|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
6.8.2007 13:00:02   
corfu
Freycha, naša ni mokra samo okoli ust...je cela stuširanauser posted image user posted image user posted image  dvakrat potegne, potem se ji pa zaleti, pa vse iz ust spusti iz moje bradavica pa špica vulkan v 10 curkihuser posted image  tako, da ja...pri nas se pogosto kopamouser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 651
6.8.2007 13:34:44   
pupi
Helo čvekice!

Sem kar nekaj zanimivega potegnila iz vaših čvekarij, je parva lušno da ste nekaj pred nami in lahko kaj uporabim pri naši frkli.
Zdaj pa bi vas prosla , da me nimate za čudno ampak ko napišete da se ukvarjate z vašimi pikeci in da so zahtevni, da se želijo družit... kaj si začnete z njimi!? Res ne me met za čudaka, se še učim.. Tudi jaz bi se z našo ukvarjala, ker ponavadi cel dopoldan in proti večeru prebedi in cendri in ji je očitno dolgčas, jaz pa jo počim v ležalnik in jamram zakaj jamrauser posted image

Ponoči smo pridni, prvo rundo spimo od 22.30-2.30, drugo zaspimo čez eno uro in še prespimo tri ali štiri ure, seveda pogoj dodatek, ker na zizi mi v 10 min zaspi in je ko jo dam v postlco v sekundi budna.

Se še tipkamo, pa fejst se družite z vašimi pikeci, ne pa jaz ko mislim da mora samo spat user posted image !!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 652
6.8.2007 13:36:56   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image Punce, ki črpate mleko na rezervo...

Dajte mi povedat kako in kdaj in koliko časa to počnete?

Jaz sem danes začela črpat, da bi nardila zalogico in lahko sama brez bebe zviznila k frizerju. Pa mi nič kaj dobro ne uspeva. Od jutra do sedaj sem načrpala 30 ml. Črpam pa po podoju iz tiste dojke, ki jo je Izak glih pozizal. A je to v redu? In koliko časa lahko potem to dojko matram?

Drugače sva pa imela mirno noč Izak je zaspal ob 21h, se v spanju najedel ob 1h, pa ob 4h in potem vstal ob pol sedmih.  user posted image  Zdaj pa je na uro in pol. Sva pa bila v mestu, sva dvignila slike pri fotografu user posted image , šla na banko user posted image , v trgovino  user posted image in na občino dat vlogo za osebno  user posted image (jo dobiva že ta teden)user posted image user posted image user posted image user posted image . Pol je šla pa mami še na kepico sladoleda user posted image user posted image user posted image . Zdaj sva se pa podojila, Izak spi, mama je črpala, zdaj pa jem poleg tipkovnice user posted image  (moj me bo ubil user posted image , kako sem jo od poroda umazala - vedno ko jem, srfam, ker drugače nimam časa user posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 653
6.8.2007 13:42:33   
Freycha
Zvesta, jaz si že danes črpam mleko za jutri, ko grem na pregled pri G. Dvakrat sem si sčrpala, pa imam do sedaj na "lagerju" 60ml. Drugače pa ja, črpaš vedno iz dojke, katera je bila glihkar uporabljena, da tisti "ostanek" ven sčrpaš. Koliko časa? Kaj pa vem..... jaz toliko, da vidim, da gre full še malo ven in ko imam dovolj že tega pumpanja. Je pa res, da si črpam samo zjutri, ker mi popoldan že tako navadno malo primanjkuje. Torej danes recimo 60, pa jutri 60, pa ni hudič, da bosta dragi in Dita zdržala...

Sicer pa kot sem ti že napisala na blogu. Naj Gregor da, kolikor si načrpala, ostalo pa dodatek, pa je. Pač ****, bo enkrat dodatek dobila. Samo boljše je kot nič, ti boš pa tudi bolj mirna odšla do frizerja..... Sicer pa, če malega budiš na 3. ure, bi pa v tem času ja morala biti že nazaj, če Izaka podojiš tik, preden greš, al ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 654
6.8.2007 13:46:07   
Freycha
pupi, jaz tudi nisem na začetku vedela, kako naj se z njo ukvarjam, če pa samo v luft gleda in nič ne "sodeluje". Sedaj se pa z njo ukvarjam tako, da se veliko pogovarjam, da posluša moj glas. Vzamem jo v naročje in dam muzko na glas in pleševa in pojem zraven (no, fušam v bistvu user posted image ), pa ko jo preoblačim, jo pustim malo nagecko, pa jo dam na bušita, da kravice pase, pa malo jo pomasiram, pa pustim ji, da malo brca in gleda naokoli...... Pa ko v stolčku leži, ji maham pred nosom s kako igračko levo in desno in spremljam, koliko časa lahko sledi igrački itd.... saj kaj dosti si z njo nimaš začet, ampak vsaj malo se pa že da user posted image  Pa vedno več se boš lahko igrala.... Itak pa sedaj otroci ogromno prespijo in če so zbujeni pa radi jokajo, zato je to "igranje" zelo njim prilagojeno....

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 655
6.8.2007 13:52:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Sicer pa, če malega budiš na 3. ure, bi pa v tem času ja morala biti že nazaj, če Izaka podojiš tik, preden greš, al ne?

Ja, če bi blo tak enostavno in bi jaz vedla, da bo ziher 3 ure spal. Tako se pa frajer zna dojit na uro in pol, kar zgleda tako, da eno uro zauga, pol pa pol ure spi in je že na drugi joški.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 656
6.8.2007 13:55:25   
Freycha
kdor rizkira, ta profitira, ne? Si rečeš "Izak bo spal 3. ure" in greš... če pa ne, bo pa Gregor dal, kar si napumpala + dodatek, pa ne bo nihče "trpel" zaradi tega!

jaz sem danes imela na lagerju samo 30ml (v bistvu za jutri) če bi se zbudila med tem, ko sem kolesarila, pa sem prišla domov, pa še stuširala sem se, pa je še vedno spala..... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 657
6.8.2007 14:22:42   
baja*
user posted image user posted image  Pupi nič nisi čudna. Na začetku sem tudi jaz mojega samo fujtrala, previjala in dajala spat. Čez čas pa seveda nimaš več izbire, ker otroček noče več toliko spat. In ga je treba pač s čim zamotit.., Jaz mu zelo veliko pojem (ker ne znam veliko pesmic, si kar sproti zmišljujem melodijo in besedilouser posted image  za malega je čisto ok), se pogovarjam z njim (npr. kuham in mu sproti razlagam kaj delam: trebim solato, lupim kromir - mogoče bo pa kuhar, ko bo velikuser posted image ). Nesem ga na vrt in mu "kažem" drevo, rože... (mogoče bo pa vrtnaruser posted image ). Dam ga na trebuščka, da pase kravice (al pa bo imel kmetijouser posted image ), ga masiram... Tudi, ko je v vozičku in se ne joka, se dosti menim z njim in mrmram pesmice... (v javnosti raje uporabim samo znane, ne mojih avtorskihuser posted image ).
Zvesta me veseli, da je bil tvoj post poln aplavza.user posted image Bravo, da vam je ratalo najdit nek ritem.user posted image  Drugače pa jaz nisem nič črpala, ko sem šla k G. Sem ga pred tem nahranila in "tvegala" kaj bo pa bo. Pa mu ni bilo nič hudega.

Jezus, kak se je zdaj vsral...user posted image . Pa je že dans naredil eno porcijo, da je šlo skozi vse tri plenice... Grem ga previt pa pridem še pol kaj nazajuser posted image .

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 658
6.8.2007 14:56:58   
Freycha
mi smo pa tamalo malo prej skopali, ker si je včeraj zvečer nisem upala, ker je tako bruhala in 37.2 vročine je imela..... sedaj pa spi ko ubitauser posted image  Pa danes prvič ni jokala po kopanju ampak je samo gledala. Dvakrat je nekaj zacvilila, ampak ni se pa drla kot jesihar, kot se je ponavadi user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 659
6.8.2007 15:12:00   
baja*
Evo me, sem že nazaj. Mali je spi kot dojenčekuser posted image .
Srečnica Freycha. Rene se po kopanju še vedno dere kot nor. Po novem se že med kopanjem ali negouser posted image . Ampak samo, ko leži na hrbtu, ko je na trebuščku pa je ok. Sem se odločila, da ga ne bom več zvečer umivala, ko je že bolj zaspan, ampak enkrat popoldne. Mogoče bo kaj bolje. Res ne bi rada, da se mu voda zaserje.
Zadnjič ste pisale nekaj o plenicah... Jaz uporabljam Pamperske 2, ampak mu je že parkrat ponoči spustila. Mislim, na tistem boku, kjer leži mu premočiuser posted image . Druga ne more bit... Sem to omenila eni kolegici in je rekla, da je bilo pri njih isto. Ta pakl še ponucam, pol bom pa kake druge sprobala. Baje so od Mullerja vredu, a se mi ni v MB po plenice vozit.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 660
6.8.2007 15:20:54   
Freycha
baja* nama so Pamperske 2 tudi spustile 2x (enako na boku, kjer je ležala) in smo spet na Pampers 1, čeprav so ji malo tesne. Pa sem tudi jezna, ker je Muller sredi mesta (MB), da je tako težko it po njihove plenice, katere so kar nekateri pohvalili. Jah nič, se bo treba dobiti v mestu na kavi, pa še v Mullerja skočit, ne baja*??user posted image user posted image user posted image

Sicer pa sem nekje slišala (pa vprašanje, če drži), da bo Muller tudi v novem delu Europarka, samo ni mi jasno kje user posted image  Pomoje so si nekateri to malo zmislili - nažalost user posted image  Sem pa vesela, da bo H&M zagotovouser posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 661
6.8.2007 15:31:06   
baja*
A res? H&M se seli v Europark? Jupi, bomo lažje zapravljali! user posted image  Če bi se selil še Muller, bi bilo pa že preveč lepouser posted image .

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 662
6.8.2007 15:32:19   
baja*
Aja, za tiste, ki še ne veste: IKONCA je rodila punčko Hano:) user posted image  user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 663
6.8.2007 15:34:14   
Anonimen
Freycha... V čem pa zamrzneš mleko? In po kolko naenkrat?

Če jaz teh 30 ml zamrznem pa jutri 30 načrpam, a pol jih lahko skup dam za pojest?

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 664
6.8.2007 15:47:34   
Freycha
Zvesta, mleko lahko v hladilniku zdrži 40 ur. Torej, jaz si napumpam, kolikor pač gre v Aventovo posodico, ki je pod črpalko in je namenjena tudi za shranjevanje. Ko si naslednjič napumpam, dam zopet v hladilnik. Čez par ur (navadno tik, preden dam v frizer) oba mleka združim in zmrznem. Paziti moraš samo na to,da bosta imela oba mleka isto temperaturo, ko ju združiš. Potem, ko je mleko zmrznjeno zdrži nekje med tremi meseci in pol leta (vsak drugače pravi). Ko hočeš odmrzniti, pa daš v mlačno vodo (ne sme biti pretopla) posodico in počasi odtaljuješ. Gre pa hitro. Ko je mleko na neki normalni temepraturi (probaš na notranji strani roke tik nad zapestjem), pa daš lahko za pit.

Koliko naenkrat? jah navadno koliko napumpam v nekem času. Lahko samo 30ml al pa 80ml. Sej potem pač nekako kombiniraš in odatljuješ toliko približno, kot misliš, da bi otrok rabil. Do sedaj odmrznjenega mleka še nisem mešala. Pa ga verjetno niti ne bi. Bi odmrznila enega, pa dala Diti za spit, pa bi potem, če bi bila potreba odmrznila še enega......

Aja, odmrznjenega mleka potem ne moreš več shaniti. Če ti vsega ne poje, ostalo zavržeš. Bog ne daj, da bi pa dala še enkrat zmrzniti.

Joj, ne vem, če sem vse napisala, kar vem..... ti kar vprašaj...

ja baja* sem jaz tudi razmišljala v tej smeri, da bomo še več zapravljali user posted image  Sam nisem sigurna, da se SELIJO... bolj se mi zdi, da bo na dveh koncih štacunauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 665
6.8.2007 15:51:21   
Anonimen
A 40 ur da zdrži v hladilniku? Meni so rekli, da smo 24.

Pa da dveh mlekov različnih temperatur ne smeš med sabo mešat?
Mislim, eno je v hladilniku, pa da bi kar tam zraven napumpala, to ne velja?

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 666
6.8.2007 16:11:02   
Freycha
ne ne.. kot sem napisala, moraš imeti oba toliko časa v hladilniku, da izenačiš temperaturo. Nikakor ne smeš mešati dveh različnih temperatur.

aja, 24. ur? meni je patronažna rekla 40. uruser posted image

Ti predlagam, da prebereš odlomek v knjigi Dojenje in materinstvo iz srca (stran 140), tam piše, da lahko mleko ostane v hladilniku 8. dni user posted image user posted image  Če pa nimaš knjige, pa povej, pa ti prepišem iz knjige...

ampak sedaj grem pa jeesttt!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 667
6.8.2007 16:40:40   
Anonimen
mam knjigo.... Grem dojit pa čitat...

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 668
6.8.2007 17:09:01   
kapica
Ooo punce, hvala za odgovoreuser posted image user posted image user posted image .
Ja, freycha, me se nekaj zanimauser posted image . Ko recete, da dvignete vzglavje za 30 stopinj, a date povster spodaj al kako to naredite? Pa ena je ze enkrat napisala oz. sprasevala, kako lezijo takrat, ko so siroko poviti, ko je ritka visje od glave? A lahko katera se enkrat napise.  Fajn, da si sla na kolo, pa povej jutri kaj bo rekla G glede sporta, me zanima, ker mene ze tud nekam vlece.

Ja, glede sesanja, je Dino tud tak ja, da sesa 100 na uro prvih nekaj minut, pol se pa poleni. Pa tud je cel od mleka okrog ustuser posted image .

Pa se to me zanima. Sedaj ko je vroce zunaj, kaj jim oblecete? A imajo kapico gor, ce zunaj mal piha? Jaz u oblecem samo boid z kratkimi rokami in nogicami, potem pa dam se zokencke gor. Tak babica skoz govori, da morejo biti nogice tople. Pa ne vem, a je prevec al ne, ne bi pa rada, da ga napiha, ceprav se mi zdi, da mu je precej toplo, ce ima se kapico gor.

Sem prej probala plenicke st. vecje in mu ze pasejo. ne vem pa katero firmo sem kupla, ni pa pampers. Sedaj porabim se te majckene pamperske, potem pa presedlam na vecje.

Corfu, super za morje in da vam fajn laufauser posted image .
Zvesta, lepo se zrihtaj pri frizerju. Jaz tud mislim d ani panike, ce mu das enkrat dodatek. Bo prezivel.
Pupi, jaz sem tud ze mislila vprasat kako se naj ukvarjam se z malim, pa si ti namesto mene. Tako da nisi nic cudnauser posted image .
Me veseli, da cornflakes ni tak redilni, imam pa tistega z manj sladkorja in kalorijuser posted image .

Sedaj gremo v trgovino, mal da hladilnik napolnimo, pa po sladoled, pol pa se malo na balkoncek na soncekuser posted image . Jutri bo baje pri nas spet dezuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 669
6.8.2007 17:37:46   
Anonimen
Kapica, jaz dam brisačo pod jogi, da privzdignem vzglavje. Za ven ga pa jaz ta teden oblečem kar v bodi z dolgimi rokavi in tanke hlačke s stopalčki, ker ni hude vročine, pa še proti večeru šele hodimo ven. Če gremo slučajno čez dan, ko je bolj vroče, ga imam pa v bodiju na kratke hlačke in rokavčke, pa štunfke na nogicah. Kapice mu pa ne dajem, jo imam pa vedno za vsak slučaj s sabo.

Za shranjevat mleko je že Freycha vse povedala.

Pupi, nisi nič čudna. Jaz imam že drugega otroka, pa nimam pojma, kaj z njim počet zdaj, ko je še tako majhen.user posted image Če nikakor noče spat, se zaenkrat samo malo pogovarjam z njim.

Vidim, da naš ni edini, ki se mu zaletava, ko se doji in skoz nekaj kašlja, pa čisto moker je okrog ust. Sem danes slišala teorijo, da ga zato tako zvija, ker tako hlasta za mlekom, pa ker se prenažira. No, če se res prenažira, ne vem, sploh ker ne poliva veliko. Špela recimo je tričetrt obroka ven vrgla, grozno je bilo, ta pa samo malo pljune. Se pa res Jure ful redi, Špela je počasneje napredovala s težo.

Na morje
gremo pa mi sredi septembra na Krk.

Prvo posvetovalnico imamo pa šele 11.9.user posted image Bo skoraj dva meseca star.

Fant je lačen, moram nehat.

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 670
6.8.2007 18:46:23   
ikonca
Da vas pozdravim, zadnja med julijkami! user posted image user posted image

prejšnji petek sem imela zadnji pregled in so me obdržali v bolnici. Imela sem močan bel tok in otečene noge, nakar so ugotovili da je ta bel tok plodovnica in da mi že slab teden odteka. v torek sem z umetnimi popadki rodila punčko Hano, težko 3695 in veliko 53. Prod je trajal 6 ur, malo ali pa veliko sem zašita to je pa to - čisto na kratko!

Res vas pogrešam in se vam takoj ko bom bolj pri močeh tudi pridružim. user posted image user posted image

Ko se bom lahko vsedla na zadnjo plat!user posted image user posted image user posted image

LP
Ikonca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 671
6.8.2007 20:36:13   
Ajvy
user posted image  Čestitke Ikonca user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu ikonca)
Neposredna povezava do sporočila: 672
6.8.2007 20:44:27   
Anonimen
Pozdravljene.

Tudi jaz se vam pridružim, sem julijka, ampak ne pozna. Sem rodila v sredini julija zdravega dečka.

Kaj več pa kasneje, ko bo čas dopuščal.

(odgovor članu Ajvy)
  Neposredna povezava do sporočila: 673
6.8.2007 21:16:19   
Ronči
Še kateri smrdjo pamperske?? Včasih ne vem kaj bolj smrdi drekec ali pamperska user posted image . Trenutno imamo babylove pleničke, upam, da se obnesejo, sem pa slišala da so zelo dobre huggies pleničke, pa jih v trgovini žal niso imeli, vsaj ne majhnih.
Katere pleničke pa vi uporabljate?

Za ritko oprat pri menjavi plebničk uporabljam le vodo in pleničko, zaenkrat moram potrkat na les, ni nobenih izpuščajčkov, vnetja ali kaj podobnega, sem pa slišala da veliko staršev uporablja vlažilne robčke za prat ritko. Kaj pa vi perete ritko... z vodo ali z robčki? Jaz se bolj nagibam k robčkom npr. na potovanjih ipd... za vsak dan... no ne vem... se skoraj ne bi upala...

Glede shranjevanja mleka... patronažna je rekla 24 ur v hladilniku, 3 ure na sobni temperaturi.

Danes sem dobila syntocinon in joške so bolj mehke. Sama masaža in vroč tuš niso nitri približno tako pomagali kot pršilo. Počutim se dosti boljše, saj več ne čutim nobenega pritiska user posted image .

You can't fix stupid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 674
6.8.2007 22:25:50   
baja*
Kapica jaz sem vzglavje dvignila tako, da sem pod jogi dala dve veliki knjigi. Lahko pauporabiš tud kake cote al pa brisače. Glede oblačenja: kapice mu te dni ne dajem gor, oblečem ga pa v bodi s kratkimi rokavci (če grem proti večeru ven, vzamem zraven še majčko z dolgimi rokavi in mu jo po potrebi oblečem), tanke dolge hlače in nogavičke.
Shranjevanje mleka: ko sem si jaz v P črpala mleko, so mi rekli, da je v hladilniku lahko samo 24 ur, v skrinji pa 6 mesecev. Očitno res vsak drugače reče.
ronči meni tudi smrdijo papmerske. Sem se mogla prav navadit na ta vonj, ker sem ga tudi najprej zamenjala za drekecauser posted image . Drugače pa sem tudi jaz slišala pohvale za huggieske... jih bom sprobala, da vidim. Umivanje ritke: če je fejst umazana jo najprej po tavečjem očistim s čistilnimi robčki, potem pa z vodo+krpico oz. vato. btw: tudi meni so v P dali ta sprej in mi je ful pomagal.
Ikonca in malena pozdravljeni! user posted image

Zdaj pa pod tuš pa direkt v postlo.user posted image
Fajn spite!!

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?