|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
19.6.2007 17:56:39   
nemrak
user posted image user posted image ,
skyline, jaz sem bila 2 meseca na bolniški za 4 ure. Pa se pri plači skoraj nič ni poznalo. Poznalo pa se je pri meni. Manj stresa, boljše razpoloženje...
Sedaj pa delam 8 ur, pa sem kot cota user posted image .
Upam, da me bo dal  po dopustu nazaj na 4 ure, ker drugače ne bom zdržala do oktobra.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
19.6.2007 18:12:27   
lana38
Meni se je pa ta mesec tako poznalo pri plači ta bolniška, da me je skoraj kap, ko sem pogledala plačilno listo. Sem se v soboto tožila o tem, pa ste bile vse nekje out čez vikend. Bom kar znekse napisala, koliko sem dobila. Namesto 720 E sem dobila 450 E izplačila. Sem klicala v ponedeljek, pa ni je finančni rekel, da če sem na bolniški ne dobim plačne delovne uspešnosti, ki je drugače sestavni del moje plače. Da bo pa bolje zdaj ta mesec, ko že dobijo refundirano od ZZZS, ker tu pa gredo noter podatki iz dohodnine 2007. Če bi celo bolniško dobivala 450 E, potem bi se to res precej poznalo na porodniški. Bi bila skoraj 2 leti oškodovana. Je pa res žalostno, da si po 9 letih službe nisem zaslužila, da bi mi dali še to delovno uspešnost, če me je že doletela taka žalostna usoda, da moram biti doma. Drugače bi sigurno delala, če bi lahko, saj sem tudi v prejšnjih dveh user posted image .

pikica*user posted image  za dobre rezultate.
Lp

lana38

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
19.6.2007 18:19:23   
Magi*
pikica*, čestitke za rezultatuser posted image

lana38, verjamem, da si doživela šok. si sploh predstavljati ne morem, da bi dobila samo 450€user posted image  pa že itak si čisto na psu, ko moraš doma čepeti. jaz sem tako vesela, da je za zdaj vse OK. v prvi N sem ravno takle cajt že ležala. grozno in še enkrat grozno. ampak, vse se da, če se hoče. tudi zate pridejo boljši cajti.user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
19.6.2007 18:32:42   
lana38
Upam, da bodo ti boljši cajti kmalu tukaj. Sem ravnokar bila na strani zzzs in prebrala, da je bolniške v breme zavoda 90%.user posted image  Ne upam se preveč veseliti, da ne bom spet šokirana, ko dobim plačilno listo. Bilo bi pa res super, če je tako.
LP

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
19.6.2007 19:50:03   
DANVARI
IZVIRNO SPOROČILO: raho

DANVARI - delodajalec te ne sme odpustiti v čaSU NOSEČNOSTI, V ČASU PORODNIŠKEGA DOPUSTA IN TAKO DOLGO DOKLER DOJIŠ. tO JE NAPISANO V ZDR.

ja sej to vem samo ni vrag da bodo kej našli... zdej so mi spremenil delovno mesto v kao bolj odgovorno, z isto plačo seveda, vzemi al pa pejt. No potem so mi pa take pogoje uspešnosti postavili, ki jih nikakor ne morem dosečt, zato mi počasi postaja jasno kam pes taco moli.... sicer pa še ne vejo, da sem ponovno noseča in me je ena tajnica spraševala kolk vizitk rabim zdej k mam nov naziv, pa sem jih kar dosti naročila kuser posted image jih gleda! V glavnem zdejle poleti je itak mal mrtvilo, pa si pravim: samo da doguram do tistega oktobra!
Joj če pomislim kolk sem energije in časa pustila v tej firmi zadnjih pet let pol me pa tkole zezajo - mi je vse dol padl in sem se odločla da sedaj bom pa jaz njih izkoristla kolikor se da - joj pa sploh nisem bila taka, tolk sem čutila pripadnosti, ker je bila to moja prva služba, popoldneve preživljala v službi, še v nedeljo šla, če je bilo treba - zdej šele vidm kolk sem bila naivna, da sem mislila, da sem jim dejansko pomembna...

ok zdej sem pa mal zamorila sceno - se opravičujem, me mal hormončki dajejo dons, pa še tako prekleto vroče je, da mi še klima ne pomaga. user posted image user posted image user posted image

Ajej grem malo svojo pupo pocrkljat, da me mal v dobro voljo spravi. user posted image user posted image user posted image
Uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
19.6.2007 21:57:42   
soncek.djukelica
ojla,

lana, tudi jaz sem v istem zosu! prvi mesec 360€ drugi mesec 410 €! lana, ni malice, ni prevoza, ni poslovne stimulacije, čista gola plača je! rada bi šla delat,vendar si ne upam razkirat!moje delo je takšno,da sem skozi na nogah, prepogibanja je dosti, dvigovanje bremen.... toliko časa sem se trudila,da pridem do svojega otroka,da sta sedaj moji dve user posted image user posted image  čista prioriteta!
bomo že preživel,ni user posted image ! sej je še od atija plača tukaj!
danvari,tudi sama sem v podobni situaciji! sem se pa obrnila kar na inšpekcijo za delo in so mi kar po mailu odgovoril! Jana.Uran@gov.si je pravi naslov,in jo vprašaj!sej nimaš kaj zgubit!

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
20.6.2007 8:34:32   
lana38
soncek.djukelica!
Jaz sploh nimam prevoza drugaće, ker sem v istem kraju zaposlena. Brez malice pa imam drugače neto plačo 720 E. Če bi od tega izračunala 80%, bi naj dobila okrog 580 E. A si drug mesec že bila v breme ZZZS, ko si dobila 410 E? Saj pri meni je tudi ta problem, da se bojim iti delat, da ne bi bilo kaj narobe. Bomo že nekako. Sem zadnjič brala na mamini čvekalnici, je ena rekla, da ne bo šla v bolniško, ker dobi 4000 E plače in bi se ji ful poznalo, če bi dobivala 2000 E manj. Sem bila tako šokirana, da sploh nisem mogla komentirati. Ona ne bi mogla preživeti z 2000 E, me pa moramo z 300, 400 E. Pa še odločala bi se o tem, ali bo v bolniški ali ne. GROZNO... Meni tudi ne paše, da sem že 2 meseca skoraj kot v zaporu, pa kaj čem. Zdaj je najbolj pomemben user posted image . Bolje, da niti ne razmišljam o takih. Včeraj mi je user posted image  rekel, da me prav občuduje, da njemu bi se do sedaj že sigurno zmešalo, če bi moral tako počivati in biti samo notri.
LP

lana38

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
20.6.2007 8:48:19   
ElaM
Punce, dobro  jutro.
Jaz sem bila v prvi nosečnosti od 9t v bolniški. To so bili najhujši meseci, resnično, nikamor nisem smela, bolniške sem imela 95.000, takrat še sitov. Od samega dolgočasja sem bila skoz nekaj bolna, vendar če je G določila, da bo pikici bolje, da sem doma, nikoli nisem niti pomislila, da bi šla delat. Taka, da vaju Andreja2000 in Lana38 čist razumem.
Pri meni je bil še ta problem, da sem imela plačo, delam pač pri privatniku user posted image , skoraj najnižjo, vse ostalo so nanesli dodatki.user posted image  Bolniška, ki ti jo plačuje Zavod je tako visoka, kot ti jo nakaže delodajalec. V bistvu dobiš nakazilo od podjetja, oni pa potem Zavodu predložijo bolniški list, da dobijo refundacijo.

kaj pa imena, a imate že kaj izbrana? Midva se malo meniva, ni pa še nič dokončno.

Jah, zdaj bo pa treba še kaj naredit, ura še devet ni, meni je pa že neznosno vroče.

:)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
20.6.2007 8:57:05   
soncek.djukelica
jutro,

ja, drugi mesec sem že bila na zzzs, pa mislim,da ne skozi! Prvih 10 dni sem še bila na delodajalca! Pa se mi je že poznalo na €! juhuhu! user posted image user posted image user posted image Koliko bo šele drug mesec! user posted image user posted image user posted image

Moram se mal potožit! Včeraj sem govorila z enim frendom in me je prav razočaral! Pa imela sem ga za "prijatelja"! Ko je zvedel,da sem noseča, je vse živo spraševal...kako pa to, pa kdo je oče...pa jaz sem mislil,da si sama!No,sej sem bila, pa nisem več, nisem pa tega razlagala naokoli! user posted image  In pol sem mu rekla, da sem izjemno razočarana nad njim, ker mi sploh ni čestital, ampak mi je skoraj očital,ker sem noseča! user posted image user posted image user posted image  Pa mi pravi, sej se vidi,da si noseča, da sem sitna! user posted image user posted image user posted image  Življenje ti zmeraj ponuja nova presenečenja!

No, glede aresta imaš pa prav, lana! Jaz sem prosila svojega G, če mi predpiše kake sprehode, user posted image  potrebuje svež zrak in nekaj rekreacije! Dokler še lahko, ker pri dveh user posted image user posted image  se lahko vse skupaj hitro obrne in bom mogla res obležat!user posted image

Moj naslednji pregled je 4.7, na ns mi je rekla,da pred 16 tednom naj se ne bi videl spol! A mislite, da bi mi na naslednjem pregledu že lahko naredil UZ, bom glih v 15 tednu, ker na ta dan moram dati vodo, pa izvidi iz prvega pregleda bodo že tam(kri in voda)! Mal me že firbec matra!user posted image

Pa glede 3D UZ? Kje v lj. ga delajo? V katerem tednu je najbolj priporočljivo biti? 

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
20.6.2007 9:14:39   
Anonimen
Evo! Jaz sem pa končala na bolniškem. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ponoči se naenkrat več nisem mogla obrniti v posteljiuser posted image  in blazno me je začelo boleti na levi strani v predelu križa, pa še cela noga mi je drevenela. Ker moje G. do torka ni, sem šla k splošni zdravnici, ki me je vrgla na bolniško. Bojda gre za neko nevrološko motnjo, ker se mi prehitro razteza medenica. Sedaj sem na pol invalidkauser posted image user posted image user posted image user posted image , počutim se kot da bi bila stara 85 in ne 35, saj se brez pomoči ne morem niti dati iz ležečega v sedeči položaj.user posted image  Najbolj mi paše sedeti na trdem stolu, stopnic pa sploh ne prenesem.

Tako, malo sem se potožila, sedaj bom pa na stolu iz jedilnice zijala TVuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1035
20.6.2007 10:53:19   
lana38
raho!user posted image user posted image user posted image
Upam, da boš kmalu bolje. Dosti je že, če se po stanovanju premikaš. Človek ne bi verjel, če sam ne doživi.

Soncek.djukelica, ti je G predpisal sprehode? Kaj so pa potem vodločbi napisali? A zdaj lahko greš ven? To bi tudi meni pasalo. Se bom probala dogovoriti zdaj v torek, ko imam pregled pri G.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
20.6.2007 11:12:17   
soncek.djukelica
raho, tudi meni je žal!user posted image user posted image user posted image  Želim ti hitro okrevanje! user posted image user posted image user posted image

Lana, še čakam odločbo, tako da nevem, če so ga upošteval!user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
20.6.2007 12:54:55   
Kim80
Lepo pozdravljene!

Že nekaj časa prebiram vaše poste, zdaj sem se pa odločila, da se vam pridružim. Rok imam 1. 12. 2007 in to je moja prva nosečnost.
Na začetku sem imela kar nekaj problemov - krvavitve, slabosti, krči, tako da sem tudi jaz na bolniški. Sedaj se je stanje normaliziralo in upam, da tako tudi ostane.
Me pa zanima, če katera od vas že čuti otrokove premike? Jaz jih še ne. Sem v 17. tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 1038
20.6.2007 13:12:52   
lana38
Dobrodošla Kim80!user posted image

lana38

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
20.6.2007 15:09:44   
ajtak
Joj, raho, hitr se pocajti!!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
20.6.2007 16:36:53   
Anonimen
V PRIČAKOVANJU DECEMBRA 
                     2007

user posted image
SREČKE user posted image  po PDPju (38):

27.11. - Ajtak user posted image
01.12. - Kim80user posted image
02.12. - Lorch user posted image
03.12. - Kajča user posted image
              Vetrnica user posted image
04.12. - MT user posted image
05.12. - copatekuser posted image
              Medika13user posted image
06.12. - lilprincess user posted image
              Skaana user posted image
07.12. - Andreja2000 user posted image
              DANVARIuser posted image
09.12. - MojcaGuser posted image
10.12. - Anakarin user posted image
              Vrtnica79 user posted image
12.12. - Marakvauser posted image
14.12. - SašaLuser posted image
15.12. - Coolbabeuser posted image
              raho user posted image
17.12. - Nana22 user posted image
              loncicauser posted image
18.12. - ElaM user posted image
               Ayouser posted image
19.12. - Matja user posted image
20.12. - Pikica07 user posted image
              Magi*user posted image
23.12. - hokejistka user posted image
              pikica* user posted image
24.12. - skyline user posted image
25.12. - NELY00 user posted image
              NatašaCuser posted image
26.12. - soncek.djukelica user posted image user posted image
28.12. - t*e*j*k*a*user posted image
              smeško user posted image
              Ulla user posted image
29.12. - lana38user posted image
              Katja user posted image
30.12. - baukauser posted image

Z nami so pot začele še:
1. upajoča user posted image
2. Tinkamiška user posted image
3. skorpija user posted image
4. Kodrana user posted image
5. Nanaa user posted image
6. Na5o user posted image

Pozdravljena med nami Kim80!

Hvala vsem za lepe želje. Upam, da mi bo čim prej bolje, čeprav je trenutnouser posted image user posted image user posted image user posted image  AUA in BOLI.
user posted image

Edini položaj, ki mi odgovarja je sedenje na trdem stolu v jedilnici (upam, da mi noči ne bo potebno preživeti na njemuser posted image ). V glavnem, v enem dnevu sem postala popolni invalid

user posted image
 Kriva pa sem si sicer sama, ker sem tako dolgo magadila in se tolažila, da ta bolečina ni nič. In da te nekaj že mora malo boleti. Jah, dokler ni bilo prepoznouser posted image user posted image user posted image . Zdaj pa imam user posted image  za ratom. Upam, da se ga kmalu znebim. ker kako iti v službo sploh nimam pojma - pisarno imam namreč na 3. nadstropju in ni lifta. Nekje do malice bi ravno prišla v pisarnouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ajtak)
  Neposredna povezava do sporočila: 1041
20.6.2007 18:21:32   
Magi*
ojej raho, pa kaj jaz to berem? a zdaj mi boste vse, ena za drugo na bolnipko pobegnile? OK, ti ne boš mogla glih bežatiuser posted image  joj, se opravičujem, ampak tko smešno je tole izpadlo izpod tipk.

saj bo boljše, ampak križ res hudičevo boli. mene je enkrat štihnilo in so me samo podkajlali v postelji, ker mi je pasalo edino na trebuhu ležat, podložena s povštriuser posted image  res čudna poza, ampak meni je tako pasalo. majku mu, saj zdaj pa take poze sploh ne bi mogla izvesti.

jaz se pa zdajle sama sebi smilim. sem se ravno nažrla in moja dva napodila ven, da bom končno napisala tisti frdamani članek, ki ga vlečem že 14 dni. evo, zdaj grem. fuj, bljak, se mi ne da... aja, sicer sem kar OK, samo zunaj mi pa zdaj ni za hodit. doma imam pa hladno!!!!!! hvala bogu, da sem ga prepričala v nakup klime, ker bi sicer zdaj guznila.

držte se bejbe!

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
20.6.2007 19:09:37   
NatašaC
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Kaj pa v primeru, da v nosecnosti dostudiras in se prijavis na borzi??? A ti drzava placuje porodnisko??
Ker me v 6. mesecu ne bo nihce zaposlil, diplomirat pa moram...

Ajtak: Jaz sem bila v prvi nosečnosti študentka. No, diplomirala sem šele 8 mesecev po porodu in sem bila študentka uradno do konca aprila letos. Tako da je tudi moja porodniška pod vprašajem (prvo je koristil moj mož, ker se nama je tako bolj splačalo in sva bila tako oba doma). Uglavnem, klicala sem na Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve kako in kaj s tem. Porodniška se zaračunava kot povprečje zadnjih 12 mesečnih plač, če kak mesec nisi delal, to pomeni, da ti štejejo 55% minimalne plače (kar kot so mi rekli znaša ene 45000 prejšnjih SIT). Torej, neglede na status (ali si študentka, ali si doma ali si na zavodu) ti bodo šteli povprečje tvojih zadnjih 12 plač (v tvojem primeru torej 12*45000 SIT /12), kar pomeni, da boš dobila okrog 45000 SIT porodniške. V bistvu se ti sploh ni treba prijavit na borzi. Naredi se neumno in ne razglašaj nikamor, da si diplomirala ter vleci vsaj zdravstveno zavarovanje kot študentka do konca septembra. Potem pa na zavod al pa naj ti ga občina plačuje. Ker kot študentki ti dodatnega ni treba plačevat, če si pa na zavodu, ga pa moraš.
Do minimalne porodniške si pa v vsakem primeru upravičena, neglede na tvoj status. Aja, drgač pa, ko diplomiraš, se ti mogoče splača prijavit se na zavod in potem od socialne dobit pomoč (odvisno s kom si v gospodinjstvu in kakšne dohodke mate, ker če te lahko kdo vzdržuje, ne boš dobila nič). Pozanimaj se mal na socialni. Sicer ti to za porodniško ne pomeni nič, sam kak euro vedno prav pride.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Če te pa še kaj zanima, vprašaj, ker sem se o tem kar precej pozanimala, ker sem bila sama v podobni situaciji oz.  sem zdaj v drugi nosečnosti tudi neki takega.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
20.6.2007 22:12:58   
Ayo
Joj raho, upam da bo hitro bolje!! In da je kaj pametnega po TV! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
21.6.2007 8:33:25   
ElaM
Ojla, user posted image .
Kaj je zdaj, a še vse spite?user posted image
A ima še katera probleme s tem, da je non stop na wc-ju? Meni se zdi, da se je to prvič začelo precej kasneje, zdaj pa vstajam ene 3x na noč, v službi sem pa itak skozi na relaciji pisarna-wc.user posted image  Kaj šele bo?
Raho, a si že kaj boljše?
Jah, je treba delat, čeprav se mi ne da.
Čau čau

:)

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
21.6.2007 8:46:57   
lana38
Jaz sem skoz na WC že od vsega začetka. Včasih grem tudi 5 krat na noč. Zdaj se mi zdi, da hodim malo manj kot v začetku.

raho, pozdravi se čim prej.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
21.6.2007 9:01:20   
Ayo
Pri meni z WC-jem do sedaj ni bilo nobenih sprememb oz. tezav.
Je pa res, da se se pred do nedavnim popila manj kot liter tekocine na dan, ker mi je VSE smrdelo. Sedaj je glede tega bolje, ampak ne opazam, da bi kaj bolj pogosto hodila lulat.
Se pa zbujam vseeno ponoci in na sploh se vedno fuuuuuuuul slabo spim user posted image   user posted image  user posted image

Lep dan!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
21.6.2007 11:10:42   
Anonimen
Čao babikeuser posted image

O tem, da nisem celo noč niti zatisnila očesa ne bom. Zadeva ni niti malo boljše, ampak se tolažim z dejstvom, da bo.

Sprašujete o nočnem odhajanju na WCuser posted image . Prej sem šla 1x, to noč, ko sem se komaj zvlekla s postelje, sem morala iti 5x (100% živci)user posted image

(odgovor članu Ayo)
  Neposredna povezava do sporočila: 1048
21.6.2007 11:27:58   
Kim80
Ja, tudi jaz sem bolj pogosto na wc-ju. Ponoči moram vstat najmanj 1x, prej pa nisem skoraj nikoli. Prej sem zelo redko hodila na wc.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
21.6.2007 13:13:11   
pikica*
Mene tudi v prvi nosečnosti ni tale wc čisto nič matral, zdaj pa se mi zdi, da sem non stop tamuser posted image .  Še ponoči grem vsaj 1x, zjutraj je pa itak taka kriza, da komaj do wc-ja pridem. Kaj šele bo?

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?