DrejcDrejc
|
Mama obdobje je pa pri nas že zelo dolgo! Ko mene zagleda, so vsi ostali takoj odpisani, takoj začne tečnariti in hoče k meni na roke, me objame okoli vratu, malo popiska v pozdrav, potem pa seveda ponosno gleda navzdol druge. Je pa res, da sem samo jaz deležna največ tečnobe - za vsako stvar, ki mu ni všeč, mora mami rešit situacijo, to je jokcanja, cviljenja in teženja za znoret. Na sploh je naš otročaj ene take sitne sorte, če se par minut ne ukvarjaš z njim, si takoj deležen graje. Bog ne daj, da grem za štedilnik, bo takoj grabil po mojih nogah, jokcal, piskal, tolkel po meni, da bi ga vzela gor in bi menda pomagal kuhat... ampak kdaj pa kdaj res rabim dve roki... Trma je sploh prisotna v izobilju. Ko si nekaj zamisli, ne bo odstopil, dokler ga obilno ne zamotiš z nečim drugim. NE nikakor ne upošteva, pa ga lahko miljonkrat odvlečem stran od gumbov pečice, pa bo miljon in enkrat prišel nazaj poskusit, če se še da pritiskat in vrtet te strašno zanimive gumbke... Bog ne daj, da nad njim povzdignem glas - v sekundi naredi murko, ki se sprevrže v užaljen jok. Res komaj čakam, da ga spravimo jeseni v vrtec, me prav zanima, kako bo sprejel to novo okolje in ali bo kaj vplivalo na njegovo domače obnašanje. Miaxxx, tudi naš fant že nekaj časa ne spi več 12 ur. Sploh ne pomnim, kdaj je nazadnje tako obilno prespal noč. Ne glede na to, koliko spi čez dan in kdaj gre spat, vstane med šesto in sedmo uro, spi pa 8 ali 9 ur na noč, 10 je že ful veliko. Zato se pa jaz pritožujem, da sem kronično nenaspana, ker naš lump zvečer noče zgodaj spat, potem je še treba to in ono postorit, se posvetit možeku, spat grem pozno in kr skup padem, z malim pa zjutraj kar skupaj vstajava. Tudi med vikendom še ni nikoli spal dlje kot do pol osmih. No, s copatki bomo že kaj izvohali... ne more pa bit bos v stanovanju, ker imamo dokaj mrzlo po tleh, parketu navkljub. Tepihov pa nimam, ker imam občutek, da jih ne moreš nikoli dovolj posesat in so leglo praha in svinjarije... sem jih že dolgo časa nazaj vse stran pometala. Včeraj smo bili pa katastrofa family... ata je prišel domov ves bolan, salbost, tresavica, driska... Reneja je pičila osa (vsaj mislim, da je bila osa..?)v veko in me je kr skrbelo, da ne bi zatekel ali dobil kako reakcijo... mene je pa glava bolela od klime, pa sem vzela aspirin, ki mi edini prime, potem me je pa želodec bolel namesto glave... svašta! A kamagel je okej za namazat na pičeno mesto? Danes ima malo zatečeno veko, a ni hudega. Me pa vseeno skrbi, da se ne bi kaj zakompliciralo naknadno... Si pa ne pusti ničesar dajat na oteklino, se dere kot jesihar, če se samo dotaknem tam.