pikica*
|
Raho, izplačila neporabljenega dopusta ti ni potrebno izsiliti, ker ti dejansko pripada. Tudi jaz sem imela to možnost v prvi nosečnosti. Pa sem se na koncu odločila, da porabim tistih nekaj dni dopusta, ki mi je ostal (nisem bila nič na bolniški). Bolj moteče je dejstvo, da se lahko kar tako odločajo ali bi bile na bolniški ali ne. Malo ja, potem spet ne, pa spet ja. Kje je tukaj logika? Zavre pa mi predvsem zato, ker vse to vpliva na splošno podobo žensk. Ja pismo, saj nas potem gledajo, kot da smo kužne. Zato je ženskam težje dobit službo. In potem smo spet jezne, ker so delodajalci takšni packi, da neradi zaposlujejo ženske. Zakaj že? To se mi zdi krivično. Če je bolniška utemeljena, jo vsekakor zagovarjam. Ne zagovarjam pa kvazi bolnišk. Raje bi videla, da vse igramo pošteno igro, ker se bo potem tudi splošna podoba o ženskah spremenila. Do takrat pa se bomo morale za vsako zadevo, povezano s službo, boriti bistveno bolj, kot bi se rabile sicer. soncek.djukelica, prav imaš, tvoje situacije ne poznam. Ne vem kakšno službo imaš, ne vem kaj delaš, ne vem kakšnega delodajalca imaš. Vem pa, da imaš možnost službo tudi menjat. Pa me mislim, daje to tako zelo lahko (v bistvu je to hudičevo težko). Ampak, če so razmere tako zelo težke, tudi bolniška ne bo rešila problema. Potem je bolje razmišlajti o tem, kako najti novo službo. Delodajalec pa se naj sam ubada s svojimi kompleksi. No, ampak to je itak tema, ki ji nikoli ne bomo prišle do dna . Najbolj važno je, da imamo vsaj eno skupno točko - vse si želimo, da bo z našimi vse v najlepšem redu.
|