinov čaj
- user posted image (prostaglandini)
- še kaj?

Pandica - v bistvu se pa oglašam tebi. Pred 14 dnevi mi je namreč prof. dr. fr. mag. bla.  **** delala UZ (5 minut! user posted image ) in namerila prevelik plod, preveč plodovnice, premajhno glavo, skratka v hipu ni štimalo nič več user posted image . In to je bil še moj prvi obisk v ambulanti za patološko nosečnost user posted image . Kontrola čez 14 dni (ta čas sem skoraj doktorirala iz makrosomije in polihidramnija in možnih posledic... user posted image ), tokrat je bila moja ginekologinja (zadnjič je bilo nadomeščanje user posted image ), ki se je zgrozila ob meritvah in že pisala napotnico za sprejem na oddelek, še bolje bi bilo, če bi šla kar rodit... user posted image KWA?!? Nakar si je le vzela čas in ponovila UZ user posted image . No, po pol ure premerjanja je pa le izjavila, da je imela dr. **** 'malo težko roko', vse meritve so kar naenkrat spet bile normalne, še navzgor jih je zaokrožila, da se otrok ni 'skrčil'... user posted image   Individualnost meritve je najmanj 10% (plus ali minus).

ps

Včeraj sem v ljubljanski porodnišnici pred CTG-jem srečala eno v rdeči majčki z napisom 'pridem oktobra'. A je bila katera od vas?? In katero lahko srečam pred ambulanto za patološko nosečnost?

Evo, skoraj me je kap. Za hrbtom mi je nekaj ful na glas reklo 'MAMA'. Se je moj 17 mesečnik prekmalu zbudil in je kar pricaplal k meni, namesto da bi me iz postelje  poklical...

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
3.10.2007 12:17:06   
ninka80
Lep pozdrav vsem!

Tut jest sem tista , ko vas že nekaj časa berem, napišem pa nič. user posted image Vsem, ki ste že v P, želim čim hitrejši porod, tistim, pa ki smo na čakanju pa naj nam ta čas hitro mine.

Se še kej beremo

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
3.10.2007 14:01:14   
kasija78
Daschi user posted image  da je uspelo!

Klaudia srečno! user posted image

Tave sem pa že zaželela srečno kar v P, kjer sva se zjutraj srečali. So jo sprejeli, tako da zdaj samo čakamo na prva user posted image user posted image  v oktobru.

Dobrodošla majoli! user posted image

Panda. -  Jaz sem bila tudi včeraj tam v čakalnici - bordo trenirka spodaj in bež porisan zgornji del, sem brala knjigo, pa skoraj edina sem bila sama brez user posted image . Tudi sem se pogovarjala s punco v rdeči majci - no, zdaj sem najbrž že izdala njeno identiteto. Sicer po moje ne bo jezna, itak ima svojo fotko v albumu. Ali sva se videli?
Jaz se na teh pregledih stalno sprašujem, če je katera iz foruma, ampak mi je prenerodno vprašat user posted image .

Zdaj pa vprašanje, ki je najbrž neumno, ampak vseeno. Včeraj sem imela tudi vaginalni pregled. Mi je G rekel, da lahko malo krvavim po tem in ni to nič narobe. In res je bilo nekaj krvi včeraj, danes pa se mi je poleg rjavkaste krvi pojavilo še malo sluzaste snovi. A je možno, da mi je šel čep? Saj v bistvu bom kmalu izvedela, ampak morda ima katera podobno izkušnjo.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 3832
3.10.2007 14:06:23   
Daschi
hvala, oktobrkeuser posted image

Hvala, Lusa!user posted image

Evo, pregledam, če je katera nova, pa nazaj na kavč! user posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
3.10.2007 14:46:48   
mišk
Bok!

Jst sem mela tud dans pregled. CTG je super, odprta nisem še nič, po UZ so mi ocenili težo na 2900g. Hah, ta naša "Jedrtka" nazadnje sploh ne bo taka miniatura!!!user posted image
V soboto imam PDP, za naslednji pregled pa sem naročena pojutrišnjem, se pravi v petek.
A je vam tud taka muka ležat na CTG-ju? Men ponavad kolk zaspi in nekaj se mi pod rebri zaskoč in kooomaj čakam, da je konc.user posted image
Aja, obseg glavice naj bi bil 34 cm, trebuščka pa 319 karkoli že. Po mojem milimetrov.
Držim pesti za vse, ki so danes v porodnišnici in seveda za vse, ki bodo kmalu. V glavnem za vse nas oktoberke! Da bomo vse po porodu rekle, da je bil mačji kašelj!user posted image  Pa da bodo naši user posted image  zdravi!

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
3.10.2007 15:07:50   
pajcevina
Jaz pa imam pregled spet jutri pri nadomestni G, naslednji pregled pa naj bi potem sledil v P, samo to bo verjetno šele drug teden. Tako da mi kar čakamo.... bo pa mala tudi čez 4kg, ker toliko je imela napovedanega, če bo na rok, pa je že čez. Pol je pa moj fotr pameten, da bo pretežka ker jaz preveč jem. Mislm, ej!!!

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
3.10.2007 17:21:51   
picola1
Ojla punce!

Samo na kratko vam sporočam, da smo prišli iz porodnišnice in da se nam je 29.9.2007 ob 11.38 pridružila zdrava punčka Doris, težka 3200g in velika 50cm. Pa smo končno srečna družinica...user posted image user posted image user posted image Ob priliki bom dodala še fotke v album.
Dojenje je lepo steklo pa tudi vse ostalo, jutri pride prvič patronažna sestra.

Porod je potekal normalno, ultiva je prijela tako tako (sem pričakovala več), babice so bile čudovite, sestre na oddelku tudi, skratka vsi so bili že skoraj nenormalno prijazni, tako da vsem, ki razmišljate o tem, v katero porodnišnico bi šle rodit oziroma, če ste z gorenjskega konca ali tam kje blizu, toplo priporočam kranjsko porodnišnico. Res so neverjetni, vsaj jaz imam takšno čudovito izkušnjo. Naslednjič ne bom šla rodit tja zaradi ultive, ampak zaradi osebja.
Aja, pa tajda (moja sodelavka), ki se nam je pridružila iz septembrk, je tudi rodila (sicer je najbrž ne bomo dali na seznam) in sicer 1.10., fantka Davida.

Punce, lepo se imejte in srečno vsem tistim, ki še čakate svoje sončke! user posted image user posted image

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
3.10.2007 17:25:04   
pajcevina
Iskrene čestitke picola!!!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
3.10.2007 17:39:48   
micla

picola1.......ČESTITKE  user posted image

Pa čestitke tudi Tajdi, čeprav je bila septemberka, ampak je pa otvorila sezono oktoberk.

Tave, Klaudia....upam, da se že cartate in da vaju ni preveč izčrpalo.  Komaj čakam na novice.

Pri nas nič novega. Na pregledu vse OK. Me je pregledal vaginalno inj e rekel, da je ustje še zelo čvrsto in zaprto, tako da zgleda še ne bo nič.
Na CTG-ju sem bla skor eno uro, ker je naša prinčipesa preprosto spala prve pol ure. Pol so mi pa storle babice narest 10 počepov in je bilo malo bolje. Sta bila sicer 2 popadka, ma nič posebnega. Glede na to, da sem še popolnoma zaprta so me lepo poslali domov in v ponedeljek spet kontrola.
Pa babica mi je rekla, naj čim manj sedim zaradi hemoroidov in naj si stalno dajem obkladke in mažem, da bi šli še malo nazaj. Je bistveno bolje kot je bilo, ma še vedno so tu in več kot jih spravim nazaj do poroda bolje bo.

Tako da vas zdaj zapuščam in grem ležečki z ledom v  r...user posted image .

micla

(odgovor članu pajcevina)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
3.10.2007 18:01:22   
2ursae
user posted image user posted image  za picolo in tajdo user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
3.10.2007 18:06:28   
*Lana*
Čestitke Picola in Tajda user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
3.10.2007 18:12:29   
mehurčica
Picola1 in Tajda, ČESTITKE!!!user posted image user posted image
user posted image    user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3841
3.10.2007 18:19:39   
skuštrana
Hojla, moje sonosečke....Končno smo dobili vezo s svetom tudi pri nasuser posted image user posted image

No, jaz sem še vedno v enem kosu, trenutno v čiščenju do vrha glave in naprej...Od sobote do včeraj sem čistila cele dneve, ker smo prej barvali stanovanje. Sicer sva plačala eno teto, da počisti in je delo super opravila, ampak če vedno ostane kakšen detajl...

Danes se že cel dan čudno počutim, imam drisko in malo mi je slabo, pa kdaj pa kdaj me malo stisne spodajuser posted image ..Morda pa bo kaj, bomo videli. Jutri imam pregled, pa bom vedela na čem se, če ne bo prej kaj..Ponoči, ko me je začelo šraufat me je kar pankia zagrabla, ker nimam še nič kozmetike za dojenčka in zase..Pa torbe nimam pripravljene.Danes cel dan ležim, ampak jutri pa bom vse skup nabavla...Če me pa prehiti bo pač moj mož šel, kaj pa čemuser posted image

A ima še katera strašne probleme z vstajanjem in hojo prvih 10 korakov ? Jaz se braz pomoči že full težko vstanem, prvih 10 korakov pa hodim kot da sem vsaj 90% invalid...Se je pa tale naš junak izgleda spustil, ker tole s hojo in vstajanjem se mi dogaja zadnjih par dni, odkar ga tudi čutim bolj spodaj...

Čestitam vsem mamicam, ki so že rodileuser posted image user posted image user posted image

Pa videla sem, kolikor sem uspale preletet, da je pri Dashi uspel obrat..Superuser posted image user posted image user posted image

No, zdej ko smo on line se bom malo bolj pogosto javila, kolikor mi bo čas dopuščal, mi ga nekeko zmanjkujeuser posted image user posted image Ja, ja pri meni je tako, da je vedno kak dan premalo.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3842
3.10.2007 18:34:02   
skuštrana
Aja, še tole vprašanje imam..
Izleda, da bom na koncu šla rodit v Postojno pa me zanima, tiste ki ste tam ze kdaj rodile, kaj potrebujem s seboj?
Imajo dovolj vlozkov, plenic, hlačk,...Pa kako je z UZ kolkov pri novorojenčkih?
Dashi, se mi zdi, da si ti že rodila tamuser posted image Kako je bilo?

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu soraja)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
3.10.2007 18:36:41   
Ulaa
Picola1 in Tajda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke!!!!

Klaudia in Tave - srecno!

Sem se v enem kosu, danes sem bila v P, kjer so mi naredili kup preiskav in mi dolocili naj 16. pridemo po otroka user posted image user posted image user posted image . Tako, da vas bom nekaj sigurno prehitela.
Sedaj pa se moram resno lotiti se zadnjih priprav - nimam se previjalne, pa plenice so se za oprat... Akcija!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
3.10.2007 18:38:31   
mama06
Pozdravljene!

Obema novima mamicama iskrene čestitke!!!!

Danes sem se malo razvajala in sem bila na pedikuri. Potem sem prišla domov in 1,5 ure spala - kako je pasalo! Sedaj me pa tako boli v prsnem košu, da bom umrla. Saj vem, da ne smem jamrat, samo če pa tako boli!!!!!!!!

Rok imam 26., pa nimam niti lažnih popadkov, nič. Očitno se bom preselila k novemberkamuser posted image .

Jutri imam spet CTG in kontrolo pri G. Bomo videli kaj se dogaja - po moje itak nič.

LP

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
3.10.2007 18:43:40   
valči
Pikola1 in Tajdauser posted image ,čestitamuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
3.10.2007 18:45:33   
lane31
A še nič novic od Klavdije in Tave user posted image
Sta pa pravi dve skupaj....na isti dan imata PPD pa se obe odločita za 4. 10 user posted image
Kdo ve.....je nahrbtnik od niveje tako mamljiv user posted image .....saj se samo šalim, da ne bo kdo resno vzel user posted image
Čestitke novim mamicam in veliko prespanih noči user posted image

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3847
3.10.2007 18:46:23   
skuštrana
Mama06, ne se sekirat, če nimaš laznih popadkov. Jaz jih pri prvem otroku sploh nisem imela, edino kar je kazalo, da bi morda lahko kaj bilo je bilo malo šraufanje na rok, potem sem pa tri dni čez rok rodilauser posted image ..Sicer je pa do 26. še daleč, meni so se tudi "čudne stvari"user posted image začele dogajati šele danes ponoči, pa imam rok 14.10. Ti kar uživaj, dokler še lahko, jaz sem sedaj že res kot slon, ma, kakšen slon kar kit sem... Še jest mi več ne paše, no, morda pa kaj shujšamuser posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
3.10.2007 18:50:13   
valči
Sem probala,ker me je zjutraj ven vrglo,pa toliko sem imela napisanouser posted image

Sem bila danes zelo pridna,sem pomila okna po celi hiši,perem in likam sproti,da slučajno možu ne ostane poln koš perilauser posted image Jutri imam v planu vsa vrata pomit in lustre,pa vse pajke,ki jih ni malo,uničit.Polno dela vidim zadnje dni,sem mislila ta me tokrat ne bo zgrabila čistilna mrzlica,pa me očitno je.Tako da bom vsaj mirno šla rodituser posted image Pa upam,da čimprej,ker se
že kot slon premikam in vstajanje,kot je že ena omenila katastrofa.

Pa danes so me tako mučili lažni popadki,sem mislila,da bomo šli,pa je po 4. uri popoldne pa vse tiho je bilouser posted image Tako željo imam it prej v Rim,pa očitno je tam gužva,pa preko vrste ne gre,očitnouser posted image

Čakam na novice o Klaudiji in Tave!

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
3.10.2007 18:52:41   
valči
Skuštrana,jaz sem tudi slonica,tako da se ti pridružujem,sicer pa boš ti prej rodila,ker si pač pred manouser posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.