mamuška
|
Danes se pridružujem klubu lenih, tečnih in RAZBOLENIH Nimam pojma, kateri se mi je naselil v levo stran križa, ampak BOLIIIIIIIIIIII za po . N epaše mi sedet, ne paše mi migat, ne paše mi ležat, - svinjsko!! Bolečina mi seka od ledvenega dela dol čez celo ritnico do kolka, tako da imam na sumu ali vkleščen živec, ali pa se mije spet ulegel tako, da na nekaj pritiska. Matr strelo! Čist sem nesposobna za karkoli, k sreči imam ravno taščo tu, da je odvlekla ubogega otroka ven, mož je ostal sam za vse pucanje in pospravljanje balkona, še kosilo sem naredila z močno stisnjenimi zobmi in dvema lekadoloma. Drugega si ne upam vzet, pomaga pa tolk, kot apaurin pred puljenjem zoba - malo manjse sekiraš. Podn! Zdaj mi je mož na mizo zvlekel hrpo zelenjave z maminega in taščinega vrta, ki je res bio od bio, da jo lupim, sekljam in pasiram za v skrinjo, da bo prva hrana za bodočega malega jedca. Isto sem naredila za prvorojenca in se mi je super obneslo. Nareidm si take micene paketke ali zelenjavne in sadne pireje nalijem v modelčke za led, jih zamrznem, nato pa kocke poberem ven in shranim v vrečo. Ko dete začne papcat, imam iz ene kocke paradižnikovega pireja in enega krompirčka tik-tak okusno kosilo. Čakajo me še bučke, kumare in slive, paradižnik, korenček, cvetača so že popakirani. Za drugo delo itak nisem. Oblačenje: jaz sem se za ven in notri držala principa + 1 tanka plast več kot zame. Pri 24 st je recimo bodi z dolgimi rokavčki, tanka majčka (benkica ali podobno), ene žabice, ki se nogic primejo (zelo važno, kajti če na dojenčku vse opleta, čisto nič ne greje!) in ene tanke širše ("štrample") za čez - več kot dovolj. Za ven sem jaz vedno imela pajaca, ki sem ga navlekla čez že opisano - enega tanjšega (flis) in enega čist zimskega . Daleč najenostavneje. Itak je otroček potem še v vozičku dobro zaščiten. Pa na noge tople nogavičke ali krznene copate, rokice pa kar v rokavček potegneš, pa je. Kapica itak, pa jaz nisme nikoli nekih hudih kap gor tlačila, dokler je bil v vozu - imela sem eno tanko bombažno in čez eno debelejšo bombažno, nobene volne, flisa ipd. Do danes (pri skoraj 5 letih) ne vemo za vnetje ušes. Grem zdajle seckat dalje v upanju, da tele bolečine vsaj pojenjanjo, če že ne minejo. Nimam pa pojma, kaj bi bolj koristilo - mirovanje ali počasno gibanje Če ne bo jutri bolje, bom itak zdravnici zatežila Uživajte!
|