teta beta
|
dober večer! Že dva dni sem tako zmatrana, čaka me pa še toliko dela, da je joj. Včeraj smo cel dan bili v Avstriji in sva kupila ene omare in danes sva nekaj sestavljala, prestavljala, itak se je pa izkazalo, da sva nekaj čisto po nepotrebnem kupila in bova peljala nazaj (za 137 evrov se že kar splača). A ima katera izkušnje z vračilom v Ikei? Poleg Ikee sva si ogledala še park vzorčnih hiš, ki stoji tam zraven, dobila nekaj dobrih idej in celo našla hiško, ki nama je ful ustrezala. Za Dašo sem nakupila kar nekaj cot v Kiku, moram rečt, da se je kar splačalo. skupaj je bilo 55 evrov, bilo pa je 11 artiklov, se pravi, povprečno en kos je bil 5 evrov. Sem ji pa vzela 3 hlače od trenirk, ene podložene za jesen-zimo, puhast brezrokavnik, 2 pletena puloverja, pižamo in 3 majice z dolgimi oz. kratkimi rokavi. Kupovala sem ji številko 92, čeprav ji je to za zdaj še tako-tako. Ene stvari so ji že kar prav, ene pa še malo bolj ohlapne oz. dolge. Ampak 86 se mi je pa zdelo nesmiselno vzet. koliko pa imajo vaši malčki zdaj številko konfekcije? Katja, boljše, da so ti že zdaj povedali in prestavili PDP, kot pa da bi potem po roku čakala ko blesava. Zdaj ne vem, a si ti prvič rodila pred ali po roku, ampak verjemi mi, da ti sploh ni več važno, kak bo porod, samo da bo in da že enkrat končno rodiš (17 dni čez rok). Pety, Daša največkrat govori o sebi v tretji osebi, včasih v drugi, zadnji čas pa si že kar pogosto reče tudi v prvi osebi (ne morem, ne bom, jedla bom...). 2ursae, pri nas je bilo tudi tako. Ni hotela dat gor plenice za ponoči. In včasih je bilo vse ok, včasih je bila pač mokra. Jaz jo zdaj zvečer vprašam, če bi imela pleničko in včasih jo tudi damo gor, včasih ne. Je pa res, da se Daša ponoči navadno vsaj enkrat zbudi in pol tudi takrat pove, če bi šla lulat. Moram pa še povedat, da je Daša že od nedelje brez dude. Do srede ni bilo nobenih težav, niti spomnila se ni na njo, razen v nedeljo zvečer, potem pa sva se vrnili domov (prej smo bili en teden na morju in potem še midve 10 dni pri mojih) in v sredo zvečer je hotela imet dudo, smo jo iskali, ampak je "nismo našli", včeraj smo imeli itak vse pobrkano in jo je zvečer tudi hotela imeti, malo je jokala, ampak je šlo in tudi danes jo je hotela, ampak je tudi šlo. Naredim pa tako, da se zraven nje uležem v posteljo in ji ponavadi povem kakšno pravljico, Žabjega kralja ali Muco copatarico, dolžino priredim po potrebi in vmes zaspi. Slaba stran tega je, da čez dan sploh ne spi več, razen če se kam peljemo z avtom, in pa da ponoči ali (pre)zgodaj zjutraj, ko se zbudi, rabi dlje časa, da zaspi nazaj.