altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: muki1 IZVIRNO SPOROČILO: Maxica Pa ta hranjenja me vedno čisto iztirijo. Cel dan se res samo s tem ukvarjam. Najprej nafutram Lana, bolj kot ne na prisilo, če mu hrana ni ravno po misli, potem gledam, a bo Max vendarle kaj pojedel, ker je zadnje dneve kot mali ptiček, potem začnem že kosilo kuhat, najprej za Lana, pol za nas, pa se mi potem vsi nekaj afnajo, prej me je Lan tako fino ruknil, da sem celo njegovo kosilo po tleh spustila in razbila lonček. Pol smo že pri malici, pa večerji itd. Cel dan samo to tuhtam in silim otroke, naj vendar kaj pojejo. Naredi red, stara, vsekaj po mizi in povej: ZDAJ PA TAK!!!!! Jaz sem ugotovila, da Iva zjutraj do 11.00 ni lačna, ker se proti jutru maratonsko dojiva, pa je menda vsa polna, torej zajtrkuje, če sploh tam nekje, ko že drugič vstane. Ker sem probala dat zajtrik ko smo vstali, pa sploh ni jedla, takrat pa že poje par žličk. Kosilo je potem med 13.00 in 14.00 - odvisno kdaj vstane....vmes pa jo dojim še dvakrat, porinem kakšen piškot, pa kakšno sadje, čeprav je bljak. Neži pa sem tudi povedala, da je zjutraj zajtrik, ko ga imamo vsi. Dobi, kar si zaželi ( műsli, kosmički, skuta, topli sendvič, namazan kruh, jajčka, jogurt, hrenovka...)kar se ji pač zazdi, ampak kar dobi, mora lepo pri mizi pojesti, ko gre od mize, to pomeni, da je konec obroka in pospravimo. Pa do kosila razen sadja in zelenjave ne dobi nič za jesti, ker si je ful zmišljevala, najprej recimo skutka, potem je pustila, čez pol ure bi kruh...ga je pustila, pa potem čokolešnik....malo polizala in pojedla Ivin frutek Sem tudi bila obupana, ker ni jedla v bistvu nič, ampak samo vse razturila...po enem tednu, da vidiš, je ugotovila, da z mano ni dobro češenj zobat ....no, pri nas je uspelo. Ne vem....mogoče čuti, da se ful trudiš, si zaskrbljena in si lahko privošči malo zezanja na račun hrane. se samo podpišem! pri nas je točno tak red! če si lačen, jej pri obrokih, za mizo z ostalimi! vmes samo sadje! Maxica, GO, GO!!!! aja, pa moja Tara je bila taka, da do 10h zjutraj ni hotela jest! in kar trajalo je, da sem jaz skužila in ji nehala zajtrk ponujat......
|