Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 7:37:46
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE Kafe mam kuhan, če bi ga kera pila. Jaaaaaaaaaaaa, bi enega z mlekom v ta veliko šalco Sem tako zaspana in čist nekam polomljena PA nism včeraj nič takega delala. Sam po kofetih sem hodila Roža, ti si že od Reša? JA, tam pa je zjutraj gneča, ja. Jst sem bila čist presenečena, ko sem prvič prišla. SAm gre itak vse po hitrem postopku, tko da sem jaz proti koncu že v čakalnici imela visoki start in ko sem laufala čez uno sprejemno pisarno, sem si že skor gate dol dajala, da sem bila na uni mizi, še preden je rekel..."No, no, kar gor, kar gor!" Bravo za tvoje folikle-malo bolj jih zalivaj recimo s , da bojo bolj hitro rastli blanč, če se zmenimo za srečanje v Celju, potem te bomo kar pocukale za rokav. Sedaj torej čakamo tam do sredine septembra, da se vse vrnejo iz dopusta, potem pa akcija S temi zdravili ste prave doktorce . Men to zmeraj prav pride - potem vedno za nazaj brskam in berem, če kaj rabim. KAr se prehrane tiče pa je jaz tud ne bom spreminjala, ampak bom dodala malo več sadja in kakih vitaminčkov zraven. Je pa Kitty iz sosednjega foruma totalno spremenila prehrano in zanosila po naravni poti. To me je čist fasciniralo, še zmeraj pa nekako nisem zagreta. Sem se pa malo bolj posvetila gibanju in športanju Vsak dan preghodim (hitra hoja) 6 km. Ko ta malega oddam v vrtcu, je takoj akcija in tako paše No, danes se bom spravila pa še k beljenju Upam
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 7:44:18
|
|
|
|
sayuri
|
Mišek Samo čestitam ti lahko, da si VSE našteto črtala iz jedilnika . Uf...ti pa si mačka. Tole s črtanjem OH mi zveni simpatično . To so torej makaroni, kaj še? Uf...sladkarije-ta bi bila pa težka In ti čist nič ne zavidam sedanje diete. Bogica Sam ob trdem kruhu živet.... Nč..šibam jst.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 7:51:22
|
|
|
|
DaisyE
|
U hudiča Jaz sem kontejner s smetjem. Jaz sem černobil za moje celice. Jaz sem množično morišče. Mlečni izdelki, skuta, sir, mleko, jogurti, brez tega mi živeti ni. Kava... no saj vidite, po tri na dan. Moka, testenine,.. vse belo. Kdo bi si mislil, da bo pir edina stvar, ki je dobra zame. Ja ni druge, se bo treba v roke vzet. Če že ne zarad celic, pa zaradi zdravja. Mišek lepo slišat, da si bolje. Upam, da boš čimprej na rebrcah. Rugelj pa na srečo ne bere te strani, če ne bi nam že svoje povedal. Nam, ki smo suhe veje družbe. (verjetno bi kar tri strani nafilu, ko bi enkrat zaštartu).
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 7:54:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Sayuri sja sem se tu pa tam mal pregrešila , sam ne nobenmu povedat. so pa ti trenutki bili res redki. In kittyjino zgodbo poznam, zato pa sem se tudi lotila s takim zanosom . mo p ače še neki priznam. Midva sva vedno imela ICSI postopek, zaradi mojih slabih jajc in zaradi limanja spermičev, ko so pršli v stik z mojo celico (tak je niso mogli oplodit) in po tej dieti so nama lahko naredili IVF, dobili smo 3 zarodke z IVF in 4 z ICSI . Prvič IVF, nič limanja .Mi je pa ena gospa svetovala naj črtam mleko in mlečen izdelek, ker povzročajo limanje. marjetica, hip hip hura za folikelčke , pivo pa kar pogoltni še kako zdaj pa grem mal v šoping, upam, da bo moja rita ostala zaprta , kar p aza mojo denarnico ne morem rečt .
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 7:56:07
|
|
|
|
barbarela77
|
Dobro jutro! Včeraj sem imela razgovor v MB (dr. Gavrič) za prvi IVF postopek. V začetku oktobro začnem jesti Femoden tabletke do 4.11.2007. Z inekcijami pričnem 26.10.2007, 9.11 pa dobim zraven še gonal......že zdaj me je groza. Še dobro, da je sestrična medicinska sestra in mi bo ona dajala inekcije. Predvidena punkija je po 20.11.2007. No to je kratko poročilo in ZDAJ PA GRE ZA RES!!!!!!!!! Če je še katera v tej skupini (na listu imam napisano 23) naj se javi da se bomo skupaj vzpodbujale. Torej po vseh vaših pravilih se jaz selim med novemberke, tukaj pa ostajam navijačica za vse vas. Pozdravček vsem
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 8:04:06
|
|
|
|
DaisyE
|
SAm gre itak vse po hitrem postopku, tko da sem jaz proti koncu že v čakalnici imela visoki start in ko sem laufala čez uno sprejemno pisarno, sem si že skor gate dol dajala, da sem bila na uni mizi, še preden je rekel..."No, no, kar gor, kar gor!" Jaz sem se dons kar pri odprtih vratih že slačila, ampak vseeno nisem bila dovolj hitra zanjga. Pol, ko je blo konc, sem se pa tako hitela oblačit in mi je uspelo, da sem imela že en čevelj na nogi, ko mi je diphereline dajal (prejšnjič sem bila v gatah in štunfih, on mi je pa medtem, ko mi je dajal šotko, govoril No kr obujte se ) Iz ordinacije mi je uspelo priti primerno oblečena, samo hlače sem si pozabila zavezat (nazadnje sem priletela ven tako, da sem z eno roko držala hlače, z drugo sem fršlus gor vlekla, čevlje sem mela pa samo nataknjene ) Vedno bolje mi gre. Mišek privošči si!!!!
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 8:08:45
|
|
|
|
DaisyE
|
Barbarelca zdaj gre pa res zares. To bo otrok!!!!!
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 8:42:50
|
|
|
|
fortun
|
ojla, punce, rabim pomoč! tolk ste pridne in če bi imela čas bi najbrž tudi našla odgovor na moje vprašanje, ampak takole na brzino a mi lahko katera pomaga: danes sem si vbrizgala zadnjo špiko in jutri zjutraj imam pri Reškotu ultrazvok. sigurno ima katera že izkušnje s tem. torej, zanima me kako gre postopek naprej? saj tiste, ki hodite k dr. Rešu sigurno veste, da je od njega zelo težko dobiti kako informacijo (se mu full mudi, pa saj ga je za razumet, ko pa nas je toliko, ki si želimo ). torej, kdaj približno lahko pričakujem, da bo vse pripravljeno za poseg? kako to poteka? a moram iti v Postojno ali to naredi v Lj? pikovit - tudi jaz naj bi imela neki x-postopek (saj ne vem, je tako hitro povedal... ampak kolikor sem jaz razumela je to zato, ker ima moj zelo malo semenčic in zato mi je dal ta način oploditve)
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 8:53:12
|
|
|
|
DaisyE
|
Fortun, upam, da bom v pomoč. Jutri ob 6h ali pa še malo prej (bolje prej) bodi pri Reškotu. Vrata so odprta, ćakalnica bo odprta. Se vsedeš in počakaš na vrsto. Nič ne kličejo zato samo šibaj. Pogledata folikle in glede na to, kakšni so, določita naslednji UZ, ki bo najverjetneje v ponedeljek ali punkcijo. Če si v samoplačniškem postopku, moraš nest zdravila, ki jih imaš doma s sabo, drugače ti bo dal on vse kar rabiš. Jaz sem v prvem postopku imela UZ čez 2 dneva in tisti dan sem dobila stopko. Po moje boš imela punkcijo v sredo. ET sledi čez 3 dni. UZji se vsi opravljajo v Dravljah, na punkcijo in ET morš pa v Postojno. Samoplačniki dobijo položnico na punkciji in jo plačano prinesejo na ET. Imaš ICSI postopek, ki mu Reš pravi iksi. To pomeni, da združi en spermij z eno jajčno celico.
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 8:55:15
|
|
|
|
DaisyE
|
Vidim ele! Kaj dogaja? Firbec me daje, ker sma tolk blizu skup v postopku.
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 8:57:24
|
|
|
|
ele
|
Živjo punce! Meni je prov žal,da se tako malo oglašam,ma enostavno ne pridem na vrsto na internetu,ker pri dveh odvisnikih računalnika,mi ne znese.In še posebno zdaj,ko so počitnice,kr naprej visita na internetu..(18 in !7 let ).Hčerka še ne tolku.ki je že prestala puberteto,ma tamali mislim,da ga full meče) V glavnem stvar je taka,da grem jutri na punkcijo v PO K Rešu in vidjet čemo.. Full me je strah,ker zadnjič sem mela hiperstimulacijo jajčnikov po punkciji in me je bolelo ko sam .Bom pa tud sama probala vzet ketonal prej,ker smo po punkciji želeli še 3 tri na morje.Kaj pravte?Je bolš doma ostat? Čestitke nosečkam. A je bla ktera v ljub por rešu včeraj zjutraj od 6-7? lp ele
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 9:00:26
|
|
|
|
ele
|
Živjo daisy! Preden sm vidla,da si in...te že ni blo več.. Veliko se dogaja,me zanima pa kaj se bo zgodilo tokrat...
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 9:10:36
|
|
|
|
fortun
|
ET?? a mi obrazložite kaj to je?? a ste si vzele dopust, ko ste šle na punkcijo? al to ne pusti nekih posledic??
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 9:11:40
|
|
|
|
dajamaja
|
Mene pa kr mika, da bi šla enkrat na debato z Ruglom. Kolegica je imela enkrat predavanja in jo je čist iz tira vrgu, pa se je osebno sploh ni lotu.... No ok, našim kokicam vidim da fajn gre. Krt ko naprej, da še druge dobimo ta prav zalet. A imate že kej predvidene datume punkcije znane? Mišek, ti si prava zakladnica. Že z refleksno masažo si prinesla užitke v moje življenje (mogoče tudi kakšno celico več). Tale dieta mi je zanimiva. A maš kje kaj več napisano, še bolj z vidika kaj je za kaj dobro oz. česa takrat ne smeš. Nekaj sem našla tudi preko linka na medovernet, pol sem pa še cel večer Pušenjaka prebirala. Dec je faca, mislim na način kako odgovarja. Če ne bi bila tako močno na Reša navezana .... Sayuri, 6 km pridna si. Tale hitra hoja je super zadeva. Jaz zdaj počasi prehajam na tek in vsak dan se boljš počutim. Goya, katero pivo pa piješ, da ti je gravž? Men tisti, ki so mešani z limonado tudi niso všeč. Morš mal več vrst poskusit. Kaj pa kej poročila o foliklčkih,pregledih? Ele, ti si že v pravi akciji – držim pesti. Jaz sem na zadnjo punkcijo vzela tablete pred in po. Vmes (ob punkciji) je seveda vseeno bolelo, ampak pol pa je nekako uspavalo – bolečino al mene. Če boš lahko samo ležala kje v senčki, ti kr pejt na morje. Kr isti dan nismo glih v formi za strežbo, ane? Sam, kdo bo pa pol rezultate objavil ?
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 9:48:09
|
|
|
|
tobika
|
Najlepša hvala ti MIŠEK13, malo kruta dieta ma se bomo probali prilagodit. Sej imam še kar nekaj časa. Zadnjič ko sem bila na pregledu pri ginekologu GK Ljubljana mi je rekel, da bodo konec leta pričeli z neko izboljšano ICSI metodo in naj raje na to počakam in ne hitim v postopek že septembra. Ali katera od vas ve kaj več o tem?
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 9:48:59
|
|
|
|
DaisyE
|
ET = embriotransfer Na ET ti vstavi dva zarodka, najboljša od vseh, če imaš takšno željo, lahko tudi samo enega. Ostale (če jih imaš) pusti še par dni in jih potem zmrzne, za nadaljno uporabo. Shranjemi so pol, mislim da, do pet let. Za punkcijo planiraj dopust ali bolniško. Bolniško mej mirne duše do ET-ja, ker po punkciji navadno boli in je najboljše, vsaj isti dan samo ležat. Jaz sem pri prvi preležala dva dneva, tretjega sem pa že lahko šla na pir (za nagrado ). Po ET lahko greš na šiht, Reš ne daje bolniške. Mater punce ste pridne. No zdaj bom mogla pa spet eno kilo grozdja pojest in tri pire spit, da ne bom mela slabe vesti.
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 10:00:55
|
|
|
|
Anonimen
|
evo mene že nazaj z dolgim nosom . ne, ni rita zatajila , ampak ni več popustov . Cel mesec sem imela v glavi, ko bom sama se bom šetkala vsak dan po štacunah, kar ni problem, glede na velikost štacun in zdaj to . kupila sem samo prepečenec, actimel, jajca in ribo pa domov. Danes mam namreč uvajanje ribe, včeraj sme jajček na oko, seveda vse brez maščobe. Če bo danes riba ok, bo jutri meso, potem pa že kaka kuhana zelenjava in sadje. Se počitim kot uvajanje dojenčka v gosto hrano .
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 10:06:56
|
|
|
|
Skye
|
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE U hudiča Jaz sem kontejner s smetjem. Jaz sem černobil za moje celice. Jaz sem množično morišče. Mlečni izdelki, skuta, sir, mleko, jogurti, brez tega mi živeti ni. Kava... no saj vidite, po tri na dan. Moka, testenine,.. vse belo. Kdo bi si mislil, da bo pir edina stvar, ki je dobra zame. Se podpišem pod ta post Uh mater, treba bo marsikaj spremeniti...pa če je vse tkooo dobroooooo barbarela77 lepo slišati, da se bo kmalu se bo začelo tud pri tebi fortun veliko sreče jutri na UZ
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 10:10:38
|
|
|
|
Skye
|
IZVIRNO SPOROČILO: dajamaja A imate že kej predvidene datume punkcije znane? Jaz jaaaa.......okoli 05.09.2008
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 10:19:43
|
|
|
|
zvezdica26
|
Živjo čveke Sem se ravno vrnila iz klinike, in sedaj razglašam da sem tudi sama ponosna drogerašica . Seveda so me spet presenetili in kar tako zabodli, sedaj bo pa moj nadaljeval, ker jaz nimam živcev za to. Aja dobila sem pa Superfact (21. dan ciklusa) Všeč so mi te vaše diete, posebej tista s pivom , samo da ne bomo potem vse pijane prišle na punkcijo. Meni bi sicer prav prišel kakšen kozarček, ker sem že tako nervozna samo da grem v bližino KC. Mišek 13 hotela sem te vprašati glede te tvoje diete, ki jo opisuješ, ali naj bi bila to za tiste, ki imate PCO, ali kar tako na splošno priročljiva, da bomo bolje "valile". lp zvezdica26
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 10:30:44
|
|
|
|
Skye
|
zvezdica26 dobrodošla v klubu narkomank jaz sem že vsa popikana
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 10:45:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Zvezdica, v mal si spregledala pri opisu diete, jaz nimam PCo in ga nikoli nisem imela . Ma ni panike, preveč informacij . Sem pa bila kot pravi marjetica kanta za smeti, črnobil..... . Zdravnike se nisem nikoli šla, zato težko opišem kak dejansko delujejo jajčniki na inzulin oz sladkor oz OH. Vse je nekak povezano in če ti telo prav ne dela oz ti prav ne presnavlja te svinjarije, potem to udari tdui na jajčnike, kar povzroči, da si brez jajčec ali s slabo kvaliteto jajčec. Ko bi jaz znala to razložit , no v glavnem to je bolj domači opis. Da se ti pa to dogaja, pa ne rabiš met PCO ali sladkorno bolezen. Zato je ta dieta za vse, katerih jajčniki slabo reagirajo (pa ne zaradi LH ali FSH hormona oz predčasne mene) ampak iz neznanega razloga, katerih jajčeca so zanič, slabe kvalitete katere imajo malo jajčec, kljub velikim dozam.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 11:24:31
|
|
|
|
sayuri
|
Punce, a katera ve, kdaj ti sprožijo menstruacijo, če je kar ni in ni? Po kolikem času? Jst sem totalno napihnjena, že en teden imam sem in tja čez dan malo roza ali rjave sluzi na papirju - ampak to res takoooo minimalno..... o M pa ne duha, ne sluha. Danes je 32 dan.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 11:28:59
|
|
|
|
Anonimen
|
sayuri mislim, da čakajo 2-3 mesece. ne vem pa kako je, če si v postopku . Meni vedno pomaga star recept, ki je še preverjen pri kar nekaj puncah. Rdeč vinček, vroča kopel oz banja in seks. Upam, da ti bo pomagalo in se ti prikaže, če pa že ne, potem pa , da bo vsaj
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI avgust,september 17.8.2007 11:34:19
|
|
|
|
dajamaja
|
Mišek, kaj pa če celic še kej skup naštepaš ... pa se ne vgnezdijo. Do zdej sem imela še katero čedno al dve ... sam vgnezdjo se ne. Glede na EMŠO jst bol iščem pomlajevalne efekte . Tist o Črnobilu in smetišču .. u kok paše, pol pa pride Mišek Gore, ko te na realna tla postav . Sayuri, včasih so rekli, da rdeče vino požene kri po žilah in pospeši M, da se hitreje zlije. Čiste vraže, ampak ko smo že pri alkoholu. Men pomaga tud rekreacija takrat, ampak ti si že tko pridna sprehajalka. A je to prvi znani datum punkcije, al se motim - Skye
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?