TANTRA
|
No, zdaj po malo počitka so mi vsi pobegnili.... Moj je šel na košarko, starejša se ckrlja s fantom, mlajša pa k maši, saj jo naslednje leto čaka birma... No, drugi dan slikajo kolke in široko povijanje ni potrebno če je vse ok. Drugače sem pa izvedela, da je bilo ob tej polni luni spet noro v porodnišnici... No, zdravnica je bila danes prav dobre. Me je pohvalila, da se pridno pazim... Se nasmehnila, da so me verjetno doma bili veseli, pa sem omenila, da še dobro da sem bila doma ,ker je zbolela mlajša hči..In nekako nanese beseda na njene boleče sklepe in mi predlaga naj hči naročim na preglede glede revmatoidnega artritisa..To kar jaz sumim že nekaj mesecev saj se ji selijo bolečine po sklepih...Ah, pa še to.... S to hčerkico imam pa res ves čas dirkanje po bolnicah....Upam, da bo letos kaj bolje, ko bom več doma... Glede previjalne pa sem imela škrata, mislila sem 140 eurov.... zdaj je celo v Tuš supermarketu v Mengšu miza Brevi 110 eurov....Pa kaj ko je malce prevelika za mojo kopalnico... No, glede na to, da sem bila v porodnišnici tik pred tem, da lahko rodim malo nasvetov kaj potrebujete s seboj... Toaletne potrebščine, med njimi intimno milo , bepanten krema (navadna) , kakšno dobro mastno mazilo za telo (zaradi suhih prekuhanih rjuh) , nogavičke, modrček niti ni nujen, ker itak prsi ful otečejo in mleko kar teče - pa si pomagate s plenicami..Če pa že, modrček in blazinice. Mazila za prsi ni potrebno, ker če je karkoli dobiš injekcije, mazilo... Navaden obroč za plavanje za otroke za sedenje, če si šivan. Pa dudko za dojenčka. Ponavadi se precej jokajo, če so pod lučko, ker morajo biti čisto slečeni - le pleničko pa jim ni najbolj prijetno. Kakšen ful vpojen vložek za vsak slučaj, vir natur... Pa še dokumente- materinska, napotnica,izvidi, če so potrebni za cr - internist... poročni list za poročene, potrjeno zdravstveno. Polnilec za telefon, fotoaparat oz dober fotoaparat za telefonu. Kakšno skrito dozo nescafeja za v mleko (vsaj jaz ga obožujem) pa kakšen priboljšek... Las si verjetno ne bom nič prala, saj se nimaš kje sušit kot pri postelji, ko so vtikači in če je polna soba dojenčkov, mamic, tudi ni najbolj prijetno.. Sicer pa ne berite v porodnišnici, saj po porodu ni priporočljivo, rajši čimveč počitka... Za bolečine ponavadi dajejo lekadol, še boljši pa je Saridon. Za bebiko nič, ker vse dobiš tam od mazil...razen dudke. .. Mogoče sem kaj izpustila, toda jaz nisem nikoli preveč komplicirala. Tudi glede spalne strajce, copat, halje, sem ponavadi imela kar njihovo, ker mi je mleko teklo, pa sem se večkrat preoblekla....pa ni bilo treba doma prat... Jaz bom šla domov v nosečniških hlačah, le da si bom elastiko bistveno skrajšala. Se mi zdi najbolj primerno, ker ti od poroda kar nekaj kože na trebuhu ostane, pa se ne bi basala v kaj tesnega...Pa itak bom šla direkt domov.. Pa kar v mrežastih hlačkah, ker so najbolj mehke in lahke v primeru da si šivan. Ne jemljite preveč s seboj, ker pri porodu itak ne smete nič piti, po porodu pa bo že najdražji prinesel. Mogoče eno plastenko za prve ure, ko še ni obiskov. Itak pa če se kaj pozabi, saj zato pa imamo naše Jaz imam torbo za porodnišnico že pripravljeno, če kaj pride na hitro... Lupinico tudi, v njej vrečko z oblačili, pa dekico..Jo imam pokrito z brisačo, da se ne nabira prah. No, mizarju sem vse naročila, po meri izdelan predalnik za bebikine stvari. No, če bo res v 14 dneh, potem še vse pripravim in grem v miru rodit... Edino kar razmišljam je kakšen mini grelček....Saj bo kopalnica kar topla, ampak za dogreti, ko bo kopanje...Kaj mislite? Sem pa že nabavila črpalko za prsi, grelček in sterilizator za mikrovalovno... Sterilizator za mikrovalovno, ker je hitra in praktična zadeva, grelček za segrevanje (tudi materinega mleka), črpalko pa zato, ker sem večkrat šla kam, pa sem si izbrizgala mleko in je otroka kdo drug nahranil...Pa sem bila lahko kako urco dalj, sploh za frizerja je to ful praktično.. Murenček drži se, saj bo vse ok....Naše mamice z dvojčki tudi.... Nemrak zate pa sem vesela, da so izvidi ok... Še nekaj tednov pa bomo vse mamice... Pazite nase, počivajte in čim bolj mirno nočko z pridnimi
|