|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klub klomifenk
12.6.2007 7:36:58   
poki5
Dolenjka - tole pa je zgobica za naša ušesa- čestitam želim ti lepo user posted image  in zdravo user posted image
Sonček 33 , upam da bo user posted image user posted image , obveščaj nas držimo pesti.

Orki dobrodošla - za UZ mislim da je enkrat na cikel, toliko da ugotovi kako veliki so tvoji folikli in da ti določi kdaj je najbolje da user posted image . Kar se p O tiče in službene poti tvojega možička pa verjetno ni panike, sej tud njegovi plavački čakajo do 3 dni . Ti kar začni jemati K dabo čim prej user posted image
lp poki5

(odgovor članu njoka)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
12.6.2007 11:32:04   
Orki
Najprej hvala za lep sprejem! user posted image

Zanima me, ali ste vse pred Klomifenom bile na hsgju? Prebrala sem namreč, naj bi obvezno morali pregledati prehodnost jajcevodov, preden predpišejo klomifen.

(odgovor članu poki5)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
12.6.2007 11:57:56   
andreja2000
Orki meni niso pregledali nič,razen kar se pač vidi preko UZ.user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Orki)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
12.6.2007 13:18:41   
Tiara123
Zanima me, ali ste vse pred Klomifenom bile na hsgju? Prebrala sem namreč, naj bi obvezno morali pregledati prehodnost jajcevodov, preden predpišejo klomifen.

Meni je G predpisal Klomifen brez da bi me dal na kakršnekoli preiskave. Poleg tega po jemanju Klomifena ni bilo nobene reakcije na povečanje foliklov.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
12.6.2007 14:05:38   
sonček33
Ojla,
mončika super, da je šlo vse tako hitro, ker zdi se mi, da nas vse najbolj ubija ravno to čakanje. mesece in mesece
orki tebi lep pozdrav in dobrodošla v klubu (v katerem sicer nobena najraje ne bi bila, če pa že smo, bomo pa vesele šle naprej)

No, jaz sem včeraj imela zagovor še druge diplome in se mi je končno odvalil kamen od srca, ampaj zdaj bom vsaj lahko res malo manj živčna in bom začela uživat...komaj čakam dopust

aja, pa še to - merni je še vedno vsak dan slabo, včeraj zvečer, danes zjutraj ....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
12.6.2007 15:19:43   
aurora28
Jaz sem bila predhodno na HSG in na laparoskopiji in histeroskopiji preden mi je moj G predpisal klomifen.

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
12.6.2007 16:24:08   
ledenka
jaz sem dobila K brez predhodnega HSG. Kolikor mi je G rekel, pošlje on raje na laparo kot na HSG, ker se boljše vidi in lahko takoj popravijo, če kaj ne štima.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
12.6.2007 18:14:13   
florita
Tiara123 tudi meni je G najprej predpisal K, šele potem me je poslal na preiskave...tako da ni to nič nenavadnega.

Kako smo punce? Smo uredu? A nas bo ta mesec kaj več?......

Kako ste  uspele ne razmišljat o user posted image  ,ko ste jedle klomifen? Jaz sedaj nestrpno čakam na 27.6 in na mojo user posted image , hkrati upam da je nebo in da bo user posted image . Rada bi pa na vse skupi pozabla.......

Na svetu ni popolnih ljudi, popolni so samo nameni.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
12.6.2007 18:32:11   
stunfek
Lep pozdrav punce. Jaz sem bila danes na pregledu, saj je minilo en mesec od HSG. Ginekolog je predlagal klomifen..torej se vam bom kmalu pridružila v klubu klomifenk user posted image
Naslednji mesec moram priti 13. dan ciklusa pokazat svoje foliklčke, potem se bova pa odločila za klomifen. Lahko bi mi ga tudi takoj predpisal ampak sem rekla, da najprej poglejmo, če je res potrebno. Zdaj mi je malo žal, da nisem kar zagrabila, ko je ponudil user posted image
Ta ciklus sem na "pavzi", ker mojega možeka ni doma ves čas "ta pravih" dni naslednji ciklus pa spet gas.

Lep pozdrav vsem!

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
12.6.2007 21:44:46   
sonček33
Punce zdaj pa ve men povejte, a ste ve tudi imele take bolečine po jemanju klomifena. To je moj 12 dan po zadnji tableti K in hudo so boleli jajčniki in križ že 5. in 6. dan po zadnji tableti. Zdaj pa danes spet ta bolečina. A me mora skrbeti?

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
12.6.2007 22:01:42   
aurora28
Sonček mislim. da je ta bolečina O in zato ti predlagam, da aktivno user posted image . Mene namreč ni bolelo, razen danes me malce špika v desnem jajčniku in tudi sama mislim, da imam O ali pa konec O? Nevem, ampak ne se preveč obremenjevati, če pa bi dobila vročino in bi ti bilo slabo, bi se ti motilo, pa le pojdi k svoji G. Srečno user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
13.6.2007 16:31:40   
roal
čao punce!
sam da vam sporočim eno dobro novico, da bomo lahko naprej pozitivne klomifenke. moja znanka je zanosila ta mesec v 1. ciklusu jemanja K, po 1 letu in pol truda. dobila ga je brez vsakršnih predhodnih pregledov in glej ga zlomka mala user posted image  je tu. zaenkrat pravi, da je vse ok in upam, da tako tudi ostane. še je upanje punce, še je...
pri meni pa nič novega, stanje spodaj čudno- 4 dni me je špikalo kot da bo zdaj zdaj prišla user posted image , danes pa se je vse umirilo- zatišje pred nevihtouser posted image ?

lp!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
   RE: klub pozitivnih klomifenk
14.6.2007 1:22:24   
pot
Pozdravljene klomifenke, bodoče nosečke.
24. 5. je naš klub praznoval svojo prvo obletnico user posted image . Vse najboljše vsem Klomifenkam!!!

Pravila so naslednja:
1. v klub se lahko včlani vsaka, ki želi, ki je že ali še bo imela izkušnjo s Klomifenom. Članstvo je zato doživljenjsko, na vašo željo, se članstvo ukine in se vas izpiše iz seznama.
2. članarine ni user posted image
3. malo se predstavite:
še jemljete klomifen? koliko časa ga že jemljete? kakšni so vaši stranski učinki? ali vam je K pomagal?
ali se je iz njega izcimil kakšen user posted image ali celo user posted image user posted image ...
4. javite vse nove informacije user posted image , user posted image , preiskave, da popravimo na seznamu.

Zanosile s pomočjo Klomifena:

0. cikel:
1. brina user posted image (PDP 4. 2007)(se je prestrašila K in raje prej zanosilauser posted image )
2. buča  (samo škatlico Klomifena je pogledala in že zanosila, žal se ni dobro končalo)
3. Liona user posted image user posted image (PDP 22.6.07, verjetno bo rodila prej zaradi napovedanega CR)(samo škatlico Klomifena je pogledala in že zanosilauser posted image )
4. micla user posted image (ZM feb.2007)
5. Katka1a user posted image (Zanosila s škatlico K v predalu. ZM april - maj 07) user posted image

1. cikel:
5. Lana 22 user posted image
6.  NMJ user posted image  user posted image (PDP: marca 07) Rodila dve user posted image user posted image , Živo in Nežo (januarja 2007).
7. ily user posted image (PDP ok. 2. 2007)
8. tejči77 user posted image (PDP: 7. 2007)
9. MaRe user posted image   (PDP: ok. 5.-7. 2007)
10. guppy user posted image user posted image (PDP: 1.9.07)
11. helenav user posted image (PDP 16.9.07)
12. MissLady user posted image (PDP 2.10.07) (K v kombinaciji z Aglurabom)
13. Katina   user posted image (Žal se ni dobro končalo)
14. andreja2000 user posted image (po prenehanju jemanja K, marec 2007. Ustrašila se je Dr. na Kliniki. PDP?)
15. hokejistka user posted image (PDP: 23.12.07. Zanosila v istem ciklusu, kot je imela HSG.)
16. roalina znanka user posted image (ZM maj 07)user posted image

2. cikel:
17. janja (1.) user posted image
18. čaki user posted image  
19. Mokka user posted image  
20. prinjej user posted image  
21. yudit  user posted image user posted image (PDP: 25.7.07)
22. kaja80   user posted image (Žal se ni dobro končalo.)
23.nemrak user posted image (3x zanosila s K)(PDP: 5.11.07) 
24. pot user posted image (Zanosila v 2. ciklu po K. PDP: 25.10.07.)

3. cikel:
25. janja 27 user posted image (Rodila 12. 2005)
26. *AnaL* user posted image (Rodila user posted image Nejca 12.10.06)
27. TANTRA  (1.)user posted image
28. Anonimna user posted image
29. konina   (po prenehanju jemanja K) 
30. Anonimna 2 user posted image
31. čaki user posted image
32. tina2007 user posted image (PDP avgusta 2007)
33. manca  user posted image (PDP 11. 07) (Prvi UZ pregled 19.3.)

7. cikel:
34. dolenjka user posted image (Zanosila v ciklusu, po preiskavi HSG)(PDP: 17.2.2008)user posted image

9. cikel:

35. Anonimen3 user posted image (rok jun.2007)

Neznani cikel:

36. BERNARDA ŽIGA user posted image  
37. ALJA75 user posted image (končno uspešno s K. 6.3. UZ)  
38. TANTRA (2.) user posted image (PDP: 8.11.07) (Prvi UZ pregled 20. 3.)
39. martitauser posted image (zanosila feb. 07) 
40. soni user posted image user posted image (PDP: 15.11.07)
41. kanarka user posted image (PDP 20.11.07) (Uspelo z OBMP)
42. Tadeja 1976 user posted image user posted image (PDP 9. 2007)(Očitno je K obrodil dvojne sadove. Če sploh še kaj zaideš k nam nam sporoči kako gre nosečnost.) 
43. Anonimna N user posted image user posted image user posted image (Zanosila februarja? 2007) (Čestitke za trojni uspeh s K.)  
44. lana38  (zdravljenje s K neuspešno. HSG opravljen. PDP 12.07)
45. Ulaa  (PDP: 31.10.07. Javi se nam.)
46. janja  (2.)user posted image (PDP: 10.07)user posted image user posted image user posted image
47. Bety user posted image (PDP 9.7.07)user posted image user posted image user posted image

Naslednje smo na vrsti:
1. njoka  (zdravljenje z Aglurabom in Klomifenom(2x1/2tabletke na dan neuspešno), konec cikla še Prometrium. Sledi histeroskopija sept.07)
2. mozart (opravila laparoskopijo)
3. zorica (zdravljenje s K zaključeno. 2 IVI postopka žal neuspešna)
4. UnderEja  (neuspešno s K)

5. saša80 (čaka na IVF postopek)
6. Tia-na  (spet na K, potem pa na IVF)
7. tajči84_ (Zdravljenje s K neuspešno. na pavzi)
8. Goldy (laparo in histero)
9. nenna  (neuspešno - 4 mesece terapije)
10. ona78 
11. listek (Pridno hujša. Terapija s K neuspešna.)
12. Ninika1  (K ni bil uspešen. sledi ivf.)
13. anja31  (zdravljenje s K in Aglurabom neuspešno. Čaka na laparo.)
14. MIŠEK13 (v novih bojih.)
15. tastara  (zdravljenje s kombinacijo Aglurab + K)
16. Špelček  (ponovno z nami v boju)
17. ANDREJA * (imela lpsc, vse bp.)
18. maša82 (V 1. ciklu s K - hiperstimulacija. Na pavzi. Pridno hujša. Spermiogram končno dober. 26.6. laparo.)
19. casandra
20. Dalija (Kombinacija K + Aglurab.)
21. curkica (HSG opravljen, vse ok. IVI neuspešen. Spet na K.)
22. jasny
23. Crnitulipan (z 12.12.06 v IVF postopku.)
24. sonce 78 (opravila HSG, jemlje Aglurab, čaka +)
25. Smrekica  (laparoskopija bp. Spet na K.)
26. Katjusa3
27. Barbado (s Klomifenom je bilo neuspešno.januarja je imela HSG.)
28. kwa
29. konina (Končala 3. letno zdravljenje s K. 2. IVI neuspešno. 1.IVF z IVI in menopourjem žal neuspešno)
30. pupica25
31. sbap (Ponovno z nami. Zdaj spet v prvem krogu.)
32. kaja80 (Uspeh s K - žal se ni dobro končalo)
33. Anonimna 2
34. barby113
35. naja2 (manjša pavza po IMN)
36. blanč (IVF - ICSI?)
37. fras (je na dieti. čaka na ponovno zdravljenje s K ali +.)
38. Ulaa*  (Zaključila 3.krog K. A si ti tudi Ulaa? Sem čisto zmedena.)
39. mojca9000 (V 2. postopku ISCI. neuspešno. zdaj na pavzi)
40. tejka**
41. *medi* (zdravljenje partnerja)
42. arneja (Pije krvomočnico. neuspeh s K.)
43. Blaboma (na pavzi.)
44. Tamara79
45. Katina ( kmalu spet v boju. Bodi močna.)
46. Linda25
47. florita  (spermiogram bp. Po laparo in histero je kot prenovljena. Ne se obrmenjevat s str. učinki, ker vsaka različno reagira nanj, ne glede na količino tablet.)
48. RoniF
49. cocki  (neuspeh s K)
50. buča (Mislimo nate. user posted image )
51. mojca976 (zdravljenje s K)
52. tosja (Čaka na 1. IVI.)
53. zvezdica82 (zdravljenje s K)
54. anjaz (jemanje K zaenkrat neuspešno. Sledi spermiogram)
55. lučka 25 (V 3. krogu s K ni bilo uspeha. Trenutno pavza od K. UZ 15.5.)
56. varja ( neuspeh s K, na vrsti je histero in laparo.)
57. tejchka  (zaenkrat neuspešno. Počasi gre v boj za IVF.)
58. rebeca (Kombinacija zdravljena K in Aglurab. V primeru neuspeha sledi IVF.)
59. pina-1 (stara-nova K. Bodi pozitivna. Zaenkrat slaba reakcija na K. laparoskopija opravljena. Spet zdravljenje s K.)
60. monikap (Terapija s K neuspešna.)
61. moni30 (Ponovno na K. Držimo pesti.)
62. ledenka (po K postkoitalni test, spermiogram in krvni testi ok, 3. krog K, UZ ok in PCT ok.)
63. varja76 (Posvet pri dr. Rešu...?)
64. ursi84 (opravljen HSG in spermiogram: bp. Prešibka reakcija na K. Sledi špikanje z Gionalom. 22.2.07pregled)
65. mojca79  (2. cikel na K. Kaj novega?)
66. amor real (Meri BT in dela O teste. UZ 12. dan ciklusa super.)
67. ana2007 (Preko so UZ odkrili PCO sindrom.)
68. Tiara123 (Zdravljenje z Dabrostonom in zdaj s K. Ni bilo reakcije na povečanje foliklov.)
69. hojliho (zdravljenje s K zaključeno. čaka na rezultate spermiograma.)
70. kitty (1. ciklus zdravljenja s K, sledi laparoskopija. Držimo pesti.)
71. sarcy21 (zdravljenje s K.)
72. miskula (zdravljenje s K)
73. jadrnica (spermiogram nekoliko šepa, HSG pa super. Trenutna terapija K + Aglurab.)
74. violeta79 (laparo 2006, liže multi-maco in pije krvomočnico. )
75. zvezdica26 (Na čakalni listi za IVF - jeseni. Problem: moški faktor.)
76. nikki elin (2 leti poskušanja zanositve.)
77. Bimba80 (Zdravljenje s K. UZ v 2. krogu.)
78. lara light (laparo že opravljen, začela z zdravljenjem s K)
79. mkonec (Opravljen HSG (pred 2006), sledilo je 6 ciklusov jemanja K, laparo (decembra06), K že enkrat jemala (5. ciklusov). Sedaj jemlje Bromergon(Problem s prolaktinom). Ponovno na K.)
80. natasa76 (klomifen v kombinaciji z medrolom)
81. T1979 (4 mesečno jemanje K v letih 06-07. Reagirala dobro. Letos spet 4 mesečno zdravljenje. HSG je OK.)
82. roal
83. aurora28 (endometrioza)
84. sonček33 (sledijo krvne preiskave in K zanjo, slabši spermiogram in FSH - preiskava hormonov pri fantu. Čestitke za zagovor diplome! )
85.  poki5 (Pozdravljena nova K!!! )
86. Shuka (Lahko poveš še kaj več o tvojem zdravljenju s K?)(Lepo pozdravljena med nami!!! )
87. Orki (1 leto neuspeha z zanositivjo. PCO. )(Lepo pozdravljena v klubu!!! )
88. Mončika (zaradi IMN odstranili jajcevod. Sedaj na K in IVI. Čaka rezultate.) (Pozdravljena K!!! )
89. stunfek (HSG opravljen. Čaka na začetek jemanja K) (Pozdravljena bodoča K nosečka!!! )

Naša Blaboma, spab, Katka1, naja2, mojca9000, moni30 in tajči84_ so na odmoru.

Tiste, ki ste napisane z Bold črkami, se pa še kaj javite, da nas malo pozdravite... user posted image Vas pogrešamo.
Prvi seznam čaka na vse vas in vas vabi!!!!! user posted image user posted image user posted image  

Če je še katera Klomifenka noseča ali že mamica naj prosim javi, prav tako velja za vse K, ki ste končale s K ali opravile kakšne preiskave ali ste v postopku.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
14.6.2007 1:22:52   
pot
Način jemanja klomifena (koliko tabletk na dan in od - do katerega dne ciklusa):
Tole nam je poiskala Tia-na:

Za vse, ki ne veste, kako jemati klomifen ... ali vse tabletke naenkrat skupaj ali eno zvečer, eno zjutraj ... Pušenjak svetuje:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=105634&t=105634

2 tabletki od. 2.-9. dne

1/2 tabletke od 3.-7. dne
(pogosto predlagana terapija pri Dr. Rešu, več kot 10 klomifenk. Predlagana terapija pri omenjenem Dr. se pogosto izvaja tudi s sočasnim jemanjem zdravila Aglurab)

1 tabletka od 3. - 7. dne

2 tabletke od 3.-7. dne
(ok. 3 klomifenke)

1/2 tabletke od 3.-8. dne

1 tabletka od 3.-8. dne

2 tabletki od 3.-8. dne:

1/2 tabletke od 5.-9. dne

1 tabletka od 5.-9. dne
(pogosta terapija, več 10 klomifenk)

2 tabletke od 5.-9. dne

(najpogostejša terapija, več kot 30 klomifenk)

4 tabletke od 5. - 9. dne

3 tabletke od 5.-9.dne

1 tabletka od 6.-10. dne

2 tableti 5 dni med ciklusom
(za O, po
2 meseca izostali M)

Ovira pri zanositvi so lahko tudi policistični jajčniki. ˝Domač˝ opis:

Pri  PCO je  premalo hormonov, ki bi naredili konkretno ovulacijo ali pa do te sploh ne pride, tako kot bi moglo. Največkrat pride v maternico le prazen ovojček in ne jajčece. Tako, pa ne more prit do zanositve. Ali pa se prazen ovojček pripopa kar na jajčnike, zato tudi PCO (policistični jajcniki - vec cistični jajčniki). Ciste niso škodljive, so pa lahko boleče, če se ne predrejo ob M. Pco te spremlja vse življenje in je zaradi njega težje zanositi, ampak ne vedno in odvisno od hormonov in ostalih možnih težavah. Spodnja tabela je za spodbudo, ker se da zanositi.

Lastnice PCO:
1. saša80
2. pot user posted image
3. janja  1.user posted image 2. user posted image
4. jasny
5. ily  user posted image
6. Špelček
7. Barbado
8. curkica
9. brina user posted image
10. soni user posted image user posted image
11. sonce78
12. Anonimna 2
13. ALJA75user posted image
14. prinjej user posted image  
15. njoka
16. blanč
17. tajči84_
18. Katka1a user posted image
19. cocki
20. sbap
21. lučka 25 (PCO sindrom ali metabolni sindrom - po novem)
22. maša82 (PCO sindrom oz. metabolni sindrom)
23. ursi84
24. MissLady (PCO sindrom oz. metabolni sindrom)
25. guppy user posted image user posted image
26. ana2007
27. pina-1 user posted image
28. kitty
29. hojliho
30. anja31 (močen PCO sindrom) user posted image
31. Tiara123
32. jadrnica
33. violeta79
34. mkonec
35. florita
36. Bimba80
37. Orki

Za vse lastnice PCO, pa je tukaj še link, ki nam ga je poiskala MIŠEK13. Še enkrat hvala.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=67&i=69761&t=69761

anja31 nam sporoča: Po besedah dr. Reša imam zelo močan PCO, vendar je rekel, da naj ne obupam, saj že enega 11 letnega fantka imam in je bil že takrat pco 100% prisoten in sem brez stimulansov zanosila...Gremo naprej, čeprav je težko!
Vsem članicam hvala za vaše prispevke. user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
14.6.2007 1:23:34   
pot
Med najbolj zaželjenimi stranskimi učinki so seveda user posted image user posted image user posted image . Vendar v našem klubu smo že desegle 50% ravnotežje med tistimi, ki so zanosile s K in tiste, ki še niso. Stanje se spreminja. user posted image Zavedati pa se moramo, da K niso nedolžni bonbončki, zato so spodnje izjave, po dobrodošle za vse tiste, ki se ali se še bodo z njim spopadale, da vedo kaj jih vse lahko čaka.

Običajno, preden predpišejo K opravijo še preiskavo HSG (z RTG preverijo prehodnost jajcevodov) in spermiogram pri partnerju.  To je priporoljivo, da se ne jemlje K kar tako, ker ni tako nedolžno zdravilo ter da zdravijo par tam kjer je potrebno.

Stranski učinki klomifena - naše izjave:

- rjavkast izcedek ob koncu M, med jemanjem K
- občutek zadetosti
- boleče prsi in bradavice, lahko tudi večja prsa
- mozoljčki
- zmanjšanje ali povečanje apetita, slabost
- dodatni kg (ni pa nujno)
- glavoboli
- razdražljivost, tudi depresija, nihanje v razpoloženju
- boljše razpoloženje (redko)
- vročinski valovi (lahko še kak mesec po zaključenem ciklusu jemanja K)
- slab spanec
- povečana možnost vnetja, bakterije
- O nastopi približno 5.-10. dan po zaužitju zdnje tabletke K (lahko tudi kasneje ali prej)
- povečan O izcedek (prozorna vlečljiva sluz)
- špikanje v jajčnikih
- precej boleči jajčniki v času O (lahko zelo huda bolečina, če je nevzdržna in se vam je na hitro povečala teža ali celo napihnil trebuh (zastoj vode v jajčniku) pojdite na urgenco in povejte, da ste jemale K)
- UV okoli 12. dne, da preverijo število foliklov. Primerna velikost foliklov za oploditev, preden počijo, okoli 20mm.
- izguba želje do spolnosti (tudi zaradi bolečin v jajčnikih)
- podaljšan ali skrajšan ciklus, tudi O se lahko prestavi, glede na prejšnje cikluse (odvisno od posameznice in koliko foliklov še ostane na jajčniku, ki zavirajo prihod M)
- možna bolj boleča M, kot običajno ali pa ravno obratno - manj boleča

Reakcije na K so odvisne od vsake posameznice, nekatere stranskih učinkov sploh nimajo, pa kljub temu dobro reagirajo nanj in celo zanosijo. Spolne odnose imate lahko normalno, malo bolj pazljivo ob bolečini, če je prisotna. Delovanje, se po Pušenjaku neha z M, vendar uporabnice ugotavljajo, da je še kar nekaj stranskih učinkov, tudi vročinski valovi, glavoboli itn. prisotni še nekaj naslednjih ciklov. Med temi učinki je tudi zanositev.

Stranski učinki  zdravila Aglurab (predpiše se pri PCO lastnicah in diabetikih):
- izguba apetita
- posledično hujšanje

< Sporočilo je popravil pot -- 14.6.2007 1:30:39 >

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
14.6.2007 1:32:36   
pot
Pozdravljene vse nove K!!!

Dolenjka in seveda tudi vsem ostalim nosečkam, čeprav niso vse članice našega virtualnega kluba: iskrene čestitke! user posted image user posted image user posted image

Tako , po dveh urah urejanja seznamov, grem zdaj spat. Upam, da sem si vsaj malo olajšala delo, za naslednjič, zaradi stranski učinkov, ki so sedaj v novi, krajši obliki, povzeti po naših izjavah. Če se katera spomni še kakšnih stranskih učinkov naj me opomni (prosim z bold črkami ali barvo, da bo bolj pregledno, da ne rabim še enkrat vseh postov brat, kot jih sedajuser posted image ).
Se katera javi, da bi prevzela sezname? user posted image

Želim vam, da čimprej zagledate user posted image user posted image . Da bo spet kaj za delat. user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
14.6.2007 7:27:27   
Linda25
Pozdravček punce,

po dolgem času se zopet oglašam. Najprej iskrene čestitike user posted image user posted image user posted image  vsem srečnicam, katerim je uspelo zagledati user posted image . Želim vam zdravo in srečno user posted image .

Ostalim želim, da bi čimprej uresničile naše sanje in se pridružile srečkam user posted image .

Sama sem s klomifenom zaključila (5 ciklusov). Ginekolog mi je predpisal stimulacijo z gonalomf. Hodim na UZ po navodilu ginekologa.
V ponedeljek sem imela prvi UZ in so mi ugotivili, da imam na desni strani drobne folikle na levi pa 13,12 in c folikle. Endometrij je 7 mm.
Včeraj sem imela drugi UZ in je ugotovil, da je je na desni in c in na levi 15 mm. Endometrij pa 8+ mm.
Jutri imam ponovni UZ. Ne vem, kaj lahko pričakujem. Bt imam danes 36,4  - enako kot včeraj.
Ali morda katera ve, kaj se je zgodilo z drugimi folikli na levi strani. PO včerajšnji ugotivit očitno vidi samo enega 15 mm in c (c- so verjetno drobni) - ne vem.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
15.6.2007 13:10:10   
pot
Punce, na morfologiji je bilo vse lepo, otrok je zdrav, raste tako kot mora. user posted image Edino krči se morajo nehat, ker je še prezgodaj zanje. user posted image user posted image

Linda25, po navadi je vsaj en folikel večji in en kup manjših, to so najbrž ti c-folikli. Naj lepo rastejo še naprej.

Držim pesti za vse čakajoče, bodoče nosečke. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
15.6.2007 15:40:07   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: pot

Punce, na morfologiji je bilo vse lepo, otrok je zdrav, raste tako kot mora. user posted image Edino krči se morajo nehat, ker je še prezgodaj zanje. user posted image user posted image

BRAVO PIKEC / PIKICA!!!! krči naj se pa ta trenutek končajo, če ne bom huda!

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
16.6.2007 9:28:59   
Orki
Jaz sem pa danes zadnji klomifen popapcala. Do sedaj nisem imela nobenih tezav, upam da jih tudi ne bo. V sredo pa imam UZ. Držite pesti user posted image ! Lp vsem

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
16.6.2007 10:01:32   
Orki
Še nekaj me zanima, pa bom kar tukaj vprašala. Moj dragi je v ponedeljek naročen pri andrologu. Pa me zanima, a je prvič le pregled in pogovor z zdravnikom, al mora tudi že prvič dat spermo? Prebrala sem namreč. da se je potrebno dva do štiri dni pred odvzemom vzorca semena vzdržati spolnih aktivnosti, ki se končajo z ejakulacijo, da se zagotovi kar največje število semenčic v ejakulatu in poveča zanesljivost rezultatov preiskav. Midva pa morava pridno user posted image saj sem na klomifenu. Torej, kako to zgleda. 

(odgovor članu Orki)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
16.6.2007 10:08:03   
moni30
Orki, ne vem sicer ali bo tvoj partner moral oddati seme že v ponedeljek, vendar pa bi te rada potolažila kar se tiče rednega user posted image pri K. Če ima tvoj pregled že ta ponedeljek, do takrat ti še ne boš (najbrž, ker 100% ni nič) imela ovulacije. Le-ta naj bi nastopila od 5-10 dne po zadnjem vzetem K. Če si torej danes vzela zadnjega, potem lahko O pričakuješ šele od četrtka dalje.
Torej, če se lahko user posted image , se pač preventivno vzdržita odnosov do ponedeljka, potem pa s polno paro in nič ne bo zamujeno.

LP

(odgovor članu Orki)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
16.6.2007 10:14:44   
lučka 25
Pozdravljene pozitivne klomifenke.  Da se zopet malo oglasim. najprej bi pozdravila vse nove klomifenke in jim zaželela veliko uspeha na poti do user posted image user posted image .
Jaz sem s klomifenom zaključila že aprila in stanje po K se mi je zopet obrnilo po starem - dolgi ciklusi okoli 48 dni. sedaj ravno čakam user posted image , a je od nikoder ni, znake zanjo pa imam že 1 teden. Drugače pa v maju nisem imela ultrazvoka, ker sem potem po dolgem čakanju le dobila user posted image  in se je G odločil za kar takojšnjo prijavo na laparoskopijo+driling ovarijev. Ta me čaka enkrat v juniju (upam), kajti v Kranju nič ne dajo datuma v naprej, ampak kakšen teden prej dobiš pošto, prej pa čakaš in tuhtaš. Vsaj konec šolskega leta bo naslednji teden, da mi še zaradi službe ne bo potrebno skrbeti. Se pravi po 2 letih truda, opravljenem PCT, UZ, HSG in K me sedaj čaka še laparoskopija. Upam, da bo kaj več uspeha. Kako pa je potem kaj po laparoskopiji? A ti tudi dajo še kaj k op alparoskopiji, a najprej nič, da vidijo kakšen je bil učinek?
Upam, na najboljše za vse nas!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Orki)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
16.6.2007 10:19:08   
poki5
Hojla
sonček 33 kaj je s tvojimi bolečinami a še trajajo- pa slabost ?? 
Jaz sem danes 11 dan po zadnjem K pa me boli križ da se premikam kot ena stara mama. Do zdej ni bilo kakšnih posebnih težav, sem pa ke kakšen glavobolček, razen tega da mi je razpoloženje nihalo in da sem skoz mal napihnjena v trebuh je OK.
Sicer pa vse te malekosti niso nič , sam da pomaga da bi zagledale user posted image .
Orki, tudi jaz sem nova, tole je moj prvi cikel K. Na začetku je bilo vse Ok pol pa majčkene težavice ki sem jih naštela. Upam da bo v sredo lep - spodbuden UZ- da bojo tvoji folikelčki dost veliki. Meni je G rekel da je prvič samo pogovor , ni pa nujno.

Ali katera jemlje folno kislino -Tifol  ali kaj drugega, menda naj bi bila priporočljiva, za bodoče user posted image  ? Pozabila sem vprašat kojega G.

(odgovor članu Orki)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
16.6.2007 10:24:07   
moni30
Ja, jaz jemljem Tifol, vendar pa le od O dalje (si merim BT, zato vem kdaj O je). Sicer pa tudi če ga jemlješ redno, ti ne more škoditi. Je pa folna kislina tudi v določenih šumečih tabletah, vendar pa ne vem ali so zadostne količine za morebitno nosečnico, kajti ta kislina je pomembna v nosečnosti in ne pri zanositvi.

(odgovor članu poki5)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?