|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
15.8.2007 23:09:06   
Jessy
Dober bečer!

Najprej moram pohvaliti Tio, ker si res enkratno zrihtala! Je videt, da imate ogromno prostora okrog bloka, tako da je še toliko boljše! Res, "unca ena a"!

Mi smo pravkar prispeli z žura. Smo šli malo plesat. Neja je bila vsa zadovoljna, k je šla na žur, ampak je nekaj časa rabila, da se je privadila hrupa, potem je bilo pa videt, da je ne bo za ustavit. No, zdaj pa že spi.

Jo pa lulanje še vedno peče. Planinskega čaja mi je zelo malo spila, morda kakšen deci, še prej manj kot to. Sva ji potem na zabavi kupila vodo, ker to pa zelo rada pije, sploh če je iz flaše in jo je spila še kak deci, morda malo več. Za moje mnenje naš otrok čist premalo spije.
Jutri jo vsekakor peljem v ZD na pregled urina, pa da se vidi kako in kaj.
Violinski, žal nimam doma nič z brusnicami. Niti marmelade ne. Malo sem iskala po netu, kaj bi bilo primerno, pa imajo v lekarnah le koprivni čaj in ursi čaj, s tem da za ursi piše, da ni primeren do 12. leta. Kaj naj pol? Nič. Dala sem ji jogurt, ker ga je prosila, pa mleko je pila. Oboje je sicer kislo, sam če pa noče drugega.

Violinski, jaz sicer nisem sitna, če sem lačna, sam mi vseeno prevlada okusnejša hrana. Saj, ko dobim kak preblisk in voljo, potem se vse da. Zdaj, ko bom šla v službo bo dosti lažje, ker bom spet kuhala samo zase, jaz pa prenesem še tako čudne kombinacije hrane. Med počitnicami sem mogla kuhat tako, da je tudi Neja jedla, ona pa bolj slabo je.

Zdaj pa grem malo pred TV, da vidim, kaj se dogaja pri "ugrabljenih"!
pa pa

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
16.8.2007 9:41:39   
nanka
Dober dan, se samo na hitro javim. Zaenkrat sem še v službi, odhajam pa domov, ker moram peljati Zojo in Matica k zdravniku. Zojo je celo noč bolel ušesek, Matica pa grlo.

Zoya, ja krasna imena kaj naj rečem, čisto po mojem okusu. Za še enga fantka pa  upajmo, da je napoti...user posted image , bomo videli čez 14 dni.

Tia krasno dvorišče, imaš smisel in voljo, ni kaj.

Jessy, mogoče ji pa kupi posušene brusnice, da jih grize, so kot rozine.

Nič, se kasneje oglasim.....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
16.8.2007 11:16:51   
Nončika
alo!

se vam na kratko oglasim. man dela čez glavo. tak ti je to ko greš na dopust in noben ne opravla tvojega dela.

Jessy, tudi Noemi bolj malo pije. in kaj naj? vanjo zliti ne morem.

Tia, krasno ste uredili. lepa hišica. tudi jaz bi morala še kaj nabaviti, ampak naš luškani pesek ( grrr, veliki)-nemški ovčar, nam zna kaj ušpičit čez noč ko je zunaj. za zdaj mamo tri gugalnice, tobogan. cez dan so na eni strani ograje, čez noč pa prenašamo na drugo stran, kjer pes ne doseže.

Nanka želim ti, da se čez 14 dni izkaže da si user posted image . mogoče se ti pridružim.

Kety bi te prosila za geslo, za ogled slik.

se bom potrudila in tudi jaz naložila kake slikice. pri meni gre to še malce počasneje ker mamo fotoaparat na film in ne digitalca. torej man daljši postopek. bo obljubim.

lp, klarika

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
16.8.2007 12:22:29   
Jessy
Takole je. Naša malčica ima uroinfekt. Proti jutru se je povišala tudi T,vendar se giblje le do 37,5 st.C pod pazduho. Dobila je antibiotik, njen urin pa so poslali naprej v Ljubljano, da ugotovijo točno za katero bakterijo gre, potem pa sledi še ultrazvok ledvic, da se prepričajo, če ne gre slučajno za kakšno prirojeno napako (refluks).
Upam, da je le bakterija in da ne bo refluksa, čeprav je to kar pogosto. V torek morava ponovno oddati vodo.

Sva se pa prej namučili z antibiotikom. Sem prosila za sirup saj sem menila ,da ga bomo lažje spili kot pojedli tableto. Pa je bilo tako hudo popit pol žličke sirupa, da mi je par sekund po zaužitju takoj bruhnila vse ven in potem sva seveda vajo ponovili. K sreči je tokrat ostal notri.

Zdaj se bomo pa cartali.

Nanka in Klarika, držim pesti! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
16.8.2007 12:46:53   
tina104
Jessy, upam, da bo Neja kmalu bolje in da res ni kaj hujšega.
Tudi Demi, Maticu in Zoji želim veliko zdravja!

Nanka, tudi jaz ti držim pestiuser posted image . Tebi pa seveda tudi, klarika, če kaj načrtujete!

Veste, da še zdaj nisem sigurna, kaj si želim - namreč glede tega, če se je na morju kaj prijelo ali ne. V bistvu si zelo želim, da se je, ampak po drugi strani pa tudi, da ne, ker vem, da se bom potem preveč sekirala, predvsem zaradi 2 stvari - ker še vedno dojim Aljaža in če bo test pozitiven, ga bo treba odstavit, česar me je kar malo strah (oh, kako se bo drl), pa še zaradi službe. Sicer je še nimam, pa še vedno upam, da bo kmalu kaj in ravno ko bom npr. dobila službo, bom potem kmalu šla v porodniško. Joj, saj ne vem. Eh, brezzveze zdaj razglabljat, bomo videli, bom čez kakih 10 dni naredila test.

Tia, lepo si porihtalauser posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
16.8.2007 12:53:39   
tina104
Včeraj smo tudi mi malo praznovali. Najožje sorodnike smo povabili ven na kosilo, jaz sem spekla tudi torto, ampak je nismo slikali. Vsi so hvalili, da je bila ful dobra, oblika je bila kar štirikotna. Ta glavno torto bo v nedeljo spekla moja mama, ki je slaščičarka in tisto bomo slikali. Bomo še takrat malo praznovali.

Ko se že ravno pogovarjate o imenih. Meni je za fantke ful všeč Matic, v upoštev bi prišlel še Anej in Tilen. Ko smo za Aljaža zbirali, mi je bilo poleg Aljaža in teh imen všeč še Žan, ampak zdaj ni več na prvem mestu. Pa glede ženskih imen sem imela takrat na prvem mestu Tjašo, samo mojem tako ime ni bilo všeč, pa tako je bil fantek. No, zdaj mi ime Tjaša ni več tako zelo všeč, kaj pa vem. Sem spoznala eno Tjašo, pa mi nekak zdaj ne gre skupaj, da bi svojemu otroku dala tako ime.user posted image

Aja, Tia, znamka kondomov je Safex (se mi zdi, da sva tega uporabila), dobiš v Sparu. Hitro idi kupit!user posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
16.8.2007 13:07:41   
Nončika
Jessy. moja nečakinja je imela tale infekt. je kar nekaj časa jemala antiabiotike, celo neke ki se jih je dalo dobiti samo v Avstriji in na Madžarskem.

vsake dva meseca je dajala urin. to je pri deklicah dokaj pogosto, posebej pri manjših ki so še v plenicah, stvar pa naj bi se razširila s pomočjo blata.
pri njej so pa imeli dosti večjo pazko, ker je mama mela prirojeno ledvično napako. mami so v otroštvu odstranili ledvico, ker ni rasla z njo in ni funkcionirala.

ne se prestrašit, samo pišem to kar vem.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
16.8.2007 13:18:30   
ery
Živjo...

Jaz moram tudi pohvalit Tio.. Tia res si super zrihtala. Fino je, ker imate zunaj še travco, čeprav živite v bloku, a ne?

Zoya, imena sta lepa, sploh Matic mi je ful pri srcu... user posted image

Jessy, upam, da se bo z Nejo vse uredilo in da res ni kaj hujšega. Držim pesti.. Kaj je že refluks? Ma sej ni to no, po moje, se je prehladila.. kaj misliš?

Nanka in klarika, obema privoščim , da sta srečki nosečki. vau, Klarika, ti tudi???
Tina, ja kaj naj rečem..če boš preveč razmišljala o službi pa to, pol se ne boš kar tako odločila za še enega bejbija. najboljš je tko...nenapovedano...Če ti je usojeno, ti je usojeno...

jaz bi tudi že kaj mislila na drugega otročka, pa ne morem ker zaradi stanovanja... ker imamo doma štalo.. ne vem kaj bomo... Moj itak hoče it, na vsak način... stran... bomo videli...Jaz se pa zdaj normalno z našimi pogovarjam..no kar je nujno...

drugače pa nič novega...

Včeraj smo s epeljali s kolesom popoldan, šli na otroška igrala, Nika se je po toboganih vozila, osvajala enga fantka user posted image , ga je kar za roke prijela in sta šla do gugalnic. Čudno da se ji je pustil, ker je naša Nika kar vsiljiva... user posted image  Nič po meni...

Sej moram it...

Lepo uživajte na sončku...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
16.8.2007 13:36:11   
nanka
Evo mi smo nazaj. Zoja ima lažjo obliko bronhitisa, pa je že kar dobra, ji je tudi iz noska nehalo tečt, pa sva vseeno dobili Hiconil, Matic pa ima virusno angino, torej nič antibiotika. Mami je na bolniški, v službo bom šla šele v torek, sredo in četrtek, potem si pa privoščim dopust ( upam).

Torej Klarika in Tina, se pravi, da nas čaka še malo negoovih dni, potem bomo pa videle, sem že kar malo nestrpna, upam ,da nam uspe. user posted image

V službi imam še vedno noro, ker sta dve na bolniški in je vse na meni, kaj bo pa drugi teden si pa ne upam niti zamisliti.

Jessy, tudi jaz želim Neji da se čimprej pozdravi, glede zdravil je pa pri nas isto. Ves sirup konča na meni, joka pa tako kot bi jo klali, sem čisto mokra preden ji uspem žlico zlitit v usta. Mogoče bi bila pa zdrobljena tabletka boljša, ji daš na žlico vmes pa hrano, pa je.

Grem zdaj malo počivati, ker sem ponoči odspala 4 ure in sem čisto preč.

Ery, a pri vas ni še nič bolje? Sem mislila da sta se starša že kaj umirila.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
16.8.2007 13:53:58   
ery
nanka, da bi bila situacija boljša doma..hm... Veš kako je, zdej jaz s svojimi starši govorim, kar je nujnega, od Nikinega roj.dneva naprej, se pravi od 2.8.
Moj je pa trmast in ne bo govoril z njimi, saj tudi moje2 ne bosta z njim, kakor ju poznam.

Ful težko hodi domov, skos je noter, ven ne gre nič, razen, če se kam odepljemo in pravi, da mu je težko, da jaz to ne vem... ej si predstavljam, če ti tast reče, da si hoče vse prilastit, pa da ni nič njegovo, pa da naj se odseli, bla, bla...

Drugače je mir, samo.... je bolj napeto stanje...

Joj, da bi jaz Niki sirup lahko dala..Ni šans..tudi ust noče odpret... Pol jo moram pol ures ilit in nagovarjat, da bo kinder jajčka dobila.

No zdej pa res. počasi proti domu, se beremo jutri..papa

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
16.8.2007 13:54:45   
Nončika
Nanka in Tina:dajmo se presenetit.jaz nimam zaščite. nažalost ne prebavljam hormonskih tablet. materničnega vložka pa nočem. neki odpor mam do tega. samo jaz man že zdaj občutek, da ne bo nič z moje nosečnosti. notranji glas mi pravi. moj je slučajno "zaključil" v meniuser posted image .  ni ravno najboljši čas kot pri Tini. čakam namreč na klic direktorja z ene firme, kjer so mi že pred časom obljubili službo.

klarika

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
16.8.2007 14:13:42   
Nončika
Ery, te prav razumem. jaz mam čudno mamo. ravno včeraj je bilo stanje full napeto. se je kolko tolko pomirilo. zna meti dneve, ko ji nič ne paše in potem se dere. midva sva še na hujšem, živiva v istem gospodinjstvu z mojima ta starima.

ha, ha jaz pa težav pri doziranju sirupov nimam (trkam po lesu). sicer pa kaj drugega razen calpola in vitaminskih sirupov do sedaj še hvala bogu ni imela.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
16.8.2007 14:34:46   
Tiamo
Hy,

sem si vzela 5 min in da mal podebatiram stvari. Tina sigurno grem te kondome kupit, ti; pa sta akrobacije izvajala ali je počil čist pri osnovnem položaju user posted image  Lej mene imam že načrte in to hudobne...mah če bi pa rada še enega...sploh k vse druge ste noseče, al pričakujete,al ste že rodile, al se vam je pa zgodil, ene pa že imate enega od prej....user posted image user posted image  bolj k berem, bolj sem žalostna zase, da ne bo pomote, za vas sem vesela...potem ostajam jaz, Jessy, in ery..verjetno še kaka, samo k se tok poredko javijo, pa še takrat se potem javijo k so že pred rokom ali samo da povejo dobre novice....in jaz sem najstarejšaaaaaaaaaaaaaa....

Ej, kako že izračunaš ovulacijo? Joke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
16.8.2007 16:09:41   
Jessy
Ste bile pa pridne v tem času, ko me ni bilo. Jaz sem Nejo imela že na enem izletu, ker je bila vsa navdušena, da gremo gledat krave k teti in videti je bila tudi vredu, sam ko sva prispeli gor, sem jo takoj vidla, da ni vredu in da ima zagotovo vročino in sem ji namerila 37,7 v migajočem stanju, tako da je verjetno še kaj višja. Tako sva samo na hitrco šli v hlevp ogledat mlada telička, pa kavico sem na ekspres ruknila in sva šli domov. Sem jo zdaj dala spat. Bomo vidli, kaj bo, ko se zbudi.
Pa upam ,da kmalu primejo zdravila. V bistvu sploh ni antibiotik ampak spada v skupino kemoterapevtikov - Primotren user posted image . A kaj poznate to? Hecni so stranski učinki - povišana temperatura, bruhanje, vrtoglavica, omotičnost...user posted image  Kaj za enga user posted image  smo ji dali?

Ery, refluks naj bi bila prirojena napaka, ko se urin iz mehurja vrača nazaj v ledvice - al nekaj takega. Naredijo en zoprn ultrazvok, ko otroku po katetru vbrizgajo neko barvilo, da potem to pogledajo. Se mi že zdaj smili, ko vem, kaj jo čaka!user posted image

Sm pozabila še to povedat, da to, kar ima Neja ne nastane zaradi prehladitve. Sm tudi sama mislila, da je zato, ker je hodila bosa, pa ni.

Nanka, pri vas vidim je tudi izredno stanje! Da bi se le čimprej pozdravili tudi pri vas!

Se še pozneje oglasim, zdaj nimam časa.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
16.8.2007 23:22:39   
violinski
Čer.

Jessy, škoda za uroinfekt. Vem, da ni prijetno, vendar mislim, da bo ta Primotren precej pomagal. Tako ti bom povedala - zelo veliko otrok, ki jih jaz poznam ima ta refluks, o katerem pišeš, od kolegice deklica je imela celo na obeh ledvicah in na eni se je tekom treh ali štirih let popravilo samo, za eno pa so, nazadnje ko sva s kolegico govorili še čakali, kako se bo izteklo. Če se nekako do šestega leta ne bi popravilo, bi operirali. V resnici pa ne vem, kako je sedaj. Kakorkoli, ta deklica je bila vsa ta leta nonstop na Primoetrenu, pa kopanje v bazenu, dokler se ni naučila sama lulat je imela mislim da kar prepovedano - problem je namreč, če se vrača urin v ledvico in je po možnosti pomešan še z bazensko vodo. Vsaj tako sem jaz to razumela. Seveda, ko je deklica začela kontrolirano lulat, se pravi na kahlo in na WC ni bilo več ovir, pač sta vedno opravili na stranišču in šele potem šli v vodo pa tudi dogovorjeni sta bili, da če jo tišči, da gresta ven.

Jaz resnično upam, da Neja nima tega.

Deklice, vidim, da ste veselo začele na drugem (četrtem???) otroku user posted image . Ma prav super. Tina, ne vem, katera je napisala, da če boš čakala 'pravi čas', da se ti nikoli ne bo zdel pravi, ampak je prav napisala. Včasih je pač treba tvegat. Odvisno od tega, kako si pripravljen na spremembe. Glede dojenja se ti po moje ne bo treba preveč sekirat, če je slučajno res, da si noseča, boš pač prej ali slej morala Aljažu razložiti, kako in kaj in sem prepričana, da bo razumel. Mislim, da ima spet Seven izkušnje s tem - pri tem da je ona zanosila z Emo, ko je bil Jakob še dosti mlajši, kot je Aljaž. Ma verjemi, da se nazadnje nekako izteče, in niti sam človek ne ve, kako, pa se.

Tia, nič frustracij. Boš videla, tudi tebi se bo enkrat nasmehnila sreča. Mogoče pa res ni še čas. Čeprav tebe drži. Ampak enkrat bo Demi zrasla in tudi tvojemu se bo zaluštalo še ene štruce in drobnih rokic in frotirastih igračk in vonja po pobruhanem mleku (to zadnje je seveda šala). Če pa ne, pa nič zato, boš toliko več časa in energije lahko vlagala v Demi. Ona ti bo itak samo hvaležna za vso tvojo skrb.

Nanka, upam, da se tvoja otroka hitro pozdravita. Ery, meni je tako hudo, ko berem, kako si razpeta med starše in moža, in hkrati popolnoma razumem njega, da je tako užaljen. Na žalost je tako, da je zapleteno živeti s starši, že s svojimi, kaj šele s tujimi. Klarika, celo v istem gospodinjstvu, moj poklon, da vam znese.

Pa še malo glede imen - tudi jaz sem ob prvi nosečnosti imela Tjašo na spisku, ime Matic mi je všeč, ni pa eno od meni najbolj priljubljenih. Matija malo bolj. Ampak jaz sem pač na ta imena, ki se končajo na -a tudi pri fantih. Se vidi, že moža sem tako izbirala, pol pa še sinovo ime. Enkrat sem se šalila, da bo moj tretji otrok Petja, ne glede na to, ali bo deklica, ali fant user posted image . Pa ne verjamem, da bo, ker tokrat bo pa res moral biti možev izbor, glede na to, da sem prvih dvakrat imela jaz večji vpliv pri izbiri..... No, pri tem, da moj mož pravi, da tretjega ne bo. Ampak mogoče bo takrat, kot pri Tii drugi.

A sem spet toliko naložila, da boste težko odložile. Bolje, da grem malo pančat. Lahko pa bi šla malo višat povprečje frekvence intimnih dogodkob pri Slovencih, starejših od 30 let. No, med življenjskimi partnerji, da ne bo nesporazumov. user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
16.8.2007 23:35:37   
Jessy
Violinski, dobro si spet poročala. Veš kako je pri tebi? Cel dan nič nep išeš, pol pa vse v enega združiš. Nekateri pa po malem jamramo cel dan! user posted image
To z refluksom mi je znano. Vem, da jih je veliko, pa sem vseeno optimistična, da ima Neja bakterijo. Kakorkoli že, sam da jo pozdravijo!
Smo imele malo borb danes z zdravili. Popoldne je imela kar 38,5 C in sem rekla, da ji dam žličko Calpola. Neja ga ni hotela, jaz sem pa vstrajala, nakar ga mi takoj zbruha ven. Itak! Je bilo za pričakovat. Pol sem možu naročila svečke iz lekarne, ki sem ji jih tudi dala pred spanjem, saj je bila vročina še vedno ista. Ob 23h sva ji šla dati antibiotik in to kar direkt iz brizge (sva se zvečer malce igrali z brizgo in se ji je fajn zdelo vodo piti po njej) in ga je čist lepo popila. Sva jo mogla pa preoblečt, ker je bila popolnoma mokra, ker jo je tolk spotilo. Pravijo, da je to dobro, ker pada ročina. Sicer je padla umetno, sam spala bo morda pa bolje, kot z vročino.
Bomo vidli, kaj nam prinese noč.

Vam želim pa mirno in lahko noč!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
17.8.2007 7:24:52   
Tiamo
Dobro jutro,

ste bile pridne s pisanjem user posted image

Jessy, srčno upam, da ima Neja bakterijo...če pa že ima refluks, upam, da v mili obliki in ji bodo tablete pomagale.

Nanka tvoji otroci naj se čim prej pozdravijo. Zoji veliko fiziološke v nos, pa kamilične kopeli itd...

Violinski ti meni o času, moja leta se nič ne ozirajo na čas...ne bom imela še enega pri 40. Lih včeraj na igrišču je soseda, ki je prvega rodila pri 40. (prej ni mogla zanosit) jamrala kok je smotana od poroda naprej. Včeraj mi je skoraj jokala, da ji gre skoz na jok, da se skoz dere na otroka, da ji ni za živeti, da bi šla najraje pod vlak, itd. Res sem jo potem opazovala, njen Gašper bo zdaj čez 14 dni star 2. leti in je živ otrok, ampak se res skoz dere na njega: pazi padu boš, tega ne smeš, ne tja, pusti to, ne kamnov v roke, vse govori v pomajševalnicah, on kar veliko govori ampak vse v žensem spolu, ne zna pa nič, ne po stopnicah, ne na tobogan, ne na gugalnico..... potem sem bila malo pametna in sem rekla, da je na dobri poti v depresijo, ker se ji vidi, da je čist na koncu z živci. sva se potem kar dolgo pogovarjale in na koncu je rekla, da se bolje počuti..jaz sem bila pa izžeta, taki ljudje mi ful energije popijejo user posted image  Tako, da pri 40. lih nebi imela otroka k sem tok nagnjena k depresijam, vsaj menim zase tako...edino, če imam zdaj kako obdobje depresij in da me v parih letih minejo user posted image  Mah, ne verjamem, da se bo moj kdaj premislil..edino če poči kondom. Vem, pa da nama bo na stara leta žal, ker imava samo enega.

Mi ga pa je začela Demi sračkat za spat, milijon in en izgovor, da ne gre spat, je lačna, je žejna, jo lulat, jo kakat.... Predvčerajšnim je zaspala šele nekaj čez 21-to uro, od 20. ure naprej sem se matrala, da bi zaspala, jok in jok v posteljici in zjutraj je bila tečna k user posted image  včeraj sem imela spet boje z njo...spat sem jo dala okoli 19:30 (ker je bila od 18. tok tečna, nič ji ni bilo po volji), prvo rudno joka in ihte v posteljici, je prekinil očka, jo vzel ven in mi jo dal, pojedla je pol žemlje oz. bolj nadrobila k kaj pojedla..... potem se je hotela igrat, sem jo dala v posteljico, se je spet drla ene 3. min in zaspala. Se okoli 12 zbudila in me klicala, da bi pila mleko, sem ji ga dala in spala je oz. sem jo zbudila 5:45. Zbudila se je dobre volje....a je spet kako čudno obdobje ali kaj....

Pa še tale mlek ponoči me matra, če ji ga ne dam, se prvo dere v nedogled in čist zbudi...meni se zdi, da je bolj navajena na mleko, kot pa bi bila žejna ali lačna, če ji ponudim vodo ali čaj, vse zavrne in se dere....z dudo je enako, sem jo hotela te dni nahecat, da je duda pri babici, in kak dretje v nedogled...Jessy, pri Neji ni bilo tako hudo, ko si ji vzela dudo? Za popoldansko spanje ne rabi več plenic, vsaj v vrtcu ji nedajo in se ne po lula, ponoči ji jo dam, zaradi tega k pije mleko..zjutraj je plenica kar težka. Nevem, a naj probam ji vzeti dudo in prekiniti mleko ponoči ali naj še počakam, po pravici povedano se mi ne da, sem lena, ker da spet imamo ponoči žurke...mah nevem, kaj predlagate?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
17.8.2007 9:13:05   
ery
Ojla

Ker trenutno nimam časa niti brati, niti pisati, samo sporočam, da sem končno dala par slikic v album, ampak je pod geslom.

Bom poslala gesla.. če katero zgrešim, naj mi javi.

papa

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
17.8.2007 9:25:22   
Tiamo
Ery, kaj naj rečem, hvala za gesli...ti sploh nemorem verjet, Nika se mi zdi zelo velika punca in dala ji bi več k 2 leti. Moram pa user posted image user posted image user posted image user posted image  za kratko frizurco in na to, da je na enih slikah podobna fantku (ploskam, ker ima Demi tudi kratko frizuro in ji pravijo fantek)...drgač je na večini slik podobna punčki, luškana je ful s klobučkom, cotka....

Vidim, da imate veliko stanovanje, vsaj dnevno sobo, navdušena sem nad vašo sedežno, u iber dobre barve....

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
17.8.2007 9:44:47   
ery
Joj, Tia, hvala hvala... ja zaenkart imamo tako dnevno ja..samo vprašanje je, kolk časa bomo imeli tako dnevno...user posted image

A veš, da sem res Niko pred morjem ustrigla.., je drugače imela že kar dolge lase..

Ma folk ji ful pravi, da je fantek, četudi ima roza oblekco na sebi... user posted image  Pa s ene sekiram.. meni je luštkana s kratkimi.... user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
17.8.2007 9:46:00   
nanka
Ery tudi jaz se ti zahvaljujem za gesli, Nika je pavi cukerček, pa starejša je videti, prava mala damica.

Zdaj se moram pa še sama spustiti v fotoaparat in pripraviti nekaj slikic. Grem takoj na delo.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
17.8.2007 9:55:08   
Nončika
Ery tvoja Nika je prava mala damica.
o pa vidim, da se zna tudi pošteno pačit. meni se Noemi skoraj na vsaki sliki pači. pa še dudko mate. sem že mislila, da je moja edina ki jo okoli vlači. me je že kar počasi sram gratalo. pa kak je velika.

Jessy, kako je kaj z Nejo?

Nanka, no na delo z slikami. to tudi mene čaka. bo, bo. pa bove lahko primerjale velikosti najinih malih pupik.

lp, klarika

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
17.8.2007 10:39:54   
Tiamo
klarika, kar hitro na delo s slikami, jaz jih že težko čakam, že kak mesec user posted image  

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
17.8.2007 10:46:02   
nanka
No sem se malo potrudila in dodala nekaj slikic, samo sem ugotovila, da so za RD slikali drugi in teh slik še nisem dobila, tako da je samo ena, pa še ta je slikana z mobilcem. Pika je geslo, tako da si lahko pogledate.
Nikjer pa ne najdem slike, kjer so slikani vsi trije, joj ko pa imamo 4 računalnike in na vsakem nekaj.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
17.8.2007 10:46:39   
Jessy
Ery, tudi z moje strani lahko samo hvalim. Nika je res izredno velika in bi ji rekla, da ima že 3 leta. Meni se pa ne zdi kot fantek, saj ima na obrazu čist punčkine poteze. Prav luštna je, sploh s klobučkom! Sedežna je pa tudi meni tako zelo všeč in še nikoli nisem videla take variante, tako da niti pomislila nisem, da je kaj takega možno! Super, res! Pa vidva z dragijem sta tudi lep parček! user posted image

Tia, si že nabavila kondome? Po moje je Tina poleg teh kondomov izvajala tudi prave akcijske poze z možem, tak da verjetno samo ta prav kondom ne bo zadosti. Bo treba še vredu akcijo izvest! user posted image  Pa da bi ti le uspelo! user posted image
Glede nočnega mleka se jaz skoraj ne sekiram več. Tudi jaz imam ponoči raje mir in dam tisto flašo mleka, da spije in potem takoj nazaj zaspi. Vem, da je to le razvada in da ni nobena potreba. Je pa res, da ji zadnje čase mešam 120ml mleka, pol pa do vrha flaše nalijem vodo (flaša ima 330 ml) in čist vse popije brez pritožb.
Za dudo pri nas ni bilo tako hudo, kot sem pričakovala. Tisto jutro je pač izginila in posledično je Neja tisti dan res kar dosti prejokala, čist vsakič, ko se je spomnila nanjo, sam ni bilo tako hudo, da bi ji jo pa vrnila. Nekako se je sprijaznila s temi smetarji, pa tudi sama sem bila tako trdno odločena za to potezo, da sem bila pripravljena tudi celo noč bedeti, sam da se je rešimo.
Se je pa ravno včeraj spomnila nanjo in je rekla, da bi dudo in je skoraj malo pojokala. Sam je bilo v pol minute spet vredu.
Če se boš odločala, da bi odstranila dudo, pol ji daj samo dudo in ne tudi mleka, oz. ravno obratno. Vzemi jile eno stvar. Jaz vem, da odkar nima dude, pač pijemo mleko. Prej smo ji dudo vtaknili v usta pa je bilo, zdaj je pa ni, je pa mleko namesto dude.

Nanka, si že kaj poslikala? user posted image  Res bi bil že čas, da kaj objaviš, da ne pozabimo, kako zgledate! user posted image

Zdaj pa še moje poročilo.
Ob 3h se je zbudila, da bi mleko. Sem ga dala in nazaj spat. Čez 15 min jo prinese v sobo moj dragi, ki je prišel iz kleti, da Neja hoče mleko. Povem, da ga je že pila in da ne rabi. Da naj ji raje da vodo. Mula se je potem drla, da ne bo šla spat, ako da sem mogla vstat (šefica user posted image ) in nardit temu mir. On jo je lepo kar držal tam v kuhinji in ustregel njenim muham, pa če bi mogu 3 ure tako stati. Jo popokam v sobo, jo malo nosim gor pa dol in ji pojem, da se je umirila in poležem v posteljo. To je trajal skoraj 1 uro. Pol je pa spala do 9.30, tako da je še moj user posted image  kar spal in tako zaspal za v službo in je šel 1 uro bolj pozno.
Je pa zdaj brez vročine, lepo živahna in še nič ni cvilila, ko je lulala. Morda ji je pa antibiotik že prijel, čeprav se mi zdi še zgodaj.

Mejte se!

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Ena "vzgojna po zadnji plati" je opravičljiva...
agnes

kadar me otrok pripelje do tega (15%)

ker včasih nič druga ne zaleže (24%)

ker občasno nikomur ne škodi (8%)

le v izredih okoliščinah (35%)

ni nikoli opravičljiva (19%)

Število vseh glasov: 540

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!