Tiamo
|
no, pa dobro jutro, današnja noč je bila , Demi je skoz nekaj tarnala, pa mleko in mleko...nevem kaj ji je. Vstala sem sugurno ene 6krat in šla do nje jo božala in jo spraševala kaj ji je, ona pa skoz mleko bi, enkrat sem ji ga dala, potem pa nič več...zjutraj, ko sem jo zbudila, je bila kar dobre volje. Čez vikend se nam je dogajala, v soboto smo šli na Bukovo, z nami je šla še babica od mojega, je zadaj sedela pri Demi in pred Idrijo, tak k so ovinki, je Demi začela tuliti, tako da sem mogla jaz iti zadaj sedet...mah babica jo je skoz "dražnala" in seveda je Demi počilo, pa bolj sva ji govorila, naj jo pusti pri meru, bolj je "dražnala". Posledica, da sem jaz sedela zadaj, je bila, da mi je bilo potem tok slabo, da sem komaj zdržala do Bukovega...potem sem sigurno eno uro prihajala k sebi. Na Bukovem je bila Demi pridna, smo šli peš do sosednje kmetije, kar daleč, kjer smo šli gledat, krave, putke in piščančke..demi se je odločila, da da dudo piščančkom...ker so bili zaprti in je bila mama koklja napadalna, sem jo pregovorila, da da dudo majhni muci in res jo je dala. Potem je vsem govorila kok je velika, da je dala dudo majhni muci. Nazaj grede v avtu je tarnala za dudo in ko je začela orng tuliti, je očka ni mogel več poslušati in ji dal dudo, čeprav sem jaz grdo gledala. Ampak je rekel, da naj še kak mesec počakam, saj je komaj iz plenic in da je prevelik šok zanjo Včeraj smo bili na Krvavcu, je ful uživala ko se je peljala z gondolo...očka manj, v gondoli je mižal, se držal, bil čist potem in mrzel (se boji višine), jaz sem se mu tako smejla, da so mi solze tekle. Gor je Demi pokazala, da je taprav hribolazec, sma j hodila večji del poti do zgornjega doma na Krvavcu, malo sem jo nosila, dol je šla tudi sama, najbolj ji je v veselje, hodit oz. tečt dol, tako, da sem mogla orgn pazit, da nisva kje padle. Je pa gor si spucala pljuča, je kašljala kar ene par minut, jaz nisem nič (pa bi pričakovala, ker kadim...še nimam tok umazanih pljuč ). Je pa gor bilo lušno vroče, ampak je zapihal kar hladen veter, tako , da smo bili v dolgih rokavih. Zvečer je spet težko zaspala in ponoči tečnarla, nevem kak obdobje je spet prišel. Aja, pa včeraj me je kar pošteno hotela namlatiti...nisem ji pustila na krvavcu na tobogan, ker je bil visok i nveliko otrok ta velikih...in je bila tako jezna, da me je tepla in ščipala , seveda jih je dobila kar pošteno čez rit in potem jokat in se k meni stiskat.... Petri kako imate lepo na vrtu, super ste zrihtali, pa v traktorju sta mi ful dobra tvojedva tamalčka...
|