|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  827 828 [829] 830 831   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
19.6.2007 22:59:04   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: nanica

debata je bila o tem, kaj storiti, če otrok noče iti v vrtcu spat: vsoi gredo počivat, eni zaspijo, eni pa malo meditirajo. vzgojiteljici pravita, da čim zaspita ene dva otročka, zmanjka tudi ostalih. pa v obdobju, ko jim izpadajo mlečni zobki, spet potrebujejo spanje, so zgleda tako izžeti, ker gre toliko sil za rast novih zob

kaj storiti, če otrok noče jesti: malo ga potegne že zgled sovrstnikov, ki jejo, v bistvu pa vztrajajo, da se poskusi vsaj pikica, četudi mala micena. sčasoma poskusi še več in če česa striktno ne prenese, da potem ne silijo. ne popustijo pa pri prvi muhi otroka, ki jo velikokrat pobere od koga drugega. vzgojiteljica je pravila, kako je en 3-leten fantek pri kosilu mrmral, da ne mara špinače, vmes pa jo je basal v usta s pire krompirjem

predvsem je pa bistven ritem, ki ustvarja občutek varnosti otroku (ritem hranjenja, ritem spanja, ritem dejavnosti,...) npr. ob torkih je prosena kaša z jabolki, ob sreda se oblikuje čebelji vosek, po kosilu se počiva. otrok ve, kaj lahko pričakuje in se počuti varnega. z ritma ga ne mečemo ves čas in otrok ima čas, da se posveča aktivnostim, ki so zanj primerne, ne pa načrtovanju in nenehnemu prilagajanju.

a hočeš več?user posted image

dej še, ker mi imamo sestanek v torek, ko sem na morju user posted image js pa nč ne vem user posted image

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 20701
19.6.2007 23:02:46   
frrrr
js ttu spat... lepo spite... tut pri vas, tasha!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 20702
19.6.2007 23:11:17   
*anč*
nanica  nisem čist ujela koga in s čim si razjezilauser posted image me mal firbec matra. tole z jokom in dretjem pa zadnje dni dobro poznam... mali prou izsiljujeuser posted image nevem kaj točno takrat z njim narest.
grem spat... nočko!user posted image

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 20703
19.6.2007 23:14:09   
*anč*
čestitke arabeli in katarinci zadnji hip!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 20704
19.6.2007 23:39:54   
frrrr
Pikabu, sem vas pogledala in si dovolila mau ocen potalat user posted image čepo ste.. je pa res ogromno slik user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 20705
20.6.2007 6:59:49   
Maxica
Dobro jutro. Prva, normalno...

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 20706
20.6.2007 7:18:56   
Maxica
Najprej bi vas prosila, če mi razno tako pošto raje pošiljate na mail danijela46@hotmail.com , ker je prejšnji mail naš družinski, tja tudi mož dobiva svojo "poslovno" pošto in med množico raznih mailov se potem zna zgoditi, da se kaj pomembnega izgubi. Hvala.user posted image
Beki, luštna vaša plezalka.user posted image
Barby, super frizurca.user posted image  Pa lepo se imejte, kjerkoli že boste dopustovali.
Muki, upam, da je Iva že boljša. Pa dvomim, da bi se tako hitro prehladila, saj so zunaj tudi res zelo poletne temperature.
Frrrr, lahko ga imaš kar v hlačkah in majički, seveda. Itak ima še pleničko, ne bo ga zeblo, brez skrbaj.user posted image
Pikabu, mi smo se dopoldne potepali, popoldne smo bili pa ene 4 ure skupaj pred hišo. Max ima postavljen peskovnik, kjer se je igral do onemoglosti. Vmes je še "pokosil" travo, pa risal je. Je tudi senca lahko, če hočeš, ampak včeraj je bila pri nas ena taka fajn vročina, jaz sem se kar malo nastavljala sončku. No, res da je bila ura že po 18h. Danes bomo pa verjetno samo dopoldne bolj zunaj, popoldne gremo na eno prireditev, kjer bo naš dragi tast dobil občinsko nagrado. user posted image Ali kakšnega baldahina pa ne morete postavit, da bi se dali spodaj?
Aha, bi te prosila za link od poroke, pa še tvoje slikice s poroke bi še enkrat pogledala, ker jih bom zdaj gledala s čisto drugega zornega kota.user posted image
Jaz sem včeraj za malico dala Lanu prvič tisto skuto nad sadjem. Ne morem reči, da je prav navdušeno odpiral usta, no, saj jih itak prav za nobeno hrano neuser posted image , ampak pojedel je pa celo. Ali je katera že probala dati navadno spasirano skuto, vmešano npr. z banano? Bi bilo užitno?user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 20707
20.6.2007 7:20:23   
Maxica
Še čestitke korenjakinji Ivi, ki pridno raste in bo zdaj zdaj prerasla mamico Muki. Čestitke za 8 mesecev.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 20708
20.6.2007 7:27:55   
beki24
Iva in MUKI čestitke za 8 mesecevuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 20709
20.6.2007 7:28:35   
beki24
Tinkara se pa sama vsede od včeraj in to nič več po pomotiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 20710
20.6.2007 7:52:11   
Pikabu
Čestitke za 8 mesecev:

user posted image Muki in Iva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 20711
20.6.2007 7:53:08   
Pikabu
Dobro jutro.

Mi smo v redu, zdaj hitimo nekaj pojest, potem pa ven. Nanica, se slišimo? Še nič ne vem.

Lep dan vsem.

Aja, slike pa mislim, da so zdaj poročne vse gor.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 20712
20.6.2007 8:00:19   
Maxica
Čudeži se dogajajo. Sem imela Lana zdaj v stajici, da ne bi zbudila še moža in Maxa, jaz sem si pa pumpala to mojo praznino. In se začne nekaj dreti, pa sem rekla, boš že potrpel, si se sam tako zgodaj zbudil. Pol pa pogledam, leži na trebuhu in spi.user posted image  Svašta. Po moje prvič v življenju, da je sam zaspal.user posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 20713
20.6.2007 8:09:04   
pikapolona2
Dobro jutro še od nas,

imam pa takoj vprašanje.......danes ponoči se je user posted image spet jokala...jo vzdignem iz posteljce in tko smrdi v njeni plenici da sem seveda pomislila da je pokakana...jo odnesem na previjalno...odvijem notri pa nič....samo urin je očitno tako smrdel k hudič.......zjutraj ko vstaneva se pa zgodba ponovi....spet smrdi kouser posted image . A mislite da je to znak kakšnega vnetja???? Je imela ktera že podobne izkušnje....aja pa znamke plenic nisem menjala tako da to izključujem.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 20714
20.6.2007 8:18:47   
Maxica
Pikapolona, pri nas mu zjutraj res smrdi iz pleničke, ampak tako nekako, kot je enkrat ena pogruntala, mislim, da Tasha, kot po kokicah, popkornu. To v primeru, da je npr. res celo noč v isti plenički, pa da ful lula. Kakšen smrad je pa vaš?

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 20715
20.6.2007 8:32:25   
pikapolona2
ne pr nas ni po kokicahuser posted image

se mi zdi da podoben kot takrat ko sm jst jedla antibiotike.....nč bom jo danes poskušala nalivat s tekočino pa da vidim če bo to kej bolje......drgač bom pa P poklicala...me je strah da nima vnetga mehurja...sam vročine nima......

ko sem bila jst otrok sem imela eno za drugim skoz vnetja......pa ni blo prijetno.....skoz antibiotike jest!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 20716
20.6.2007 8:34:06   
Evik
jaz sem imela včeraj spet hudo migreno. user posted image zaradi sekiranja - sem se tolk sekirala, da se mije danes ponoči sanjalo, da hodim naokoli po raznih trgovinah in opravkih s sekiro v roki.
mali se je naučil tleskati z jezičkom
gh - zjutraj ne matramo ampak dojimo (ampak kar veliko dojimo pa tudi ponoči), kosilo pa smo najpre delali razne kašice - bučka šlus k.smetana čist mal plus njegova kašica, zadnjič sem pa pri prijateljici kar dovolila govejo juho (samo ne s ta hudimi začimbami) pa potem notri vmešan gres pa korenček in je lepo pridno na stolčku jedel. reakcije tokrat ni bilo (nazadnje je bila driska  - no al pa bolj tak smotan kakec). sem pa ugotovila da je, če ga ne mučiš na stolu ampak za njim letaš pa mu vmes kaj uturiš, ali pa če mu daš kar cel kos recimo purana v roko, potem pa sam zgrize dol kolikor hoče, isto naredim tudi s sirčkom in kruhom (za katerega sem šele potem zvedela, da naj ga še ne bi jedel, samo neke reakcije ni bilo) no samo pogledam če ne valja prevelik kos v ustih, takrat mu pač malo nazaj vzamem, da lahko varno pogoltne. doji se pa isto ali še več.
zvečer pa ni več problem s kašico.
drugače pa razne zloge govori in "cele stavke" tudi kdaj pove, samo ne vem čisto v kakšnem jeziku - malo je angleščini podobno.

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 20717
20.6.2007 8:56:27   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: nanica

debata je bila o tem, kaj storiti, če otrok noče iti v vrtcu spat: vsoi gredo počivat, eni zaspijo, eni pa malo meditirajo. vzgojiteljici pravita, da čim zaspita ene dva otročka, zmanjka tudi ostalih. pa v obdobju, ko jim izpadajo mlečni zobki, spet potrebujejo spanje, so zgleda tako izžeti, ker gre toliko sil za rast novih zob

tu se strinjam, moja Tia zdaj hodi spat popoldne tud za 2 uriuser posted image

kaj storiti, če otrok noče jesti: malo ga potegne že zgled sovrstnikov, ki jejo, v bistvu pa vztrajajo, da se poskusi vsaj pikica, četudi mala micena. sčasoma poskusi še več in če česa striktno ne prenese, da potem ne silijo. ne popustijo pa pri prvi muhi otroka, ki jo velikokrat pobere od koga drugega. vzgojiteljica je pravila, kako je en 3-leten fantek pri kosilu mrmral, da ne mara špinače, vmes pa jo je basal v usta s pire krompirjem

ha, ha, tu bi jim pa mojo Tio dala. je ne prepričaš, da da nekaj novega v usta...V vrtcu jo niso uspeli z vsemi živimi metodami, tini mini koščki itd...nikoli. Je vsako kosilo jedla kruhuser posted image ...in tudi zdaj ko gre v vrtec, je vzgojiteljica opozorila njeno razredničarko (to sem izvedela v šoli na sestanku), da Tie ne sme siliti jest....user posted image user posted image user posted image ker ne poje nič......Ampak moj otrok ima res fobije do hrane.....jo je najbolj strah, če bo kje mogla kaj jestuser posted image user posted image user posted image ...po kom že ima touser posted image user posted image user posted image .....po meni, na žalostuser posted image user posted image user posted image  (SOVRAŽIM POSLOVNA KOSILA!!!!BOJIM SE JIH!!! PRIZNAM!!!!)

predvsem je pa bistven ritem, ki ustvarja občutek varnosti otroku (ritem hranjenja, ritem spanja, ritem dejavnosti,...) npr. ob torkih je prosena kaša z jabolki, ob sreda se oblikuje čebelji vosek, po kosilu se počiva. otrok ve, kaj lahko pričakuje in se počuti varnega. z ritma ga ne mečemo ves čas in otrok ima čas, da se posveča aktivnostim, ki so zanj primerne, ne pa načrtovanju in nenehnemu prilagajanju.

SE SAMO PODPIŠEM!!!
a hočeš več?user posted image

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 20718
20.6.2007 9:00:00   
altati
Dobro jutro drage dame!

Kako ste?????

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 20719
20.6.2007 9:28:29   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: altati

Dobro jutro drage dame!

Kako ste?????

Dobro jutro. Jaz priznam, da sem zelo slabo. To  pitanje Lana mene tolk psihično uniči, da sem že čisto ožeta. Vstanem ob 6h, eno uro ga pitam, nakar se moram že psihično pripravljat, kaj mu bom kuhala za kosilo, da se mi bo spet lahko eno uro pačil.user posted image  Želim si otroka, ki bi mi lačno odpiral usta...user posted image  Eh...

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 20720
20.6.2007 9:45:54   
Lu
Ojla!

Muki in Iva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

MI od P. Tian ima 7600g, in velik 71 cm.user posted image user posted image user posted image Je očitno zadnjič narobe merila. Aja pa v razvojno naju je poslalauser posted image , ker je ˝mehek˝. Zdaj pa skoz klicarim v ZD Moste pa je cifra skoz zasedena.user posted image user posted image Bom še poizkušala edino če mogoče katera pozna drugo cifro.

Drugače sem pa včeraj na hitro praznovala mini roj. dan. Samo za starše. Sicer ga imam v petek, ampak ker gremo danes na morje pa potem spet vprašanje če bi ga, sem raje kar na včeraj naredila. Ja en kup dela. Pa perem, pa likam, pa pospravljam, aja pa otroke skoz pedenam. Pa mali me mora non stop vidit, če me ne je tak user posted image da je kaj. In ko me vidi me gleda 10 min in potem hoče v naročje. In kako za user posted image naj kaj naredim? Saj bo boljš. Moj itak pravi, da NIČ ne naredim in da bo prav druge vprašal kako sfolgajo. user posted image Samo ne vem. Križem rok ne sedim. Ja, spet sva malo na bojni nogi. Ker je odhod na morje tik pred zdajci, in še en kup dela. Tako on, kot jaz. PA smo mal živčni.

Enkrat ste pisale od vdrte fontanele. Tudi Tian jo ima sem pa tja.

Oblačenje. Tian spi v bodiju z kr. rokavi. Imamo pasje vroče tuki. Čez dan je pa tudi samo v bodiju ali pa še kr. hlačke. Ne dam nič nogavičk.

Zdaj vas pa vse še omenjam user posted image pa šibam žehto obesit.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 20721
20.6.2007 9:51:35   
tasha23
HELP ME:

TISTE, KI PIJETE COCA COLO IN FANTO.
ALI  JE KATERA NAŠLA POD ČEPKOM ČRKO ''I'' - NUJNO RABIM. ČE PA IMA KATERA NAJ MI JO PROSIM POŠLJE. MI IMAMO VIŠKA, ČRKE ''O'' IN ''P''.

HVALA VNAPREJ

LP

Tasha23

No dobro jutro. Na obali je tako vroče, da se ne da dihat user posted image . Gael je malo boljši sem pa jaz zbolela. Poln nos, glavoboli in VROČINA user posted image - sam še to se mi je manjkalouser posted image

Čestitke vsem slavljencem in slavljenkam do zdaj.user posted image user posted image user posted image user posted image pa vsem tudi za sedenje in plazenjeuser posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 20722
20.6.2007 9:52:55   
tasha23
IZVIRNO SPOROČILO: Lu

Ojla!

Muki in Iva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

MI od P. Tian ima 7600g, in velik 71 cm.user posted image user posted image user posted image Je očitno zadnjič narobe merila. Aja pa v razvojno naju je poslalauser posted image , ker je ˝mehek˝. Zdaj pa skoz klicarim v ZD Moste pa je cifra skoz zasedena.user posted image user posted image Bom še poizkušala edino če mogoče katera pozna drugo cifro.

Kako to misli? ''mehek???''user posted image user posted image user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 20723
20.6.2007 10:00:07   
Arabela
Dobro jutro!

Sem hotela hitro na majhen sprehod s Katarino in pesiko dokler še ni vroče pa mi je mala zaspala na postelji user posted image ... pa naj uživa moja devetmesečnica...user posted image user posted image user posted image

Vsem iskrena hvala za čestike.....

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 20724
20.6.2007 10:02:32   
moci
čestitke iva in muki user posted image
user posted image

jaz pa včeraj nisem šla k zdravniku, ker sem se pripravljala, vmes se je zoja ves čas drla in potem še mojega ni bilo. in končno kliče, naj mu jo pripeljem in sem se odločila, da ne grem nikamor. še sebe nisem mogla niti umit, ker se je user posted image , naj pa še njo napokam, pa voziček. eh, dokler se ne ohladi bom sitna. user posted image

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 20725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  827 828 [829] 830 831   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  827 828 [829] 830 831   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?