Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 16:51:06
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Shorty WB! Res pričakujemo kakšno poročilo, predvsem pa slikice od princeske Nike! Jaz sem močno držala pesti zate - kar si verjetno opazila, da se spomnim nate - ampak v drugem roku jih bom pa še bolj! Vem, pa kako težko se je učiti z malčkom. No, imam še 2 izpita v jesenskem roku, tako da se ti jeseni pridružujem v učenju. Evo, potem pa diploma in fertih...čeprav me na čase stisne -> kako, kar na 1x konec?
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 17:07:33
|
|
|
|
frufru
|
Ja Shorty punca, kje pa hodiš, da si se le oglasila. Kako kaj Nika je uživala na morju? Pa ne preveč , bo pa jeseni boljš, bomo vse držale pesti
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 17:10:59
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Jaz sem prej tehtala našega junaka - 9400g in 73cm. DŽIZUS, kam rastemo....
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 17:14:58
|
|
|
|
frufru
|
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris Jaz sem prej tehtala našega junaka - 9400g in 73cm. DŽIZUS, kam rastemo.... čestitam za prevzem vodstva (našga raj ne tehtam ) Kdaj se lahko pokovca da v sedež na bicikel?A mora čisto samostojno sedet, al je dost, da sedei sam ob opori? Jaz mam že abstinenčno krozo od pomanjkanja kolesa
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 17:17:21
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Ma to sem se jaz tudi spraševala. - če boš zvohala, povej kaj pa glede Activie si kaj odkrila? Kje je pa seznam? A noben ni težji od Ožbeja??? vsaka nam čast
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 17:33:36
|
|
|
|
crci06
|
o, težji, težji Kdaj sem se že jaz hvalila, da imamo 9650 (al kok je že bilo), pa mi je Petri85 (se mi zdi) takoj povedala, da nismo najtežji Zdaj v LJ so ga pa spet zmerili in ima tudi že 71 cm. 90 percentil največjih in 95 percentil najtežjih. 99 percentil najlepših
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 17:52:51
|
|
|
|
Vilma
|
U so pa decembrči RES težki Za našega ne vem, koliko jih ma, po mojih ocenah cca 9 kg. Kako pa ve vagate vaše malčke? Mate digitalne tehtnice doma, al kako? Mi gre tale vročina fuuul na živce! Ura je skor šest, zunaj pa še 31 stopinj! Včeraj smo šli ob sedmih ven, pa je blo še vedno 30! Po mojem bom kar šla ven, pa se bova bolj po senčkah držala. Kdaj pa ve hodite ven? Problem je v tem, ker tako majhni otroci hodijo zgodaj spat in potem ne moreš z njimi ven ob devetih, ko se ravno prav shladi. Shorty škoda za maturo. Bo pa jeseni! Je pa zoprno, da ti tole visi celo poletje nad glavo. Bomo takrat držale pesti zate vse decebrčice ok? Danes sem Dominiku dala marelice s skuto. Ni maral preveč, ima raje jogurt. Popoldne sem pa skuhala prvič bučko s poleto, pa nisem mogla dovolj hitro dajat, tako mu je bilo dobro A vaši malčki tudi hitro jedo? Naš konča v petih minutahcca 120-130 ml hrane
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 18:07:18
|
|
|
|
frufru
|
L_P v activii al je activiji (kaj pa vem kaj si je Toporišič nazadnje zmislu ) je sladkor, ni aspartama Navali narod na activio za sedež mi pa ne ve noben nič pametnega povedat. Sem že po forumu prskala, pa odgovarjajo samo taki z 1 in večletniki, da so začeli po 8-9 mesecu Od Tejke Eva se je ta vikend prvič vozila, sem jo vprašala, kako je z njenim sedenjem, ni pa nič odgovorila bom še na MON pogledala, samo dvomim, da bo Tanč kaj povedala, ko so že na dopustih
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 19:54:40
|
|
|
|
emaa
|
Od Tejke Eva lepo sedi, tudi vstane v stajici, tako da. Ja l_p niste najtežji, Luka je imel pri 7 mesecih točno 10kg in 73cm, David 9500g in 72cm, ne vem kam to raste ta naša mladina. Ja od moj_moj in petri85 sta pa še težja. Zdaj v sredo, ko ima David cepljenje moram dat Luko stehta, upam, da se zdaj počasneje redi. David se je začel počasneje, glede na obiske v LJ, je dal v 1 mesecu gor "samo" 610g (kar je manj od prejšnjih 900g), Luka je šel s 6 na 7 mesec točno za kg gor. Upam, da gre zdaj malo bolj počasi.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 20:03:41
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Meni se je zdel tudi malo bum pol kg...ampak menda je med 6in7 mesecem spet preskok rasti, sem malo šla čitat. Se pravi, da je normalno, da se malo bolj potegnejo in zredijo. Ožbej se je najbolj redil nekje do 4,5m ... se mi zdi, da sva takrat vodila Ah, potem vas je kar nekaj pred nami. Včasih sva pa s Frufru kraljevali na vrhu. Skrajni čas, da mu dam malo čokolade Samo imamo pa decemberke res VELIKE otroke. Sploh sem srečna za Luko in Davida -> nedonošenca, pa tako lepo napredujeta
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 20:51:03
|
|
|
|
frufru
|
L_P tole je bilo na MON-u sedež za kolo-kdaj? novo Napisal: alenkasir Datum: 20.05.2007 17:10 Zanima me kdaj se lahko začne otrok-dojenček vozit,na sedežu za kolo.Naš je sedaj star 8 mesecev in pol,velik je 75 cm in težak okoli 9,5 kg,in samostojno sedi.Kdaj bi se lahko začel vozit z nami in seveda koliko časa.?Lep dan še naprej. Re: sedež za kolo-kdaj? novo Napisal: Tanč Datum: 20.05.2007 18:10 Priporoča se, da otroka posadimo v sedež za kolo od starosti 12 mesecev dalje, običajno so namenjeni otrokom od 8(9)kg do 22 kg. Kolesar Na kolesu lahko vozimo otroka, mlajšega od 8 let, če je na kolesu trdno pritrjen poseben sedež za otroka, ki mora ustrezati velikosti otroka. Priporoča se, da začnemo uporabljati otroški sedež za kolo, ko je otrok starejši od 12 mesecev in ga uporabljamo dokler ni težji od 22 kg. Otroka v sedežu pripnemo z varnostnimi pasovi, na glavi pa mora imeti kolesarsko čelado. Tudi starejše otroke spodbujajmo, da bodo na kolesu vedno uporabljali kolesarsko čelado. Brez opravljenega kolesarskega izpita lahko otrok do 14. leta starosti vozi kolo le po neprometnih površinah ali v spremstvu staršev v območju umirjenega prometa. lp Tanč Tanč vas ima rada, JUTRI GREM NA DOPUST IN ME NE BO DO 5.8.2007!!! Lepo se imejte in tudi vi se vrnite z dopusta spočiti in zdravi:)))
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 22:49:36
|
|
|
|
crci06
|
mah, pomoje da če že letos kupimo sedežke za na kolo, bo OK, pa še malo ga sprobamo... jaz ga bom po 10-15 min verjento, ko ga bom kupila. Najprej sem ga že imela zbranega, takega, ki se tudi fajn poleži, kot v lupinici potem skoraj leži otrok, če zaspi, pa sem slišala pomisleke in sem si vzela čas za razmislek. Ker je pa seveda najdražji (ex 17.000). Aja, v je videla, za kakšnega otroka kupujem sedežek, pa je samo rekla, da mora najprej sam sedet. pomoje je kar za poskusit malo - brez pretiravanja in po gladkem asfaltu, da ne bi reveže full zrukalo po kakšnem hudem brezpotju
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 16.7.2007 23:45:33
|
|
|
|
Naja30
|
Ja danes ste se pa mal bolj razpisale. Fajn Glede je pri meni tako, da sem zelo občutljiva in se vsaj dva dneva ne kopam. Sicer pa sem na morju doma in ni težko počakat No, saj danes sem se kopala. Je pasaloooooooo!!! ema, mi imamo tudi fliperja in je fajn! Vode natočiš nekje do kolenov, no tako piše, verjetno pa lahko tudi malo več. Ampak jaz jo kar stuširam. Uporabljam ga takrat, ko sma same. Tamala lepo sedi noter in uživa Vilma, bravo za jedca Dominika Tudi Tija je danes jedla polento z bučko! Kako pa ste dosegli spanje celo noč? Shorty, saj bo. Trudila si se, potem se boš pa še malo bolj in bo Drugače pa... sem utrujena do tilta! Tako da... lahko noč!
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 11:36:24
|
|
|
|
Vilma
|
Spanje celo noč...Ne vem Naja, se je kar zgodilo. Prvi dan je potegnil do šestih, drugi do osmih!, tretji do sedmih, danes je spal do pol petih, potem pa še do devetih. Je pa res, da zvečer ogromno poje. Cca 150 ml frutolina in obe polni joški, tako da je ful ful sit! Vem po tem, ker sem ga danes ob pol petih dojila, pa sploh še ni bil lačen. Mogoče je povezano s tem, da se dovolj naje za celo noč, mogoče z vročino...nimam pojma. Je pa fajn, moram zdaj uživat in se kaj naspat dokler bo tako.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 18:50:08
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
No, mi smo se potepali ... bom jutri kaj več napisala. Smo zapravili ogromno € v Celovcu. Blizu 600€ ... za bedarije
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 18:55:52
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Aja, frufru, hehe -> da ti povem .-.. za malega sem dobila 100 lesenih kock različnih oblik, tavelike, v Toy's za 9 pa še nekaj ojrov ... tako da če boš hodila kaj mimo Toy's-a, se ti ful splača...
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 20:17:50
|
|
|
|
frufru
|
ti,ti L_P si pa pravi , ko mi take lušte s kockami delaš, a maš kako slikico, da se mi bodo sline cedile. Jaz sem danes Lovru dala skutko z borovnicami pa da vidmo kaj bo. Shorty ste pa zrasli, kako je pa ugotovila, da je slabokrvna, a so jo pikal . Pri nas to delajo šele pri 9.mesecu
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 21:31:09
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Frufru, tudi naš je slabokrven. Ima hemoglobin okoli 105 Ampak sklepam da je to po meni! Dobila sem pa sirup za tamalega, jaz pa jem Retafer...da se nama obema popravi! Pa mislim, da je Vampirka tut nekaj pravila, da ima mala premalo železa. Tako da je to kar pogosto.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 22:08:31
|
|
|
|
Shorty_
|
Nika ma hemoglobin 104 in kri sva dale pri sistematiki pri 6 mesecih. rekla je samo naj ji dajem rumenjak in meska to je pa tudi vse ker baje je to na spodnji meji in še ni potrebno sirupa dajat? No verjetno je to po meni ker sem bila konec nosečnosti in po porodu ful slabokrvna. A mislite da lahko tamali kaj pomaga če jaz pijem legofer? Nekaj mi ga je še ostalo. l_P ti zapravljivka ti
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 22:11:29
|
|
|
|
Shorty_
|
No lubice jz grem še mal dragemu se posvetit pol pa spat ker je bil danes zelo naporen da kar malce preveč sem utrujena, no vsaj tretje cepljenje je za nami upam da bo noč mirnejša Nočko in nejlepše sanje vsem mamicam in očkom pa čimbolj prespano noč (kok sem pocukrana ampak mi pač očitno cukr manjka )
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 22:24:58
|
|
|
|
Naja30
|
Vilma, še enkrat bravo za tvojega škrata! Naša noč je bila spet zbujanje na zbujanje, potem pa smo dopoldan spali kar do pol 11h Shorty, Nika se že dviguje? Bravo Še malo pa jih bomo lovili okoli Sem pa tudi jaz že velikokrat slišala, da če se sami dvigujejo, to ni nič narobe. Vse morajo v glavnem sami začet delat. Ok, če tako pravijo... l_p in frufru, kaj ste zdaj že dale svojima Activio? Jaz sem jo moji dala danes, tisto s suhimi slivami in je šla kot za med v promet Sam večje koščke sem pa jaz pojedla. Danes je Tija dobila svojo prvo zobno ščetko!(sem že napisala v njen dnevnik ) Ampak jutri začnema s čiščenjem zob, ker je bila reva danes že preveč utrujena. Od jutri pa brez trte mrte vsak večer Ja, pa še to. Fredov obroč je zakon! In tamala je tak luštna v njem! Uživa 100 na uro.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 22:40:30
|
|
|
|
crci06
|
.. bom skušala biti vsaj tu kratka... Tudi jaz nameravam kupit ščetko, da se navadimo... O kateri ste že pisale, da ima neko "blokado", da ne more predaleč v grlo? Oz. katere priporočate? (take, ki se kupijo 3/1, da je zdaj še za gristi, ali že prav te "ala" lumpi male ščetkice??? Nočko!!!
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 17.7.2007 23:13:53
|
|
|
|
Naja30
|
Mi imamo ščetko brez blokade. Bom itak jaz zraven, pa bom pazila. Saj na žlici tudi ni blokade, pa se včasih igra z njo. Kupila sem od MAM, sem brala, da je fajn. In sicer tisto dolgo, ne tisto ki se na prst natakne. Ker se boma skupaj učile umivat zobke in boma obe držale ščetko. No, kako je potekalo v praksi, poročam jutri.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 18.7.2007 0:18:01
|
|
|
|
frufru
|
Moj-moj jaz sem mu kupila od Safety 1st kjer je komplet 3. Nima blokade (to ma NUK pa mislim, da tudi od DM), ma pa bolj debel ročaj prilagojen otroški roki in bolj kratek, tako da tudi če obrne ni nič hudega. Prej sploh nisem vedla da je tisti krogec blokada. Sem mislila, da je tisto stojalo za ščetko No na očeh ga moraš itak pri vsaki tudi z zaščito met. Upam, da ti rata v DM dobit vse naenkrat. Drugače raje 2x v trgovino v roku pol ure Naja3 jaz sem dala Lovru danes sadno skutko od Ljubljanskih mlekarn, je glih 100g, kolikor naš poje naenkrat za malčko. Majo okus marelice in borovnice. Če bo OK bom za naprej kar pasirano pusto kupovala pa sadje z vrta not dala, da ne bo Ejev (konzervansov, emulgatorjev, arom in barvil) papcal. Z activio je pri nas tako kot pri vrabčku in prosu. samo da bi šlo tko: fantek čaka Activio, igra se poleg mize, mama bere čvekice tam na RR forumu. Pa je zraven papcala , tipkala in čvekala, vso Activio za sineka sama pozobala . A vročina tudi vašim bioritem meša? Naš pokovc te dni ne zaspi pred 9h, okoli 5h sicer normalno je, samo pol do 6h rogovili po postelji in vse igrače, ki preprečujejo trkanje glave ob gartrce razmeče, pol pa zaspi do pol9h-9h, da še ven ne moreva, ko tam zgoraj že začno hajcat . Pol je pa ves divji, ko ne gremo do 7h ven. Danes je bilo ob 8h še vedno 32°C
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?