rumba
|
Dobro jutro! Končno sem se uspela javiti. Zvečer več nič ne uspem, ker se krčki kar stopnjujejo in je hudo, čez dan pa ali spimo ali pohajamo. Sicer pa Julija lepo napreduje. V dobrih dveh tednih je pridobila 700g . Zanimivo, da kljub krčem, ki sedaj trajajo že od poznega popoldneva pa tja do pozne noči, v tem času pa se sploh ne more dojiti, tako dobro pridobiva na teži. Jutri pa se bomo menda prvič kopali. Upam, da ji bo všeč, kakor je mojima drugima škratoma. Tudi jaz sem že čisto v redu (nenaspana sicer ), samo ta čišča me teži. Upam, da je bo kmalu konec. majrim, jaz imam trak za nošenje otroka: http://www.didymos.de/english/index_e.htm Anej je v njem užival zelo dolgo, Hana ga ni pretirano marala, Julije pa si še nisem poskusila namontirati. Mi je pa trak bolj všeč kot kengurujček, saj si ga prisštimam tako, kot meni ustreza, s kengorujčkom pa me je vedno bolel hrbet. Pa še premajhna sem za kengorujčka. Sicer pa so trak, sling ali ruta tudi iz razvojnega vidika veliko bolj priporočljivi kot kengorujček. Pa še glede podiranja kupčka: jaz si jo najraje dvignem pokončno na trebuh (ne na ramo), če ne gre, jo obrmen na roko. Ampak Julija nič ne poliva, ker takrat je pa to težko izvesti in morajo biti kar lepo v dvignjenem položaju, a spet ne čez ramo. baja*, pri nas smo imeli vedno D3, ker AD3 zaradi krčev nista prenašala. Pa še manjši odmerek sem dajala, pa je šlo. bačko, s kamilicami NE čistit oči! So preveč agresivne in jih odsvetujejo. Čisti s fiziološko in nakapaj svoje mleko. Še nekaj glede handlinga: Pravilno rokovanje je pomembno predvsem pri otročkih s povišanim ali znižanim mišičnim tonusom, da jim omogočimo pravilen razvoj. Naša Hana je močno generalno hipotona, shodila je šele pri 19m, in smo morali zelo paziti na pravilno rokovanje. Redno smo hodili tudi na nevrofizioterapijo, kjer so naju naučili pravilnega rokovanja. Pri "normalnih" otrocih pa je pravilno rokovanje zaželeno zato, ker s tem dajemo otroku najboljše ravnotežje in se majhnim možgančkom ni potrebno toliko ukvarjati z ravnotežjem in lahko lažje sprejemajo druge dražljaje iz okolice in se posledično tudi lažje učijo. kapica, jaz nikoli nisem ponoči previjala. Zadnje previjanje je tam okoli enajstih, dvanajstih (sedaj ko so krči še kasneje, jo previjem kasneje), potem pa okoli osmih zjutraj. Z ritko nimamo problemov, pa se vsako noč tudi pokaka. Menda (tako pravijo pediatri ) ta kakec naj ne bi dražil kožice, dražiti začne šele z uvajanjem goste hrane. Ne vem... pri Hani je bila ritka hitro rdeča, pa smo jo pogosteje previjali. Predlagam ti, da poskusiš Dinota dlje časa pustiti v isti plenici, pa boš videla, kako je s kožo. majrim, mi smo oba selili v svojo sobo, ko sta se nehala ponoči dojiti (to je bilo okoli enega leta). Sedaj bomo naredili isto. Glede joka in cartanja: no, tudi jaz ne ravno skočim in vse z rok spusti, ko zaslišim jok, a kljub temu lahko rečem, da jo kar hitro dvignem in potolažim, običajno jo pristavim in če se hoče dojiti prav, če ne, jo samo pocartam. Tako sempočela tudi pri starejših dveh. Ma, ponoči se nikoli ne cartamo, izključno jemo in konec, tudi spal ni nihče v naši postelji, a čez dan jih pa prav rada pocartam, pa se mi ne zdi, da bi bil kateri zaradi tega razvajen. Tudi pri uvajanju v vrtec npr. nista imela problemov, pa sta šla z enim letom in sem ju kar rada cartala. Ne vem, če to ravno potegne v neko razvajenost, pač moraš biti dosleden in pazljiv pri drugih stvareh. Aja, pa še to, tudi spat se lahko naučijo sami, brez nekega hudega joka. OK ne garantiram, da vsi , mi smo imela kar srečo. Tako kot pravi Tašonka, če jokajo, jim nekaj manjka, pa čeprav je velikokrat to le naša bližina. Pa saj bodo še prehitro imeli na vrati sobe napis: ne vstopaj! poldy in madejka, dobrodošle nazaj! Freycha, če dam Julijo na joško, ko jo dajejo krči in joka, panično zagrabi in se zvija, poje ful zraka in pol še bolj joče. Revica! Pravzaprav se sploh ne more dojiti tam nekje od šestih zvečer pa do dveh ponoči. Trikrat povleče in kriči. Pol je pa še lačna in še zaradi tega joče. Jao! Ko jo krčki popustijo, pa se nažre kot . A lahko še meni pošlješ tisti doc. file od napenjaja? Ti pošljem moj naslov. baja*, kolike se pojalvljajo točno na uro, gre za neutolažljiv jok, nič ne pomaga, izginegjo pa prav na hitro. Če jih otrok ima, jih ne moreš zgrešiti. Napenjanje pa se lahko pojavlja čez celi dan, otroček se sprdi ali orng pokaka, pa je bolje za nekaj časa. Ooo, vidim, da je noviočka kasneje lepo opisal razliko. Jaz odgovarjam sproti, ko berem, in ne vem, kaj je naprej napisano. Aja, pri Aneju smo imeli kolike do kolnca 5 meseca. pri Juliji že kaže podobno in se kar bojim!!! Novi Očka, sem se nasmejala.... 6. točki: molitev, alkohol droge. Pri nas bi verjetno res amo to pomagalo, ker vse drugo smo sprobali, pa ni palilo. Je pa res, da se s časom navadiš, da otrok pač ob teh urah joče in ti ni več tako hudo. pupi, NISI čudak, samo utrujena si! Tudi neprespane noči bodo minile, pa še pogrešali jih bomo. Tako sedaj sem pa cel roman napisala. Le kdo bo to bral. Pa še to: Je že katera za kak čvek in kavico, pa sprehod z vozičkom??? siskamiska in *maja sta že odprli sezono. Je še katera za?
|