muki1
|
No, naj vam opišem svojo današnjo neprijetno, a zelo poučno prigodo . V času kosila sem dala Ivo v njen stolček in sva šli lepo kuhat. Neža se je igrala v dnevni, midve z Ivo sva lepo kuhali. Sem dala Ivi v roko korenček, da si je malo brusila čeljusti, jaz pa veselo na delo. Nakar se Iva začne daviti...cela je ratala rdeča in sililo jo je na bruhanje. Sem takoj pomislila, da je odgriznila korenček in ji je zastal v grlu. Sem jo dvignila in obrnila na glavo, pa ji nič ni padlo iz ust...jo držim, ona se kar davi, sem vsa panična ji porinila z prsti jezik dol in jo prisilila do bruhanja...nekaj tekočine ji je prilezlo ven, ampak nobenega koščka. Potem ji je odleglo, sem jo še nekaj časa nosila, pregledala sem, če ima kaj v ustih in ničesar nisem otipala. Potem sem jo odložila nazaj v stolček. Čez nekaj minut se je spet ponovilo, spet se je začela daviti...jaz vsa panična....roka se mi je tak tresla, da sem jo komaj držala v naročju...ponovim ves postopek, spet izbruhala malo tekočine, nobenega koščka. Znova sem ji s prsti pretipala vso ustno votlino, nič nisem našla Sem skuhala, pa je bila ura 14.00...čas za antibiotik. Jo dam na kavč, ker ji dajem zdravilo po inekciji, da ga ne izbljuva ( po žlički ni šans, da popije), ko jo dam dol, se je začela jokat...nakar vidim, da ima na nebu nekaj prilepljeno. Sem ji takoj vzela tisto ven in sem videla, da je imela tisti krogec iz aluminija, ko tableto ven vzameš iz tablice, ne vem, kako naj opišem.... skratka, to je imela nalepljeno na nebo in s tem se je davila. Mi je kar slabo postalo, ko sem pomislila, kaj bi lahko bilo.... Mah, pojma nimam, kje je to vzela, kaj je to iskalo kje Je pa bil od Septolet....jih je moj predragi mož, jaz nikoli, očitno jih je doziral nekje v bližini stajice, pa mu je to padlo in se SEVEDA ni zmenil za to smetko, saj ima mene....bom že pospravila....ali pa IVA