TANTRA
|
Dan, čvekice, Nemrak, vse najboljše... Želim ti čim lepši dan z svojimi najdražjimi (tudi z ) in naj se ti izpolnijo vse skrite želje... Kolikor pa vem, imaš slabe pretoke in se lahko tudi pri tebi kaj v kratkem zgodi, tako da se stave lahko precej spremenijo... Glede na to, da sem bila tri tedne na top dogajanju naj vam sporočim nekaj informacij: -če imaš slabe pretoke dalj časa, otrok zastaja v rasti in je potrebno izvesti cr ali porod. -če imaš povišan pritisk se največkrat odločijo za predčasni porod (okoli 38 tedna) ali tudi prej. - bolečine v križu in spodnjem delu trebuha- gre za lažne popadke. Svetujejo več počitka ( le manjši sprehod, drugače večinoma počivat) nič vožnje z avtom, nič potikanja po trgovinah, buscopan za omilitev bolečin, lahko tudi kak lekadol, magnezol 3x dan dokler bolečine ne prenehajo. Namreč bilo je kar nekaj primerov, ki so bile zaradi teh težav hospitalizirane, nekaj med njimi je bilo celo za cm odprtih... - če ima otrok preveliko težo se največkrat odločijo za sprožitev poroda 2 tedna prej (sploh tiste, ki imate nosečniški diabetes in otrok prehiteva v teži) Zato se res pazite... Vse tiste, ki ste oddale vlogo na csd ali boste do konca meseca, bo denar do 15.10. Glede epiduralne, jaz sem jo imela v prvem porodu, porod se je končal vakuumsko. Zaradi vsega tega sranja, se v drugo nisem odločila in tudi sedaj ne. Razlika v rojevanju je ogromna, v bolečinah pa ne toliko, da ne bi zdržala brez. V prvo sem se matrala, pa nikamor ni šlo, v drugo pa se močno pritisnila pa je bilo takoj. Glede na to, da je bila hčerkica zaradi vakuuma kot vesoljc, posledično ima ogromno glavobolov bomo tokrat brez, če seveda ne bo cr. Je pa stvar vsake posameznice .....To so pač moje izkušnje. Jaz sem kar ok. Me je začel matrat križ, saj imam en sam velik trebuh. Precej počivam, avta si ne upam vozit. Pomučim se z kuhanjem in imam kar stolček, ki ga imam za likanje v pomoč. Danes me moj pelje k frizerki, da me zrihta za prihajajoče mesece. Upam, da bom zdržala.... Drugače pa komaj čakam na trenutek, da stisnem svojega Lukca.... Ko pomislim na tiste štručke ki sem jih videla v porodnišnici, pa tudi pestvala 3 ure starega, se čisto stopim...Tiste majčkene rokice...saj ni drugega kot se zaljubit v bitjece... Seveda nekatere boste imele dvojno ljubezen... Ja še malo pa bomo vse na tem....Potem bomo pa na drugem čveku.... Jaz imam kontrolo v ponedeljek, bom pa v 35 tednu...Drugače pa je imel moj v 32 tednu 1970 g.... in me prav zanima koliko se je kaj poredil.... lepo vse pozdravljam....
|