|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
14.6.2007 10:13:36   
mišk
No Valči, le fajn si tačke pol porihtiuser posted image !

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
14.6.2007 10:46:20   
kasija78
Tole klepetanje je pa res dobilo krila. Komaj dohitim napisano iz dneva v dan user posted image . V bistvu mi prav polepšate dan user posted image !

Daschi in oktoberka - lepe fotke in trebuščki.  Pa otroci od Daschi. Midva si tudi želiva veliko družino. Na fotkah zgleda pravljično, ampak se bom odločila, ko bom videla, kako bo s prvim user posted image .

Kile - Sem bila na pregledu (že naslednji po morfologiji) in mi je ginekologinja rekla, da moram iti na dieto in to je rekla zdaj že drugič. Res sem se zredila 8 kg v nekaj več kot 2 mesecih in to tudi meni zveni prehitro. Ampak diete se pa bojim, ker ne jem mesa in mesnih izdelkov in tako že itak moram paziti na prehrano. Ginekologinja mi je svetovala nič soli, mastnega in sladkega. Problem je v tem, da že od prej jem zdravo hrano, solim skoraj da ne in od začetka nosečnosti se mi sladkarije čokoladne narave upirajo, tudi sladoleda ne morem videti. Ko sem ji to rekla, mi je predlagala ločevanje ogljikovih hidratov in beljakovin po dnevih (ali obrokih mogoče?). Pa isto kot prymorki mi je naročila jest manj sadja. Bojim se, da bi lahko bilo rejenje povezano z nabiranjem vode in bi jaz manj jedla in tako vnašala manj snovi in škodila nosečnosti.
Vprašanje: Kaj menite ostale? Ali pazite pri hrani na količino? Kakšne izkušnje imate z zatekanjem in kilami?

Zatekanje - Sem si nabavila koprivin čaj in sem ga včeraj testirala. Lahko rečem, da deluje in da raje ostanite blizu stranišča, če ga boste pile user posted image . Sem podrla rekorde v odvajanju vode. Ne ga pit pred spanjem. Ampak počutim se kar malo bolje, manj "polno". Za peteršiljev čaj sem se pozanimala pri osebi, ki se ukvarja z zeliščarstvom, in je rekla, da res ni priporočljiv v večjih količinah. Lahko pa jemo peteršilj po mili volji. Zdaj pridno srkam svoj jutranji koprivni napitek in upam, da bo pomagal.

Za seznam: Rodila bom v Ljubljani.

LP Kasija

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
14.6.2007 10:52:34   
oktoberka
tudi jaz bom rodila v Ljubljani.

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
14.6.2007 11:01:02   
Daschi
kasija 78, sem se nasmejala, ko si napisala, da boš videla, kako bo pri prvem user posted image .
veš, jaz, ko sem rodila prvič, sem na ves glas zatrjevala, da bomo imeli edincauser posted image .

Ločevanje beljakovin in ogljikovih hidratov + voda

tega se jaz držim, kolikor je sploh mogoče. Tudi shujšala sem po vsaki nosečnosti brez večjih težav, samo z ločevanjem in pravilnim pitjem vode.
na kratko: na tešče popijem pol litra vode. Po obroku ne pijem 2 uri, potem spijem najmanj pol litra vode.
Tudi, če se 'prekršim' in recimo jem mešano, dve uri po obroku popijem dosti vode. Držim se samo tega.
veliko skritih kalorij je tudi v pijači. Če pijemo vodo, nesladkani čaj, limonado brez sladkorja, si že tu dosti gramov prišparamo.
No, sedaj v nosečnosti se tega držim bolj tako-tako. Včasih tudi ne ločujem hrane, ampak vseeno, pomaga. Po porod, oz. ko je čas 'hujšanja', pa se res držim. Nisem lačna, nikoli. Na teden pa gre dol do 1 kg, s tem, da telo dobi vso potrebno hrano, zadosti tekočine, počutje je ok. je pa to način prehranjevanja in ne dieta. tako se prehranjujem že kar nekaj let. In si sploh ne predstavljam več, da bi jedla krompir zraven mesa.

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
14.6.2007 11:02:15   
Daschi
Aja, Klaudia, jaz sem se spet premislilauser posted image . Bom šla rodit kar v Postojnouser posted image . Mi Ljubljana nekako ne sede najboljuser posted image . kar naj šparajo tisto EA!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
14.6.2007 11:12:50   
Klaudia
user posted image  

( 63 user posted image  nas je)  

user posted image :user posted image  = 10:7   +   6 user posted image    

(PDP, nick (letnica rojstva), št. user posted image , kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

01.10. bambi ('73), 3n, MB, user posted image
01.10. picola1 ('80), 1n, NM, user posted image

02.10. Pandica ('79), 1n, MB, user posted image  
02.10. MissLady, 1n

04.10. pingi ('79), 1otrok, LJ
04.10. inja2 ('84), LJ
04.10. Solero ('78), 1n, KP, user posted image

05.10. Ursikazala ('70), 1n
05.10. Kasija 78 ('78), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image  
05.10. kovanec
05.10. pony ('74), 5n

06.10. mišk ('82), 1n, KK,  user posted image

07.10. kala10 ('79), 1n, LJ

09.10. janja ('73), 3n (2otrok), LJ, user posted image
09.10. Klaudia ('86), 1n, LJ --> Ljubljana, user posted image  (Lia)
09.10. Tinki_winki ('82), 1n, KP
09.10. sanwebdra ('79), 1n, MB, user posted image  

10.10. tave ('74), user posted image

11.10. Micla ('77), 3n (1otrok), GO
11.10. Lillylilly ('79), 3n (2otrok), Jesenice, user posted image
11.10. 2ursae ('77), 2n, LJ, user posted image

13.10. oktoberka ('85), 1n, LJ --> Ljubljana
13.10. AnaB. ('79), 1n
13.10. mamica80

14.10. Jasna ('76), 4n (3otrok), LJ, user posted image
14.10. skuštrana ('77), 2n, CE, user posted image
14.10. Neža81 ('81), 1n, MB, user posted image in user posted image  (Maša&Maj)

15.10. bonci ('77), 1n (dvojčki) 

16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), 1n, Domžale

17.10. prymorka ('84), 1n, KP --> Izola, user posted image  (Leila)

18.10. sončnica5

19.10. MB*TANJA*   
19.10. domennatalija

20.10. valči ('79), 3n, Brežice, user posted image

21.10. Daschi ('76), 4n, --> Postojna, user posted image
21.10. Spark

22.10. inibini
22.10. metkica1 ('80), 2n (1otrok), CE  

23.10. Janice
23.10. pikceva ('78), 1n (dvojčki), NG, user posted image in user posted image

24.10. Natasa-6 ('74), 3n, LJ, user posted image
24.10. mala ('83), 3n, LJ

25.10. *Lana* ('78), 1n, user posted image
25.10. pot, 1n, LJ

25.10. nana84, 1n

26.10. Dari
26.10. mama06                                                                 
26.10. Jejica, 1n

26.10. *bubi*, 2otrok

28.10. mehurčica ('78), 2n, MB
28.10. pimkie ('71), 1n, KP
28.10. noa1 ('75), 1n, MB

29.10. zivepo ('86), 1n, CE
29.10. Pikapokca ('78), 1n, NG

30.10. soraja ('83), 1n, KP
30.10. orka**
30.10. lane31 ('76), 1n, MB
30.10. ninka 80 ('80), 1n, KK

31.10. živa ('77), 2n, LJ, user posted image
31.10. Ulaa
31.10. miska1

Zdaj lahko poveste tudi kje boste rodile, da bomo imele oba kraja (bivanja in porodnišnice)

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
14.6.2007 11:12:59   
bambi
NEŽA81, močno držim pesti zate in tvoja dva user posted image user posted image , bodi močna in zdrži vsaj še en mesec, jaz verjamem, da bosta tvoja user posted image user posted image  ostala s teboj.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A je že kdo javil kaj novega glede Neže81????

Oktoberka, zelo lep buši, sem mislila, da je samo moj tako velik, pa vidim, da je tudi tvoj že prav lepo nosečniško zaobljen user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Micla tudi moja mala je v prejšnji user posted image  imela enak položaj kot tvoja in okoli vratu ovito popkovnico.... jaz sem naredila cel cirkus iz tega, pa so me v bolnici lepo pomirili, da se otrok lahko obrača vse do konca nosečnosti in da se tudi popkovina ovija sem in tja okoli njegovega telesa..... zato pa so kontrole in merijo velikost in težo user posted image , ker če slučajno user posted image  ne dobiva dovolj na teži in velikosti, najprej preverijo popkovino, tako da nič panike, do konca je še kar nekaj časa in naši user posted image  se bojo še veliko obračali......

Tja Zatekanje je tudi pri meni konkreten pojav, jaz sem omejila sol, pa začimbe, veliko pijem in to vode, pomagajo pa tudi lubenice in kumarice.... Kar se pa kg tiče, pa lahko naraščajo tudi zaradi vode in jaz sem živ dokaz za to. Ko sem rodila mojo Gajo, sem s samim porodom izgubila 11 kg, Gaja pa je imela 2800 g. Tako da je bilo kakšnih 6 kg sigurno vode, ker sem že drugi dan po porodu imela noge kot prava suhica......

Tole glede sadja pa prvič slišim, da bi se redil od češenj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  JA madona, kaj pa potem naj sploh jemo, samo zelenjavo in riž???? Pa malo testenin, ker preveč ogljikovih hidratov tudi ni dobro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa pusto meso...... Ja kje pa je kakšna lepinja ali pa fajn pečen mesek, ki se meni tako zelo lušta????? user posted image user posted image user posted image  Mlečnih stvari pa tudi ne smem, ker me potem peče zgaga user posted image user posted image user posted image  
SI bom danes sardelce naročila, ker se mi že od včeraj luštajo user posted image user posted image user posted image

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
14.6.2007 11:47:23   
pikceva
Joj, ko vas poslušam glede hranjenja me kar malo peče  slaba vest. Jaz jem vse po vrsti in še nikoli v življenju se nisem odrekla ničemer, kar sem si zaželela. Ojej, ka me še čaka.

Jaz zaenkrat še ne otekam, niti če sem cel dan na nogah. Vseeno pa kadar je le mogoče dam noge v zrak. Pijem pa dosti dosti vode.

Lp

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
14.6.2007 12:02:25   
*Lana*
Se še jaz na hitro javim. Učim se  - brez prave volje. Ves čas mislim na user posted image  in kaj vse bova počasi začela nabavljati, mi je izpit čist postranska stvar. Poskusila bom, da vsaj vidim kak izgleda, potem pa se bom pač učila jeseni oziroma pozimi, ko bo dete spalo user posted image .

Čas tak hitr mine, sem že cez polovico - danes polnih 21 tednov.

Naročila sem se na 3D ultrazvok k dr.Lukmanu na Ptuj, imam ga 26.6., še malo.
Z materinsko šolo pa začnem 2.julija, a ve že hodite?
Js bom šla zdaj, ker na našem koncu je potem šele sredi septembra, kar se mi zdi mal pozno.

Brcik ta pravih še ne čutim, bvečkrat čez dan se mi zdi, kot da mi živc utripa v trebušču user posted image  pa je že to to , a ne?

Glede hrane - jaz je vse od A do Ž, razen suhomenstih izdelkov. Mi pa vsakih pet minut nekaj diši, imam kar velik apetit, bom se mogla počasi brzdat, ker zdaj prihaja obdobje hitrega naraščanja teže...

Pridna bodite, se vam mogoče javim še kaj proti večeru.

Pa pa

< Sporočilo je popravil *Lana* -- 14.6.2007 12:03:15 >

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
14.6.2007 12:28:21   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Kar se pa tiče teh stvari za pod pazduho...Že miljonkrat sem prebrala, da ni ok uporabljat takšnih stvari, ki ZAVIRAJO potenje, ker ti preparati vsebujejo neke škodljive kemikalije plus zavirati potenje ni zdravo... Bolje je, če samo preprečijo vonjave...

ma ja, tud jaz to vem in se 100% strinjam. Sam ne morem okol hodit s kolobarji švica pod pazduho ... saj se tud brit pod pazduho ni zdravo, pa se vseeno ... saj je bit fajn pristaš naravnega in vse to, sam je pa tud neka meja, do katere pač moraš bit socializiran in nihče ne vid rad človega, mokrega od švica user posted image . Zadnjič sem na sosednjem forumu brala, da je zdaj modno injekcijsko vbrizgavanje neke učinkovine pod pazduho, ki drži ne-vem-že-kolk časa in tisti čas se nič ne potiš - so mi šli kar lasje pokonci.

prymorka, user posted image  za user posted image . če bo tolk pupik, se bodo naši fantje ful dobro imeli na naših srečanjih user posted image .

kile in sadje: tale s sadjem je tud men mal bosa - ok, saj pretiravat ni z nobeno stvarjo dobro, sigurno tud nažiranje z marelicami prinese kile, sam jaz v tem, da je v sadju voda, ni vidim nekih težav - itak vsi priporočajo, da moraš velik pit. 
V 1. user posted image  sem šla z idealnih 57kg na 73kg, in po porodu pristala na 63 in tam tud ostala ... a veste, da se mi ni dalo hujšat user posted image . Se mi je zdelo, da sedaj, ko sem mama, mi pa ni treba izgledat kot najstnica ... in se bojim, da toliko, kolikor bom v tej nosečnosti pridelala, tolk bo ostalo - enostavno se mi ob otroku ne da ubadat še z odrekanjem in posebnimi jedilniki. Da bi ločevala oglj. hidrate in beljakovine pa pri meni ni šans, ker v bistvu mesa ne maram, vem pa, da ga kot user posted image  rabim in ni variante, da pojem šnicl na suho, brez krompirja ali riža user posted image . Bljak.
V tej user posted image  se poskušam čimveč izogibat cukrom, kakšen dan uspe, drugi ne, sem se ravno včeraj najedla ful sladoleda. Ostalo jem normalno, no, seveda razen tistih stvari, ki naj jih nosečnica ne bi. Pa mal pogledam v knjigo o prehrani nosečnic, na katerih stvareh je fajn dati poudarek v določenem obdobju in se pol potrudim tistega več popapat.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
14.6.2007 12:39:23   
skuštrana
Ojej, ste se spet razpisaleuser posted image ..Na, tudi jaz imam končno malo časa - po novem naša prvorojenka spet spi vsako popldne in takrat imam miruser posted image .

Hrana- jaz sem v prvi nosečnosti bila kar pridna, sem full pazila, da nisem jedla po 6 uri zvečer, pa sadja in zelenjave kar dosti, pa...Sedaj pa user posted image , ena katastrofa, čeprav me je zadnji pregled (+v plusu 9 kg) kar malo streznil in sem začela uporabljati obritrek. Jem pa vse, mesa sicer ne, ampak to že od prej. So bili pa tedni pred pregledom res taki full nabiti s hrano - non stop sem imela nekaj v ustih. In mi je rekla g, da lepo, da priznam, da preveč jem - mi je pol oproščeno user posted image . No, istočasno, pa je mojemu možu naročila, da naj da ključavnico na hladilnikuser posted image .
Ja, punce moje, sadje zelo redi - sadni sladkor pa to. Res ne pretiravat z njim, če pa že potem pa izberite manj redilnega. Vitamine je boljše dobivat iz zelenjave, samo kaj ko je pa sadje bolj dobrouser posted image Vode pa tudi jaz popijem, sedaj ko je vroče tudi do 5 l na dan...Mi paše, pa tudi sicer ne pijem drugega kot vodo.

Dieta -  jaz sem se prvič zredila za 10 kg in domov sem prišla še s 3 kg viška. So šle kar hitro dol, z dojenjem pa sploh. Se je pa spremenila sama oblika telesa (koža na trebuhu je ostalauser posted image , pa boki so ostali malo širši), sicer je bilo vsak dan boljše, ampak vseeno..No, sedaj, ko sem bila 2 leti po porodu je bilo kar ok vse skupaj, tako da se ne splača preveč sikirat. Sedaj pa opet sve na novo...

Prvi otrok, joj, prav tako kot Dashi sem jaz po prvem rekla - nikoli več..Na, pa smo kar hitro spet naročili. In bomo vrjetno še, čeprav bom po porodu sigurno spet rekla, da ne večuser posted image

Koprivov čaj - kje se to kupi? V lekarni, bom še to probala, če mi že peteršilj ne ustreza..user posted image

Materinska šola- jaz tokrat ne nameravam it, razen če se odločim za porod v vodi, potem pa moraš it na predavanja, ki trajajo 3 dni. Tisto bom pa šla, itak je obvezno pa še zanima me. Sem pa bila na materinski šoli prvič, v našem kraju - manjši kraj in sem bila kar malo razočarana. Nič novega nisem izvedela...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
14.6.2007 12:53:44   
skuštrana
sam jaz v tem, da je v sadju voda, ni vidim nekih težav - itak vsi priporočajo, da moraš velik pit.

Pri sadju ni problem voda, ki jo ta vsebuje, ampak v vsebnosti sladkorjev, ki pa jih ima sadje (to morate priznati, ker drugače ne bi bilo sladkouser posted image ) kar veliko. Rešitev je v tem, da izbirate sadje, ki je bolj kislo ...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
14.6.2007 13:04:32   
2ursae
skuštrana, sadni sladkorji so mi čist poznani user posted image , sam sem iz zgornjega posta razbrala, da je G odsvetoval sadje tud zaradi vode, ki se pol nabira v telesu, zato sem se zapičila prav v vodo user posted image  

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
14.6.2007 13:06:08   
micla
Pozdravljene,

Pandica, Bambi..... ste me prav malo potolažile. Sej ne da zganjam paniko, ma itak da je prvo na kar sem pomislila, ko mi je včeraj G rekel, da ima pač ovito popkovino, da kaj pa če se mu še bolj zaplete in pride do komplikacij. Ma itak, da zdrava kmečka pamet ve, da se otroci še stokrat obrnejo in da se mu lahko tudi odvije, ni nujno, da se mu samo zavije. Samo kaj si čemo, če vedno pomislimo najprej na najslabše. Pol še moj user posted image  včeraj zvečer z njegovimi strokovnimi, kaj pa če se ne bi smela premikat, da se tudi otrok ne bi, da se slučajno ne zaduši...... bla bla bla..... Ja, najboljš da me zapre v eno komoro in še 4 mesece niti trznit.user posted image  Ma kar neki.

O kilogramih ne bi komentirala. Se mi zdi da se redim že od samega zraka.user posted image Zvečer po 7 uri itak ne smem nič jest, ker me začne tako tiščat v želodcu, da nikakor ne morem zaspat.

Ena je spraševala o bolniški (žal ne vem več imena)....jst sm tudi na bolniški in ravno te dni čakam novo odločbo komisije. Sem imela odobreno do včeraj, pa še nič nisem dobila za naprej. Ne vem, kako si oni to razlagajo, da ne izdajo pravočasno. Po logiki bi morala danes it delat. Res da bo najbrž odločba podaljšana in seveda velja za nazaj, ampak če pa nimaš prov razumevajočega delodajalca pa tudi ne vem, kako se to zmeniš. Še dobro, da je moj delodajalec res super. Imam pa napisano, da se lahko gibljem v kraju bivanja, tko da zaenkrat kontrole nisem imela. itak pa tud nikamor ne grem (razen bljižnja pekarna, pa pol urni sprehod zvečer).

Picola1 - jst sm tudi v Postojno pisala mail, ma je v juliju, ko bi lahko delala 3D vse že zdavnaj zasedeno. Mislim da sedaj naročajo za avgust, če ti po tednih še ustreza. Sem se naročila v Dravljah.Je pač dražje, ma kaj čem.

Vsem čestitke za dobro opravljeno morfologijo. Metkica1 .....ti pa poročaj ko opraviš. Držim pesti.

Grem nazaj gulit zakon.

Se tipkamo,

micla

Neposredna povezava do sporočila: 1689
14.6.2007 13:07:37   
micla
Ojej, šele zdej sem vidla, da je moj post UNITED COLORS OF BENETON. user posted image

micla

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
14.6.2007 13:40:26   
skuštrana
da je G odsvetoval sadje tud zaradi vode, ki se pol nabira v telesu,

Tole pa sumim, mislim, da pa je Kasija78 hotela povedat, da jo skrbi, ker je možno, da se v telesu zadržuje preveč vode, ona bo pa manj jedla in s tem škodovala otroku..Joj, upam, da me razumeš. Saj sadje odvajanje vode vendar povečuje, ne pa da od sadja zastaja voda v telesu. Pa poboljša prebavo. No, če je pa g res tako rekel, potem pa naj gre na kakšno predavanje iz prehraneuser posted image . Sicer pa, jejte sadje, ne ga sedaj nehat jest, ampak recimo 5kg sadja na dan se bo pa tudi nekje poznalo.

Kasija78, ti se pa nič ne sekiraj da škoduješ, s tem, da manj ješ, ker otrok si vedno vzame kar potrebuje.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
14.6.2007 13:48:49   
mišk
Učim se  - brez prave volje. Ves čas mislim na user posted image  in kaj vse bova počasi začela nabavljati, mi je izpit čist postranska stvar. Poskusila bom, da vsaj vidim kak izgleda, potem pa se bom pač učila jeseni oziroma pozimi, ko bo dete spalo user posted image .

Tud jst računam na touser posted image ! Misliš da nama bo ratalo?

Jst sem materinsko šolo dala preko, ko sem bila v četrtem mesecu. So bile same v osmem in devetem mesecu z ogromnimi trebuhi in jst, še popolnoma ravna!user posted image  Me je blo kar mal sram. Po eni strani je tud mogoče dobro, da greš mal bolj zgodaj v materinsko, ker ti povedo marsikaj koristnega, česar naj bi se držal v nosečnosti, kar ti pa čisto na koncu bolj malo prav pride. Ja, sej veste, po toči zvoniti je prepozno. Nam so rekli, da lahko jemo vse kar nam zapaše v normalnih mejah, samo arašidov naj se strogo izogibamo, ker so ful alergeni.
Dobro, da sem to izvedela že takrat, ker drgač pojem kar dosti stvari na osnovi teh oreškov.

Neposredna povezava do sporočila: 1692
14.6.2007 15:05:18   
sanwebdra
Serbus še od mene,

ste se pa razpisale o hrani! Jaz jem kar mi paše in kadar mi paše, pa čeprav je to ob 22.00. Pa sem do zdaj pridelala +4,5kg. Jaz si to razlagam tako, da se naša dojenčica user posted image  veselo napapa tega, kar jaz užijem, saj je že na morfologiji imela 630 g, kar za 23t ni malo.

Pojem ogromno sadja, vendar zelo različnega, tako recimo ne jem 5x dnevno marelic. Res pa je, da sta bila zadnja dva tedna posvečena češnjam - VSAK DAN - ja, če jih imaš rad, jih je pač treba jesti, takrat, ko rastejo. In meni je res bomba, ko odprem okno in mi veje kar silijo v stanovanje.

Če ste vsaj malo brale knjige o hranilnih vrednostih posameznega prehrambenega artikla, potem morate vedeti, da imajo BANANE največ sladkorja od vsega sadja, poleg tega pa še zapirajo!!! Tako da če morate že itak pit Magnesol za prebavo, močno odsvetujem bananeuser posted image .

Naj bo dovolj za danes, jutri poročam, kako je bilo na kontrolnem UZ-ju (1 teden po morfologiji).

lp

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
14.6.2007 18:13:36   
metkica1
Evo me morfologija je za mano. Vse je v redu, kot mora biti. Tudi glede kg je rekla, da sem pridna +4kg od začetka. Imeli bomo pa user posted image , eno že imamo, tako bomo same babe, ati pa v manjšini.
Še podatek za Klaudio:
rodila bom v Celju.
Sem ful srečna samo, da je vse OK z našo pikico.
Delam še do 15.7., potem grem za en teden na dopust, nato pa nastopim z bolniško.
Punce uživajte in se fajn hladite, v naši mansardi je zelo vroče, kriza.

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
14.6.2007 21:01:42   
oktoberka
glede sadja je tko. Moj brat je hodil k zdravnici, ki pomaga shujsati in mu je prepovedala sadje ki ima koscice oz peske, ker si po tem sadju, tudi ce ga veliko pojes, ful lacen. Ne vem tocno zakaj, vendar so tudi diete taksne!!!js ce pojem eno kg cesenj bi loh pol takoj zmazala se 2 sendvica- no, ce me ne bi zdej v nosecnosti vse tiscalo v zelodcuuser posted image
Skratka, ne sekirajte se!Jejte kar vam pase!!
Danes sem bila pri zdravnici in bom do konca doma! pa se tko sva naredili, da mi ne bo treba na komisijo, ker imam vmes se toliko dopusta za pokoristit. Tako da lahko lepo skacem tud okol in se mi ni treba nicesar bat!

lp

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
14.6.2007 23:26:52   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

ma ja, tud jaz to vem in se 100% strinjam. Sam ne morem okol hodit s kolobarji švica pod pazduho ... saj se tud brit pod pazduho ni zdravo, pa se vseeno ... saj je bit fajn pristaš naravnega in vse to, sam je pa tud neka meja, do katere pač moraš bit socializiran in nihče ne vid rad človega, mokrega od švica user posted image . Zadnjič sem na sosednjem forumu brala, da je zdaj modno injekcijsko vbrizgavanje neke učinkovine pod pazduho, ki drži ne-vem-že-kolk časa in tisti čas se nič ne potiš - so mi šli kar lasje pokonci.

Jst pa kr hodm s kolobarji švica okrog...(sicer res ne kilometrskimi, so pa vseeno) in me ne motjo nekej blazno (itak se že od prej ful potim, predvsem po obrazu tako kot moja mami in sem se očitno že navadila, da vedno nekej curlja od meneuser posted image ).
Kar se pa tiče injekcij...bljak! Groza, kaj si še ne bojo izmislili.
Zakaj pa britje ni priporočljivo? Nisem nikol imela pomislekov o tem pa tut brala nisem nikol o tem, tako da bom vesela razlage.user posted image

Rodit bom šla v Postojno (za evidenco), ker mi je ravno pred nekaj dnevi prijateljica govorila o svoji lepi porodni izkušnji v tej porodnišnici (tehtala sem med Nm in Postojno).

Aja...če katero zanima, kaj mi je Pušenjak napisal na vprašanje o spanju na trebuhu, si lahko prebere tukaj:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4117994

In sedaj spet veselo spim na trebuhu!user posted image (prej sem pa gledala v luft)
Sej vem, da dolgo več ne bo šlo, sam dokler gre pa sem vesela.
Kaj pa ve? Še katera še vedno spi na trebuhu (ali na hrbtu) al ste se že vse navadile na boku spat?

Punce, imejte se lepo!user posted image

A ve kdo kaj novega o Neži?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
15.6.2007 7:29:04   
kasija78
Dobro jutro user posted image !

Mene je moj user posted image  zjutraj tako zbrcal, da sem vstala ob čisto nemogoči uri zame. Me že pripravlja na oktober user posted image .

Lana - Najprej veliko sreče na strokovnem. Če se ne motim, delaš v šolstvu?

Šola za starše - Jaz sem mislila iti v juliju v Ljubljani. Moj user posted image  se upira skupnemu obiskovanju in bo ali prišel le na zanj obvezna ali pa bo šel na hitri tečaj. Mah, kaj morem. Res veliko dela in bi najbrž tako ali tako dosti manjkal. Mogoče se bo pa še premislil.
Ali še katera razmišlja o tem terminu in kraju?

Koprivov čaj - Jaz sem ga kupila v eni od prodajaln z zdravo prehrano in alternativno medicino. Ni pa izključeno, da ga imajo tudi v lekarni. Okusa pa ni prav dobrega, ampak ni pa krize. Skuštrana, če ti zelo ne bo všeč, ga lahko mešaš z meto ali kakšnim takim poparkom močnejšega okusa.

Zastajanje vode - Vidim, da sem povzročila zmedo. Bom skušala še enkrat pojasniti. Moj strah je bil, da bi z  manj raznovrstno hrano vnašala premalo za razvoj potrebnih snovi v telo. Sadje pa mi je odsvetovala češ da redi. Sem se pa oborožila z knjigami v knjižnici in v eni, ki sem jo že uspešno uporabljala, je pisalo, da je sadje potrebno jesti dopoldan na prazen želodec. Sicer pa škodi. Tako da se bom držala tega in Daschinega nasveta o vodi ter ločevanju beljakovin. Jedla bom vse, ampak ločeno. Mogoče res ne bi bilo slabo tega zadržati kot način prehranjevanja tudi v bodoče.
Hvala za vse odgovore, ste me potolažile in postavile na realna tla.

2ursae - Jaz se tudi potim, kar se prej sploh nisem. Celo v savni mi včasih ni uspelo. Zdaj pa...čisto nova izkušnja zame in za bližnje user posted image .

lp,  kasija

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
15.6.2007 9:37:16   
lane31
Dober dan user posted image
Da se še jaz malo javim.....o saj berem vas dnevno, samo to tipkanje user posted image
Nežika mora biti vse ok, toliko lepih misli smo ti poslale v nebo,tako da nič ne skrbi....BO KER MORA BITI!!!!user posted image
Včeraj sem imela pregled ,vse je vredu le kg user posted image .
Pa vidim da ste me že dohitele z kg ene že prehitele,pa sem bila prva ki so jo kregali pri G user posted image Tak da ni tako slabo, +9.Se nič več ne jezim...pa prav luškan user posted image sem (iz 53 na 62)
Žal še nimam opravljene morfologije in nestrpno čakava z user posted image  dan 3.7....ko bo
tudi to za nama in bova tudi midva vedela koga nosiva.
Sem rekla ginekologu(ob pridigi z kg) da sem res srečna user posted image ,in da bom najsrečnejša če do konca nosečnosti ostane edina skrb le +kg
Ko sem prebrala Nežin post user posted image user posted image user posted image  sem šele videla kako resnične so te  besede
Drugače pa še delam ,si še nohte nalakiram pa še okna umijem tak da ni panike,počutje na ++++
Ajajoj....bi skoro pozabila brcike že čutim 3 tedne in že 5 dni jih vidim tudi na bušiju....pa je sestra pri g komentirala da je zgodaj,da nista ki dva.
Sem kr odprtih ust bla pol pa sem se spomnila da bi na nuhalni sigurno vidla če sta dva plodeka. A sem res prehitra???? Za 20-eti teden prve nosečnosti
 P.S. :
Misli mi že malo bežijo na morje,Makarska prihajam 23.7 jupiiiiiiiiiuser posted image
user posted image pa upam da greanpeace nima ravno kakih akcij takrat user posted image

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
15.6.2007 9:37:27   
*Lana*
Kasija78, hvala za želje. Ja, delam v šolstvu. Vendar se za strokovni izpit ne jezim več. Pač sem zdaj v takem stanju, da nimam volje za učenje, ker mi je bolj pomembna moja user posted image . Poskusila bom, da vidim kak zgleda. Se bom pač učila, ko bo naš user posted image  spal.

Picola1, tudi jaz še spim malo na trebuhu, ker me še ne moti in mi pač paše.

Danes sem vstopila 22 teden - jupi, vsak dan imam večji trebušček, kar me razveseljuje.

Za morje z mojim user posted image  še ne veva, kam bova šla in točno kdaj, ker je user posted image  na bolniški - roka v gipsu, in bova vidla, kak pač bo.

lep da vsem, se beremo kaj zvečer.

Pa pa

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
15.6.2007 10:47:32   
pikceva
Ojla,

Lane, če bi imela dva bi ti jih videli takoj. Ne da se zgrešit user posted image . Moram pa priznat, da se čuti male brcike res povsod. Če daš roko na trebuh, jih komot zaznaš.

Glede morja: Jaz sem hotela iti na vso silo. Zdaj sem pa na bolniški, čeprav se počutim kar v redu.Samo hrbet me pa matra preveč, da bi zmogla sedeti 8 ur v službi. In ker sem na bolniški ( čeprav imam dovoljeno gibanje tod okrog) ni priporočljivo hoditi preveč daleč. Lahko pa bi si še vedno zrihtala dopust - mam ga še skoraj celega.

A mogoče kaj veste, kako je glede zavarovanja na hrvaškem? Jaz nosim dvojčke in avtomatično spadam med bolj rizične nosečnosti. Čeprav je vse ok, te lahko presenetijo. Slišala sem, da zavarovalnica ne krije stroškov v primeru nosečnosti po določenem tednu, če se ti kaj zgodi v tujini. Saj ni problem denar in vem, da človek takoj plača. Problem je le, ker ga moraš v tistem trenutku imet pri roki.

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?