Tiamo
|
Dobro jutro, evo, pa je prišel dan, ko moja Demi prazuje...zdajle sem še dihala v porodni sobi...ob 12:47 pa je privekala na svet moja Demi. Včeraj v vrtcu je bila zelo pridna, enkrat ji je lulanje ušlo, ker se je zaigrala in je pozabila. Ampak ji je ušlo za vzorec. Doma sva popoldne delale torte, ki so ratale bolj zmazek, ker je Demi tolka po njih (kao da je razmazovala kremo)...za dreka štukat bodo. Danes je šla pa s tako muko v vrtec, da se mi je kar srce paral. Včeraj jo je pričakala vzgojiteljica (sva se zmenile po telefonu, da jo pričaka...res ima uredu vzgojiteljico), danes je bila pa jutranja pomočnica, ki jo Demi slabo pozna in je jokala k dež. Smo imeli pa celo žurko za vstat, ko sem jo zbudila, je govorila NE MAMI; SPAT, SPAT.., DEMI SPI, NE V VRTCA, pa še tepla me je povrhu...smotka mala. Potem pa pinato, lubenice in osteale pripomočke stovort v avto in potem v vrtec, sem že zdaj zmatrana. Sem pustila naš fotoaparat v vrtcu, da bodo slikali praznovanje. Nanka, in zakaj si moraš pomirit živčke? Kety, sploh ni panike za pijačko, pa danes če bo čas. Včeraj je bil itak tak naliv, da ne bi mogle zunaj sedet. Kar se tiče uspavanja Timona, pa menim, da je tole obdobje, ki bo minilo..upaj, da v 14 dneh. Brala sem, da ta obdobja trajajo od 14 dni pa do 3 mesecev. Jaz bi ga na tvojem mestu dala v posteljico, ga pustila, da se dere par minutk, prišla do njega in ostro rekla, da mora spat, da vsi že spijo. To bi delala cca 15 min. Jessy, pri zdravniku smo itak številke, in če ne zaslišujeješ in vseega vprašaš, itak šele potem izveš, ko je prepozno!!!! Samo se tisti trenutek itak ne spomniš, kaj moraš vprašat, jaz sem si kar zapisovala na list, kaj moram vprašat pediatrinjo. Eno vprašanje, če katera ve, kdaj lahko otroka pelješ k logopedu? Demi izgovarja stavke tako, da ji sili jezik ven..upam, da razumete, vse bolj na sss z jezikom ven. Vem, da ji bo to ostalo, če ne bom vaj delala z njo. Ker je tok napredna pri govoru, bi jaz že zdaj šla na kak pogovor k logopedu. Ali pretiravam. Sej ne rečem, prav prisrčna je s to govorno napako in meni so všeč ljudje z govornimi naakami, so mi prav cute. Grem popit kavo... Jessy, a je Neja dobila kaj pametnega od daril za rojstni dan, moja mama nima ideje, jaz pa tudi ne!?
|