pot
|
Pozdravljene in vse mamice! Čestitke novim mamicam za njihove sončke!!! Kar se tiče prsnih nastavkov, so nam v MŠ rekli, da jih ni dobro uporabljati na razpokanih in vnetih bradavicah, ker to samo še poslabša situacijo, ker se koža poti pod to plastiko, vlaga pa je tista, ki draži vneto in razdraženo kožo. Tukaj pa je še članek iz RR o nastavkih, kdaj jih uporabljati..., če katero zanima: http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=3&id=563&kat=20&podkat= Za Bepanthen mazilo za prsi, pa nikjer v navodilih ne piše, da bi jo moral spirati pred dojenjem, samo, da se jo po dojenju nanese na gazi na razpokane bradavice. Sem pa našla še odgovor na vprašanje, ki vas zanima: ˝Ali je potrebno, po uporabi mazila Bepanthen, bradavice pred dojenjem umiti? Ni potrebno. Sestavine, ki jih vsebuje mazilo niso škodljive dojenčku. Ker pa je mazilo mastno ter ima določen vonj, ki se razlikuje od vonja matere in njenega mleka, vam svetujemo, da pred dojenjem nežno očistite bradavico. Uporabite lahko tudi lastno mleko. Namesto mazila lahko uporabite tudi kremo Bepanthen. Še posebej tedaj kadar je bradavica zelo boleča, boste kremo zaradi boljših mazljivih lastnosti lažje nanašali, s hladilnim učinkom pa bo blažila bolečine.˝ na tej strani: http://www2.bayer-pharma.si/?topCid=189&cid=192&subCid=455&id=2723#5 Za CTG pa sem v eni brošuri (mislim da Baby book) prebrala, da je CTG lahko lažen, tako, da tista, ki je napisala, da je čutila močne popadke, ki jih naprava ni zaznala, sedaj ve, kje je problem. Ni zanesljiva preiskava. Jaz še vedno urejam birokratske zadeve, tako da še letam naokoli. V petek sem imela pregled. Spet ga imam čez 14 dni, ko bova malo preverile stanje spodaj-notri. Teža je vredu, lepo napreduje (ne preveč in ne premalo, glede na zadnji obisk), srček dobro utripa, trebuh je dovolj velik, železo se je popravilo. Edino nevem ali je preverila kako je otrok obrnjen... To me najbolj zanima, ker ne želim CR ali pa roditi z ritko naprej ali kaj podobnega. Sem pa seveda pozabila vprašat. Pa bom naslednjič. Vse, ki vas prav tako dajejo boleča medenica, kolki in vse skupaj ponoči... Menda je ponoči več nosečniških hormonov in zato bolj bolijo kolki in medenica ravno ponoči. Zaradi hormonov je tudi več porodov, ki se začnejo ponoči. Menda. Meni se je zdelo zanimivo. Za otročka še perem, likam, moj posteljico pripravlja, ker je potrebno še nekaj popraviti na nogah. Torbe za v porodnišnico še nimam dokončno pripravljene, imam pa torbo stvari za za iz porodnišnice, moj ve kje je in kaj je vse notri, da ne bo rabil on pripravljat. Lepo se imejte. Vsem bodočim mamicam pa želim čim lažji porod in da bi dojenje lepo steklo. Vsem nosečkam pa uživajte, kolikor se le da ob vseh težavah in težavicah.
|