jagoda77
|
no tkole... midva sva oba z vsemi zakramenti (pač včasih si moral hodit v cerkev, ker je bla babi verna al pa zarad tega, da ne bodo sosedje kej rekli), vendar, moj otrok NE BO hodil k verouku, niti NE BO krščen, zakaj? ker mi je ta vera totalno zgrešena glede nato, kako sedaj živim in razmišljam. Ne morem podpirati vere, ki je proti kontrcepciji, proti splavom, proti seksu kot užitku,.... te stvari pač jaz zagovarjam (splav do določene mere) in potem enostavno v tej veri ne morem bit. smešne so mi pa izjave kot, naš je krščen ampak se bo potem sam odločal glede vere... ja ne se ne bo... s krstom si zaznamovan za celo življenje (neizbrisno znamenje - al kva že) in mu pač starši niso dali možnost izbire. Vem, da smo se enkrat pri zgodovini ućili, da je bil ne vem kdaj pač srednji vek, zakon, ki je prepovedoval, da bi starši otroka krstili do 18. leta, potem se je lahko otrok sam odločil po tem ko je bil polnoleten. Če mene prašate, bi tako moralo bit. otroke pa vzgajamo tako, kot se nam zdi prav, ne bom pa poslušala nekoga, ki niti nima otrok, da bi lahko imel izkušnje. Glede nato, da pač ko se govori o otrocih, vedno se nekateri oglasijo s tem, a otroke pa že maš (pač je za nekatere to pomembno za podajanje mnenja o otrocih), ne vem zakaj potem župniku noben ne reče, kaj boš ti govoru, k nimaš otrok. moja noga v cerkev ne bo več stopila, že vem zakaj, imam zelooooo dober razlog in tud če se moj otrok odloč za krščansko vero, bo šel sam čez to, žal.
|