karolina*
|
MID, veš kako te razumem... Nam so v začetku tega meseca zastrupili psičko (nemško ovčarko) in skoraj vsak dan jokam, ko se spomnem na njo. To se je zgodilo že enkrat v decembru, a takrat smo jo uspeli rešit. Tokrat pa ni šlo, tako da smo se v soboto 09.06. poslovili od nje. V petek smo jo peljali k veterinarju, ker že 3 dni ni nič jedla, samo ležala je v kakšnem kotu, na naše klice se ni odzivala, pila ni nič. Najprej smo mislili, da ima samo prebavne težave (kot že tolikokrat) potem pa so ji začele odpovedovat noge. Veterinar ji je dal inekcijo in nekaj pošprical v gobec in naročil, naj jo naslednji dan pripeljemo ponovno. Zjutraj je bila prav na koncu že. Zvlekla se je v en kot k vodi, a je ni pila. Ko jo je tata dal v avto (jo je moral dvignit, ker niti hodit ni več mogla), sem vedela, da je ne bo več nazaj. Nisem bila zadosti močna, da bi šla tudi jaz z njim v Sežano k veterinarju. Zbrala sem toliko moči, da sem jo pobožala in ji rekla, da je pridna. In potem me je zlomilo. Očitam si, ker nisem šla z njo v Sežano…Veterinar je povedal, da ima zastrupljeno že srčko in ledvice, da ji sicer lahko menja kri, vendar ne zagotavlja, da bo poseg uspešen. Rekel je, da verjetno ne bo živela do večera. Res, da je bila že stara (12 let) a je bila del družine in se kar ne moremo sprijazniti, da je več ni, saj je bila stalno z nami. Tako prazno je zdaj na dvorišču…Ne vem kdo je tako zloben da kaj takega počne in kaj želi s tem doseč. Psička je bila ful pridna, dresirana, nikoli ni sama šla z dvorišča, ni hodila po drugih vrtih, ponoči ni nikoli lajala, res je bila zlata psička. In ne vem koga je to motilo. Zgleda, da je bil nekdo ljubosumen, da je to naredil. Ne upam si niti pomislit, kaj bi bilo če bi strup namenjen psički dal v usta kakšen otrok… Upam samo, da je vedela, da smo jo imeli radi in da mislimo nanjo in da nam je neizmerno polepšala zadnjih 12 let našega življenja. Vem da ti s to mojo zgodbo nisem prav veliko pomagala, a bi ti želela povedat, da sočustvujem s tabo in da je tudi meni hudo za vašega psička. Morda se bo pa v redu končalo, glede na to, da je še mlad in poln moči. Držim pesti, vsekakor pa poročaj kako je. Tega veterinarja s Kozine pa ne poznam. Že ko smo pri tej temi- če katera ve za kakšno leglo nemških ovčarjev, ki jih bodo v kratkem oddajali, pa naj mi prosim sporoči... Želim vama čim manj žalostnih trenutkov in eno lepo, mirno noč... SE beremo kaj juti
|