|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
28.7.2007 12:14:49   
Nenya
Dober dan.

Jaj Maychika, Tia je pa res carica glede govorjenja. Mogoče je pa teorija o povezavi med hojo in govorom pravilna, saj je Minin vokabular še zelo reven, hodi pa že kar zelo dolgo, sploh ne vem kdaj je shodila, se mi zdi, kot da že od vedno hodi, hi hiuser posted image user posted image . Razen mama, ata, tam, duda in oponašanja živali ne zna kaj dosti več. Ima pa seveda zelo raznovrstno besedišče svojih besed, ki jih ne razume noben drug kot ona. Verjetno je problem v nasuser posted image user posted image .

Joj,  Mojčika, a ravno pred dopustom si morala staknit vnetje ušesa. Upajmo, da ni nič hujšega.

Na tistem sedežu odspredaj sem se tudi jaz vozil, vendar mi ni ostal v lepem spominu. Se mi je zdel zelo neudoben...no zdaj imajo verjetno lepše ublazinjene.

Se še pišemo.

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5351
28.7.2007 12:36:07   
Nenya
Še to sem se spomnil.....preden je Nenya rodila, smo se pogovarjali o kremah za sončenje in sem rekal, da bom preveril v svoji literaturi. Vmes se je seveda zgodila Brina in sem čist pozabil na to...no zadnjič berem eno revijo in čist slučajno naletim ravno na to tematiko. Baje v lekarnah za otroka priporočajo kreme do faktorja 30. Zakaj ne več?..vzrok je v tem, da krema s faktorjem 30 absorbira cca. 97% UV-žarkov, krema s faktorjem 50 pa cca. 98%, razlika je vglavnem zanemarljiva. Ko sem premišljeval, zakaj je to tako, sem ugotovil, da s fizikalno-kemijskega stališča to ni nič nenavadnega. Absorpcija elektromagnetnega valovanja je namreč premosorazmerna koncentraciji absorbenta samo pri nizkih koncentracijah le-tega. Zato pri nizkih koncentracijah velja, da npr. krema s faktorjem 2 absorbira enkrat bolje kot krema s faktorjem 1. Pri višjih koncentracijah pa se ta razlika v absorpciji med koncentracijami zmanjšuje. To bi lahko primerjali s tem, če bi npr. dodajali majhne porcije rdeče barve v vodo...na začetku bi bile razlike v obarvanosti vode zelo opazne, ko pa bi dosegli živordeče obarvanje, bi lahko nadaljevali z dodajanjem pa ne bi bilo nobene razlike..no nekaj takega. To, da višji faktorji od 30 niso zaželjeni so utemeljili tudi s tem, da s povečevanjem zaščitnega faktorja (in povečevanjem koncentracije absorbenta) tvegamo alergijo. No, glede tega podatka sem pa rahlo skeptičen, saj nisem prepričan, da je pri taki koncentraciji kakšna razlika v tveganju med 30 in 50. Sem poskusil na netu, če bi našel kakšne podatke o tem, kakšna je odvisnost tveganja za alergije in koncentracijo določene snovi, vendar nisem našel nič pametnega. Kakorkoli že, tudi če je to res ali ne, bo verjetno krema s faktorjem 30 ravno prava za vaše malčke.

Ma sem naložil, dost bo za danes.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 5352
28.7.2007 13:13:30   
maychika
eya...samo poželjivo sem vohala in na koncu dve mali hruškici pojedla. sva šla popoldne na pico, pa nisem zvečer nič več vase spravila, čeprav sem jo pojedla samo dve tretjini.

eya...kupi žigu čelado in jim jo nesi in reči, da jo je dobil za darilo in da imate dve...naj jo uporabljajo. saj je "ta dobra laž"....user posted image

ja za kreme je blomislim da v viziti da do faktorja 30 je še ok kar je več pa ni velike razlike, samo več kemije je not.

marelica...slikce so super...

grem prepričat tio da zaspi. gre pol v varstvo k babici midva pa tudi v LJ...

lp

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5353
28.7.2007 14:04:29   
flecker1
Sam na kratko, a ima kdo dober recept lososov file v smetanovi omaki?? Iščem na netu, pa ne najdem user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 5354
28.7.2007 14:29:00   
mojčika
Marelica hvala za nasvet, a jaz pojma nimam, kako ta rastlinica zgleda... Sem pa v 12-ih urah tako bolje, da ne morem verjet, no kaj sem naredila... Materino dušico sem namazala zunaj ušesa, vato z v uho pa sem čist malo namočila v olje Tea tree in segrevala med spanjem... V primerjavi z včeraj zvečer je to zdaj skorajda nič, no upam, da bo jutri ničuser posted image

Katarinca, kot vedno, lepotičkauser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 28.7.2007 14:39:08 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5355
28.7.2007 16:43:37   
Marelica
Evo, mojčika, zate. Sem sigurna, da si to rastlinico že milijavžentkrat videla, sploh v kakih skalnjakih... Mi ga imamo doma za izvoz.user posted image

user posted image

Pa še kaka koristna stvar o netresku:

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=4&c_id=26792&rss=1#1184733139

http://www.lunin.net/forum/lofiversion/index.php/t428.html

Sem pa vesela, da so ti tvoje žaube pomagale in te uho ne boli več. user posted image  Ne vem, zakaj se že pri Flecker nisem spomnila, da bi ji to rastlinco svetovala. user posted image  Sem bila verjetno prepričana, da ji bodo znali zdravniki bolj pomagat... Flecker, kaj uho je zdaj vredu?

Za recept pa nimam pojma... še nisem nikoli na tak način pripravljala.user posted image

Rok, ti si pa pravi vrelec strokovnih nasvetov!user posted image user posted image  Sem ti zdaj malo v zelje šla, kaj?user posted image

No, uživajmo v lepem vremenu. Očitno pri nas deža spet ne bo.user posted image  Sem ravno prej možeku rekla, da bomo počasi palme pa fige morali nasadit okoli hiše, drugo bo vse pocrkalo od suše. Da vidite, kako je naše dvorišče polno suhega listja... nenormalno, iz gozda ga prileti, kot da je že jesen.user posted image

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5356
28.7.2007 17:53:48   
flecker1
Sem brala o netresku, ma bi jaz tud enga nabavlauser posted image Moje uho je sedaj ok, samo me še zunaj ko dotaknem mal boli. Sicer ko grem ven, al doma laufa ventilator si dajem gor vatko.
Kosilo je uspelo, sva z možekom ekperimentirala, no na koncu pa sva z melisso same popapcale, možeku moti okus morjauser posted image , vanessa pa reče da meso sploh nima okusauser posted image , sicer mi je blo njami, in tako tudi melissi. Skratka mlajša je po meni, je vse po vrsti, starejša je po očetu izbirčnauser posted image user posted image
danes sem šla v mesto poiskat lepe sandale, odprte za mlajše..sploh nisem našla primerneuser posted image seveda naj bi bla cenejša, ker bo kmal konec poletja. Enga sem našla v planetu obutve, sam zdi se mi da ji pašček okol peta gre gor ko hodi podobno mmislim na te-va sandale.sem tam videla tud krasne opanke velikost so imeli 20, pa melissa je težko hodila, čeprav so imeli tud pašček da ji ne zdrsne. No nič nismo kaj kupili user posted image sicer imamo eno gumijasto za na plažo, samo eno odprto moram kupit. upam da bom kaj do petka našla.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5357
28.7.2007 18:03:32   
Marelica
http://www.youtube.com/watch?v=v_enYxIftwE

http://www.youtube.com/watch?v=y7tRQLmHtUs

http://www.youtube.com/watch?v=EH9S87Xya0o

http://www.youtube.com/watch?v=zMqLVmCQLi8

http://www.youtube.com/watch?v=mDQMfbJ1Y-c

sem se malo nasmejala zdajle...user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5358
28.7.2007 18:19:58   
flecker1
user posted image user posted image faca je tisti ki poje, no melissa je bla zravn mene in gledala pa smejala do ušesuser posted image user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5359
28.7.2007 20:24:29   
Nenya
Sem ti zdaj malo v zelje šla, kaj?

Niti ne. Na dodiplomskem študiju mi je bil predmet o rožicah, ki sicer velja za enega lažjih v 4.letniku, prava nočna mora, saj se je bilo vse treba nadrilat na pamet in sem samo zanj porabil cel mesec (za uradno najtežji predmet pa slaba 2 tedna), da sem ga s hudo muko stlačil v glavo....in je potem tudi hitro ušlo iz glave. Sedaj moram ornh pomislit za kakšno bolj poznano rožico, kakšno je njeno latinsko ime in zakaj se uporablja. Za natresk sem že slišal, kaj več od tega mi pa ne bi zneslo, tudi nisem vedel kako zgleda.
Hi hi, poleg palm in fig si pozabila na kaktuse...une, ko jih vidiš v kakšnih risankah, ko so veliki in debeli....ti bi očitno prišli kmalu v poštev. user posted image user posted image

Flecker1....tudi meni ribe načeloma niso pretirano všeč, predvsem zaradi majhnih koščic, pa tudi okus mi načeloma ne ustreza, čeprav se zavedam, da so zelooo zdrave. Smo jih pa tudi mi danes jedli. Je prišel en prijatelj iz Maroka in jih je spekel po njihovo in so ble tud meni super.

Gremo v mižale, sem že tri dni čist sesut. Tole vstajanje za v službo me čist vrže in se potem  še par dni ne poberem.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5360
28.7.2007 22:19:14   
Pokora
Čer!

Mojčika čestitke za nečakauser posted image user posted image user posted image  Tak bjondi je bil Nik ob rojstvu, ampak cimra v sobi je imela pa malega ki je imel 100x več las, pa čisto svetle. So ga vse sestre hodile gledat.

Sem vas brala, samo se mi ni dalo pisati. Preživeli smo namreč prvi teden ko smo bili čez dan ločeni med sabo. Nik ima zjutraj malo problemov ko pride v varstvo. Ko mora h tetici ki ga mirka je jok, ampak se na srečo takoj potolaži. Ko ga pridem pa iskat, mu pa velikokrat sploh ni za domov, ker on bi se še ali guncal, ali pa igral v peskovniku. Potem ga pa razumiuser posted image

Je pa, od kar je v varstvu, popoldne najraje kar doma. Se mi zdi da je prav zmeden. Še bolj ga bomo zmedli drug teden, ker gre v varstvo samo še v pon. in torek, potem bo pa 14 dni pri moji mami. Ta gospa ima namreč avgusta frej in se je treba znajti. Pri nas bo prvih 14 dni vzela moja mami dopust, za drugih 14 dni sem si pa jaz komaj izposlovala dopust. Sem bila tako jezna na šefico ker je komplicirala da sem ji že skoraj rekla, da prav, ni problema, ga bom pa sabo pripeljala. Fora je bila namreč v tem da pred bolniško mi je rekla da ni problema, ko sem prišla pa iz bolniške je pa komplicirala in se na direktorja zgovarjala (čisto nagajanje, ker sem bila na bolniški, ker direktor mi je zatrdil da on nima nič s tem...).

Se mi pa zdi, da od kar je mali v varstvu, da se je ful spremenil. Ful ima neke nove fore ki jih po mojem pobira od starejših otrok. Samo kaj ko jih mi2 ne razumevauser posted image

Govori še vedno bolj malo, ampak po mojem zaradi tega, ker mu ni v interesu. Ful lepo namreč reče besedo "zdaj", "mami" pa za enkrat še nisem slišalauser posted image  Besedo "zdaj" se je naučil ker mi tako pove da hoče da ga mečem na posteljo, ali če hoče da ga vrtim, ali če hoče narediti preval. To pa izhaja iz tega, ker vedno najprej rečem: tri, štiri, zdaaaj.

Se mi ne da več za nazaj komentirat, ker sem čisto zmozgana. Bom zdaj bolj vestna in probala sproti čvekati.

Še to, je bil kdo od vas v Maroku, natančneje v Marakešu?

Aja še to. Imam precej Mečkatorjevih nalepkic če jih katera rabi. Maychika izdelke lahko kupiš tudi še po 31.7., ne vem pa do kdaj.

Grem v mižule.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 5361
29.7.2007 19:40:57   
Nenya
Dober večer,

danes je pa zatišje tu gor, se vidi, da smo ravno sredi počitniških dni, no pa še vreme je bilo danes super, ni bilo prevroče. Danes so sicer nekaj napovedovali ene plohe, sem zjutraj mislil, da bova šla z Mino v ZOO, vendar sem se zbal, ko sem še enkrat prebral vremensko na netu....zdaj mi je pa žal.

Pokora, super, da Nik nima večjih problemov v varstvu. Ja tudi pri nas ponavadi sploh noče domov. Imaš pa komplikacije zaradi službe, no samo da sta s tvojo mami lahko nekako skombinirale dopust, kar je super.

Danes imamo pri nas gasilsko veselico in smo šli z Mino malo pogledat. Igrajo Turbo angels...sam se mi zdi, da so Mini bolj všeč kot meni.user posted image Tam je bila tudi en mesec starejša punčka od naše bivše sosede, ki je taka nežna dušca. Je Mino na začetku tako lepo božala in bila prijazna do nje.  Mi je blo kar groza, ko jo je Mina  takoj začela ščipat, cukat in vlečt. Potem je njen ati vzel  Mino v naročje, mala pa ful lubosumna. Ji ni bilo dosti, da jo je imela mami v naročju, je takoj hotla h atiju..... in potem je držal obe v naročju, mu je kar pasalouser posted image . Mala se je pa potem stalno grdo držala, ko je prišla Mina v bližino.

Glede unih copatkov iz Interneta bi se pa tudi mi uštulili, za Mino in za Brino bi po en ali dva para copatkov.

Ma se mi danes ne da kaj dosti pisat, grem še malo pogledat kaj se dogaja drugje po hiši.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 5362
29.7.2007 20:01:04   
Marelica
Rok, hihi, kakšne zamere pri teh malčkih user posted image .

Kar se tiče predmetov o rožcah - jaz sem imela posebej predmet o zdravilnih rastlinah. Ampak na žalost takega naveličanega prfoksa, tik pred penzijo, ki mi je predmet priskutil, namesto približal. Je bilo pa tako lahko ta izpit naredit, da sem seveda šla po stopinjah drugih - po liniji najmanjšega ospora. Mi je še zdaj žal... No, sicer pa tudi od najtežjih predmetov nisem kaj dosti obdržala v glavi. Sem že čisto ven iz tega.user posted image
Sicer se pa na internetu ogromno podatkov najde, tudi, če nimaš strokovnih knjig doma. Je dobro tu pa tam kaj iz prahu privlečt in se informirat.user posted image

Pripopam še eno predspalno:

user posted image
user posted image user posted image  saj vam je verjetno kaj znano, kaj se trenutno pri nas rola po TV.

Dajte bit jutri malo bolj zgovorrni. Za danes pa lahko noč!

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 5363
29.7.2007 21:59:09   
barba
Ojla, čveke!
Sem čist nekje odzadi ostala im se morem prav potrudit, da vam kaj napišem.user posted image Zaradi službe se čez vikend računalnika na daleč izogibam. Sam se morem mal pripravit za jutrišni zgodnji sestanek, ker 14 dni nadomeščam svojega šefa.user posted image

Mi pa ribe naravnost obožujemo in jih imamo na jedilniku vsaj 1x na teden. user posted image  Od kar je Meta smo se bolj na očiščene fileje raznih rib specializirali prav zaradi koščic. Jih pečemo v foliji, na žaru, naredimo v omakah, tud v lazanji. user posted image

Ja, nevem kolk sta govor in hoja povezana? user posted image  Meta je taka čveka, da ne morem napisat besed, ki jih govori ker vse po vrsti ponavlja. Je včasih že prav zoprno ko gremo na sprehod in ona vse po vrsti pozdravlja »dan, dan«. user posted image user posted image user posted image  Zadnje čase tud v vsakega psa rine al pa mačka, kar pa ni lih najboljš.user posted image

Maychika – tvoje naslednje hlače so v »fazi pripravljanja«.user posted image  Sem spet naštimala mašino in bom počasi začela spet šivat. Komaj čakam!

Sem mogla mal pokmontirat za nazaj.user posted image user posted image user posted image

No, mi smo ta vikend bili doma, večinoma v ležečem položaju. V petek sva šla z možev v KR na Kranjsko noč na Siddharto. Blo je ful dobr, sam jst sme bla če včeraj čist fuč. Včeraj smo potem samo stanovanje v red spravili, dons pa vsi trije popoldne 3 ure spaliuser posted image .user posted image Zdej smo pa pripravljeni na nove podvige.

Se ob priliki spet kaj oglasim …user posted image

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5364
30.7.2007 7:06:49   
Pokora
Mi smo se včeraj potepali po Prekmurju. Smo šli obiskat dedija. Je bilo prav soparno, ampak Nika to na srečo ni motilo. Je bil prav dobre volje. Ko smo sedeli na pijači na letališču, so bili tam tudi eni malo starejši otroci in Nik je šel kar h njim. So se tako fino igrali. Najbolj mu je bil všeč en fantek iz Kanade (starša Slovenca, ampak sploh ne zna nič slovensko govorituser posted image ). Mu je skos lupčke daju, pa un fantek ga je skos okol nosu in se mu je ful fino zdel. Na koncu me je pa vprašal če ga lahko sabo vzameuser posted image  Je pa ful zanimivo da Niku vrstniki sploh ne potegnejo, s starejšimi se pa super ujame.

Mi rib praktično sploh ne jemo. Mi2 z možem pojeva kdaj pa kdaj kakšen Rio mare, to je pa vse. Niku rib sploh še nisem dala, ker ima mož hudo alergijo na sveže ribe. Do prvega leta nam je itak pediatrinja svetovala naj se izogibamo rib. Bomo še kar malo počakali, kaj pa vemuser posted image

Marelica kako dolgo pa Katarina zdrži takole pred televizijo? Pismo, naš res nima obstanka. Se še ni zgodilo da bi se usedel in pogledal risanko...

Rok Nik tudi nima lih občutka za nežnost. Zelo hitro malo preveč stisne ali celo ugrizne druge otroke. Mogoče se pa zato ne ujame preveč z vrstniki, ker takoj potem jokat začnejouser posted image

Danes je bil pa jok za v varstvo že ko je šel od doma. zjutraj ga vozi mož in že ko je rekel da gresta, se je mali napopal name in v jok. Mi sploh ni več jasno. Zjutraj mu je za umret hudo, ko pridem po njega se mi pa ne zdi da bi mu bilo hudega tam...

Šibam v službouser posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 5365
30.7.2007 8:18:40   
DrejcDrejc
Uau, kakšne čveke ste tu na RR! user posted image  Porabim tri kafe pauze, da vas preberem, potem pa sproti pozabim, kaj sem želela komentirat!

No, zdaj vsaj vem, kam po kakšen zdravstven nasvet - Rok, hvala za koristne informacije.

To, z brezplačnim vrtcem za drugega otroka pa meni ni prav nič všeč. Ja haloooo, a je en sam otrok kaj manj vreden od dveh, ali kako?! user posted image  Sorazmerno zmanjšanje stroškov vrtca bi bilo čisto vredu.

Ribe - se zavedam, da bi morale bit pogosto na jedilniku - pa kr pozabljam sproti na to.
A se pri vas tudi dogaja, da mora bit samo en okus hrane na obrok? Če recimo dam Reneju ribji file za jest, pa mu potem po nekaj grižljajih dam še krompirček, ne bo jedel ne krompirčka, ne ribe...!...

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 5366
30.7.2007 10:51:06   
*zvezdica*
Dober dan!

Danes pa ni prav nič poletno. Mene prav zebeuser posted image .
Fletno ste se načvekali čez vikend..sem vas komaj uspela prebratuser posted image . Doma imamo laptopa v popravilu, tako da se čez vikend kar nabere enega čtivauser posted image .

Mojčika a je z ušesom že dobro? Natresk je pa res preverjeno dobra zadeva. Kot otrok sem imela velike problem z ušesi in vem, da mi je natresk ful pomagal. Ga imamo pa doma za izvoz, tako da če ga katera hoče za posadit ga brez problema pošljem.

O katarinca pa BY gledauser posted image . Tud naš jih obožuje. Je pa zanimivo, da ima obdobja ko bi ves čas samo 1 del gledal. Trenutno smo pri The heart of the jungle in samo čaka kdaj se bo pojavil Sherman..dobesedno je obseden z njim. Ves čas ga oponaša..pa še en nov lonček za pit ima kjer je črv gor in sedaj ves čas kaže da je to Sherman. Včeraj, ko za kosilo ni hotel jest sem ga celo na to finto vrgla, da sem rekla da ima to Sherman najraje in da on samo dobre stvari je. Najprej me je mal debelo gledal, potem je pa vse pojedeluser posted image

Tud pri nas lahko je samo eno stvar naenkrat...npr samo meso  ali samo riž. Ni šans, da bi npr. jedel meso s krompirjem...pa še mal solatke zravenuser posted image  Očitno se zdravo prehranjujejo..da ne mešajo OH in beljakovinuser posted image .

Marcel in Zarja

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 5367
30.7.2007 11:03:46   
Marelica
Dobro jutro!user posted image  Danes sva spali do 8:30!!!!user posted image

Pokora, joj, raje ne vprašaj... naša včasih še predolgo tako bulji v TV. user posted image  Pa ko se Tv prižge in risanka naštima, je taaaako veselje na obrazku. Priznam, da se še meni zdi nevzgojno. Kaj češ, včasih pa le paše, ko hočeš malo miru. Edino, kar sem jo navadila, da ne sme preblizu TV-ja sedet. Če se spozabi in jo opomnim, me ful lepo uboga in se prestavi za kak meter nazaj.

DD, imaš mogoče prekratke kofe-pauze, pa zato tako dolgo rabiš.user posted image  Ne, saj te čisto razumem. Jaz včasih tudi kar predolgo obvisim na RR, sploh, če imam kak dan čvekalnega zaostanka. Tisto z vrtcem ti dam pa čisto prav. Tudi meni se zdi neumno, da naj bi bil privilegij šele pri 2. otroku. Tako ali tako sem za znižanje cen vrtcem oz. večjo sofinanciranje države, ker so pregrešno dragi. Zelo neprimerljivo s plačo. Mi je pa tolk mimo izjava, da se cene vrtcev ne bi smele znižat, ker bo potem baje trpela kakovost vrtcev. user posted image  Po taki logiki bi morali slabo plačani delavci nalašč delat slabše. Sicer pa bi tako država morala poskrbet, da manjkajoči denar iz svojega proračuna primakne, ne pa da zniža plače. Za vzgojiteljice mislim.

Ribe, ribice...mmmm! Mi smo vsi veliki ljubitelji rib - takih in onakih. Zdaj je možek že dva petka prinesel orade in jih spekel na žaru. Božansko! Katarina jih tudi obožuje. Pri oradah je sploh fajn, ker nimajo tistih malih koščic, mesa je pa precej. File osliča pa tako ali tako. DD, naša običajno tudi samo koščke ribe je in noče mešat z drugimi okusi. Tu in tam ji kak košček kruha v usta podtaknem vmes. Ji pa včeraj tudi mešanje piščančka in krompirja ni preveč pasalo, tako da nekaj bo že na tem.

Aja, kaj vaši že kaj jedo presno zelenjavo: razne solate? Naša z veseljem proba, potem pa z gnusom izpljune.user posted image  Ne vem, kdaj bomo lahko to v jedilnik vključili...

Nič, predajam besedo ostalim čvekam...

Neposredna povezava do sporočila: 5368
30.7.2007 11:06:03   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: *zvezdica*
O katarinca pa BY gledauser posted image . Tud naš jih obožuje. Je pa zanimivo, da ima obdobja ko bi ves čas samo 1 del gledal. Trenutno smo pri The heart of the jungle in samo čaka kdaj se bo pojavil Sherman..dobesedno je obseden z njim. Ves čas ga oponaša..pa še en nov lonček za pit ima kjer je črv gor in sedaj ves čas kaže da je to Sherman. Včeraj, ko za kosilo ni hotel jest sem ga celo na to finto vrgla, da sem rekla da ima to Sherman najraje in da on samo dobre stvari je. Najprej me je mal debelo gledal, potem je pa vse pojedeluser posted image

user posted image user posted image user posted image  No, naša si še ni izbrala katerega glavnega junaka... Marcel je pa posrečen!!!user posted image

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5369
30.7.2007 11:51:45   
DrejcDrejc
Hja, meni bi pa včasih prijalo, če bi naš falot znal risanke gledat. Pred TV ne zdrži več kot minuto, pa še to mu moram kazat in razlagat, kaj je tam. No, pa kaj bi se pritoževala, če bo ta neinteres nadaljeval skozi otroštvo, vsaj ne bo eden izmed tistih otrok s kvadratastimi učkami od TV in računalnika... Neeeek, po moje se bo še vse obrnilo...

Hej, imate kaj receptov za pripravo rib? Čisto preprosto, kako dolgo pečeš, kaj daš gor, v čem mariniraš,... če je v ponvi, če je v pečici, če je v foliji, če je žar, če je na olju,... take zadeve... js zmeri najdem prekomplicirane stvari... user posted image ... pa nimam časa za neke kuharske mojstrovine.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5370
30.7.2007 12:11:14   
Nenya
Živijo, bom poskušal čimhitreje kaj napisat, saj me bo potem Nenya vrgla dol, ko mora delat nekaj za magisterij.

Marelica, tudi meni bi pasalo, če bi Mina sedela pol ure pred televizorje, čeprav vem, da je to nevzgojno. Zadnjič se je prvič zgodilo, da je obsedela pred telebajski. Drugače jo TV sploh ne zanima, razen če kaj plešejo in igrajo (Mario, Na zdravje ipd.), pa še to samno za kako minuto. Mi je bilo pa hecno, ko je ponavljala za telebajski une njihove fore - papa, mojmoj ipd. in jim seveda mahala v slovouser posted image user posted image .

Barba, a ti boš pa kar šefica, uau.user posted image user posted image Potem si pa lahko še mal plačo zvišaš za ta mesec, hi hi.

Ja, Pokora, če je možek alergičen je mogoče bolje, če še malo počakate z ribami, čist zaradi boljšega občutka mogoče. Takele alergije so včasih lahko tudi dedne.

Glede teh vrtcev pa ne vem, mogoče je to njihova filozofija povečevanja rodnosti, kaj pa vem. Je pa tudi meni mimo, da je kakovost vrtcev odvisna od cene. Če jih skrbi denar,  bi potem morali bolj obdavčit tiste, ki delajo kariero in imajo veliko denarja in nič otrok pa bi takoj dobili not denar za vrtce.

Pri nas ni problem z mešanjem hrane. Ponavadi z veseljem pospravi tako krompirček kot meso, edino zelenjave pa ne mara pretirano. Enkrat sem ji sicer čist za foro dal solato in jo je začela jest, jo nato pljunila ven in zopet malo pojedla to, kar je izpljunila in ponovila vajo, dokler ni vsega pojedla.

Zdaj sem se pa tudi jaz spomnil, da sem kot otrok imel vnetje ušesa in da so mi dali natresk. Takrat sem sicer mislil, da je to en kaktus, ki smo jih imeli okrog hiše malo morje.

Lep deževen pozdrav.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5371
30.7.2007 12:35:42   
*zvezdica*
DD mi največrat jemo ribe na žaru..kar pomeni, da pridejo v poštev v sezoni terase..se pravi od maja do septembra. Jih pa možek naredi čist klasično...nasoli pa peče na žaru...mojoče jih mal pomaže z rožmatrinovo vejico namočeno v olivno olje. Meni so super!

Marcel in Zarja

Neposredna povezava do sporočila: 5372
30.7.2007 12:42:10   
maychika
IZVIRNO SPOROČILO: DrejcDrejc

To, z brezplačnim vrtcem za drugega otroka pa meni ni prav nič všeč. Ja haloooo, a je en sam otrok kaj manj vreden od dveh, ali kako?! user posted image  Sorazmerno zmanjšanje stroškov vrtca bi bilo čisto vredu.

bolje išta nego ništa...sploh v naši državici...je čudno da sp sploh kaj ukrenili glede tega...itak si pa še trikrat loh premislijo

sem že slišala za take, ki jedo izključno samo eno stvar iz krožnika. naša kakor kdaj. včasi jo prepričaš vse jest, včasih samo kako stvar...

zvezdica...se priporočam za netresk...loh tud na kakem srečanju, da ne boš pošiljala. meni je ful všeč ta rastlinca...če je pa še "zdrava" povrhu pa tolk boljše. sem zadnjič uno ful z užitkom prebrala kar je marelica nalimala. si moram malo shranit.

hi hi ločevalna dieta in to kaj...ja bo že držalo...se bomo še me vrgle nanjo ko bo čas za to...

vidiš marelica to je dobro. naša pa direkt pred TV sili in bolj jo vlečem nazaj bolj zraven leze. posledica....sčasoma obupam in ugasnem TV. ima pa tudi naša rada risanke. ful pa iščem Fifi in cvetličnike. pa je ni nikjer za dobit. joj, še meni je ful dobra.

nič grem v horizontalo, da ne bom vedno vodoravno šla.

lp, več zvečer...

Tia in Neli....moji mali zvezdici

Neposredna povezava do sporočila: 5373
30.7.2007 19:24:02   
eya
Ojla!

Maychika in Marelica, sem vama kar malo fovš, ko tako pišeta, da gresta v horizontalo čez danuser posted image  Ampak vama privoščim! Jaz sem si tudi tako na čase privoščila spanec, takrat ko je šel Žiga čez dan spat. No, če bi bila pa še nosečka zraven, potem bi pa sploh pasalouser posted image  Aja,s e pa lahko pohvalim za včeraj-sva z malim spala do 10.20. Vau, je pasalo. S tem, da je šel tudi spat malo kasneje.

Jaz sem si ravno prejšnji četrtek po dolgem času spekla ribo-orado. Mi jih tudi bolj malokrat jemo, ker jih moj ne mara. No, midva z Žigom jih pa jeva, samo se jaz premalokrat spomnim nanje. Jaz ribe spečem kar v ponvi, še prej pa jih povaljam v koruzni moki. Pečem jih pa cca. 15 minut na vsaki strani, odvisno od debeline ribe. Je pa mali ravno to omenjeno ribo v četrtek potegnil s krožnika dol za rep, ko sem jo jaz že na pol razkosano hladila. Je bil ful smešen s tisto ribo v roki.user posted image  Packarije je pa tudi bilo polno.

Pri nas so tudi backyardigansi spet popularni, mali ima najraje tiste odseke, ko pojejo... Marcel je pa res facauser posted image

Mojčika, kako je z ušesom? Kdaj odrinete na morje?

Uh, Marelica, solate pri nas sploh ne pridejo v poštev. Samo Žiga je itak ena izjema, kar se hrane tiče. Tvoja Katarina je pa res čisto drugačna, zdaj ko je postriženauser posted image  Mah, saj je res škoda strič te lepe kodrčke.

Pokora, saj se bo Nik kmalu privadil. Je pa to res težko obdobje. Pa saj Nik je že bil par tednov v varstvu, pa je bilo ok, a ne? OČitno ga je tale bolezen malo zmatrala. Žiga je prvi teden jokal, potem je šlo pa hitro na bolje. Zdaj je pa čisto zadovoljen. Škoda edino, ker bo zdaj samo en teden v varstvu, potem pa šele čez en mesec-se bo verjetno moral spet navajat.

Žiga ima par novih besed: tato (traktor), tic ali pic (stric) in metlauser posted image

Maychika, dobra ideja glede čeladeuser posted image  Boma pa še razmislili, kaj bi bilo boljeuser posted image

Lp!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 5374
30.7.2007 20:06:13   
eya
Še eno vprašanej...a se še kakšen od vaših malih buta z glavico? Pri nas se zadnje dni čase kar dostikrat zgodi, da se kaj razjezi (npr. če mu kaj ne uspe sestavit ali kaj naredit, kot bi on želel) in potem se vsede na tla in parkrat butne. Samo to tako ful, da ima že par modric na čelu. Pa to je delal že pred pol leta, samo ful manj, pa smo ga vedno kao neopazno preusmerili na kaj drugega. Samo zdaj se pa s tako močjo butne, da moraš zraven priletet. A katera kaj ve, zakaj bi to delal?

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

6 decembrskih idej za ustvarjanje
photo
Čarobni december je najbolj bogat z ustvarjalnimi idejami. Nekateri ste jelko že okrasili, na vrsti pa je tudi peka pišk...
Starši, ali poznate pravilo 3-6-9-12?
V dobi sodobne tehnologije je zasvojenost z internetom žal vedno bolj prisotna, predvsem med mladimi. Kot vsaka druga bo...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?