mamuška
|
Hah, murencek, koliko se spi, je čist odvisno. Lahko do začetka super z enim ali dvema premoroma, lahko je pa katastrofa - tega se ne da vnaprej napovedat. Kar dobiš, to pač vzameš in verjemi mi, da se vsega navadiš!! Pri nas 3 leta nismo spali, jaz pa sem bila pred tem ultra mega zaspanka, ki brez 9 ur spanja niti dihala ni. O urnikih, delavnikih, kombinacijah služb in karier sem jaz ogromno razmišljala, in prva tri leta sem vzela polovični delavnik. Na denarju se pozna, pozna pa se ohoho tudi na otroku. Če bi mene kdo kaj vprašal, jaz bi mamam do konca OŠ omogočila polovični delavnik. Kajti to, kar počnemo sedaj, je za moje pojme farmska vzgoja otrok, ki jih rodiš, eno leto si zanje tja, nato pa -fok!- ta 10 ur nekam v neke jasli, če slučajno nimaš kake babice, ki radovoljno ponudi roko. Mi jo k sreči imamo, pa kljub temu: otroka imam jaz, ne babi in pri nas se tista 3 leta mojega polovičnega delavnika bogato obrestujejo. Kaj bo zdaj, ne vem, ker imam itak pogodbo za določen čas je samo dobra volja gospoda šefa, ali mi bo podaljšal ali ne. Če mi ne bo, bom italk na sončni upravi, delovno mesto pa bom iskala v radiju največ 25 km od doma. Vse, kar je dlje, odpade, ker se mož vozi 70 km v eno smer in je doma ob 18h. Če bo le mogoče, bom tudi zdaj delala polovično, kajti meni je najvažnejši otrok. Seveda otrok najbolj rabi starše, sploh majhen, tam do 4. leta, kasneje pa nadzor, absolutno!
|