|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IUI - majčiče, junijčice
26.9.2007 21:19:55   
marjana.r
ja bumbum kr hud koktejl je user posted image 3 klomifene in 2 agluraba 850 10 dni. se mi kr gabi, ko imam vse to dol za popit...no sej ne da popijem vse na enkrat user posted image . sam vseeno komi čakam, da je petek sobota in ne rabim več pit klomifenov user posted image

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 576
26.9.2007 21:20:56   
bumbum
Joj, boga Marjana! Saj bo hitro minilo! A ta aglurab so tudi tablete ali injekcije?

(odgovor članu marjana.r)
Neposredna povezava do sporočila: 577
26.9.2007 21:25:13   
marjana.r
to so tablete, ki so drugače namenjene za zniževanje sladkorja v krvi, sam se ga uporablja tudi v "ginekološke namene"...ponavadi dajo aglurab tistim ženskam, ki so elegantno izpopolnjene user posted image . tako izloča inzulin in skupaj s klomifenom tvori ovulacijo user posted image

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 578
26.9.2007 21:29:15   
bumbum
user posted image user posted image user posted image Kak si to dobro napisala: elegantno izpopolnjene...user posted image user posted image user posted image

Full, full ti stiskam pesti, da tokrat pa RES uspe!

Neposredna povezava do sporočila: 579
26.9.2007 21:31:01   
marjana.r
ja no bolj na fino sem povedala user posted image itak pa se je razumelo je tako user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 580
26.9.2007 21:33:25   
bumbum
Se je razumelo. Itak pa ni važno kakšna si na zunaj! Jaz ti stiskam pesti ne glede na to a si elegantno izpopolnjena ali elegantno shirana.....baš me briga!

Neposredna povezava do sporočila: 581
26.9.2007 21:34:57   
marjana.r
to pa sem prvič slišala elegantno shirana user posted image user posted image user posted image
a je že kak znak al še nič user posted image

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 582
26.9.2007 21:39:52   
marjana.r
nočko vsem  je ura za it user posted image , že cel dan neki delam, zdaj pa mal užitka
pridne bit pa še enkrat nočko vsem

Neposredna povezava do sporočila: 583
26.9.2007 21:56:47   
zorica

Tak fajn zagon sem spet dobila.Zadnji IUI sem imela aprila, potem si lahko mislite kakšno veliko razočaranje je bilo.Res, letos ga nisem hotela več iti delat.
Pa sem včeraj zvečer sedela sama, moj je delal in sem se kar naenkrat začela jokati.Jokati zakaj mi ne uspe, zakaj ne morem držati najine majhne štučke, katere si z mojim tako želiva.
Moj bo čudovit očka in jaz bom čudovita mama.Pa me kar naenkrat prešine "kaj za vraga se delam nora in bremzam dano ".
Zato moja nenadna odločitev, da poskusim še zadnjič IUI in če ne uspe, sem spet korak bližje umetni oploditvi.Tako sem spet polna sreče in optimizma, kaj pa če tokrat res rata ?

Neposredna povezava do sporočila: 584
27.9.2007 7:34:18   
tosja
user posted image Pupike a se kaj dogaja... user posted image
bumbum - tebe imam na sumu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

marjana.r - verjamem, da se ni fajn filat s tabletami - sam rezultat bo odličen! user posted image user posted image user posted image user posted image

zorica - pogumno naprej, ne razmišljaj toliko (to škodi user posted image user posted image ). Vem sem bila sama ista...Pa še do IUI nisem nikoli prišla - ker so bili prešlampasti user posted image in to v maju in juniju... Na srečo mi je Vlaisavljević dal še dve škatlici Klomifena...pa smo doma zrihtali! user posted image user posted image
Sem si rekla - poletje je moje, septembra se bom spet ukvarjala s tem...
Verjemi, da bo tudi za vaju posijalo sonce, sam ne si tolk očitat.
A na listo pa te še niso dali??? user posted image Ker jaz sem bila junija dana na listo za IVF, septembra pa bi tud z injekcijami začela...

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 585
27.9.2007 10:33:29   
zorica

Naj ti povem Tosja da sem malo razočarana nad MB.Ne samo da me še niso dali na listo, niso me niti pregledali, le hormonske preiskave, pa moj je šel le en krat na spermiogram, kjer je dr.Vlaisavljevič ugotovil da ma premalo spermijev.Da sicer še ni kritično, ampak da vseeno gremo takoj na IUI.Potem so mi, ko sem bila prvič za IUI ugotovili da mam endometriom na levem jajčniku.
Saj ne rečem da je to krivo, da ne zanosim pa vseeno.Zadnjič ko sem bila tam za miom, mi reče dr. da to ni miom, kot je rekel moj G in da to oni že vejo da mam endometriom.Obenem pa me vpraša, če so moji jajcevodi prehodni user posted image Pa rečem da ne vem.Pa me le vpraša, kdaj pridem na IUI.
Včasih res mislim, da ne vem več kaj naj si mislim.Sedaj grem bolj na ta IUI, ker si mislim, da če še tokrat ne uspe, me pa bodo morali dati na preiskave.Saj razen hormonskih preiskav nisem imela nobene.
Tako je to pri meni.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 586
27.9.2007 11:19:20   
marjana.r
meni je tudi g. predlagal, da bi se upisala na listo za umetno oploditev, sam nisem prou prepričana, da bom šla v vse to. že tablete težko prenašam, kaj pa šele injekcije in vsakodnevna vožnja v LJ oz Postojno. To bi me čisto ubilo. Tako, da sem se mal posvetovala z g. in valda sem vprašala kolko "šusov" imam za IUI pa je reku, da neomejeno user posted image , ker ta poseg nič ne stane. Tako, da če se je prvič primlo, jst upam, da se bo tudi drugič user posted image sam obupat ne smem user posted image
zorica pa kaj nisi mela HSG pregleda? to je en od prvih pregledov, ki sem jih morala nardit, takoj za tem, ko sem si tri mesece zaporedoma merila BT in ni pokazalo ovulacije.

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 587
27.9.2007 12:15:07   
zorica

Marjana r nobenega pregleda, tudi HSG ne.Meni so rekli da mam 3 IUI zastonj.Potem pa začnemo takoj dalje.Nobene liste mi niti omenili niso.Kaj pa jaz vem.Včasih vas berem, pa si mislim, zakaj pa meni ne to in ono.
Pa koliko vem tudi en spermiogram je bistveno premalo, da bi se lahko reklo kaj je narobe.
Saj ne rečem da niso prijazni.To so res ful, a zelo mam občutek da je pri meni nekaj narobe.Ko pa to omenim, samo rečejo, bomo najprej dali te IUI skoz pa bomo potem pogledali.Že samo to, kako me je zadnjič vpašala dr. če mam prehodne jajcevode.Kao da nekaj sumi, a je potem takoj utihnila.Zato želim da je ta IUI čimprej za mano, da se bo začelo potem nekaj premikati.

Pa že tako dolgo čakam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 588
27.9.2007 12:57:01   
marjana.r
joj kako eni g. vržejo tolko dobrih prilik proč. če je sumla, da imaš neprehodne jajcevode, te je mogla poslat na HSG pa bi pol vidli, če je bla sam to njena slutnja al je res. Valda pol grejo šusi od IUI v prazno user posted image . Jst bi na tvojem mestu vseeno malo več zatežila, kar se tiče ostalih pregledov. No midva sva imela samo en spergmiogram, ker je pokazal, da je vse v najlepšem redu, zato pa tudi nisva več ponavljala. No HSG sem delala pred dvemi leti in zdaj mi je rekel, da če pride še enkrat do ss bom mogla še enkrat na pregled, da bo vse bolj sirugno.
Zorica a  do zdaj si imela samo en IUI? Kolko so ti jih dali na voljo za koristit?

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 589
27.9.2007 13:59:09   
tosja
marjana - to da imaš IUI lahko v nedogled, NI RES!!! Pripadajo ti trije IUI poskusi, potem si dan na listo za umetno oploditev.

zorica - to, da nimaš preiskav me pa res čudi. Kdo je tvoj G v neplodnostni ambulanti? Če ne drugače, pa takrat, ko si naročena na posvet povej oz. vprašaj ZAKAJ se stvar ne premakne ??? Saj to pa verjetno si naročena na posvete - ko sta naročena oba??? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 590
27.9.2007 14:09:17   
marjana.r
ne tosja te pa moram razočarat, moj g. je reku dokler bo njega volja in ne kolko jih je predpisanih, ker si vsak po svoje neki določa. sploh pa je reku, da če se vidi, da tak ratuje on vedno vztraja.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 591
27.9.2007 21:06:18   
zorica

Moj dr. v neplodnostni ambulanti v MB je sam dr.Vlaisavljevič.
Pri njem sva bila dva krat.Prvič da se spoznamo, dama kri in moj spermiogram.Potem sva šla drugič po izvide, kjer le pove, da ima malo, vendar ne kritično malo spermijev in da ne bomo zgugljali časa gremo takoj v IUI.Jaz razen krvi nisem imela nič.Pove še kako naj jem K in to je to.Februarja sem imela prvi IUI, aprila drugi.
Moj G v mojem kraju mi je ravno zadnjič napisal napotnico za MB češ da mam miom in da me malo pregledajo.Ko sem prejšnji teden prišla v MB mi rečejo da to ni miom, pač pa endometriom in kaj dela moj G paniko, da jaz naj le pridem naredit še ta tretji IUI.In nato me ravno ginekologinja vpraša če mam pehodne jajcevode.

Sam moj G je rekel, da bi me ja rabili tudi kaj pregledati, ker čist možno je, da grejo IUI v nič.In zato sem res razočarana nad vsem.Žal mi je da se to dogaja ravno pri meni (saj ne privoščim nobeni ), saj bi ravno zaradi multiple skleroze morala zanositi čimprej, dokler sem še trenutno OK.Tako pa mam občutek, da je šlo celo leto v nič.

Aha Tosja še to.Moj drugi in zadnji posvet je bil januarja, takrat sva govorila z dr.Vlaisavljevičem, ki se je pač odločil takoj za IUI.

Neposredna povezava do sporočila: 592
27.9.2007 22:00:22   
marjana.r
no da poudarim še to...jst se ne zdravim za neplodnost v klikini ali pa ambulanti za neplodnost, ampak pri mojem osebnem ginekologu, zato je mogoče ta stvar z IUI-ji mal drugačna. valda ne bo on meni delal 20 IUI-jev, kar tudi sama ne bi ustrajala, če vidim, da je brezveze, ampak vseeno je reku, da se ne ustavi pri 3 poizkusih...in to pri nobeni, ne da sem jst izjema. tako navado ima in jst ne morem nič pri temu.

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 593
27.9.2007 22:41:30   
monikap
zorica mi je res čudno da ti niso naredili nobene preizkave meni so v MB na začetku tudi kri pregledali sem jo dala 3krat na določeni dan ciklusa moj je imel spermiogram in jaz sem še imela UZ ker so bili izvidi vsi dobri me je še poslala na HSG kjer so pa ugotovili da sta oba jajcevoda neprehodna eden je neuporaben v drugem pa so zarastline tako da sedaj čakam še na laparoskopijo in histeroskopijo kjer mi bodo en jajcevod odstranili drugega pa očistili.Je pa bila moja zdravnica presenečena nad izvidom od HSG saj je bila prepričana da imam jajcevode prehodne tako da me res čudi da so te dali takoj na IUI ne da bi se prepričali če so jajcevodi prehodni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 594
28.9.2007 12:52:02   
zorica

Sem prišla iz MB.Tablet K nisem dobila ker imam majhno cisto in je G rekel da preskočimo cikel.Sem komaj zadrževala solze.
Je pa pač tak.Če že dve leti čakam, potem bi se na čakanje morala navaditi.

Lep dan vsem!

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 595
28.9.2007 15:07:39   
tosja
zorica - žal mi je, da se ti to dogaja. Ne morem verjet. user posted image
In kaj bodo naredili s cisto? Odkril ti jo je tvoj G?
Jaz sem mislila, da gre na začetku po utečeni praksi - tako kot ti je napisala monikap. Pa očitno ni tako. Zakaj pa sama ne vprašaš, kdaj boš dana na listo? Vem, da je hudo, sam moraš vedet, da pri taki količini se morš v bistvu zagrebst... Držim ti ogromne pesti! user posted image

Ti povem, da sem bila jaz po prvem zafuranem IUI - ju tud čist razočarana, skor me je dotolklo...potem pa se nisem več šla tako, ko se je v drugem postopku ponovilo isto...ti povem, da sem se tako drla - saj G nisem ravno omajala, ampak kričala pa sem, da so slišali v čakalnico...uboga tista, ki je čakala v kabini.
In tisti dan, tisti trenutek, ko sem prišla domov, polna adrenalina in čustev, sem dr. Vlaisavljeviću napisala mail, ker je bil vmes vikend sem dobila odgovor v ponedeljek zjutraj.
Res nam je potem ratalo doma, sam odnos pa se je takoj spremenil, pa tud mislim, da bi bila septembra že na IVF.

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 596
28.9.2007 17:06:08   
marjana.r
no danes sem imela prvi UZ na 12. dan ciklusa in zaenkrat na obeh jajčnikih smo našli dva kandidata, ki upam, da se do naslednjega petka dobro zredita. zaenkrat sta velika neki več kot 10 sam do petka bi moglo bit vsaj še enkrat tolko...pol pa ovitrelle in  če bo vse ok naslednji dan IUI user posted image . bom vedla več povedat v petek.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 597
28.9.2007 20:24:43   
bumbum
Zorica, žal mi je! Upam, da vama vseeno čim prej uspe!

Marjana, jupi! Kar 4 foliklčki! Kakšno pivce spij, da bojo hitreje rasli!user posted image

Jaz bom pa popenila, ker pri meni še vedno ni oprijemljivih znakov!

Neposredna povezava do sporočila: 598
28.9.2007 20:58:29   
zorica

Rada bi vam le povedala, da se za nekaj časa odklopim od RR.Me je tako vse dotolklo, da več ne zmorem brati o vseh user posted image itd.Žal!Upam da me razumete in mi ne zamerite, saj res vsaki srečni nosečki privoščim, a obenem me tako boli.

Niti brala ne bom več, noben forum o nosečnosti, zanositvi itd.To bom probala zdržati do naslednje user posted image , torej 3-tedne.Vem da bo hudo, a vseeno.Fajn mi bojte in čim več nosečnosti.

Lep pozdrav!

(odgovor članu bumbum)
Neposredna povezava do sporočila: 599
28.9.2007 21:25:48   
bumbum
Oh, Zorica user posted image user posted image user posted image . Drži se! Jaz te razumem!

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.