|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
20.9.2007 12:56:21   
Ulaa
Razlage okoli rabarbare:

"Ni vsaka rabarbara enaka naši domači rabarbari, ki raste na vrtovih in jo uporabljamo za pripravo kompotov in odlične marmelade. Obstaja tudi kitajska rabarbara (ali turška rabarbara), ki se v glavnem uporablja v zdravilstvu.

V zdravilstvu se uporablja njena korenina za številne zdravstvene težave vključno z rakom, zaprtjem, diarejo, ulkusi na črevesju in želodcu, visokim krvnim pritiskom in kronično odpovedjo ledvic. Rabarbara vsebuje antrakinon, kateri naj bi bil odgovoren tako za odvajalni učinek kot za zapiranje. Obstaja zelo omejena količina podatkov o kliničnih preizkusih na ljudeh, največ jih je bilo opravljenih na Kitajskem, vendar v kombinaciji z drugimi zelišči. Zanimive so študije na miših, ki so pokazale anti tumorno učinkovanje turške rabarbare, vendar ti učinki niso bili preverjeni pri ljudeh.

Pretirano uživanje rabarbare lahko povzroči v glavnem želodčne in črevesne težave, zaradi oksalatov pa tudi poškodbe ledvic. Ker deluje rabarbara tudi stimulativno na maternico, je ženskam med nosečnostjo odsvetujejo.

Rabarbara ima glede na zaužito količino dva različna učinka. V zelo majhnih količinah imajo njeni tanini zapiralni učinek, v večji količini pa njene učinkovine delujejo odvajalno. Opazili so tudi znižanje krvnega pritiska in holesterola, vendar mehanizem delovanja še ni dognan.

Na Kitajskem se rheum officinale, ki ga številni avtorji enačijo z rheum plamatum, uporablja za zdravljenje zobobolov in krvavečih ulkusov, ki se izboljšajo za 90% v nekaj dneh. To je pokazala raziskava na 312 ljudeh. Antrakinoni tudi stimulirajo celično regeneracijo, detoksikacijo in čiščenje organizma."

"
Rabarbara izvira iz Kitajske, o njenih zdravilnih lastnostih obstajajo zapisi iz 15. stoletja. Je zelo koristna pri različnih prebavnih motnjah, lahko zavira ali pa pospešuje prebavo – odvisno od količine zaužitja. Utrjuje zobno sklenino, pospešuje izločanje vode in vsebuje vitamin C.Uživanje listov ni priporočljivo, saj lahko povzroča drisko, izogibati pa se je treba tudi prepogostemu uživanju, še posebej med nosečnostjo."

"Ob omembi rabarbare se vsak najprej spomni na tisto rastlino, iz katere so naše babice kuhale kiselkast kompot.
Vrtna rabarbara pa ima sorodnico, pravo rabarbaro, ki izvira s Kitajskega in o kateri so pisali že v 15. stoletju. Prava rabarbara je namreč zelo cenjena zdravilna rastlina, ki v manjših količinah pomaga pri zapiranju, v večjih pa deluje ravno nasprotno - kot močno odvajalno sredstvo. Prav zaradi težav pri določanju, kaj je manjša in kaj večja količina (odvisno od starosti in telesne konstitucije bolnika), se ta rastlina manj uporablja v zdravilstvu. Sicer pa jo pripravimo tako, da koreniko očistimo, razpolovimo in posušimo v senci. Naribano korenino nato prelijemo z vrelo vodo in pripravimo čaj. Še enkrat naj opozorimo, da je zelo pomembno, da takšnega pripravka ne popijemo preveč, zato je morda bolje, da rabarbaro kupite v lekarni, še prej pa se o njeni uporabi posvetujte s svojim zdravnikov ali farmacevtom."

Ocitno gre za dve rabarbari, ena ki je o.k. in druga ki bi lahko imela nezazeljene ucinke.

Pa se malo o zdravilnih rastlinah:
"ZDRAVILNE RASTLINE, KI SO MED NOSEČNOSTJO STROGO PREPOVEDANE Nekatere zdravilne rastline vsebujejo snovi (npr. antrakinonske laksative), ki s svojim močnim delovanjem na prebavni sistem posredno vzpodbujajo delovanje maternice in predstavljajo potencialno nevarnost za otroka (abortus). V to skupino spadajo močna odvajala, kot so: krulika, sena, laneno seme, aloe vera, kislica, vratič. V drugo skupino potencialno nevarnih zdravilnih rastlin uvrščamo zelišča, ki vzpodbujajo delovanje maternice (pospešujejo menstruacijo) in zelišča, ki se uporabljajo za urejanje menstrualnega ciklusa. Nekatera lahko delujejo kontracepcijsko, oz. povzročijo prezgodnji porod ali abortus. Kondabenedikta (Canbema benedicta) in veliki onan se tradicionalno uporabljata za zdravljenje amenoreje (izostanka menstruacije), nadalje angelika se v tradicionalni kitajski medicini uporablja za reguliranje menstruacijskega ciklusa (pospešuje menstruacijo). Sok in olje semena (pehtran, pelin) prav tako vzpodbujajo menstruacijo. Druge neprimerne zdravilne rastline za nosečnice so še: ginseng (Panax ginseng), brinove jagode (Juniperus communis), sladki koren, žajbelj, rman, nadlišček, kolmež, pegasti badelj, timijan, rabarbara, vinska rutica, janež, idr. Mnoge zdravilne rastline, ki se uporabljajo za zdravljenje amenoreje ali reguliranje menstrualnega ciklusa, lahko izzovejo prezgodnji porod (abortus), zato jih med nosečnostjo nikoli ne uporabljamo brez zdravnikovega nadzora, ker lahkopride do resnih komplikacij otroka in matere. V tretjo skupino potencialno nevarnih zdravilnih rastlin uvrščamo tiste, ki vsebujejo alkaloide, torej  grenčine ali eterična olja, ki predstavljajo nevarnost za nosečnico in otroka. Najvažnejši predstavniki te skupine so: češmin, krvavi mlečnik, rman, brinove jagode, majaron (večje doze), origano (večje doze), sivka (večje doze), rožmarin (večje doze), žajbelj. Pri eteričnih oljih bodimo še posebej pazljivi. Izogibajmo se kamilici, timijanu in uporabljajmo samo blaga (citrusi, cvetlična). V prvih treh mesecih nosečnosti jih ne smemo uporabljati, razen, če je nujno."

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
20.9.2007 13:01:38   
oktoberka
Ulla hvala ti!!!user posted image

No, jst rabarbaro jem in ni nč narobe. Če pa bi mi mal pospešila porod se pa tud ne bi nč pritoževalauser posted image

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
20.9.2007 13:05:41   
oktoberka
Se opravičujem! Nisi Ulla, ampak Ulaa!

Neposredna povezava do sporočila: 3378
20.9.2007 13:12:38   
Ulaa
Malenkost.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3379
20.9.2007 13:26:02   
mišk
Aha Oktoberka, že vem katere misliš!user posted image  Vidiš, na te se pa sploh nisem spomnila. Hvala za pojasnilo.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
   [Brisano sporočilo]
20.9.2007 13:42:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 3381
20.9.2007 14:08:20   
Jenny Anny
Ulaa, to pa je hudo, laneno seme je prepovedano v nosečnosti??

Mene je pa moja tašča skoz pitala z njim, ker sem bla zaprta, evo še ena za tašče (Tave).

Še dobr da ni blo kaj narobe!!!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
   [Brisano sporočilo]
20.9.2007 14:13:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jenny Anny)
  Neposredna povezava do sporočila: 3383
20.9.2007 14:14:00   
lillylilly
No da se še jaz malo javim...

Včeraj sem imela pregled in malemu se zelo dobro godi, tako da me je potolažila, da kakega dogajanja v smeri poroda niuser posted image .
No saj sem nekako tako tudi pričakovala, čeprav me včasih zvije ko user posted image . Pa ene dvakrat smo imeli že lažni preplah sredi noči, ko sem že misilila, da bo treba v porodnišnico user posted image . No vsaj upala sem.
CTG ja še nisem imela, pa ga en teden še sigurno ne bom, saj mi je moja ginekologinja dala možnost, da en pregled še opravim pri njej, nadalje pa v bolnišnici. Glede na to, da je vse ok ( mi vsakič naredi UZ), sem se odločila, da bom s CTG jem še počakala. Saj malemu je ok, pri 37. tednih tehta 3500 g in še nekaj malega, je zelooo živahen, plodovnice je dovolj... joj samo upam, da se zgodba ne potegne preveč čež rok.

Moj trebuh pa je poglavje zase. Imam prave slikce od Pabla Piccasa, po mojem ni kraja, kjer ne bi bilo ene lepe vijoličaste strije. Jih imam veliko več, kot v prvi nosečnosti, pa sem se to pot mazala in mazalauser posted image .

No tudi jaz mam kar probleme s spanjem, pa ne samo zaradi nočnih obiskov WC ja, enostavno ne morem spati. Če pa že zaspim, se zbudim zaradi morečih sanj. Danes me je preganjalo sodiščeuser posted image , smo zelo nesrečno kupili parcelo, ki jo potem sploh ni bilo, tako da sedaj čakamo, kaj bouser posted image .

Evo še moje mnenje glede imen. V prvo prav zaradi takšnih in drugačnih komentarjev nisva hotela povedati, kako bo pupi ime. Midva sva bila odločena in niti najmanj se mi ni dalo poslušati raznih komentarjev in predlogov. Sedaj v drugo, pa vsi vedo, ker je ime za malega izbrala naša pupa, ki dojenčka vseskozi kliče po imenu. Verjetno komu ni všeč, samo nastopam tako odločno, da niti eden ni upal komentiratiuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Zdaj pa moram na hitrco južno dokončat,
se še oglasim

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
20.9.2007 14:14:48   
Ulaa
Jenny Anny: tele modrosti so kopirane z interneta. Ampak glede tegale clanka je avtor Dvorec Trebnik in tam naj bi se spoznali na zelisca.
Po mojem je pomembno tudi to, da v casu nosecnosti z nobeno stvarjo ne pretiravas, in ce se dobro prodajajo kreme z zelisci kot ucinkovite (Just ipd) lahko po mojem tudi skodijo. 

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
20.9.2007 14:21:29   
Blejka26
hvala za dobrodošlico in se res opravičujem ker sem se vam tako pozno priključila.user posted image ali ima še katera podoben problem-še en mesec je pred mano men pa nobeno ime ni všeč za otroka.Prva punčka je Neja,sedaj drugemu otroku pa sploh ne vem kako naj dam ime.Nič mi ni všeč,zbirčna sem..user posted image res da še točno ne vem kaj bom imela,G je rekla da imam več možnosti za punčko..tko da res ne vem!
Glede spanja sem pa tud jaz čist na koncu.Skoz ta Wc

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
20.9.2007 14:38:01   
Solero
Helo.
V nedeljo imava obletnico poroke pa sem malo gledala slike... Čisto sem že pozabila, kako je življenje brez trebuuuuuuha. Pa še mož mi včasih reče, da bo pogrešal mojega bušija. ... Jaz pa že skoraj ne morem več, se mi zdi, da je vsak dan dobesedno težji in bi si ga lahko kar tehtala. Pa kar naprej mi otrdeva. (Prej sem pri kosilu rekla, da imam spet trdega, pa je dejal mož, da on je pa že pozabil, kako to izgleda. user posted image )

Jaz nimam nobenega pregleda več. Samo čakam še... Torbo imam samo na pol pripravljeno. Ko bo treba it, še vržem vanjo ščetko in copate. Modrčka za dojenje si še ne bom kupila, ker ne vem, kako naj bo velik. Bom pa imela za začetek kar top, mislim, da bo tudi šlo.

Hja, komentarji, komentarji...so in še bodo. Ljudje smo pač tako narejeni, da blazno radi vtikamo nos v tisto, za kar mislimo, da veliko vemo, dejansko se nas pa nič ne tiče in smo potem še užaljeni, če se nas ne posluša.
Dober nasvet imam sama zelo rada, komentarji mi pa hitro dvignejo barvo...
So pa tudi ljudje, ki ti nič ne povedo, pa bi lahko, npr. imam dobro prijateljico, ki je rodila pred kratkim in se ji enostavno ne da o tem pogovarjat. Jaz pa polna vprašanj! Ko jo vprašam, kako pa kaj njen kuža, se pa ne ustavi...!Eh...

Bodite fajn.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
20.9.2007 14:43:36   
kasija78
Ulaa - Zanimivo tole z zelišči. Za kamilice si ne bi mislila, za laneno seme pa tudi ne. Jaz ga jem že od pred nosečnostjo, ker naj bi vseboval neke snovi, ki ti jih zaradi kontracepcijskih manjka - pa se zdaj ne spomnim katere. Po moje tudi velja, da je vse v mejah še zdravo. Edino za odvajala, kemična ali zeliščna (ki so ful močna), sem zasledila, da so lahko zelo nevarna in moja G mi jih je vse po vrsti odsvetovala. Laneno seme pa ni odvajalo kot tako, ampak doda volumen blatu in s tem pomaga, da se odpadne snovi pomaknejo naprej.

Jaz sem končno obogatila moj album in dodala fotke trebuščka (katera je že rekla, da pomanjševalnica ne paše več - je kar trebuh user posted image ) in oblekc za iz porodnišnice. Pliškota sta dva - zelen in rumen - ker se še nisem odločila, katerega bi imel in bom vzela oba ter se odločila kar tam. Sem pač neodločna, kaj morem.
Sem upala, da bom lahko pofotkala tudi posteljico, ampak vse nadaljne urejanje stoji, ker se pridružujem tistim, ki čakate na pohištvo po dobavnih rokih. Midva čakava kavč od privatnika. user posted image

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
20.9.2007 15:17:07   
noa1
Laneno seme: full zanimivo. Jaz sem ga jedla že pred nosečnostjo (zjutraj dve žločki v jogurtu) in ga jem tudi celo nosečnost pa ni bilo nič narobe. Najbrž, če ne pretiravaš ne škodi. Drugače sem pa v eni reviji prebrala nekaj o starih vražah, da naj bi laneno seme celo pomagalo pri lažjem porodu (nekaj v zvezi s sluzjo) in da so male količine priporočljive.

jaz sem se pri teh stvareh najbolj zanašala na lastni občutek. Kar mi ni pasalo nisem jedla, če pa mi paše in ni problemov, pa v zmernih količinah (tako sem občasno jedla tudi pršut, pa gorgonzolo in še kaj bi se našlo).
Se mi zdi, da včasih, ko preveč kompliciraš, se še prej kaj zakomplicira. Tako sem se vedno najbolj bala toksoplazmoze, pa sem na začetku nosečnosti ravno s tem imela največ problemov.

uživajte user posted image  

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
20.9.2007 15:17:41   
Ulaa
kasija78: s kamilicami je po mojem tako. Ko sem bila jaz majhna mi jih je mama dajala v primeru zelodcnih tezav (slabost, bruhanje ipd..) Potem sem se pa pred leti zastrupila s hrano, tako da sem potrebovala zdravnisko pomoc in mi je zdravnica razlozila, da lahko pijem vse samo kamilicnega caja ne, ker ta spodbuja bruhanje in da ce bruhas ze sam posebi, lahko s pomocjio kamilic naredis se vec skode. In nosecnicam je rado na zacetku slabo - torej nic kamilic! user posted image

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
20.9.2007 15:43:48   
pajcevina
Hvala vsem za prijazen sprejem!
Glede CR menda ni ovir če je prvič bil, drugič pa gre naravno. Če pa sta bila že dva CR zapored pa je v tretje zagotovo napovedan CR. Tako je bilo vsaj pri moji mami, ko je pred 12 leti rodila zadnjega otroka. Da je ne bi kaj prehitelo, je rodila že 2 tedna prej, no pa je bil mali vseeno 4800g (posledica nosečniške sladkorne)

Ja, jaz tudi kar malo verjamem tej polni luni in močno upam, da bo takrat kaj, če ne bo že prej. Si vsak dan želim, da bi blo, po drugi strani, pa bi rada, da je moja mala tehtnica in ne devica. Sem zbirčna, a ne?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3391
20.9.2007 15:49:45   
oktoberka
 A se ne začne tehtnica že 24.9.? Se pravi da če rodiš na polno luno, ki je 26.9., da je že tehtnica!user posted image

Solero:" (Prej sem pri kosilu rekla, da imam spet trdega, pa je dejal mož, da on je pa že pozabil, kako to izgleda. user posted image )" 
Skor sm umrla od smeha!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ta je pa dobra!!user posted image user posted image

(odgovor članu pajcevina)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
20.9.2007 15:54:25   
oktoberka
No da se popravim: 23.09.'07 (11:17) - 23.10.'07 (21:27) Tehtnica

Neposredna povezava do sporočila: 3393
20.9.2007 16:24:01   
mišk
Zivepo, hvala za razsvetlenje!user posted image  Zdej se mi zdi vse čist logično, prej pa sploh nisem pomislila na take vrste copat. Bolj na tiste Fly-flotke al ka so že, ampak tiste se ne smejo zmočt.user posted image
Še glede imen. Za fantka že imava izbrano ime, ki  pa ni Aron, za punčko pa še kolebava med tremi imeni. Sicer imava oba ful podoben okus. Pa kaj sem že rekla: Jedrtka bo!!user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3394
20.9.2007 17:07:03   
suzanamai
ali ima še katera podoben problem-še en mesec je pred mano men pa nobeno ime ni všeč za otroka

Ne obremenjuj se, nisi edina. Midva se ne moreva odločiti, tako da bo po vsej verjetnosti obveljala moja izbira ali pa bom odločitev prepustila sinu. Bomo še videli.
Drugače pa sem bila danes že v sprejemni v porodnišnici in mi je g rekla, da če želim greva lahko kar rodit ali pa zaustaviva zadevo, no pa sem se odločila za zaustavitev, tako da upam, da bom zdržala vsaj še dva tedna. Danes pa res ni šlo, ker je moj šel na sindikalnega in ga ne bo do ponedeljka. No zdaj grem pa malo počivat, ker moram potem sina peljat na trening.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
20.9.2007 18:19:17   
Klaudia
Pozdravček še od mene!

Danes ste se pa zelo razpisale, sem kar rabila da sem skoz pršla user posted image !

Mene je danes skoraj infarkt pri ginekologinji. Delava CTG, kaže da se user posted image  lepo godi, sem pa tja se je kakšen krč pojavu - nič posebnega skratka. Greva na UZ, posteljica je vredu (se še ne stara)... ostale mere so pa katastrofa. Noseča sem 37t1d in ima mala že 4kg in glavico 36cm. user posted image   Je rekla G, da če ne bo narava ta teden poskrbela zame, me bo po naslednjem pregledu kar v porodnišnico poslala.

Si ful želim da bi blo že konec, samo me je kar malo stisnilo - A ŽE!!?
Še dobr da mam že vse pripravljeno. Danes še dudo in nastavke za v P prekuham, potem pa lahko samo še čakam in upam da bo čimprej.
Samo kaj ko sem tako prehlajena da me vse boli. Grlo me peče za znoret, ker se mi želodčna kislina non-stop vzdiguje do ust. Nos bi še šel nekako, samo grlo... a ma katera kak recept? Najbolje da začnem bebi čaj bit. Je najbolj nedolžen.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
20.9.2007 18:21:01   
Klaudia
user posted image       
user posted image   
1 user posted image      3 user posted image        fantki vodijo user posted image

(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) spol, ime (teža, velikost))

27.06. Neža81 ('81), (14.10) Maša user posted image Maj user posted image   user posted image  user posted image  

user posted image
23.08.'07 (14:24) - 23.09.'07 (11:16)

06.09. inja2 ('84), (04.10.) David ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) Bor

user posted image
23.09.'07 (11:17) - 23.10.'07 (21:27)

user posted image  
23.10.'07 (21:28) - 22.11.'07 (18:07)

user posted image
65 user posted image     20 user posted image     12 user posted image         7 user posted image         
največ user posted image  je 30.10. - 6 user posted image

(PDP, nick (letnica rojstva), št. user posted image , kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

01.10. Kasija 78 ('78), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image   
01.10. bambi ('73), 3n, MB, user posted image
01.10. picola1 ('80), 1n, NM --> Kranj, user posted image (Doris)

01.10. pajcevina ('83), 1n, LJ --> Postojna user posted image
02.10. Pandica ('79), 1n, MB, user posted image  
02.10. MissLady, 1n
03.10. Zoja*** ('76), 1.n, KR, user posted image
04.10. pingi ('79), 1otrok, LJ
04.10. Solero ('78), 1n, KP, user posted image
05.10. Ursikazala ('70), 1n, LJ, user posted image  (Nika)
05.10. kovanec
05.10. pony ('74), 5n
06.10. mišk ('82), 1n, KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), 1n, LJ
09.10. janja ('73), 3n (2otrok), LJ --> Ljubljana, user posted image (Urban)
09.10. sanwebdra ('79), 1n, MB, user posted image  (Julija)
10.10. Klaudia ('86), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Lia)
10.10. tave ('74), user posted image
11.10. Micla ('77), 3n (1otrok), GO, user posted image
11.10. Lillylilly ('79), 3n (2otrok), Jesenice, user posted image (Žan)
11.10. 2ursae ('77), 2n, LJ, user posted image   (Bor)
12.10. kmarija, LJ, user posted image
13.10. oktoberka ('85), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image (Zarja)
13.10. AnaB. (79), 1n
13.10. mamica80
14.10. Jasna ('76), 4n (3otrok), LJ, user posted image
14.10. skuštrana ('77), 2n, CE, user posted image
15.10. bonci ('77), 1n (dvojčki) 
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), 1n, Domžale, (Lana ali Miha)
17.10. prymorka ('84), 1n, KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. domennatalija
19.10. čohalka ('78), 2n, user posted image
20.10. valči ('79), 3n, Brežice, user posted image
20.10. suzanamai ('73), 2n, Ljubljana
21.10. Daschi ('76), 4n, --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), 2n, --> Ljubljana
21.10. inibini, user posted image
23.10. Janice
23.10. pikceva ('78), 1n (dvojčki), NG, user posted image in user posted image
24.10. metkica1 ('80), 2n (1otrok), CE  --> Celje
24.10. Natasa-6 ('74), 3n, LJ, user posted image

24.10. mala ('83), 3n, LJ
24.10. Panda. , 2n, LJ --> Ljubljana, user posted image
25.10. *Lana* ('78), 1n, user posted image
25.10. pot, 1n, LJ, user posted image

25.10. nana84, 1n
26.10. Dari
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, 1n

28.10. mehurčica ('78), 2n, MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), 1n, KP
28.10. noa1 ('75), 1n, MB, user posted image
29.10. zivepo ('86), 1n, CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), 1n, NG
30.10. soraja ('83), 1n, KP, user posted image
30.10. lane31 ('76), 1n, MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), 1n, KK
30.10. ditta ('74), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image
30.10. Ulaa ('74), 2n, --> Ljubljana
31.10. orka** , 2n, user posted image
31.10. živa ('77), 2n, LJ --> Postojna, user posted image
31.10. miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
20.9.2007 18:26:54   
Klaudia
ne vem katera je že spraševala za copate za v P... jst bom take vzela

Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
20.9.2007 19:08:02   
pot
Pozdravljene nosečke, prav tako vse nove nosečke med nami. user posted image Bolje pozno kot nikoli. user posted image

Danes sem točno v 35. tednu in dokonca je še točno 35. dni. user posted image

Včeraj sem v Mercatorjevi reklami zasledila dobro novico za vs, ki boste rodile v prvem tednu oktobra, za vas imajo v Mercatorju pripravljen Nivein Baby nahrbtnik z nekaj stvarmi od nivee. Vse kar morate narediti je, da do konca oktobra pošljete kopijo rojstnega lista, s katerim dokažete, da se je otrok rodil v prvih 7ih dneh oktobra na naslov:
Mercator d.d.
Dunajska 107
1000 Ljubljana

Pripis pa se glasi: ˝Teden otroka in NIVEA Baby˝

V roku 10ih dni vam bodo poslali darilo. Pa ne pozabite pripisati svojega naslova.
Se pravi vsem, ki boste postale mamice od 1.10 - 7.10.2007, bodo podarili nahrbtnik z nekaj pripomočki, kremicami...

Vidim, da ste spet pri debati okoli imen. Nikar se ne ozirajte na druge, ker boste ve celo življenje klicale otroke z imenom, ki vam je všeč, ostali pa se bodo morali pač navaditi in kasneje bodo pozabili, da jim ime ni tako všeč. Kakšno ime bi pa sploh lahko dali otroku, če bi upoštevali vsa mnenja? Pa na koncu še vedno nihče ne bi bil zadovoljen.

Menda luna res vpliva na večjo gnečo v porodnišnici, ampak ne na dan polne lune ampak par dni kasneje. Tako pravijo babice v porodnišnici. Če bo to držalo, nas čaka gneča okoli... konca septembra in konca oktobra oz. začetka novembra, če velja tudi prazna luna, pa v sredini septembra.

Jaz sem dodala danes še eno slikco iz tega tedna. Tako, da lahko spet v moj album pogledate.

Mene trenutno ne motijo toliko napotki in nasveti (ker jih v zadnjem času na srečo ni veliko user posted image ), kot pa ugibanje, kaj pa če spol otroka glede na moj trebuh (oblika...) ne bo tak, kot je napovedan na podlagi UZ pregleda. Vem, da se lahko zmotijo, ampak, mene ne bi nič motilo, samo, da je otrok zdrav. Sploh me moti to ugibanje zaradi tega, ker vsake vraže pravijo drugače. 
Me je pa takoj na začetku zelooo zmotilo, ko mi je ena teta rekla, naj le pazim koliko pojem, da se ne bom preveč zredila. Ne bi imela nič proti, če bi ji rekla, da sem se ogromno zredila in da kar ni konca apetita in da ne morem nehat jest, ampak, takrat sem bila še v minusu zaradi kg, ker prej nisem imela apetita. Ampak, ona je pač govorila za svojo izkušnjo, samo način govora je bil tak, kot da sem se zredila za vsaj 10kg. user posted image

Za kamilice, se pa strinjam, da niso primerne za razdražen želodec. Tako pravi stroka. To je isto, kot so vraže - za maslo govorile, da je dobro za opekline, čeprav z maslom le še poslabšaš zadevo.

jasna, kar pomiri se, vse se bo dobro izteklo, če bi slučajno kaj prej rodila, ti bodo pa že domači skočili na pomoč. Tako, da ne skrbi, da še ni nič pripravljeno.

mišk, uživaj na poroki, to je vajin dan. user posted image

Jaz sem danes dobila odločbo od CSD, da lahko prejmem enkratno pomoč ob rojstvu otroka. Tako že razmišljava kje bi kupila grelno odejico za malega zmrznjenčka. Sem malo brskala po internetu in sem našla ceno okoli 40 € za odejico veliko 150x80cm. Če še katero zanima je tukaj link:
http://www.trion-int.com/article.aspx?articleid=44774
Če katera ve za cenejšo varianto, naj prosim pove.

Pa še eno vprašanje: Ali si boste kaj prej skuhale za v skrinjo za prve dni po porodu in kaj? Ker je dokaj komplicirano, glede na to, da hrana za doječo mamico ne sme biti taka, ki napenja, da nima otrok krčev in meni tukaj vse ideje odpovedo.

lepo se imejte user posted image

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
20.9.2007 19:08:33   
tinki_winkica
Prav lepo pozdravljene vse oktoberske nosečke.

Hura, končno doma.
Kot vam je mož sporočil smo dobili fantka z imenom Bor. Ob rojstvu težkega komaj 2600 g in 47 cm.
Rodil se je s 36t1d in nas preijetno presenetil.

Najprej bi se zahvalila za vse lepe želje in čestike ob rojstvu.

Porod je bil zelo hiter vendar intenziven predvsem pa nepričakovan. Vse je potekalo brez zapletov.
Po prihodu v porodnišnico so me pregledali in ugotovili, da sem odprta že 4cm, CTG  je pokazal rahle popadke. G je bil mnenja, da se spontani porod po 36 t ne zaustavlja, dejal je le: no ja, danes je 13 september, malo nenavaden datum, gremo v porodno. Mene je kar malo šok. Po pripravi za porod sem v porodno stopila ob 13h, pol ure so spremljali moje popadke, ob 13.30 dodali umetne in mi predrli mehur. Tedaj se je vse začelo, vendar je bilo hitro vsega konec, ko je ob 15.08 na svet prijokal mali Bor.

Kasneje so se pojavile težave z dojenjem in izgubljanjem teže naše modre štručke in zlatenice. Včeraj (6 dan po porodu) so nas odpustili. Trudimo se da bi šle stvari na boljše in tudi počasi grejo.

No se še kaj javim, porod pa ni nekaj takega kar se nebi dalo pretrpeti. Predvsem je pa lažje ob pozitivnem razmišljanju in mislijo na user posted image .
ŽElim vam predvsem neboleč porod. Moj je bil sicer hiter, bi rekla da skoraj preveč in sem se zato precej raztrgala in sedaj trpim posledice šivov.

Zda pa res bežim, ker naša štručka že kliče. (ob priliki objavim kakšno slikico).

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.