Anonimen -> Ali bodo vaši otroci hodili k verouku? (3.10.2007 11:03:48)
|
Bom kar tule, če bo kdo želel anonimno, morda. Uvodoma naj povem, da sem tale sestavek že enkrat napisala, takrat, ko RR ni delala in ga nisem potem poslala, zato bo sedaj verjetno krajši in manj poglobljen, za vsak primer, če me spet ven vrže. Skratka, ali bodo vaši otroci hodili k verouku, zakaj ja in zakaj ne? Moj ne bo, sva se že določila, iz naslednjih vzrokov: - verouk ni več tisto, kar je bil včasih (verouk, igra, zabava, petje) pač pa pressing na otroke. Delovni zvezek enako debel kot za šolo, knjiga prav tako, non stop neki oratoriji, molitve rožnega venca, litanije... - obisk nedeljske maše je nujen, če nimaš listka, ki ga dobiš pri maši, "ne moreš k birmi, obhajilu"- ustrahovanje oz. grožnje otrokom brez vsake podlage - starši pri vsem tem udeleženi tristo na uro, vsak mesec sestanku v faroužu, pobiranje denarja za obnovo cerkve, spremstvo otroka pri mšah, ... - verouk ni več učenje o veri ampak pretiravnaje v sto smeri Institucija je gnila, zato je moj otrok ne bo obiskoval, čeprav imam sama vse zakrametne, moj je krščen, otrok tudi, ampak k verouku pa ne bo hodil, ker je to ena sama obveznost in to orto obveznost več. Raje gre tisti uro ali dve na teden na karate, bo imel več od tega. Če bo kdaj začutil potrebo po veri, jo bo že poiskal. Pa vi?
|
|
|
|