|
RE: IVF-ICSI avgust,september 1.10.2007 12:18:48
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: bojana4 V petek sem imela UZ, nadaljevala z monopurjem, danes ponovno UZ. Dr. Tomaževič je "našel" 6 jajčk, velikosti 19,19,19,20,21 in 23, ter veliko št. majhnih, in komentiral kaj čmo, to je to. Danes pade stopka. V sredo pa punkcija. Zanima me, kako to poteka, prideš tja,se preoblečeš v haljo in čakaš. Sem na GK v Ljubljani, Koliko časa to traja, ko opravijo punkcijo, a moraš kaj časa počakati ali greš takoj domov? Tisti dan, ko je punkcija si verejtno na bolniški, kako pa naprej do transferja? Držim pesti za trepetalke. Lep pozdrav Bojana Bojana, verjetno sva se kaj videli danes v LJ na UZ. Meni je pa dr. Tomaževič našel 5 jajčec (velikosti od 13-16). V sredo grem spet, pa še naprej se bom špikala s Suprefactom in Gonalom. Verjetno bo tam nekje v petek stopka, pol pa za vikend punkcija. Moram reči, da je bila danes staršna gneča. Pa tam, kjer so sestre novim IVF-jevkam demonstrirale uporabo špik, je vse "dišalo" po Gonalu. Meni ima tak vonj, kot DAS masa za izdelovanje figuric . Punkcija poteka tako, da se preoblečeš v haljo, počakaš na protibolečinsko injekcijo in pomiritveno tabletko. Lahko tudi kaj malega poješ ali popiješ. Punkcija traja toliko časa, da ti vsa jajčka spunktirajo. Mene ni nič kaj preveč bolelo, pa sem jih imela prvič 9. Po končani punkciji pa ene pol ure poležiš, dobiš še eno injekcijo, potem pa greš domov. Bolniška je vse od punkcije, pa do testa (3 tedne), ampak če se še nisi, se moraš takoj prvi dan po punkciji s svojim zdravnikom zmenit glede tega. Želim ti čim manj bolečo punkcijo, pa dva ultra dobra zarodka, potem pa najlepših 9 mesecev ... Pa držim pesti, da vse čimprej zagledamo . Lep sončen pozdrav tudi vsem ostalim! Martinščica
|