|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
30.8.2007 13:20:24   
sonchek
oj...
...ste pa res pridne v pisanju...user posted image
No zdej imam tudi ajz malo več časa, pa čeprav me že tudi to malo preganja...
...za malega user posted image  nimamo še skoraj nič...no, ja razen da sem zadnjič naročila lupinico prek neta (baby center), pleničke in dudo...
...drugač smo pa šele v fazi prebeljenja stanovanja in šene nato začnemo z orng pripravami za bambina..upam sicer da nas kaj prej ne preseneti...ampak sej imamo še kr neki do konca...prehitro pa tudi ne bi rada imela vse postavljeno...bi si rada vzela čas, za prenovo sobe v kateri bo mala pikica...

...zdej sem vas sicer redno brala ampak nikakor nisem imela časa kaj napisat...
..delam približno še en mesec, pol pa dopust in porodniška...user posted image

Upam, da se Tantra drži in da nam bo nemrak lahko kaj sproti poročala kako in kaj je z njo...držim pesti za oba...user posted image

...pogovarjale smo se o opremi že pred nekaj časa...in jaz sem si s pomočjo prijateljice (ki je pred kratkim rodila) sestavila en seznamček in mislim, da se bom po njem kr ravnala....

Naj ga objavim...mogoče bo pa še kateri prav prišel...to sicer še ni nič dokončno...je pa kr okvirno...

PORODNIŠNICA
1. dokumenti (materinska, vsi izvidi, napotnica, ZZZS kartica, potrdilo o šoli (za partnerja), poročni list (če sta poročena) oz. potrdilo o ocetvostvu, ki ga uredis na CSD
2. papirnati robčki
3. mobitel
4. polnilec za mobi
5. fotoaparat

za mamo:
1. toaletni pribor ( za tuširati, zobna pasta, zobna ščetka, glavnik)
2. gumica za lase
3. labela
4. Lanolin krema za bradavice
5. voda za pit !!!
6. 1x moderc za dojenje (brez  šivov  v košarici

7. balon za sedenje (če boste šivane) –prinese po potrebi,
8. nekaj za prigriznit (frutabela ipd)-  za oba,
9. nogavičke za mamico
10. vsaj enih 10 kom mrežastih spodnjic za 1 x uporabo

11. kakšne mehkejše vložke (vir 80 – so zakon, vir nature) in velike tamponaže, ki jih kupiš v lekarni
12. blazinice za dojenje –po potrebi
13. nastavki za dojenje –po potrebi

17.  copati - natikači za v porodnišnico (s gumjastim podplatom)
18. kakšno revijo
19. intimno milo, intimne robčke

za dete za domov:
1. nogavičke za dojenčka
2. rokavičke
3.1 x bodi
4.1x benikca ali puloverček
5.1 x tanke bombažne žabice do pasu
6.1 x plišaste (toplejše) žabice
7.1 x bombažna kapica
8.1 x toplejša kapica
9.copatki
10.LUPINA!
11.Dekica
12.Ce bo treba siroko povijanje rabis tetro plenico (2) In povijalno plenico.
13.Duda

OSNOVNA OPREMA VAŠEGA NOVOROJENČKA doma:

HRANJENJE
-1 steklenička in duda
-tablete za sterilizacijo ali stelirilizator –po potrebi
-črpalka za črpanje mleka-po potrebi
-1 zavitek adaptiranega mleka za hudo silo

PREVIJANJE
-previjalna miza
-otroške brisače
-hladilno mazilo za ritko (lekarna)
-1 paket plenic za enkrano uporabo (za novorojenčke)

-kos za smeti je dovolj
-vato za umivanje

-toto (tosama) krpice za 1x uporabo.
-posodico za vodo,
-alkohol,
-sterilno gazo – zlozence 5x5
-fiziolosko raztopino v malih flaskah (Nivea nasen frei – super za nosek)
-ribodermin
-prasko
-kalorifer
-bepanthen
-posodo za odpake (gazo, vato, krpice, plenico

OBLAČILA
-3-4 bodijev- za zacetek 56
-4-6 žabic do pasu
-2-3 bombažne kapice
-6 otroških pajacev

-2 pižami ali 2 dodatna pajaca
-4 bombažne majice (benkice)
-2 šala
-kapica

-rokavice
-2 copatke

SPANJE
-košara ali zibelka ali postelja in žimnica

-2 zgornje rjuhe
-2 ali 3 lahke odejice
-penasta obloga za pojstlico
-baby phone

KOPANJE
-otroška kad
-vata
-2 veliki mehki brisači
-gobica ali brisača za umivanje

-tosama krpice
-otroški glavnik
-škarje  
-Trda žajfa

-mandeljnovo olje

..no zdej pa poiščem še naš seznamček...
lep dan, pa čeprav je tako turoben...
papa

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3501
30.8.2007 13:22:26   
DEBELUŠKA30
Tantra in Lukec držita se, mi stiskamo pesti za vajuuser posted image user posted image user posted image !
Ženske saj toliko napišete, da komaj sledim, pa vmes mal preskočim, pa mi pol ni vse jasno... no ste fulll  pridne!
Mamuška mislim, da si ti pisala glede izgovarjanja črk pri otrocih. Najina hči je tudi zelo hitro spregovorila, govorila tekoče in res veliko pela, recitirala, kar je tudi opazila pediatrinja pri pregledu otroka pri treh letih in jo je takoj poslala k logopedu, kot češ da je škoda, da nebi takoj izgovarjala črk pravilno (problem so bili šumniki, ki jih je izgovarjala bolj zadaj)! Tako da ni nikoli prezgodaj! 

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3502
30.8.2007 13:31:45   
tintin
Tudi jaz imam večkrat mokre hlačke od izcedka, posebej ko hodim...včasih mi celo pride čez vrhnje hlače...tudi jaz včasih paniciram, kaj pa če je plodovnica, ampak je videt kot izcedek (bel).
Jaz včasih, ko me kaj srbi malo Canestena uporabim, pa v torek sem si eno svečko Floragyna dala, ker me je srbelo (od ponedeljkovega cukra). Zdaj je pa ok. Sem pa opazila, da očitno mi intimno milo ne paše, ker je, odkar uporabljam le vodo ful boljš. Sicer pa se strinjam z Mamuško....natur je taboljš....
Glede kg..dolga zgodba, ampak jaz imam prave male travme, kar se teže tiče (sicer na srečo ne v smislu prehranskih motenj)...ko sem bila še otrok/najstnica, sem imela pri 13 letih celih 87 kil (visoka sem 178) in sem v dveh letih shujšala 23 kg. To težo sem kar držala zadnjih 14 let (+- 5 kg) in sem to nosečnost statala z 68,5 kg...ker mi je zadnjič nadomestni G zatežil, ker sem se v 6 tednih zredila 4 kile, sem pač naredila par radikalnih ukrepov, ker komentarjev o kilah pa res ne prenesem....oz. sem ful občutljiva na to...user posted image Ampak še vedno mislim, da je bila krivec sol, ker sem en dan pred pregledom jedla neko šunko pa pico, ki je bila ful slana. Zdaj se trudim malo pazit....

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3503
30.8.2007 13:37:40   
sonchek
mal ga morem naprej porint, če ne ga bomo čist zgubile....

user posted image

ZDAJ NAS JE PA ŽE  64-user posted image !!!!!
user posted image user posted image user posted image

SEZNAM NOVEMBERSKIH user posted image user posted image user posted image

1.11.07
user posted image  bancha
user posted image  murencek, 26, PO; NS user posted image  (Dušan)  

2.11.07 
user posted image  maks,25, CH, NSuser posted image (user posted image Matija ali user posted image Mija, Mila..)
user posted image  tintin,27, KR, NSuser posted image  (user posted image Maša ali user posted image Vasja) 

3.11.07 
user posted image  naja08,32, LJ, NS user posted image  (Blaž)  

4.11.07
user posted image  bella469, user posted image  

5.11.07 
user posted image  nemrak, AC user posted image ;
user posted image  bts 
user posted image  bejbi 
user posted image  Hruškica84,23, PO, user posted image  (Filip) 
user posted image  martita
user posted image  nikkita10, user posted image

6.11.07 
user posted image   Alina_alin, MB 
user posted image   azarmitra,24, morf. user posted image ;   
user posted image  gruška, NS user posted image , mofr. user posted image ;(Taja)  
user posted image   tjuša
user posted image  ninocka,29, LJ, mofr. user posted image ;
user posted image  pikapikica 
user posted image  že 35, 35, MB; NS user posted image ;  morf.user posted image (Timon);
user posted image  Kimi6, user posted image

7.11.07 
user posted image  potepinka,32, CE, morf user posted image -Mark ;

8.11.07  
user posted image  TANTRA, LJ, AC user posted image (Luka)
user posted image  heaven,25, Izola 
user posted image  barika, user posted image  (Martin),

9.11.07
user posted image   marinci
user posted image  Ilije, AC user posted image   (Zala ali Ajda);
user posted image  lajla, user posted image

10.11.07 
user posted image  Kada
user posted image  makica,
user posted image  nayya28, morf user posted image  (Taj) ;

11.11.07 
user posted image  anonimna 4
user posted image  matea1
user posted image  sonček5, AC user posted image ;

12.11.07 
user posted image user posted image  zirafa76, NS user posted image user posted image , mofr user posted image user posted image (Isabella in Gabriella ali Sofija)

13.11.07 
user posted image  jooly
user posted image  mmajaa, MB

14.11.07 
user posted image   naraščaj,CE, morf user posted image (Taja???)   

15.11.07 
user posted image  Alter_ego
user posted image  babsy77, mofr user posted image  (Ana)

16.11.07 
user posted image  analana 
user posted image user posted image   soni, user posted image  in user posted image ;  
user posted image  manca, KR, morf-ok ???;

17.11.07 
user posted image  Loni 76, LJ
user posted image  anastasija, Jesenice

18.11.07 
user posted image  Nada79

19.11.07
user posted image  sonchek,29, PO, morf. =ok;
user posted image  Nežka

20.11.07
user posted image  scubadiver,31, LJ; NSuser posted image , morf user posted image ,3Duser posted image   ( user posted image Lana)
user posted image  kanarka, user posted image  (Sara)

21.11.07 
user posted image  Pikec mali,

23.11.07
user posted image  Tinna

24.11.07
user posted image  mamuška,35, morf user posted image   (Benjamin ali Dominik), 
user posted image  viki-2
25.11.07
user posted image   
 buba1131,

26.11.07
user posted image  Mamathea,

27.11.07
user posted image  Bauka29,

user posted image  Dajica, mofr. user posted image  (Kaja) ;
user posted image  Ajtak, morf user posted image (Tjaš)
user posted image  mila1,

28.11.07
user posted image   Petra1976,31,Šk. Loka,

29.11.07
user posted image  nicolina,31, NM, morf user posted image  (user posted image Tin ali user posted image Lana, hana, nika..) 
user posted image  Špelka, 29, mofr user posted image    

user posted image  DEBELUŠKA30, morf user posted image

30.11.07
user posted image   
tago, user posted image  (Lea)

Začele z nami:
user posted image  Katina user posted image
user posted image  Teja*user posted image
user posted image  Aleksejauser posted image
user posted image  Afnica malauser posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 3504
30.8.2007 13:43:42   
sonchek
Ja sej...k začnem pa nehat ne morem kaj....

...no tak stolček za hranjenje smo pa mi kupili v Ikei...
user posted image

oz.
user posted image
antilop...9,99 evra...

No, tok smo pa mi zapravl za stolček...hihihiii

aja pa v avstriji sem na podudo prijateljice kupila še v lekarni
kapljice proti krcem ANTIFLAT (50ml)in d3 kapljice OLEOVIT D3, k se jih samo tam dobi...

No, sam tok mal za informacijo...
...zdej grem pa res mal počivat...
l.p.

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 3505
30.8.2007 14:57:28   
murencek
tintin, hvala za nasvete. Sej jst v glavnem kruha ne jem (ampak dons ga bom!!!), salam pa sirov tud ne (so polni E-jev in ker jih moj ne je, jih tudi jst ne kupujem). Drugače pa pojem 1 banano vsak dan (prej sem jo na 2-3 dni). Bom to skenslala. No, pa piškote bom zreducirala (prej sem pojedla 6 velikih, zdej bom 3). Sam ne vem, če mi bo ratal. dons sm rabla že 1 vrstico čokolade user posted image .
No, čez vikend sm bila na poroki. Tam smo skoz jedli narezke, pa piškote.... Verjetno se mi je to poznalo.
No, ampak ne bom več o kg, da ne bo katera huda. Pa še škoda vrstic.

mamuška, hvala za nasvete o izpiranju. Jst imam zadnje čase tu kr neki izcedke. Bom videla, če se bodo umirili.
Drugače nam je pa babica v šoli rekla, da ko odteče voda, lije, kokr se premakneš. In si skoz moker oz. skoz curlja ven. Tako če si občasno mokra, to po mojem ni panike. Sem pa tudi pri sebi opazila podobno.
Ko meni trebuh otrdi, me k sreči ne špikne tolk hudo k tebe.

Aja, še to povem. Zadnjič mi je kolegica razlagala, da je user posted image  rodila čez rok. So ji jemali plodovnico vsak dan, ki je bila bistra. Ampak bistra je bila spodaj, pri glavi. Zgoraj se je pa user posted image  že pokakala, tega pa niso vedeli. V glavnem, glava je bila kot čep, ki je skrila mekonij v plodovnici. No, tamala se je potem rodila z vakumom, bila je zelo nizko ocenjena - po Apgarju s 6. Samo v 2 dneh se je zrihtala.
No, sej ne vem, zakaj sem to napisala. Nočem strašiti, sam tud to se zgodi.
LP

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 3506
30.8.2007 15:29:24   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Punce, kaj kupujete za pod plis?? Jaz sem sedaj kupila dvoje zabice (strample) in ene te bombazne hlacke do pasu, ki jih v BC prodajajo kot zabice, pa en tak tanek bombazni bodi z nogicami in brez rokavov... Mislim, da so to edine tri variante. Mislim, da bom to med sabo primerjala potem pa ugotovila, kaj je najboljse...
Kaj mi pa od tega ve priporocate??

user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3507
30.8.2007 15:37:58   
naraščaj
men se za začetek zdijo ful vredo one žabice- pajac, ki so brez rokavčkov- in se zapre na ramah, vendar ne smejo bit preveč ohlapne. JE pa res, da jih nisem kaj dost vidla. Bodo pa povedale še druge, ki imajo že izkušnje s tem

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3508
30.8.2007 16:28:20   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj

men se za začetek zdijo ful vredo one žabice- pajac, ki so brez rokavčkov- in se zapre na ramah, vendar ne smejo bit preveč ohlapne. JE pa res, da jih nisem kaj dost vidla. Bodo pa povedale še druge, ki imajo že izkušnje s tem

Jaz imam od prve največ teh pajackov na zalogi. Pod ta pajacek pa obezno poleg pleničke seveda še nogavičke in bodi, od začetka še benkico ter majčko. Tko sem imela našo tamalo oblečeno ko je bila notri. Ko smo šle pa na sprehod sem pa dodala (odvisno od vremena) še kakšen kompletek čez, pa en tak kombinezonček iz flisa sem imela za bolj mrzle dni, za situacije pod minus sem jo pa v zimsko vrečo (tko pol pajac, pol vreča) dajala.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3509
30.8.2007 18:08:27   
potepinka
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Punce, kaj kupujete za pod plis?? Jaz sem sedaj kupila dvoje zabice (strample) in ene te bombazne hlacke do pasu, ki jih v BC prodajajo kot zabice, pa en tak tanek bombazni bodi z nogicami in brez rokavov... Mislim, da so to edine tri variante. Mislim, da bom to med sabo primerjala potem pa ugotovila, kaj je najboljse...
Kaj mi pa od tega ve priporocate??

Jaz bom uporabljala te bombažne hlačke,ki so do pasu s stopali,potem pa še kakšne nogavičke  in copatke.Na vrh pa pliš kompletek brez stopal.To bom uprabljala samo za ven.Za v stanovanju,mi imamo po zimi ful toplo pa samo pliš ali bombažne hlačke.

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 3510
30.8.2007 19:19:14   
babsy77
Joj, kako hitro pišete.
Jaz sem danes non stop nekaj zasedena, pa nič konkretnega, zato samo na kratko
držimo pesti za tantro, da bo vse v redu.user posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 3511
30.8.2007 19:37:27   
nicolina
Dober večer user posted image ,
danes je res nek turoben dan, jaz sem popoldne spala kot ubita dve uri, mi je ful pasalo.user posted image
Moj user posted image  je danes nekam neverjetno miren, skoraj nič brcik, a mislite, da je lahko kaj narobe ali brezveze paničarim?
Že skos mislim na Tantro in upam, da bo vse ok.

Grem zdej povečerjat, so se mi zaluštale zelenjavne ribe. Se tipkamo...

(odgovor članu babsy77)
Neposredna povezava do sporočila: 3512
30.8.2007 19:43:47   
Špelka
Dons je res en turoben dan.. Ampak tudi  spati se včasih prileže! user posted image user posted image user posted image  Tudi jaz sem potegnila popoldne ene dve urci in bi kar naprej še spala, samo kaj, ko bi potem ponoči po stanovanju hodila...

Nicolinaq - po mojem ni panike, tudi pri meni je včasih kakšen dan mali bolj miren, pa potem drugi dan vse nadoknadi.

Za Tantro pa - me je kar srh spreletel, k osem prebrala... TANTRA - upam, upam da bo vse okej! user posted image user posted image user posted image user posted image  No, pa v tej situaciji je še najbolje, da je v porodnišnici, kjer vsaj spremljajo njeno in Lukčevo stanje.

lepo se mejte, pa izkoristite tale dan za izležavanje! user posted image user posted image user posted image

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3513
30.8.2007 20:00:14   
naraščaj
ojla user posted image .

Tut mojuser posted image  je danes relativno miren. Zgleda tut nanj vpliva vreme. Jaz sicer nisem nič spala popoldne, sem pa kar tako mal zležavala.

Moj user posted image  se po delih loteva pripravljanja in praznjenja sob, saj bi naj drugi teden že začeli z menjavo strehe. Drage moje dršte pesti, da ga ne bo vreme preveč sralo, ker pol smo v puser posted image . Smo res odvisni od vremena. Če se to zavleče, se zavleče tudi pričetek notranjih del (trganja stare izolacije dol, menjava oken, novo gor, pa knauf gor, pa beljenje, kitanje, pa montaža luči, zamenjava radiatorjev in na koncu brusenje parketa) Ja, vse to naju čaka v septembru. Jst upam, da bo šlo vse čimhitrej, zato, da pol jaz začnem z akcijo priprav na prihod težko pričakovanega user posted image .

na trenutke sem že tak neučakana, da grem sama seb naživce. Mogoče je krivo tut to ker sem celedneve doma in mam čas razmišljat. 

No sem kr mal zabluzla.

Aja, user posted image  je prinesel danes računalnik iz servisa- je crknu disk. upam, da bo zaj ok in da svaku vrnem njegov prenosnik.

Je že kaj novic od Tantre?? Držim pesti, da je vse ok. Res se nam še ne mudi, še mamo kr neki časa do novembra, a ne'!
No se beremo.

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 3514
30.8.2007 20:11:12   
mamuška
Jaz sem za "spod" kupila v A kar taprave žabice, enake, kot jih nosijo večji otroci pod hlače, iz 95% bombaža in 5 elastana. Meni je to anjbolj praktično, pa res je toplo, ker se lepo primejo nogic. Za sina jih še nisem imela oz.samo 1, ki sem jih dobila za darillo ins o mi ble ful v redu.  10x boljše kot te bombažne do pasu, ki še vedno opletajo okoli nogic in niso čisto nič tople user posted image , pa praktične za previjat.

Ne vem no, tole čudno otrdevanje bom jaz omenila v četrtek moji G, pa bom videla. S tem, da ste tudi druge občasno "polulane", ste me ful potolažile.

Popoldan sva s sinom (ki nikoli ne spi!!!!) zaspala ko dva polha na kavču, s tem, da se je naš veliko mož zložil zad za moje noge in imel glavo na mojih bokih - to je en tak "stiskač", vam povem! Sem se komaj odmotala ven, da sem potem odtavala v spalnico, sina pa namestila na kavču, da sva oddrnjohala oba vsak svojo dozo.  pA tko lepo je škrebljalo. Dons je čist pasala tale turoba, jutri naj se pa že neha!

Tisto sladko zelje sem s takim užitkom pomlatila, zdaj mi je pa tko slabooooooooooouser posted image Tko sem že sita vse hrane, jem eno in isto,, da že iz mene gleda, včasih mi tko zapaše kaj drugega kot kuhan riž in meso na meso, pa čist zmeri mam potem štalo.

O kilah bi jaz lahko romane pisala, če seštejem vse, kar sem kdj izgubila (in dobila nazaj), jih je za enega ornk desca. Zase vem, da OH videt ne smem, samega mesa se pa človek naveličaš slej ko prej. V glavnem, zaenkrat vztrajam na tej 1,5+ in upam, da do konca ostanem pod 8 kg +.  Zdaj grem pa vsaj en del kupa, ki vrešči po likalniku, zlikat!user posted image SOvražim likanjeuser posted image user posted image

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3515
30.8.2007 20:18:32   
naraščaj
Joj mamuška tut mene kličejo cote. so že 3 dni v "pacu" bi rekel moj. Sploh ni delodiša. Se sa prekladam iz eka v ek. Upam, da bo jutr kaj več volje.

23.6.2010 Ajda

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 3516
30.8.2007 21:21:36   
scubadiver
Sonchek si me spraševala za slikco iz 3D. SEm naložila kar kratek filmečk na net in je tukaj link:

http://video.google.com/videoplay?docid=-1272699808095731772 

Upam da dela...

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3517
30.8.2007 21:35:43   
kanarka
Scubadiver tole je pa noro!! Res dober izgleda. Priznam, da to prvič vidim. Jaz tega nimam. Na zadnjem 3d UZ-ju mi je bilo prav grozno, saj je izgledalo, kot da G ne zna naštimati prav in sem prvo videla skelet in šele potem je dodajal kožo. PRav grozno. Mi ni bilo všeč.
Dobim pa samo slikice iz katerih res nič ni razvidno. Mi rečejo, da je to obrazek, jaz pa ne vidim nič druga kot same ET-jeve čudne poteze. Tebi pa čestitke za tako lepo punčko.

Ena je napisala, da je Pušenjak reku OK glede magnesola. Tudi jaz njemu bolj verjamem. Se mi zdi kr orng strokovnjak. Res pa da z odgovorom svoje G nisem mogla biti zadovoljna. Kot da bi mi med vrsticami hotela rečt, "kaj bo ta podatek enmu laiku, važen, da je tako kot stroka pravi". Ah, no jaz ga veselo pijem naprej.

LP vsem in čimmanj otrdevanj, izcedkov, zgag ipd.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 3518
30.8.2007 22:48:33   
gruška
Najprej tebi, TANTRA - držimo pesti user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!!! (Tantra ima rok dva dni za mano, to pomeni, da je danes dopolnila 30 tednov! Čeprav je mejo 28ih tednov prestopila, upam, da še kakšne 4 tedne počaka! Nemrak, prosim sporoči, če se ti bo kaj javila!!!!!!Pozdravi jo lepo!!!!!!!!!!!!!!!)

Pikapikica (pa Kanarka tudi)-  glede Magnesola je Pušenjak rekel 4 na dan v primeru krčev........ drugače 2-3...... Bolj je šlo za vprašanje do katerega tedna sploh naj bi pile Magnesol, ker očitno različni G. različno svetujejo........

Scubadiver - res lep 3D - pri meni se ni tako dobro videlo, pri tebi se pa prav vidi, da je princeska.............

Murencek - ni mi težko govoriti o tem...... To se je zgodilo pred petimi leti (naslednji teden bo pet let)........ Doma sem imela šestnajstmesečnega sinka in mogoče mi je bilo zato malo, malo lažje........ Pa skoraj celo nosečnost sem vedela, da imam streptokok, so me zdravili, pa antibiotiki niso prijeli user posted image ..... Bakterijo sem dobila med krvavitvijo, ker sem v trinajstem tednu te nosečnosti zgubila enega od dvojčkov, drugega pa sem nosila naprej in celo nosečnost sem bila pripravljena na najhujše....... ki je na žalost prišlo user posted image ....... Toliko huje, ker sem rodila na svoj rojstni dan, umrl pa je na obletnico poroke, čez tri dni....... Rodit sem šla predčasno (v 27.tednu), ker sem dobila sepso in sine tudi, oba sva bila "na nitki" in zdravnik je možu rekel, ko so me sprejeli: ženo se bomo potrudili rešiti, za otroka ne morem pa nič obljubit ............ Ampak sem (smo) ostali pozitivni, ko se zaveš, da spremeniti tako ne moreš nič, vrniti ga v življenje tudi ne, potem si rečeš, da je res najbolje živeti naprej......... In potem sem čez dve leti spet zanosila, pa mi je veliko ljudi reklo: joj, dobra si, da si upaš....... Kaj pa naj,..... čakam na kaj??? Želela sva si še otrok, zdravniki so rekli, da me bojo imeli skoz "na uču", pa sem brez zapletov rodila prekrasno hčerkico...... Zdaj pričakujemo še eno....... Sicer sem pod kontrolo, ampak zaenkrat vse o.k.........
Če bi mi pred 10 leti kdo povedal, da se nam bo to zgodilo, bi rekla, da ne bom preživela....... Ko si zares v taki situaciji ugotoviš, da je človek res "vzdržljiva žival" in ugotoviš, da kar te ne uniči te naredi močnejšega...... Bolj začneš ceniti življenje, ne sekiraš se za brezvezne stvari in začneš se bolj zavedati, da je življenje eno samo in da je treba uživati, uživati, uživati...........

O, Mamuška, pol se pa v četrtek res vidiva......... Bova še kakšno rekli o sinovih in njunih j-jih in l-jih in r-jih......... Tudi mi smo imeli poleg tega šušljanje, ki pa še ni čisto odpravljeno......... Tudi naš sine je kar zgodaj veliko govoril in tudi on zelo rad nastopa in recitira, zato pa nas je dala pediatrinja že pri treh letih k logopedinji......... Bo že....... Pred poroko sigurno user posted image

Glede kg - se ne sekiram prav nič........ v prvi nosečnosti sem se zredila 21 kg, zdaj sem se do 30 tedna samo 11kg......... Res pa, da sem štartala z 49, pravi moj da sem kot žakelj cementa....user posted image  Zdaj je ta žakelj pojedel žogo user posted image

Sonchek, a veš da bo tudi meni prav prišel tvoj seznam, kljub temu, da ne pripravljam prvič user posted image ..... Hormoni, pa to, pa kakšno stvar mimogrede pozabiš.....

Zdaj me pa Dormeo že pogreša ........ pa moj tudi........... Nočko!!!!!!!!

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 3519
30.8.2007 22:57:19   
mamuška
No, mož me je odrešil likanja, zato je nocoj res , jaz pa v user posted image . Sicer bo zlikal v 3 delih, ampak samo da bo, pa da meni ne bo treba. Zdajle mi je res odveč.

Ja, gruška, s tstim se pa strinjam. "što ne ubije, jača" in to je ena od bridkih resnic. Kljub temu upam, da bo šlo vse po maslu in ne bo nobenih zapletov. Pozitiva mora zmagat.

Jaz imam od prvorojenca prima pappa stolček, zame zakon, sploh ker je začel jest na žlico, preden je vsaj malo sedel.  Da se ga lepo dat v polležeč položaj in sinu je krasno služil vse do 3. leta. Ne vem kaj vse se nastavlja od višine, naklona itd. , ni pa gugalnik, to pa ne.

No, zdaj grem pa res v Mižule. Mirno noč vsem, pa  Tantri en šopek user posted image user posted image user posted image za srečo!

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 3520
30.8.2007 23:18:29   
Alina_alin
Ojla punca,
tako ste pridne s pisanjem, da komaj dohajam.
Joj, mi je tako hudo za Tantro. Držim pesti, da še ostane Luka v trebuščku! Za Tantro in Lukouser posted image user posted image

Kanarka, jaz sem ravno svojo G vprašala glede otrdevanja trebuha in me je vprašala koliko Magnesola spijem - sem rekla da 1-2 dnevno, pa je rekla, da komot 3. Pa sem tudi že 30 t čez. Tak da, po moje se lahko pije. Je pa res čudno, zakaj je tvoja G  drugačnega mnenja. Aja, pa še obrazložila mi je, da je po 30 t otrdevanje pogosto in ni razloga za paniko, če ni prepogosto. Gre v bistvu za popadke, vendar ne sme biti prepogosto - omenjala je do 10 krat na dan.
Scubadiver - user posted image za tak lep filmček. Super se vidi. Prava pozerka. Ful mi je všeč, da se vidi nogica ob glavi...user posted image
Gruska, žal mi je za tvojo izkušnjo, da si morala to prestati. Res si pogumna, kar tako naprej!
Mojuser posted image intenzivno brca, vedno bolj. Še G je povedala, da je zeloo živahen user posted image .  Torej  bomo imeli še v drugo živahnega otročka. user posted image user posted image

Scubadiver,naraščaj telovadita kaj?user posted image Da ne pošljem kake izvidnice..user posted image

Zdaj pa je čas, da grem počasi ajo ajo.
Nočko in mirno noč s čimmanj sprehodi do wc-ja!

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 3521
31.8.2007 8:15:38   
ajtak
Dobroooooooooooooooo juuuuuuuuuuuuuuuutroo!!!

Hitro ena Celjska user posted image , da vas zbudim!!

Naj se pohvalim, da ze dva dni krasno spim!!! Od 22h do 6h v enem kosu, nato wc, pa spet do 8h. Sem res vesela, da sem se mal naspala!! Se pozna, da se je ohladilo. Mi blazno pase, moj pa jamra, da imava ledenicouser posted image , spiva namrec pri nastezaj odprtemu oknu, pa se do vratu pokrijem in diham res krasno, tudi nos se mi pol tok ne zamasi kot drugace!!

Torej en lep dan! En lep peeeeetek!!! Jas se tok veselim tega vikenda, se mi vidi, da sem skoz doma in buljim v te knjige, jutri imamo pa tisto zurko za kolegovih 30. in grem koncno mal med ljudi user posted image . Pa vem, da bodo vsi govorili, da kok mi je ze trebuh zrasel, pa me sprasevali kako sem, pa vidla bom spet malo morje user posted image , skratka user posted image !!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 3522
31.8.2007 8:45:29   
kesi
Sonchek, daš še mene prosim na seznam nosečk in sicer Kesi, PDP 7.11.07.

KESI

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3523
31.8.2007 8:50:35   
murencek
Dobro jutro!

gruška, ja, se strinjam s tabo in mamuško. Si pa res za občudovat...

No, tudi midva sva kar dobro spala. Fant je imel 2 deki, pa rjuho, jst sm bila pa pokrita samo z rjuho in čez eno dekco.
Ja, res zmrzujejo te naše boljše polovice. Nam je pa tako prijetno user posted image . Ni čudno, k imamo pa boljšo izolacijo user posted image .

sonchek, dej k mojemu user posted image  na seznamček dopiši še eno ime. Midva se še odločava za ime, čeprav sva že dorekla ime Dušan. Ja, moj ima v rodbini ime, ki se nenehno ponavlja: njegov ded je bil Stane, oče Stanislav, on je Stanko, zdej pa navija za Staša. Jst se še odločam in poudarjam, da imam zadnjo besedo, fant se pa zanaša NA VIC. No bom nekako povzela, k nisem tolk dobra v pripovedovanju:

Sta se mož in žena ločevala. Pri advokatu sta se hotela stepsti prav za vse, tudi za otroka. Pa je žena rekla: nosila sem ga, dojila, skrbela zanj... - zato ga zaslužim.
Mož pa je rekel: no, če grem na avtomat in hočem Coca Colo, kaj naredim? Vržem noter žeton in Coca Cola pride ven. Torej, če ne bi bilo "mojega kovanca", tudi ne bi bilo otroka! user posted image user posted image user posted image
Lep dan!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 3524
31.8.2007 9:06:57   
ajtak
user posted image , tale tvoj ga pa pihne user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 3525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Alkohol v času nosečnosti
hmm...

Ali ste v času nosečnosti popile kaj alkohola? Npr. na kakšni obletnici in ali vas je skrbelo ali bo z otrokom vse vredu?

da, sem pila in me ni skrbelo (7%)

Sem pila in me ni skrbelo (3%)

Nisem pila (56%)

Občasno, ampak sem bila mnenja da ne bo škodilo (34%)

Število vseh glasov: 299

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!