|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
1.8.2007 8:45:36   
Freycha
NoviOčka jaz itak tega ne gledam in ne berem... sprašujem samo, zato ker je en na svojem blogu to objavil, pa niso bili sigurni, če si je to izmislil, ali je res.....user posted image

(odgovor članu NoviOčka)
Neposredna povezava do sporočila: 426
1.8.2007 10:37:52   
pupi
Joj ženskice ste srečne da mate čas čvekat!
Pri nas je kar hudo, smo danes bedeli od 2h-5.30, mam tudi težave z dojenjem, očitno ma mala premalo mleka tak da si občasno pomagamo z dodatki. Sem bla nocoj tak jezna na njo da je blo kar hudo, ker brezzveze cendri previta je, sita je, krčev nima ker vem kdaj jo zvija,... JOOOOOOOOOOJ!!

Danes mam pa ful slabo vest, ker sem bla jezna ponoči na njo user posted image user posted image !! Kaj sem čudak al kaj sem!?

No javla sem se vam, fajn bodite pa fejst se cartajte! Nslednjič ne bo več trebuha user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 427
1.8.2007 10:48:15   
rumba
Dobro jutro!
Končno sem se uspela javiti. Zvečer več nič ne uspem, ker se krčki kar stopnjujejo in je hudo, čez dan pa ali spimo ali pohajamo. Sicer pa Julija lepo napreduje. V dobrih dveh tednih je pridobila 700g user posted image user posted image . Zanimivo, da kljub krčem, ki sedaj trajajo že od poznega popoldneva pa tja do pozne noči, v tem času pa se sploh ne more dojiti, tako dobro pridobiva na teži. Jutri pa se bomo menda prvič kopali.user posted image  Upam, da ji bo všeč, kakor je mojima drugima škratoma.
Tudi jaz sem že čisto v redu (nenaspana siceruser posted image ), samo ta čišča me teži. Upam, da je bo kmalu konec.user posted image
majrim, jaz imam trak za nošenje otroka: http://www.didymos.de/english/index_e.htm 
Anej je v njem užival zelo dolgo, Hana ga ni pretirano marala, Julije pa si še nisem poskusila namontirati. Mi je pa trak bolj všeč kot kengurujček, saj si ga prisštimam tako, kot meni ustreza, s kengorujčkom pa me je vedno bolel hrbet. Pa še premajhna sem za kengorujčka. Sicer pa so trak, sling ali ruta tudi iz razvojnega vidika veliko bolj priporočljivi kot kengorujček. Pa še glede podiranja kupčka: jaz si jo najraje dvignem pokončno na trebuh (ne na ramo), če ne gre, jo obrmen na roko. Ampak Julija nič ne poliva, ker  takrat je pa to težko izvesti in morajo biti kar lepo v dvignjenem položaju, a spet ne čez ramo.
baja*, pri nas smo imeli vedno D3, ker AD3 zaradi krčev nista prenašala. Pa še manjši odmerek sem dajala, pa je šlo.
bačko, s kamilicami NE čistit oči! So preveč agresivne in jih odsvetujejo. Čisti s fiziološko in nakapaj svoje mleko.
Še nekaj glede handlinga: Pravilno rokovanje je pomembno predvsem pri otročkih s povišanim ali znižanim mišičnim tonusom, da jim omogočimo pravilen razvoj. Naša Hana je močno generalno hipotona, shodila je šele pri 19m, in smo morali zelo paziti na pravilno rokovanje. Redno smo hodili tudi na nevrofizioterapijo, kjer so naju naučili pravilnega rokovanja. Pri "normalnih" otrocih pa je pravilno rokovanje zaželeno zato, ker s tem dajemo otroku najboljše ravnotežje in se majhnim možgančkom ni potrebno toliko ukvarjati z ravnotežjem in lahko lažje sprejemajo druge dražljaje iz okolice in se posledično tudi lažje učijo.user posted image
kapica, jaz nikoli nisem ponoči previjala. Zadnje previjanje je tam okoli enajstih, dvanajstih (sedaj ko so krči še kasneje, jo previjem kasneje), potem pa okoli osmih zjutraj. Z ritko nimamo problemov, pa se vsako noč tudi pokaka. Menda (tako pravijo pediatriuser posted image ) ta kakec naj ne bi dražil kožice, dražiti začne šele z uvajanjem goste hrane. Ne vem... pri Hani je bila ritka hitro rdeča, pa smo jo pogosteje previjali. Predlagam ti, da poskusiš Dinota dlje časa pustiti v isti plenici, pa boš videla, kako je s kožo.
majrim, mi smo oba selili v svojo sobo, ko sta se nehala ponoči dojiti (to je bilo okoli enega leta). Sedaj bomo naredili isto.
Glede joka in cartanja: no, tudi jaz ne ravno skočim in vse z rok spusti, ko zaslišim jok, a kljub temu lahko rečem, da jo kar hitro dvignem in potolažim, običajno jo pristavim in če se hoče dojiti prav, če ne, jo samo pocartam. Tako sempočela tudi pri starejših dveh. Ma, ponoči se nikoli ne cartamo, izključno jemo in konec, tudi spal ni nihče v naši postelji, a čez dan jih pa prav rada pocartam, pa se mi ne zdi, da bi bil kateri zaradi tega razvajen.user posted image  Tudi pri uvajanju v vrtec npr. nista imela problemov, pa sta šla z enim letom in sem ju kar rada cartala. Ne vem, če to ravno potegne v neko razvajenost, pač moraš biti dosleden in pazljiv pri drugih stvareh. Aja, pa še to, tudi spat se lahko naučijo sami, brez nekega hudega joka. OK ne garantiram, da vsiuser posted image , mi smo imela kar srečo. Tako kot pravi Tašonka, če jokajo, jim nekaj manjka, pa čeprav je velikokrat to le naša bližina. Pa saj bodo še prehitro imeli na vrati sobe napis: ne vstopaj! user posted image
poldy in madejka, dobrodošle nazaj!user posted image user posted image
Freycha, če dam Julijo na joško, ko jo dajejo krči in joka, panično zagrabi in se zvija, poje ful zraka in pol še bolj joče. Revica! Pravzaprav se sploh ne more dojiti tam nekje od šestih zvečer pa do dveh ponoči. Trikrat povleče in kriči. Pol je pa še lačna in še zaradi tega joče. Jao! Ko jo krčki popustijo, pa se nažre kot user posted image . A lahko še meni pošlješ tisti doc. file od napenjaja? Ti pošljem moj naslov.
baja*, kolike se pojalvljajo točno na uro, gre za neutolažljiv jok, nič ne pomaga, izginegjo pa prav na hitro. Če jih otrok ima, jih ne moreš zgrešiti. Napenjanje pa se lahko pojavlja čez celi dan, otroček se sprdi ali orng pokaka, pa je bolje za nekaj časa. Ooo, vidim, da je noviočka kasneje lepo opisal razliko.user posted image  Jaz odgovarjam sproti, ko berem, in ne vem, kaj je naprej napisano. Aja, pri Aneju smo imeli kolike do kolnca 5 meseca.user posted image user posted image  pri Juliji že kaže podobno in se kar bojim!!!
Novi Očka, sem se nasmejala.... 6. točki: molitev, alkohol droge.user posted image  Pri nas bi verjetno res amo to pomagalo, ker vse drugo smo sprobali, pa ni palilo. Je pa res, da se s časom navadiš, da otrok pač ob teh urah joče in ti ni več tako hudo.
pupi, NISI čudak, samo utrujena si! user posted image  Tudi neprespane noči bodo minile, pa še pogrešali jih bomo.user posted image

Tako sedaj sem pa cel roman napisala. Le kdo bo to bral.user posted image

Pa še to:
Je že katera za kak čvek in kavico, pa sprehod z vozičkom??? siskamiska in *maja sta že odprli sezono. Je še katera za? 

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 428
1.8.2007 10:53:02   
tejči77
Pozdravljene, mamice!
Že tako dolgo se nisem javila, da ste verjetno že vse pozabile name. Me pa veseli, da ve tako lepo čvekate.
Pri nas so problem krči, pa saj ne vem kaj je to kar jo matra. Patronažna pravi da so krči, meni pa se zdi vse prehudo. user posted image , nihče me ni na to pripravil. Da še vedno ni dovolj mleka (kljub doslednemu upoštevanju vseh vaših nasvetov - hvala vsem zanje) sem se že nekako sprijaznila - seveda pa se delno dojiva še naprej - vzrajam! Ampak ves ta jok, včasih že vreščanje, pa vem da je previta, nahranjena, skratka nič otipljivega ji ne manjka, to mi pa para srce, ker ji ne morem pomagat.
Nocojšnja noč je bila še posebno huda. Nič spanja, prejšnja dva dni po ves dan jok, spi samo kakšno urco ali dve ves dan. Meni se res že meša. Kapljice ne pomagajo (sab simplex). Mislim, da bomo v soboto šli v avstrijo po kapljice in sprobali še lefaxin in antiflat.
Ta trenutek mi na srečo spi, kako dolgo pa niče ne ve. Sem uspela celo nekaj dodati na blogu. (Namesto da bi malo zadremala user posted image )
Si niti ne upam nikamor z njo it, samo na kratek sprehod ob večerih, ker če že zaspi je to za zelo kratek čas. Kako pa ve usklajujete odhode ven z vašimi malčki in te krče?
Žal, moram iti, pesem se je spet začela.
Držite se in čim manj joka vam želim.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu NoviOčka)
Neposredna povezava do sporočila: 429
1.8.2007 11:15:33   
Freycha
no Dita končno malo spi, zato bom hitro kaj napisala.

Danes je bila huda noč tudi za nas. Sicer je do pol treh lepo spala, potem pa se je začelo zvijanje in prdenje in kričanje in jok ter stok..... Enostavno je nisem mogla pomiriti. Ko se tako močno napenja še poliva, potem se hoče spet hraniti in seveda jo potem spet napenja. V glavnem to je trajalo od pol treh pa do 9h. Ob devetih sva se šli zadnjič podojiti, potem sva obe zaspali (jaz sem danes čisto povožena), sedaj pa sem hitro izkoristila, da sem kavico spila, umiti se grem malo in malo na net pogledam, potem bo pa verjetno že pokonci.
Groza, kako jo je danes zvijalo...... Sem jo pa kar odvila iz fiziološkega povoja, ker se težje sprdi, če je vsa na trdo povita. Tako se lahko vsaj skrči in napne in fino prdne..... Pač danes ne bo na široko povita.... raje to, kot da se boga reva matra, da en prdec ven iz sebe spravi..... pa valda spet gruntam, kaj hudiča jem, da jo non stop napenja, samo pomoje sploh ni kriva moja prehrana, ampak njen očitno še ne razvit prebavni trakt.

Seveda pa je ravno danes, kot zakleto dragi v službi in ga ni od pol sedmih zjutraj, pa tja do pol osmih zvečer.....

pupi ne se sekirat, če si bila jezna nanjo, meni zna Dita tudi tako pritisk dvigniti, da se mi iz ušes kadi, ko ji nastavljam bradavico ona pa histerično z glavico otresa in premalo usta odpira, da bi jo notri potegnila in potem je seveda tako kričanje, kot bi jo kdo iz kože dajal.....

No, danes sem jo tudi stehtala in je imela 4010guser posted image user posted image  Zrastla je pa tudi že nekaj in komaj čakam naslednji teden, ko imamo posvetovalnico, da vidim, koliko je dejansko zrastla (jaz jo težko doma zmerim, ker je mala živo srebro).

Eno vprašanje: Dita v vodi kar uživa oz. vsaj joka se ne (navadno malo začudeno gleda), ampak vedno, ko jo damo iz banjice ven in jo fajn zavijemo v brisačo pa začne tako jokat, da nikoli ne vem, če jo zebe, al ji kaj ne paše, al kaj je narobe. In potem vedno noro joka dokler je ne oblečem, zavijem v brisačo in si jo nastavim na dojko. Potem pa seveda zaspi kot dojenček in je kake tri ure ni "med živimi". Ampak a se vam otročki tudi tako jokajo ko jih oblačite?user posted image

joj, zdej sem se spomnila, da bi bilo fino tudi kaj pojesti, dokler se ne zbudi... nič, grem malo v hladilnik gledat, kaj je za jest. Sej mi nič kaj dosti ne paše, samo nekaj je treba pojesti. Kilce pa lepo dol padajo user posted image user posted image user posted image  Aja, pa trebuh mi je šel končno nazaj za 4cmuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 430
1.8.2007 11:19:39   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
Eno vprašanje: Dita v vodi kar uživa oz. vsaj joka se ne (navadno malo začudeno gleda), ampak vedno, ko jo damo iz banjice ven in jo fajn zavijemo v brisačo pa začne tako jokat, da nikoli ne vem, če jo zebe, al ji kaj ne paše, al kaj je narobe. In potem vedno noro joka dokler je ne oblečem, zavijem v brisačo in si jo nastavim na dojko. Potem pa seveda zaspi kot dojenček in je kake tri ure ni "med živimi". Ampak a se vam otročki tudi tako jokajo ko jih oblačite?user posted image

Kot da bi brala o našem Aneju. On je po kopanju tako kričal, da se ga še obleči ni dalo. Tako da sem ga samo v brisačo zavila in takoj podojila, šele nato pa oblekla. Drugače ni šlo.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 431
1.8.2007 12:17:01   
Kristina_1
Rumba mi smo kopal en teden po tistem, ko e odpadel popek.

Anchy76 mam navaden board, brez sedeža. Je pa res, da je mal težje voziček z bordom porivat, k je manj placa in moreš mal pazit, da ga ne brcaš, mam pa Quinny Speedy.
Men je bil sezamov zvarek tud ful zanič, pol pa se navadiš okusa in se ga kr da popit, sploh ni več tolk slab.

Mene tud zanima, kako se ta sling obnese, pa kje prodajajo in kolk stane.

Mi se kopamo vsak dan.

Freycha naš tavečji je jokal, ko smo ga vzeli iz vode in nehal, ko sem ga začela masirat, ko sem nehala masirat in začela oblačit pa je bil spet jok. Tamala pa joka ko ji začnem povijalno plenico gor dajat (po kopanju) in ne neha dokler ne dobi joške.

Neposredna povezava do sporočila: 432
1.8.2007 12:41:29   
siskamiska
Še mi se malo javljamo......Včeraj sva ju šla slikat za osebno in vam moram povedat da je bil to projekt tedna user posted image user posted image user posted image user posted image

Nikakor nista hotela imet oči odprte, tako da se je fotografinja fajn namatrala preden ji je uspelo oba slikat, meni so pa skor roke odpadle. Sta pa tooooolk smešna na slikah, sam podbradek jih je user posted image user posted image

Noč je bila super, tamaledva sta bla ful pridna , pa še jaz imam nov povšter - res da je bil drag ampak je zlata vreden. KOnčno spet spim ko polhek.

Domen mi je kar neki ppolivat začel, sploh ne vem kaj naj nardim da b nehal , sej verjetno nimam kej, razen da mu postlo vzdignemuser posted image

Sezama sem se pa že navadla, včeraj sem tud polento jedla, pa da vidmo če bo kej nucal user posted image user posted image

Včeraj sem imela pregled pri G in ne boste verjele - tud pogledala me ni user posted image , je rekla da se drugo leto vidiva ko imam brisuser posted image . Ta pa je smeška. Upam samo da je tam spodaj vse ok

Če se boste kej menile za kavico se vam pa verjetno pridružim, sam če se nambo uspel taprav čas zrihtat - to je pri nas kar projekt, 1,5 ure je takoj mimo, če ne e več.

Jaz pa pogrešam še ostale mamice dvojčkov , se pravi Afnico in Anjo O. Če tole kaj bereta se malo javita ker me zanima kako vam gre kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 433
1.8.2007 13:30:05   
Kety
Sem vas samo na hitro preletela,....vidim, da skoraj vse vaše sončke matrajo krčki. Mi imamo zaenkrta še mir pred njimi, pa tudi spi še vedno zelo veliko, ponavadi je dopoldan malo bolj buden, potem pa cel popoldan prespi in se zbudi samo za jest.

Kljub lepemu spancu ponoči in 1x hranjenju, pa sem tudi jaz skrokana. Nisem več navajena nočnega bujenja in to ima posledice. Čez dan, ko nimam Timona, si privoščim 2 urni spanec skupaj s Filipom, če pa je starejši tudi doma, pa tkrat ko oba spita. Na srečo tudi prvorojenec še vedno spi po cca. 3ure skupaj popoldanski spanec.

Tudi pri nas je hitro 1 ura mimo preden se zrihtava za ven, se je treba podojit, pa previt,....

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 434
1.8.2007 13:57:10   
tejči77
siskamiska, pa res zelo čudno, da te ni pogledala, sploh če si imela tudi šive. Mene šivi še vedno hudo bolijo, sem še vedno na tabletah, prejšnji letrtek pa je bilo zelo hudo. Zato sem jo v petek poklicala, pa je rekla naj se pridem pokazat. In mi je dala dva šiva ven in povedala, da se bodo meni šivi verjetno še dolgo celili. Ker je videla kako hudo je še vedno po štirih tednih, je napisala napotnico za zdravnika od mojega lubija, da mu da bolniško za mene. Je rekla da tega sicer nikoli ne dela, da je pa zdaj potrebno. No, pa si nisva upala, ker ima moj šele tri mesece novo službo. Sem rekla, da bom stisnila zobe, stanovanje bo pa tudi počakalo, čeprav svinjsko.

Ko vas takole berem sem se kar malo potolažila, ker vidim da smo bolj ali manj vse na istem. Pa ne da bi vam želela, daleč od tega, samo malo lažje mi je, da vidim, da je vse skupaj dokaj normalno, kar preživljamo.
Grem, sirene tulijo. Spet.

Slikice naše Larise

Neposredna povezava do sporočila: 435
1.8.2007 14:35:38   
tejči77
da ne pišemo samo o težavah,  prejle se je moja sončica jokala, ker je bila lačna in ko sem prišla k njej in me je zagledala je nehala jokat in se tako lepo nasmejala. danes dopoldan sem res imela srečo, da je ni veliko zvijala. a ni takšen nasmeh plačilo za vse. jaz se je kar ne morem nagledat. sem pa ugotovila da se da pisat tudi z eno roko, sej je videt da ni dveh rok a ne.

Slikice naše Larise

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 436
1.8.2007 14:47:20   
NoviOčka
siskamiska - glede ginekologa ti svetujem, da istega bodisi obiščeš še enkrat ali pa morda celo samoplačniško preveriš zadeve. Najino drugo mnenje je stalo 40€, so pa nama vse informacije zelo pomagale prebroditi obdobje negotovosti. Ne smete se pustiti hitro odpraviti samo zato, ker nekdo slučajno nima časa oz. ni njegov dan. Danes smo se tudi mi končno lahko odpravili v P na pregled, naša rana se dobro celi, bo pa potrebnih še nekaj tednov, da se popolnoma zaceli. Očka pa je ravno postal mejčkeno potrebčkan... user posted image

Aha, vidim da ima tejči77 podobno situacijo - ne se pustiti odpraviti brez resnega in natančnega pregleda! So ti predpisali kakšno mazilo ali antibiotike (če je bilo vneto)?

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 437
1.8.2007 15:20:27   
baja*
Hojla!

No hvala vsem za info o kolikah in krčih. Zdaj sem ziher, da Rene nima kolik, tu in tam ga pa malo napenja pa še to ni sile. Si sploh ne predstavljam, kako hudo morajo biti krči, tako za otročke kot za starše. Je pa bil Rene včeraj in predvčerajšnjim nekaj siten - verjetno res zaradi vremena. Danes pa je že ok.user posted image
Je pa pri nas problem to, da mali ni preveč navdušen nad vozičkomuser posted image . Ko grem na sprehod ga moram prelisičit in ga najprej doma uspavat potem pa hitro v vozek in črta ven. Samo bog ne daj, da se po poti zbudi. Jok in sitnarjenje.... Nimam drugega kot da ga ven vzamem in ga nesem, zraven pa vozim prazen vozekuser posted image . Ne vem no, naj bi otročki uživali v vozeku...
Danes smo že drugič imeli posvetovalnico in mali se je od najnižje teže zredil že za 2 kili in je težek 4500guser posted image . Je dohterca rekla, da je pravi debelinko:) Pa res ima taki podbradek, da se vratu sploh ne vidi venuser posted image . Nas je pa naročla v razvojni ambulanto zaradi nedonošenopsti...

Freycha dobra si, da po taki noči še najdeš čas za RR. Jaz sem prvi mesec vsako priliko čez dan izkoristila za spanec, če ne sem bila ponoči totalno brez moči... sem se parkrat zalotila, da sem zadremala zraven dojenja (dojim pa vedno sede, ker nama leže na žalost ne gre). Glede kopanja pa je pri nas popolnoma isto. V vodi mu je fajn, ko pride ven pa kriza... joka, dokler ni suh, oblečen in po možnosti še pripopan na joško.user posted image

Pupi sem glih včeraj napisala, da bi lahko včasih živce zgubila pa imam pridnega otroka. Saj pravim, da si ne predstavljam kako bi bilo, če bi ga še krči dajali... Tak da te čisto razumem, da te kdaj zgrabi jeza. Pa še izčrpanost naredi svoje...

Siskamiska res čudno, da te G ni pregledala.. Kako pa potem zgleda pri njej poporodni pregled?!?

Madejka pozdravljena.user posted image

(odgovor članu NoviOčka)
Neposredna povezava do sporočila: 438
1.8.2007 15:29:44   
Freycha
Baja* meni internet pomeni odklop...... včasih pa tak odklop pomeni več kot spanec, zato to tudi prakticiram.... mogoče se res smešno sliši, samo mi pomaga in si spočijem in nabrem moči za nove podvige. Kar se pa spanja tiče pa tudi meni ni jasno od kod mi toliko energije. Danes recimo od pol treh pa do devetih nismo kaj dosti spali, pa mi kar gre.... Sedaj si pa hitro kosilo kuham, ker sem že NORO lačna......user posted image

NoviOčka, ti čisto verjamem, da si potreben, moj me tudi že malo postrani gleda. In ko se odločiva, da malo nahraniva in da bo akcija, mala ko zanalašč noče zaspati, potem pa jo toliko časa mirimo in dojim in se z njo ukvarjava, da meni tudi na misel ne pride več user posted image  pa samo zaspim user posted image user posted image  Ampak hvala bogu je moj tako razumevajoč, da nič ne tarna.......

Ok, potem vidim, da ni samo Dita taka, da po kopanju joka ko dež....... sem mislila, da kaj narobe delava.

BTW zadnjič se je Dita jokala, pa je celo kapljico na učke dobila hehehe mi je bila prav smešna, ker je že skoraj zares jokala user posted image user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 439
1.8.2007 15:37:37   
baja*

BTW zadnjič se je Dita jokala, pa je celo kapljico na učke dobila hehehe mi je bila prav smešna, ker je že skoraj zares jokala user posted image user posted image

Al pa ko pri joku ali tik pred jokom usteca tak dol obrne :( da mi je hkrati smešno in hudo pri srcu...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 440
1.8.2007 15:42:57   
siskamiska
user posted image user posted image user posted image  poporodni pregled je zgledal tako da sva se malo pogovarjale in je rekla da če nimam krvavitve da pregled ni potreben, je pa res da je počutje ok in da nimam nobenih težav - razen user posted image , le ta nama ne rata in ne rata , boli ko user posted image , na to je pa rekla da je to čisto normalno ker telo prihaja k sebi 9 mesecev user posted image .

Baja a si sama rekla za razvojno ali te je sama naročila? Našedva tako sukata vrat in hrbet nazaj da sta kot narobe obrnjeni črki C, to pa vem da ni dobro. Ji bom to naslednjič omenila.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 441
1.8.2007 15:52:25   
baja*
siskamiska dva tedna nazaj smo imeli kontrolni uz glavice v naonatalni in je zdravnica rekla, da čeprav je vse ok, naj gremo, ko bo mali star 3-4 mesece še va RA zaradi nedonošenosti (naj bi vsi nedonošenčki šli preventivno tja na pregled). Ja,saj naš tudi suče glavico nazaj in v hrbtu se usloči... Sem danes to omenila zdravnici, pa smo se potem nekaj zagovorili, da mi na koncu ni dala nekega pametnega odgovora.user posted image  Ga pa je dvigovala in ga "metala" sem pa tja in je rekla da je vse v redu... Bom pa še v RA to omenila. 

Neposredna povezava do sporočila: 442
1.8.2007 16:00:28   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: baja*

Al pa ko pri joku ali tik pred jokom usteca tak dol obrne :( da mi je hkrati smešno in hudo pri srcu...

jaaa čukrčki... k ti da že prej vedeti, da je tako hudo na tem svetu.... pa te z unimi žalostnimi učkami pogleda, potem da usteca navzdol, pa začne nabirati in hlipati, potem pa v jok.. in takrat da prav posebej usta.... in takrat vem, da je full grozno hihihi...... joj, kok so cukrčki.....

jaz se pa sedaj bašem s kosom svežega kruha... pa vem, da ne bi smela, ker jo bo napenjalo ampak ko imam pa tako rada svež črn kruhuser posted image user posted image

naša da tudi občasno glavo nazaj in se usloči v C, ampak to res zelo poredko naredi. Kolikokrat na dan pa to naredi, da se smatra, da kaj ni ok?user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 443
1.8.2007 16:01:23   
rumba
siskamiska, to je bil pa res "hecen" pregled.user posted image  No, važno da si ti v redu. Kar se zategovanja nazaj tvojih malih tiče, pa ti kar omeni pediatrinji. A v razvojno pa ne greste? Pa na fizioterapijo vam tudi ni treba? Če te bo še kaj skrbelo glede tega zategovanja, ti dam kontakt naše najboljše fizioterapevtke, ki res obvlada, pa ti bo še ona dala kak koristen nasvet. Aja, pa še čisto blizu jo imaš, na Drenikovi.user posted image
tejči77, jaz tudi ravnokar tipkam z eno roko, druga pa fitnesera s 3,8kg utežjo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 444
1.8.2007 16:05:37   
rumba

naša da tudi občasno glavo nazaj in se usloči v C, ampak to res zelo poredko naredi. Kolikokrat na dan pa to naredi, da se smatra, da kaj ni ok?user posted image

Julija tudi vleče glavo nekam nazaj, posebej na previjalni. Kdaj to ni več ok, ne vem. Vem le to, da jih je v tem primeru bolj čimveč v naročju držati, tako malo zvite, da glavico naprej tiščijo.

Joj. mi delaš lušte s svežim kruhom. Packa!user posted image user posted image

Aja, sem prebrala tisti članek o kolikah. Zanimivo razmišljanje. No sedaj je Julija kar v naročju...user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 445
1.8.2007 16:07:54   
Freycha
jaz sem tudi z Dito v naročjuuser posted image ...... jo je spet nekaj črvičiti  začelo......ampak bo hitro zaspala nazaj očitno, da gre lahko nazaj v ležalnik.....user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 446
1.8.2007 16:09:12   
Freycha
a z omenjanjem seksa pa nič luštov ne delam?user posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 447
1.8.2007 16:11:00   
baja*
Jaz sem se pa zdajle basala s čokoladnimi napolitankami. Kar grabila sem jih in naenkrat je bila skodelica prazna... Še dobro, da si nisem celega pakla prinesla pred računalnikuser posted image .

Mene je tista debata o ekstenzijskem vzorcu malo prestrašila.. Zdaj še bolj pazim in malemu vedno popravim glavico (v posteljci, na previjalni, v vozičku) in ne držim ga več pokonci (razen, ko podiramo kupčka), ampak še samo v naročju, tako kot je rekla rumba.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 448
1.8.2007 16:12:30   
rumba

a z omenjanjem seksa pa nič luštov ne delam?user posted image user posted image

Se delam, kot da nisem nič prebrala. user posted image user posted image user posted image  Jaz imam še vedno to user posted image  čiščo!!!user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 449
1.8.2007 16:15:25   
Freycha
nič bat.... ne bo skoraj nič boljše ko je ne bo več.........user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?