daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnBan Zdajle sem malo brala odgovore. Že prej ko je bila tema objavljena, se mi je zdelo, da bo fajt. Jaz ne vidim kakega posebnega fajta. Žal je tako, da se dandanes delimo na verne in neverne. Ne bo držalo, oz. drži samo toliko, kolikor se delimo tudi na moško in žensko populacijo, pa na navijače enega športnega kluba ali drugega, na različne poklice itd itd .... nihče ne dela nobenega big deal iz dejstva, da je nekdo drug veren ( ali pa je v kaki drugi veri ipd ... ). Še bolj žalostno je da nisi fensi, če te ne moti vse kar je povezano s cerkvijo (spomnim se ene lanske teme o zvonenju). Tega ne verjamem. Podani so bili čisto konkretni argumenti "proti" in tu sploh ni govora o fensi ali nefensi. In žal sem zaradi takega vpliva "sodobne" družbe tudi sama skrivala pred kolegi, sodelavci, da sem verna in da grem vsako nedeljo k maši, ker mi to nekaj pomeni. Zdaj pa ne več, vsakemu lahko pogledam v oči in to povem. Če zaradi tega ne more biti moj kolega, je to njegova stvar. Itak. In nobenega smisla nima, da si to pripadnost sploh kadarkoli skrivala, saj ti nihče nič noče. Ne prej in ne zdaj ti nihče ne bo skrivil niti lasu na glavi, če boš razglašala, kako si verna. Drugo vprašanje pa je, koliko to druge sploh zanima. Pa dajmo se že enkrat skulirat in nehajmo obsojat tistega kar ne poznamo. Ljudje smo si pač drugačni in prav je tako. Če greš še enkrat skozi poste, boš videla, da so "obsojali" ( pogojno rečeno ) samo tisto, kar so poznali in jih je motilo. Vprašanje je postavljeno preprosto in odgovori načeloma tudi. Pri vsem skupaj se mi zdi pomembno eno: vera ( v religioznem smislu ) je v srcu tistega, ki veruje in je njegova zelo intimna stvar. Enako je intimna stvar nekoga, ki ne veruje ( ali je v kaki drugačni veri ali karkoli ). Z drugimi besedami, mene tvoje verovanje nič ne zanima in tudi tebe naj ne zanima moje ne - verovanje, pa bo. Na vprašanje v tej temi lahko oba odgovoriva skrajno na kratko, ni pa treba, da kdorkoli kuha jezo zato, ker imava drugačna stališča okrog tega.
|