mamuška
|
MAtr, ženske, kok hitr klofate Danes je za eno mišjo dlako bolje, v bistvu ne smem v nobeni pozi kaj dolgo čumet, še najbolje je, če cel cajt čiiiiiiiiiist po malem migam. Mislim, v bajti dela do vrh glave, jaz čist polomljena, moža je sesul en glavobol, ki ga že vsaj eni 2 leti ne pomni - pišuka, še dobr, da je tašča tuki, da nama, smrkovcema, rit odnaša pri svojih 70-tih. Podn in sramota. Neako sva se sredi dneva le sestavila in je mož šel v rojstni kraj, da se zmeni za drva in uredi nekaj zadev, ki jih običajno ne more, ker vedno sina s sabo vzame. Tašča je še ostala pri meni, bosta jutri s sinom šla na vlak, da bo malo pustolovščine za frkolina. Sem samo hvaležna, da mi oboji stari starši res maksimalno stojijo ob strani. Kombinezon: prvorojenec je decemberček, 2. dan po tem, ko so naju spustili (sicer samo za 3 dni) iz porodnišnice, sva bila pri -18 in soncu - zunaj! Dala sva z možem termometer v voziček in po 15 min je imel v globokem vozu še vedno+15 stopinj , tik za glavo. Nato sva bila zunaj vso zimo več ur dnevno, imela sem "cerado" proti vetru in če le ni bilo premraz zame, sva bila ogromno zunaj. Isto imam namen tokrat. Je pa pajac ultra praktična zadeva, da otroka ni treba budit, ga samo lepo odpneš in lahko nemoteno spi dalje. Če pa ga oblačiš v drugačna oblačila, ga moraš zbudit ali pa se ti skuha v preveč plasteh. SPalna vreča je pri nas zakon tudi še za skoraj 5-letnika, ki spi ko reaktini avion, niti 10 min ni na enem fleku. Prvi je bil praktično od rojstva v žaklu, drugi bo tudi. Razlagi o nepremočljivi predlogi se pridružujem. SIn jo je imel kakega pol leta, ko je upokojil nočne plenice. PA prej tudi, okoli 18 mes, ko se je občasno zgodilo, da sem preslabo zapela prekrivne hlčake in je malo premočilo pri plenici. Kake hujše nezgode ni bilo nikoli. Cunje, pranje, likanje: imam že 90% vse na svojem mestu, priznam pa , 3/4 stvari nisem zlikala, samo oprala brez mehčalca na 60 in posušila na soncu, potem pa zložila. Polikala sem samo nekaj benkic, bodijev (gredo direkt na kožo) in par hlač, ki jih je res treba zaradi zmečkanosti polikat. Sicer sem jaz smrtni sovražnik likanja in likam samo res nujnonujnonujnop obvezno potrebno Nemrak - upam, da uspeš, res!!! Hemeroidi: daj preveri, kako je s kislino! Lahko imaš preveč kisline (se ti kaj spahuje?) in ti vname črevo, meni se je to redno dogajalo. Drugače obstaja več mazil za hemoroide, eno modolex, eno delajo v lekarni sami, pa š eno je, pa se ne morem spomnim imena. V glavnem, dobiš brez recepta v lekarni, najbolj pa pomaga, da si urediš prebavo. Če je kisline preveč, pomaga donat ter rupurut. -- Naš se je iz žive fuzbalske žoge prelevil v enega zaspanca , tako da sem že paniko nagnala. Podučili so me , da od 26. tedna dalje dete 90% časa spi in naj ne težim. Da če se giblje redno, večkrat na dan po malem, ni panike. Hmmmm, upam, da imajo prav. Saj meni je čist lepo, da mi ne trga trebuha na kose, ampak prav mirna pa res nisem. Gibi so v primerjavi z 2 tedna nazaj veliko milejši. Je pa še vedno počez oz. prečno. Trebuh imam GROMOZANSKI, dons me je ena vprašala, če sem ČEZ ROK Jo je skoraj kap, ko sem rekla, da še niti blizu nisem in da tudi dvojčkov NIMAM! K sreči otekam ne, si pa danes enostavno nisem mogla zmerit pritiska Ajd, dost bo zaenkrat, nemorem dlje sedet!
|