Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 9:05:07
|
|
|
|
DaisyE
|
Meni tud. Prav vidi se mu, da ga, srotke, noben ne posluša.
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 9:17:24
|
|
|
|
*medica*
|
lep pozdravček punce..spet me nekaj časa ni bilo..sploh vas več ne dohajam.. enkat vmes sem opazila da se nekatere zanimate kako smo me nosečke..no pa da vam povem da sem bila včeraj na 1 UZ pri svoji G in moja pikica se prav lepo razvija(hvala bogu) sem pa v 11 tednu in je pikica velika 10 cm..srček lepo utripa..naslednji teden v torek imam nuhalno..upam da bo tudi tam vse ok... vse tiste ki ste že imele punkcijo naj se vaše pikice čim bolj razvijejo in da jih bote po ET pridno grele kot jest....vse ki pa se špikate in vas to še čaka pa vam želim čim boljše rezultate in veliko pridelanih celic....držim pestke za vse
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 9:32:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! Sem nova tukaj, zato sem glede tega še kar precej nevedna. Z možev imava pri posvet pri dr. Rešu konec septembra. Kaj naj pričakujem? Glede na to, da ima mož slab spermiogram, mu ga bo najbrž opravil še enkrat, kaj pa moji pregledi? Naj povem, da poleg enega izvida (spermiograma) izpred enega meseca, nimava ničesar. Kaj torej sledi? K njemu sva se prijavila samoplačniško. Kako je pa glede čakalnih dob? Ene pravijo, da prideš kar hitro na vrsto za ICSI, IVF, pa me vseeno zanima kakšne so vaše izkušnje. Hvala vam za odgovore.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 9:41:23
|
|
|
|
taša33
|
Anonimen, lahko ti povem moje iskušnje pri Rešu. Prvi obisk pri njemu spermiogram, čez 6 tednov ponovno. Mene je pregledal že prvič. Po drugem spermiogramu, ki ni bil nič kaj uspodbuden, sva se z Rešem takoj zmenila, da lahko greva na umetno oploditev takoj ko pride . lahko pa ti povem, da sem imela s seboj diagrame bazalne temperature in izvid HSG-ja. Če nimata težav in mislita v to samoplačniško ni čakalne vrste- pa srečno. Upam, da sem ti kako pomagala
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 9:59:53
|
|
|
|
Anonimen
|
tasa33, hvala Ti. Zlata si. Izvedela sem točno to, kar sem želela.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 10:19:00
|
|
|
|
Bety upa
|
Pozdravljene, punce!!! Vsem novim in v postopku držim pesti!!! Moram si vzeti časa en teden, da vse prečekiram za nazaj. Meni so končno priklopili internet doma in se oglašam. Jaz grem v nov postopek septembra, verjetno. Prejšnji mesec mi je uspelo ostati noseča po naravni poti in se je vse skupaj končalo s SS....Žalostno, pa vendar tudi ni.... Prvo, dobila sem potrdilo, da je izvid o tem, da so moji jajčniki neprehodni nerealen in neresničen....Drugo, tudi tkivo maternice ni tako "fibrozno",kot je to napisala dr.Bokalova...Otrok se je vgnezdil in razvijal nekaj časa. Mislim, da je edino res to, da so moji zarodki slabe kvalitete zaradi mojih let in da moram čakati, če bom dočakala kdaj, lotto zadetek, zdravega zarodka..... Tako.....na kratko.... Shuka, Sayuri....in ostale soborke....DRŽITE SE!!! LP
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 10:24:57
|
|
|
|
taša33
|
Bety upa, joj res mi je žal zate, upam, da bo ti kmalu uspelo,držim pestke za tebe .
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 10:56:23
|
|
|
|
bojana4
|
Punce, hvala vsem za dobrodošlico. In pogumno v boj. Bojana
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 10:57:46
|
|
|
|
blanč
|
Bety vesela sem, da si se nam spet pridružila.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 11:27:51
|
|
|
|
mozart
|
po dolgem času se vam še jaz malo javi. Izgleda, da je čas nas fosilk, da pokukamo na plan, Betty upa, blanč.....to so vse moje stare znanke. Dajte mi svetovat prosim. Danes oz. v dveh dneh naj bi dobila menstruacijo. Odločila vsa se, da greva samoplačniško v IVF postopek. Na pogovoru pri Rešu sva bila že junija. Takrat mi je rekel, naj samo pokličem in se prijavim. Kdaj naj pokličem, da se prijavim? A je to potrebno že pri tej menstruaciji, po menstruaciji........... vsakega nasveta bom ful vesela in približno koliko časa čakate, te ki ste se prijavile za september. hvala in l.p.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 11:28:32
|
|
|
|
pikovit
|
Bety obrodošla zopet.Smo te že pogrešale.Dr.Bokalovo pa naj koklja brcne v rit.Za samo zgago je na kliniki.Pa še kakšna se ji lahko pridruži.Tebi pa želim en velik .
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 11:36:04
|
|
|
|
spelka12
|
Mozart živjo.Jaz sem poklicala 21.8. in sva na vrsti že 13.9.Tako da pogumno telefon v roko pa poklicat.Mene pa zanima koliko časa traja od razgovora do punkcije.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 11:41:11
|
|
|
|
mozart
|
Hvala spelka12, a je pomembno, da veš datume menstruacije? Mene skrbi, da se mi bodo ravno sedaj zmešali ciklusi.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 11:42:05
|
|
|
|
blanč
|
Pozdravljena mozart, meni je Reš reku, da naj pokličem septembra in se 14 dni pred menstruacijo naročim na pregled. Moram jo dobiti tako kot ti, jutri ali pojutrišnjem in ga pokličem takoj ko jo dobim. Ej, mogoče bova pa skupaj v postopku. Super... Na koliko časa pa imaš menstruacijo. Jaz na 25 dni.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 11:45:31
|
|
|
|
fortun
|
ojla, punce moje drage... oglašam se vam - tokrat brez jajčec torej, punkcija uspela (moram rečt, da dokaj neboleče - prej zoprno - zelo podobno punkciji, ki sem jo imela pred slabima 2 mesecema, ko mi je Reš puntiral cisto na jajčniku) - torej pridelala 5 jajčec!!! takoj, ko sem se pripeljala domov sem se prikonektala na RR, da vam javim... in ko sem videla, kako skrbite zame, so me kar solze sreče oblile. HVALA VAM VSEM!! zdajle malce počivam, popoldne pa moram na Fernetiče po svečke - baje se jih v SLO ne dobi. Moj pa ima danes v službi štalo (neke obiske iz tujine - pa kosilo in večerjo) tko, da mi žal ne more nič pomagat... sem žalostna ... pa ravno danes, ko bi ga rada imela ob sebi... skratka ne preostane mi nič drugega, kot da se vsedem v avto in proti Italy.. samo prej bom še malo počivala, saj itak imajo v Italiji med 12 in 15 uro vse zaprto. aja, še eno informacijo sem vam dolžna - v soboto ob 8.30 imam ET.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 11:47:55
|
|
|
|
Bety upa
|
Blanč in ostale, pozdravljene.....Jaz sem fosilna fosilka.....Samo strašim tod naokrog... Mozart.... Jaz sem Reškota poklicala vedno prvi dan M in že drug dan zjutraj sem dobila prvo špiko. Brez veze, da kličeš prej, ko ne veš, kdaj se bo prikazala M...vsaj jaz tako mislim ... hmmmmmmmmmm.....Ali nisi dobila recept za zdravila?!?! To bi mogla dobiti in nabaviti prej, ker pri njemu jih ne dobiš, če si samoplačniška....Po ena zdravila se gre v Italijoj, po druga pa v lekarno pri nas.....Ali si v dolgem ali kratkem postopku???? To je vse pomembno vedeti vnaprej.... Mozart.....upam, da si oputila terapijo s klomifenom zdaj, ko razmišljaš o OBMP....Pa nič se bat....Vse gre tako hitro, da sploh ne dojameš, kaj se dogaja..... LP
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 11:57:12
|
|
|
|
fortun
|
spelka 12, blanč in mozart - imate vse tri zelo podobna vprašanja zato vam bom razložila moj postopek - mogoče vamabo kaj pomagal. Meni je Reš rekel, naj pridem na pregled en teden pred . Na pregledu je bilo vse OK. In potem je rekel, naj pridem drugi dan M k njemu. Dobila sem jo na soboto (enkrat popoldne) naslednji dan ob 6-ih zjutraj sem bila pri njem (LJ). Začela sem s špikanjem in 8 dan sem se morala oglasiti pri njemu, da mi je naredil UZ. Jaz sem mislila, da je s tem špikanje končano, ampak žal ne.Isti dan mi je sam dal injekcijo, potem sem si naslednji dan dala sama in čez dva dni (torej 10-ti dan) sem se zopet naslikala pri Rešu. Bil je zadovoljen s folikli in mi dal še eno špiko (tokrat v ritko - da mi je pokazal kam naj si zapičim stopko) in naslednji - torej 11 dan sem si ob 9-ih zvečer našibala STOP špiko. Dvanajsti dan je bil dan brez injekcije in brez česarkoli. Danes (13. dan - ha, sem vedela, da je trinajst moja srečna številka ) pa je sledila punkcija. Na ET pa sem naročena v soboto - torej 15-ti dan. Upam, da sem vam kaj pomagala.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 12:06:44
|
|
|
|
mozart
|
Blanč me veseli, mogoče bova pa res skupaj. Več nas je, lažje bo. Moje menstruacije je na 28 dni, skrbi me, ker sem jo prejšnji mesec imela samo 1 dan. Betty upa- klomifena nisem jemala. Sem upoštevala vaš nasvet, naj malo telo spočijem. Recepta nisem dobila, ker sem bila bolj na pogovoru. To naj bi vse sedaj. Zato pa ne vem kdaj je pravi trenutek za prijavo. Bom počakala, da dobim menstruacijo in poklicala. Lep deževen pozdrav.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 12:10:19
|
|
|
|
mozart
|
fortun- a si se potem za zdravila in ostalo zmenila ta dan ( 1 teden pred menstruacijo)? To mi je že povedal, da moraš iskat v Italijo.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 12:14:40
|
|
|
|
fortun
|
mozart - jaz praktično nisem dobivala drugih zdravil kot špike in vse to sem dobivala pri Rešu - mi jih je kar on dal. Glede teh svečk, ki jih dobiš samo v Italiji pa mi je povedal šele danes (po punkciji) in si jih nisem priskrbela že prej - tako da jih grem danes iskat - mi je napisal recept.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 12:18:16
|
|
|
|
mozart
|
ok. Fortun hvala za informacijo. Jaz sem čisto neučakana. Po eni strani se ful veselim, po drugi me je pa strah. Ko pa pomislim na , se pa kar topim. Komaj čakam september.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 12:19:04
|
|
|
|
DaisyE
|
Fortun čestitke. Si pa faca. Jaz sem vedno mislila, da mam ful visok prag bolečine in da nisem preveč zjamrana, zdaj pa opažam, da sem zgleda ena navadna jokica.
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 12:27:49
|
|
|
|
DaisyE
|
Anonimna pri nas je šlo pri Rešu tako: Naš je šel na spermiogram, ki se je izkazal za zelo slabega. Čez nekaj časa ga je moral ponovit in takrat sem šla z njim. Spermiogram je bil spet slab (našel samo posamezne žive spermije), zato nama je Reš razložil najine opcije. Mene sploh ni pregledal. Poslal naju je domov in rekel naj v miru razmisliva in pokličeva, če se bova odločila za postopek. Čez par dni sva res poklicala in se naročila. Ko sva prišla na razgovor, smo ugotovili, da sem jaz glih en teden pred in naju je takoj nateral v Italijo, da sem jaz naslednji dan začela s Suprefactom. Naprej je znano. Drugi dan začetek špikanja z Menogonom, 8. dan 1. UZ, 10. dan ponovni UZ in stopka, čez dva dneva punkcija, začetek jemanja Prometriuma, nato čez tri dneve ET dveh zarodkov, nato čez cca. 10 dni spet . In konec. Zdaj se pa v drugo zajebavam. Mozart upam, da je tudi tebi kaj v pomoč uni drugi del z zdravili.
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 12:32:52
|
|
|
|
fortun
|
DaisyE - ravno sem prečekirala tvoje "stanje" in ugotavljam, da sem te prehitela kljub temu, da si imela punkcijo pred mano, imam jaz ET pred tabo...
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 23.8.2007 12:33:02
|
|
|
|
DaisyE
|
Bety upa človek sploh ne ve, kaj naj reče... Sem pa že navijala enkrat zate, bom pa še enkrat.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?