|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  210 211 [212] 213 214   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
25.7.2007 9:33:20   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: miaxxx

Koliko vaši spijo čez noč. Naš je še ne dolgo nazaj spal tudi po 12 ur, zdaj pa gre spat kasneje in zjutraj se zbudi prej (9 ur približno). Čez dan pa drži tisti dve urci od 12-14 ure.

Lp

Enakouser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 5276
25.7.2007 10:10:54   
Krista28
Pri nas zaspimo med 8 in 8.30, zjutraj pa spi do 6-6.30 ko mora vstat za vrtec. Se pa kar sam zbudi, čez dan pa kukr kdaj, ampak manj kot 1,5ure skoraj ne spi. spi pa samo 1x na dan.  Zgleda da jih vrtec kar zmatra, ker doma ni tolk utrujen, pa ponavadi že pred 12.uro mal podrema.

Mi pa še 2x spimo, pol gremo pa na morčka na dopust. Komaj čakam. Upam da zdaj ne pozabim fotoaparata. Sem že dons začela pakirat, da se bomo v petek po službi lahk odpravil.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5277
25.7.2007 10:18:53   
*zvezdica*
Dobro jutro!

Mojčika kako imate lepega blondinčkauser posted image . A ste vedeli, da bo fantek? Svakinja nič ne ve kaj bo, tako da smo še glede tega v pričakovanjuuser posted image . Sestrična pa bo konec septembra dobila punčko...pri nas se res obeta živ žav. Komaj čakamuser posted image .

Rok si ga pa dobro zagodel Nenyiuser posted image  da vaju je z vodo čakala. Super, da se Mina tako lep navaja na Brina. Boš videl vsak čas bosta neločljivi!

Marelica zate me je pa kar mal zaskrbelo zadnjič, ko si omenjala rahle popadke...le glej da bo tvoj Netman takoj obvestil če bo kaj. Imaš tukaj zveste navijačiceuser posted image ..in isto Maychika. Zdaj se pa res počasi bliža vajin čas.

Mi smo imeli danes spet pestro noč. Mali je kar jokal in jokal pa se zvijal..me je že prav skrbelo kaj je. Ni hotel ne pit ne jest. Sploh nisem več vedla kaj naj storim. Najhuje je to ko ne more povedat kaj ga muči. Ob 3h sem mu potem dala svečko...če ga je kaj bolelo mu je pomagala...če ne pa upam, da nisem neke škode naredilauser posted image .

Glede spanja se je pa pri nas sedaj med boleznijo vse obrnilo. Prej smo vstajali tam okrog 6h, sedaj pa potegne do 8h, pol9h...Ja seeej..ko sem bla pa še doma in bi lahko spala pa ob 5h aufuser posted image . Popoldan potem še za 2 uri mrkne. Spat pa hodi različno tam nekje me 8 in 22..odvisno kdaj se popoldan zbudi.

< Sporočilo je popravil *zvezdica* -- 25.7.2007 10:27:05 >

Marcel in Zarja

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5278
25.7.2007 10:47:32   
Nenya
Živijo!

Zgleda , da je naša prava zaspanka, saj spi podnevi med 11.30 in 14.00 in zvečer od 19.00 do 7.00, se pravi še vedno 12 ur. Glede na to, da je non-stop v akciji se mi to niti ne zdi čudno. Se je pa še kak mesec nazaj zbujala striktno ob 6-ih.

Krista, ti pa tako odštevaš dneve do morja kot majhni otroci, hi hiuser posted image user posted image . Tudi sam sem vedno hotel vedet, kolikokrat moram še it spat, da bomo potem šli na morje.

Zvezdica, a je zdaj mali vredu in ga je samo ponoči zvijalo? Ko sem bij jaz majhen, se spomnim, da me je velikokrat bolel trebuh brez pravega razloga in to ful. Je pa verjetno kar hudo, ko vidiš otroka v bolečinah pa ti ne zna povedat, kaj ga boli. Jaz se zmeraj bojim, da bi se Mini vnel slepič ali kaj podobnega, dejansko bi trajalo zelo dolgo, preden bi ugotovili kaj je narobe.

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5279
25.7.2007 11:38:24   
DrejcDrejc
Mama obdobje je pa pri nas že zelo dolgo! Ko mene zagleda, so vsi ostali takoj odpisani, takoj začne tečnariti in hoče k meni na roke, me objame okoli vratu, malo popiska v pozdrav, potem pa seveda ponosno gleda navzdol druge. Je pa res, da sem samo jaz deležna največ tečnobe - za vsako stvar, ki mu ni všeč, mora mami rešit situacijo, to je jokcanja, cviljenja in teženja za znoret. Na sploh je naš otročaj ene take sitne sorte, če se par minut ne ukvarjaš z njim, si takoj deležen graje. Bog ne daj, da grem za štedilnik, bo takoj grabil po mojih nogah, jokcal, piskal, tolkel po meni, da bi ga vzela gor in bi menda pomagal kuhat... ampak kdaj pa kdaj res rabim dve roki... Trma je sploh prisotna v izobilju. Ko si nekaj zamisli, ne bo odstopil, dokler ga obilno ne zamotiš z nečim drugim. NE nikakor ne upošteva, pa ga lahko miljonkrat odvlečem stran od gumbov pečice, pa bo miljon in enkrat prišel nazaj poskusit, če se še da pritiskat in vrtet te strašno zanimive gumbke... Bog ne daj, da nad njim povzdignem glas - v sekundi naredi murko, ki se sprevrže v užaljen jok. Res komaj čakam, da ga spravimo jeseni v vrtec, me prav zanima, kako bo sprejel to novo okolje in ali bo kaj vplivalo na njegovo domače obnašanje.

Miaxxx, tudi naš fant že nekaj časa ne spi več 12 ur. Sploh ne pomnim, kdaj je nazadnje tako obilno prespal noč. Ne glede na to, koliko spi čez dan in kdaj gre spat, vstane med šesto in sedmo uro, spi pa 8 ali 9 ur na noč, 10 je že ful veliko. Zato se pa jaz pritožujem, da sem kronično nenaspana, ker naš lump zvečer noče zgodaj spat, potem je še treba to in ono postorit, se posvetit možeku, spat grem pozno in kr skup padem, z malim pa zjutraj kar skupaj vstajava. Tudi med vikendom še ni nikoli spal dlje kot do pol osmih.

No, s copatki bomo že kaj izvohali... ne more pa bit bos v stanovanju, ker imamo dokaj mrzlo po tleh, parketu navkljub. Tepihov pa nimam, ker imam občutek, da jih ne moreš nikoli dovolj posesat in so leglo praha in svinjarije... sem jih že dolgo časa nazaj vse stran pometala.

Včeraj smo bili pa katastrofa family... ata je prišel domov ves bolan, salbost, tresavica, driska... Reneja je pičila osa (vsaj mislim, da je bila osa..?)v veko in me je kr skrbelo, da ne bi zatekel ali dobil kako reakcijo... mene je pa glava bolela od klime, pa sem vzela aspirin, ki mi edini prime, potem me je pa želodec bolel namesto glave... svašta!
A kamagel je okej za namazat na pičeno mesto? Danes ima malo zatečeno veko, a ni hudega. Me pa vseeno skrbi, da se ne bi kaj zakompliciralo naknadno... Si pa ne pusti ničesar dajat na oteklino, se dere kot jesihar, če se samo dotaknem tam.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5280
25.7.2007 11:56:12   
ČebelicaMaja
Ojla!
Zdravniški pregled za sprejem v vrtec imamo jutri popoldne, bom poročala kako in kaj, potem imamo pa pri 18 m še enkrat sistematskega...
Tudi naša ima po ličkih že 10m pikice, ki naj ne bi bila alergija, pa tudi ne vemo kaj bi to bilo... jo ne srbi in ne moti, vseeno pa čudno zgleda... bom poskusila, da nas napotijo na kako testiranje, ker se mi zdi, da je alergija na mleko- ne morem pa sama za 3 tedne umaknit mlečnih izdelkov iz jedilnika, če ni nujno, ker jih naravnost obožuje...

Bergi je moj Berlingo... nama tako dobro streže, da bomo čez par mesecev res kupili novega in ga vzdrževali kot je treba...tega, ki ga imamo zdaj so res bolj slabo servisirali (ja Rok, jaz imam res super žlahto, ki je vsa skregana med sabo... oz. niti ne skregana ampak se preprosto ignorirauser posted image user posted image  - I wonder why?!), pa naju vseeno še ni pustil nikoli na cedilu...

Drejcdrejc, jaz sem tudi take coptake kupila preko e baya- so bili 15€, ravno v petek sem ji že ta tretje naročila, še za v vrtec.
Aja, pa moja je precej občutljiva na pike in so mi svetovali, naj jo mažen najbolje s Fenistil gelom, ali pa s Kamagelom, tako, da mislim, da je OK.

Mi zdaj spet malo slabše spimo, ker očitno spet prihaja ena štirica ven, je pa problem, ker čez dan zelo malo je, potem pa ponoči nadoknadi - že od rojstva je takouser posted image  jaz lahko na prste preštejem noči, ko smo spali celo noč.

Joj, Maychika, jaz sem pa dans zjutraj ravno poplačala hipotekarni kredit in sklenila varčevanje za našo pupo... dober občutek, ko je mimo- imam pa sitnosti s Stanovanjskim skladom, ki zahteva, da dostavimo original kupoprodajno pogodbo, kar pomeni, da se zopet na Zemljiški knjigi postavimo na začetek vrste za vse vpise, naše stanovanje namreč še ni vpisano v Zemljiško knjigo.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 5281
25.7.2007 12:03:39   
Nenya
DrejcDrejc - kamagel je OK za pike žuželk, saj deluje tako, da ˝povleče˝ oteklo kožo skupaj, deluje antiseptično in zmanjša  propustnost kapilar, kar povzroči zmanjšanje otekline. Moraš pa pazit, da mu ne pride v oči oziroma da ga ne poliže.

Pri nas je tudi tako, da ji stokrat rečeš, da nečesa ne sme in bo potem še z večjim veseljem to počela. Pomaga edino, če sama vidi, da nekaj peče (npr. pečica) ali kaj podobnega.

Neposredna povezava do sporočila: 5282
25.7.2007 12:17:29   
Nenya
ČebelicaMaja-glede na to, da imaš s piki in z mazanjem veliko več izkušenj kot jaz, me zanima, kateri pripravek hitreje zmanjša oteklino, Fenistil ali Kamagel? Jaz bi sicer rekel da je Kamagel bolj primeren, saj deluje bolj nespecifično na oteklino. Fenistil deluje bolj specifično preko histaminskega sistema in je zato zelo super za alergije, ne vem pa če se pri pikih obnese bolje kot Kamagel - to govorim čisto iz svojega teoretičnega strokovnega vidika, praksa je včasih rahlo drugačna od tega, kar nas naučijo na fakulteti.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 5283
25.7.2007 12:26:20   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

Drejcdrejc, jaz sem tudi take coptake kupila preko e baya- so bili 15€, ravno v petek sem ji že ta tretje naročila, še za v vrtec.

No meni prosim malo razlage, kako to gre preko ebaya, pa katere ste kupili, Prosim, še nikoli nisem tako kupovalauser posted image

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5284
25.7.2007 12:49:44   
flecker1
Tud mene zanima kak prek ebaya naročiš in kolk bi bla poštnina...
Men uho mal boli, zgleda da kapljice pomagajo, sam mal prej je Melissa nerodno padla ko sm ležala in točno v uho padla, joj kak me je moralo bolet. Sedaj me boli user posted image user posted image user posted image
Kupila sem losijon proti komarjem, sem v lekarni prosila za helpic sprej, pa nimajo in so mi rekli da je ta fajni tud za male je naravni Ben's natural.. Nenya al je to tud ok? proti komarjem sem večkrat namazala s fenistil, baje hitreje splahni oteklino..
Zdaj grem mala neki joče, se beremo

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 25.7.2007 12:50:36 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5285
25.7.2007 12:57:28   
barba
Ojla, čveke!
sem si vzela mal pavze še za RR, pa ste tok načvekal, user posted image da mi spet ne bo zneslo vsega prebrat. Jst sem v službu v polnem zagonu, še doma bi morala določene stvari brat ampak mi enostavno ne znese. user posted image  Sem bla dopoldne po sestankih, tko da sem šele zdaj pršla do prve kave. user posted image  Meta se kar napopa name in je vse mana mana, mož pa (zaenkrat) prenaša vse moje muhe.user posted image  

Marelica – sej mama mačka je še vedno huda, če se ji približaš, tamala dva pa ful pihata. user posted image  Meta bi jih kar naprej gledala in potem razlaga: mucica tam, mucica ni, mucica spat, …

Mojčike – čestitke za nečaka. user posted image Jst še lep čas ne bom teta.

Krista – joj se boste imeli lepo. user posted image  Jst sem tud tok vneto pakirala, pol sem pa telefon doma pozabila in na postelji. Sem na Krku celo paniko zagnala, ker sem bla prepričana, da sem ga zgubila.

Zdej pa nazaj delat …

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5286
25.7.2007 13:06:58   
Nenya
Kupila sem losijon proti komarjem, sem v lekarni prosila za helpic sprej, pa nimajo in so mi rekli da je ta fajni tud za male je naravni Ben's natural.. Nenya al je to tud ok?

Tudi to je OK. Ta izdelek oglašujejo prav posebej za otroke.

Če katero zanima...še malo reklame...na netu lahko kupite zdravila brez recepta. Naslov je www.lekarnar.com. Prodajajo tudi kozmetiko, prehranska dopolnila ipd. Nisem pa primerjal cen z izdelki, kupljenimi v trgovini oz. lekarni, tako da boste morale same poizkusit, če bo seveda katero zanimalo.

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 5287
25.7.2007 13:20:30   
ČebelicaMaja
user posted image Juhejjjj- v petek nam pridejo montirat klimouser posted image  komaj čakam...

Rok jaz večkrat namažem s Fenistilom, ker gre več ali manj za pike komarjev in enih mušic, imam pa tudi Kamagel, ampak mi je zdravnica za našo pupo bolj priporočila Fenistil, pa jo pridno poslušamuser posted image

Mojčika na e bayu sem kupila ene od teh: http://stores.ebay.co.uk/Shimmy-Shoes (tu je bila poštnina za Slo 3,75 funta) in ene od teh: http://stores.ebay.co.uk/Bambinos-Box (tu je bila pa 5 funtov poštnina). Se super obnesejo...  Za cel postopek opisat nimam časa sedajle, na kratko pa se moraš registrirat in najbolje , da si pri PAy Palu odpreš račun- njim zaupaš kreditno kartico - št, oz. jih pooblastiš, da oni prodajalcu plačajo iz tvoje Creditne kartice, ker je bolj varno, pa še zavarovan si...
Res od začetka kar nekaj časa porabiš, da se znajdeš, ampak potem je pa res fajn- imaš pa izdelke ki so takoj za prodajo ali pa avkcije, kjer barantaš v smislu kdo da več (tako sem jaz voziček Quinny Freestyle-a kupila)- to je sicer bolj adrenalinsko ampak precej utrujajoče.
Več pa najbolje da na ZS...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5288
25.7.2007 17:46:45   
maychika
nič na ZS mi bi vsi to hotli vedet user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5289
25.7.2007 18:01:56   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: maychika

user posted image

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 5290
25.7.2007 20:38:34   
eya

Ja, pa še res jeuser posted image  Če bi jih pa ob naslednji priložnosti še kakšne za mojega tamalega naročila, se pa sploh priporočamuser posted image  No, resno mislim, bi ti prej nakazala denar za stroške na tvoj račun.

Rok, kakšno pa je tvoje mnenje glede fluoriranih past za tamale? A so res tako nevarne? Sem danes iskala v trgovini eno otroško brez fluora, pa je kljub veliki izbiri past, niso imeli.

Mi imamo tudi Fenistil za otekline.

Žiga pa zaspi nekje ob 8ih, pol 9ih in spi pol 7ih ali 7ih, se pravi 10-11 ur. Čez dan pa uro in pol.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 5291
25.7.2007 22:25:17   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Ja, pa še res jeuser posted image  Če bi jih pa ob naslednji priložnosti še kakšne za mojega tamalega naročila, se pa sploh priporočamuser posted image  No, resno mislim, bi ti prej nakazala denar za stroške na tvoj račun.

Tudi jaz..

Sem danes pestovala, dve lepi fotki sveži v albumuuser posted image , več jutri...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5292
25.7.2007 22:28:06   
maychika
lep lep lep fantek...bo še imel opravka z otepanjem punc s sebeuser posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5293
26.7.2007 7:26:51   
DrejcDrejc
kaj pa če naročiš preko Ebay Osterreich recimo, ki je blizu, potem so stroški pošiljanja verjetno precej manjši, ne?

Sem malo zamudila..., a Rok ti si iz medicinske stroke? To je pa fino! Nasveti iz prve roke! user posted image  
Res, kako je z zobnimi pastami? Js sem tudi včeraj v trgovini gledala...vse so fluorove, potem pa piše, da je treba pazit, če slučajno otrok že jemlje fluorove tabletke. In za vse je pisalo da so od treh let dalje... A v lekarnah imajo kaj bolj uporabnega? Kaj pa v trgovinah Biotopic, se najde tudi kaj, a ima katera izkušnje? Kje kupujete tamalim ščetke in pasto? Mi paste še sploh nismo uporabljali, z umivanjem zobk so pa tudi obdobja - nekaj časa mu ful ustreza, nekaj časa pa niti pod razno ne odpre ust.

Hm, a vaši že vsi govorijo? Naš mulc je še kr pri ročni komunikaciji. Samo s prstom pokaže in reče e. Al pa ko mu nekaj ne gre, se razjezi in jamra in čaka, da ugotovim, kaj je tisto, pri čemer rabi pomoč... Včasih že kaj deluje kot beseda, a potem se ponovi še v čisto drugem kontekstu.
Zadnjič je bil pa res faca, je ati rekel, da bo on imel malo Reneja, ta mali pa kr ni hotel k njemu in se samo k meni stiskal. Pa jaz rečem: "Rene, kdo zdaj za tebe skrbi?" in mali me pogleda in reče "ti!". To je bil pa zadetek v polno! user posted image

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 5294
26.7.2007 8:11:49   
Nenya
Rok, kakšno pa je tvoje mnenje glede fluoriranih past za tamale? A so res tako nevarne? Sem danes iskala v trgovini eno otroško brez fluora, pa je kljub veliki izbiri past, niso imeli

Se bom kar malo širše razpisal o tej temi.

Glede tega fluora se mi zdi da tudi med zobozdravniki vlada ena zmeda. Zadnjič, ko sem Mino peljal k pediatrinji zaradi unega padca s sušilca, sem jo spraševal ravno o tem. Ne vem če sem vam o tem že pisal, se oproščam, če se ponavljam. Skratka, spraševal sem jo o fluorovih tabletkah. Ona je rekla, da je spraševala vse mogoče zobozdravnike in vsak ji je povedal drugače. Eni so ful za, eni pa ful proti, tako da potem res ne veš kako in kaj. Je tudi rekla, da slovenska zobozdravniška organizacija (al kako se že imenuje?) noče izdat nobenih smernic glede te teme, zato tudi taka zmeda. Zato sem potem šel tudi sam malo na net in našel zelo različne informacije. Naletel sem na cel kup enih kvaziznanstvenih strani, na katere sem kar malo alergičen, med katerimi jih je bilo tudi par slovenskih. Fluor obtoževali za vse nevemkakšne bolezni od raka do nižjega IQ pri otrocih. Pri tem so navajali ful enih dr. iz nevemkakšnih inštitutov po svetu, vendar seveda samo v tekstu, dejansko ni bilo nobenih referenc, tako da sem hitro obupal in šel med svoje članke, kar je pa tudi zelo mukotrpno delo, saj je bilo zelo malo preglednih člankov. Vtis, ki sem ga dobil je, da je sporno predvsem fluoriranje vode, ne vem če sem prav razumel ampak fluoridni ioni naj bi izpodrivali svinec iz svinčenih cevi al nekaj takega, kar pa ni OK. Poleg tega pri fluoriranju vode ne uporabljajo fluoridov, temveč silikofluoride, ki naj bi pomembno inhibirali nekatere encime v telesu. Nisem pa našel nobenega epidemiološkega podatka, iz katerega bi razbral koliko je to dejansko nevarno, zato nimam nekega posebnega mnenja glede tega.
Fluor je dejansko res celični strup, smrtni odmerek mislim da je okrog 2g. Vendar ga je v zobnih pastah tako malo, da to ne bi smel biti problem. Poleg tega otroške paste vsebujejo dosti manj fluorida kot paste za odrasle, okrog 0.5 mg. Sem pa tudi našel podatek, da ne priporočajo uporabo fluoriranih past pred drugim letom  otrokove starosti. Količina zobne paste ki naj bi jo dali otroku do sedmega leta naj ne bi bila tako velika, da bi segala čez celo ščetko ampak naj bi bila to zgolj ˝kapljica˝, skratka po pameti z zobnimi pastami.

Eya, še naprej išči zobno pasto brez fluorida, še dobre pol leta. Midva itak še ne misliva uporabljat zobne paste, saj se nama zelo upira in si noče umivat zob, k sreči jih ima še zelo malo.

Aja, pa še to kot zanimivost.....naredili so raziskavo, kjer so ugotovili, da tudi umivanje pred jedjo zmanjša pogostost kariesa.

Zdaj pa hitim delat.

Neposredna povezava do sporočila: 5295
26.7.2007 8:24:07   
mojčika
Obstaja pasta brez fluora, kupila sem jo v tuševi drogeriji, imenuje se NENEDENT, ki je namenjena otrokom, ki jemljejo tabletke, je nemški proizvod, z öko testom, brez menthola, po mojem je z osnovo kisa... MM se nadnjo ne pritožuje, pazite pa, ker je ista tudi s fluorom, ta brez je modre barve...

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 5296
26.7.2007 8:37:06   
eya
O, Rok, to je bilo pa izčrpnouser posted image , sem pa z zanimanjem prebrala. Jaz sem videla na pastah večinoma mejo 2 leti, po moje je to zato, ker otroka pri 2 letih že lahko naučiš, da mora pasto izpljunit in je ne pogoltne. No, sicer pa smo mi eno pasto brez fluora ravno porabili do konca, zato sem iskala novo. To prejšnjo pa sem kupila v Sanolaborju, to je tista, ki ima zraven še naprstnik za ščetkanje zob. No, zadnje mesece smo tako kar s krtačko krtačiči, je pa taka za prve zobke, mislim, da smo jo kupili v DMu, skupaj še z dvema je bila v kompletu. 0,5 mg fluora-a toliko ga je v celi pasti? No, sicer pa to lahko sama preverim naslednjič, če gor piše. Nič, bo treba v Sanolabor, ali pa v Tuševo drogerijo (hvala Mojčika).

DrejcDrejc-če govori-ja, ima kar precej besed, se mi zdi: dada, mami, baba (ena punčka), babi, duda, vala (hvala), nana (banana), nina (nektarina), lele (letalo), nik (glavnik), pa še kakšna je. Pa za precej živali/stvari zna povedat, kako se oglašajo.

Zdaj pa grem naprej delat, lep dan!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 5297
26.7.2007 8:56:59   
*zvezdica*
Jaz sem zobno pasto brez fluora kupila v lekarni. Je pa z okusom banane..ne vem na pamet kako se ji reče. Malemu je očitno zelo všeč saj od kar uporabljamo zobno pasto bi imel najraje kar ves čas ščetko v ustih. Dam mu jo pa res samo pikico..tolk da je nekaj gor. Sicer pa odkar je imel oz. ima rane v ustih ne umivamo zob in me prav skrbi kako ga bomo spet pripravili na to, da bi si jih. Še dude nima več, pa je bil obseden z njo. Obvezno jo mora imeti v rokah...ampak v usta je pa ne da.

Rok, si se pa res poglobiluser posted image ..faca!
A ste bli že vsi z malimi pri zobozdravniku? Mi še nismo biliuser posted image . Jaz imam septembra zobarja, pa bi ga najraje kar sabo peljala pa bi ga kar on pogledal..samo prej ga moram prašat če lahko. Se mi zdi ful pomembno kako je prvič, da ne dobi strahu.

DrejcDrejc, ko opisuješ napade trme in izsiljevanje Reneja je isto kot bi opisovale mojega Marcela...ist! A ima to kaj veze, da sta rojena na isti danuser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5298
26.7.2007 9:11:27   
Nenya
Eya, pozabil sem napisat, da je 0.5 mg fluora/g paste.

Neposredna povezava do sporočila: 5299
26.7.2007 9:38:29   
Marelica
Dobro jutro!

Ko ste že ravno pri debati o pastah... mi smo jo tudi kupili v lekarni v kompletu z naprstnikom. Verjetno enako kot zvezdica z banana-jabolko okusom. Nima fluora, ima pa mlečne encime. Naša jo ima zelo rada - za jest, se razume.user posted image  Drugače imamo pa res borbe s tem umivanjem zob. Res mi jih sploh ne uspe pravilno umit... ravno toliko, da s pasto kake dvakrat čez potegnem, pol mi pa usta hermetično zapre.user posted image  Upam, da je to res samo prehodno obdobje, da jo moti , ker ji pač zobki izraščajo. Včeraj sem ravno ugotovila, da ji spodnja štirkica prebija, verjetno od tega še več sitnobe. Zdaj ime torej že kar precej zobkov, zaenkrat še belih. Ampak se bom verjetno morala kar sama z njo spravit k zobarju, ne vem, kdaj bodo namreč oni klicali sami od sebe. Mi je pediatrinja na zadnjem pregledu rekla, da še ni treba, da bo ona povedala.user posted image  A naj še pol leta čakam??

DrejcDrejc, o kakem pretiranem govoru pri nas ni sledu, zna pa recimo oponašat kravico, ovčko in kužka - od včeraj naprej pa tudi žabico. Seveda malo po svoje potegne, tako da kak tujec sploh ne bi vedel, za kaj gre. user posted image  Zna pa rečt ata-tata, mama, amam, ŠE (to je še vedno priljubljena in označuje več stvariuser posted image ), ful lepo pa reče hlače, ampak samo, če je pri volji. Drugače pa stvari še kar naprej kaže.

Aja, pa še to: nam Fenistil gel eno figo pomaga. Ponavadi ima po namazanem mesto pika še bolj rdeče, zato ji sploh več ne mažem.

ČebelicaMaja, no, super za klimo. Kot kaže bo spet potrebna...

Barba, hm, škoda, da so te mačke tako nezaupljive. Sklepam pa, da jih bo mama mačka tako odpeljala, če ostanehjo divje. A jim kaj hrane nastavljate?

Zvezdica, ne skrbi, drugopečeni očka bo takoj sporočil novico, ko bo tako daleč... samo zdaj nič več ne kaže prezgodnji porod. Naj le tako ostane še kake 3 tedne. user posted image

Mojčika, tvoj nečakec je pa res kot kakšen skandinavček. Je verjetno eden redkih blondinčkov na oddelku, kaj?

Uf,, zdaj me je pa mali konkretno nabrcal pod rebra. Grem zdaj s Katarino malo ven... 

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

Neposredna povezava do sporočila: 5300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  210 211 [212] 213 214   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  210 211 [212] 213 214   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?