|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
25.5.2007 8:56:58   
darja75
prej sta bila na slikci pia in tevž
pa zdej tut
user posted image
zdaj pa še nejc in tevž
user posted image

kar osem nas je

(odgovor članu darja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
25.5.2007 12:59:34   
Jančika_
Darjauser posted image , kakšni luštni otroci! Joj, komaj čakam, da bomo še mi imeli kakšnega zraven!

Kajetan še ne kaže znakov za vodene koze; upam, da se čimprej pokažejo, pa da damo to skoz in da bom spet lahko šla med ljudi. Mater, skor dva meseca se že izogibamo prijateljem, ki imajo otroke, ker skoz nekaj trosimo naokoliuser posted image .

(odgovor članu darja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
25.5.2007 17:34:37   
Vesna
helo ženske!pri nas je zelo vroče.kako ej to s klimo?mi jo imamo,ma se je ne upam uporabljat.klima piha tako,da je navzgor ne morem preveč obrnit,ker mi piha na hodnik,kjer je on najrajši,če pa piha navzdol je tudi sr...,ker je ravno prehod tam za v vse prostore.v glavnem kakorkoli jo naštimam povsod je problem,ker se Val zdaj povsod giblje.kako naj naredim da bo prav?
poleg tega živimo s tastom,ki že zdaj zgublja živse,ker mu je ful vroče,ma to navado da bi ieml v stanovanju skozi klimo vžagano na 22 stopinjuser posted image ,da te prime slabo ko greš ven.,ima čudne navade.
lp vsem

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
25.5.2007 20:32:10   
plenicka
Vesna, jaz imam klimo prižgano, ko Žiga spi oz. ko nisva v dnevni sobi, kjer je klima. Ko je Žiga v dnevni sobi, klimo izključim. Sicer pa se nam obeta ohladitev od nedelje naprej. Bo lažje dihati...potem pa nam spet ne bo všeč---user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
25.5.2007 21:17:36   
tvis
no končno Lea spi ob cd-ju za dojenčke ki smo ga dobili v porodnišnici, moram reči da je prav pomirjajoča muzika.

Glede klime imamo tudi mi probleme, ker imamo narejeno tako da hladi vsako sobo tako da jo prižgem ko gremo ven se malo gugat in plazit.

Zanima me nekaj, znale mi bodo odg. mamice ki so bile na razvojni. Namreč ko sem prišla na razvojno sem v čakalnici Leo lepo držala za rokice in sva hodile, in takoj ko sva bile sprejete mi je sestra rekla da se tega ne sme delati, da otroka ne smemo siliti da hodi, da to vsi narobe delajo, da ko bo otrok pripravljen bo že sam shodil, oz. najprej se dvigoval ob predmetih potem prestopal in ko bo pripravljen bo sam shodil od enega predmeta do drugega, da ima čas do 15 meseca.  A je katera to vedela?
Namreč jaz sem to prvič slišala in da hojce niso primerne. No mi jo itak nimamo. 

S previjanjem mi nimamo problema, vidim da so problematični večinoma fantki user posted image . Je pa končno ta teden pogruntala kako se iz hrbta prevali na trebuh in vstane in zdaj v posteljici prec stoji ko jo dan podnevi spat. ti ti user posted image

lp

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
25.5.2007 21:20:09   
tvis
no zdej moram tudi jaz pogruntati kako se slikico prilepi. Lei se pa neki začenjajo kravžlati laski, zgleda da bo ko oči.

(odgovor članu tvis)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
25.5.2007 21:40:43   
tvis

user posted image

(odgovor članu tvis)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
25.5.2007 21:41:56   
tvis
ne vem zakaj mi je tako veliko sliko dalo, sem dala na 320 velikost.

že vem kje sem ga polomila, nisem dala klukice, ane?

(odgovor članu tvis)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
25.5.2007 21:50:17   
tvis
user posted image

upam da je zdaj ratalo.

(odgovor članu tvis)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
25.5.2007 22:59:19   
sašaš
O, čer! user posted image

Jaz sem pa lepo sama doma in malo brkljam po rr. user posted image

Tole vam moram povedat, kako so me razkurili v ZD na Vrhniki! user posted image  Smo se z Elo 2 tedna trudili, da smo dobili urin za v laboratorij - po 2 dneh pokličem, kakšen je izvid in dohtarca pravi, da nič posebnega, da je ok. In zdaj, po 2 tednih me kliče sestra, da morava nujno priti nazaj, ker izvid ni vredu!? user posted image  A se norca dela ta stara mama!??? Sestra je bila pa itak vsa zmedena (kot vedno)! V glavnem, najprej sem jo nekam poslala (na dokaj lep način user posted image ), v pon. pa greva spet v ZD lulululat v tisto zoprno vrečko. Aja, sestra je še rekla, da ji bo zdaj eno posebno vrečko naštimala user posted image  user posted image  Tudi prav!

Klimo pa jaz ponavadi na timer štimam, da se shladi, ko nas ni notri in se ugasne preden pridemo. Ali pa jo imamo prižgano res na min - se takoj pozna, samo da malo laufa pa je takoj lažji luft! user posted image

Kar se pa hoje tiče pa meni logika pove, da ni pametno otrok za roke vlačit in z njimi tacat. Kot jih ni dobro posedat, preden se sami ne znajo vsest ipd. Otrok sam razvije neko spretnost, ko je zrel za to. Zato pa jih je treba čim več dajat na tla.

A so vaši user posted image  radi v naročju in po rokah? Ela sploh ne mara bit - pri nobenemu. user posted image  Ma jaz ne vem, zgleda, da ima res ose v riti, ker bi kar naprej nekaj migala... O previjanju raje ne bi...aaaaaaaaa, kako me včasih namuči! user posted image

Solatja, a si danes kaj za mojega navijala user posted image  - je imel eno dirko v Luciji (karting). Saj vem, da nisi, ker ni zmagal - te moram drugič prej opozorit! user posted image

Vidim, da imate kar probleme z vrtci. user posted image  Kaj pa, če kar jaz eno skupino naredim za naše julijčke? user posted image  Samo povejte, kje. Po eni strani se že kar veselim, da grem kmalu delat. Še posebej zato, ker me firbec matra, kako bo (grem na čisto novo lokacijo, novi otroci, nova sodelovka). Na Igu je tudi preveč otrok za v vrtec in župan se je full zavzel, da bi to nekako rešili. In je zrihtal v enem zavodu v bližini, da bodo začasno "posodili" prostore za dve skupini! user posted image  Seveda sem se prva zagrebla, da bi šla delat tja in šefica mi je ustregla! user posted image

Se mi zdi, da že malo preveč nakladam... user posted image  Nočko!!!

Pa še to moram nekomu spet pojamrat - s hrano imamo spet celega hudiča. Včasih se dere kot zverina, ko samo vidi žlico. Saj se ne bi sekirala, ampak s težo pa gre zdaj že bolj na dol kot na gor. user posted image  Ne vem, po komu ima to, midva sva oba veliiiiikaaaa jedca. user posted image  

< Sporočilo je popravil sašaš -- 25.5.2007 23:08:42 >

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu tvis)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
26.5.2007 7:24:36   
klaja
Tvis - ni priporočljivo otroka za rokice vodit, ko hodi. Meni je bilo rečeno, da je mejnik, ko bi naj otrok shodil po novem 18 mesecev, tako da imajo še čas.

Prava princeska je Lea!

Juliji pa je včeraj uspelo, da se je sama postavila na vse štiri (to pomeni, da je bila oprta na rokici in na kolena). Kako dolgo sem ji kazala in ji pomagala, da bi ji uspelo, pa sploh ni hotla bit tako. Ponavadi se je zagnala naprej, da se je lepo elegantno vlegla in se postavila samo na rokice. Zdaj mora še samo skapirat, kako se premikat v takem položaju. Saj rikverc gre, ko se puza, samo ko pa bi včasih bilo treba še naprej it, po kako igračko.

Zobkov pa pri nas še vedno ni in ni in ni.... Se tolažim s tem, da so še vsakomur zrasli, ali ne!?

Lep vikend vam želim!

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
26.5.2007 11:28:12   
Vesna
hvala za odgovore.klimo sem vžgala in naštimala tako da bo v redu,vsaj upam.
hojice ja vem da odsvetujejo,ma jaz sem jo nabavila,ker se val že ob predmetih dviga,in jaz ne morme kar naprej za njim,ker nimam nobene služkinjemda bi mi pucala pa touser posted image ,in če nisem zraven vala,tako jje kaj narobe,ker ima zelo rad kable,pa vtikače,sej so zavarovani,pa zadnjič se je dvigil ob klubski mizi v dnevni in si odkrušil zobek,zato sem se odločila,da ga dam v hojico,kadar kuham oz.kaj počnem,pa ga nemorem gledat 100%(recimo rruser posted image )malo heca.
ma dane studi odsvetujejo,stajico,kenguru,hojico,skoraj vse,pa zakaj potem to delajo?ma vačsih se mi zdi da malo pretiravajo,mi smo večina bili v hojicah in stajicah,ker še niso propagirali da je to škodljivo,pa smo vsi v redu.ne vem no,tako si mislim.vse je treba vzeti z eno distanco in sam premislit a drži to zame. to je moje načelo.
sem vam napisala cel roman.
lp vsem

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
26.5.2007 12:22:26   
plenicka
Tvis, glede tega, da ni pametno otroke držat za roke in ga "siliti" hoditi sem prebrala na forumu. Mislim, da je bilo na MON-u. In je bilo navedeno nekaj razlogov, zakaj to ni pametno - nekaj glede mišic, vezi...skratka podobne negativne zadeve kot pri hojci...verjamem pa tudi to, da če ne pretiravaš, nima biti kaj narobe. Ker namreč jaz imam hojco, vendar je Žiga notri največ 15 min na dan...če mu bo to škodovalo...
Želim vam lep vikend!Vsem...

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
26.5.2007 23:30:00   
solatja
js sm tud brala o tem, pa mislim, da je bla na RR en cajt nazaj... mislim, da en čas nazaj tem odprta o tem... našla:

linkiz MON-a, o katerem govori plenička: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1439642 (mislim, da je post od Gordane-3...) ne mi zamerit, če nisem poiskala direktnega linka...

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
27.5.2007 21:22:51   
Jančika_
Hoj. Nam so take stvari (o hojci, držanju za roke itd.) povedali v posvetovalnici že pri Vasji, pa sama sem dosti prebrala na netu na to temo.

Tule ful dežuje; seveda zdaj, ko je Vasja zdrav in gre v vrtec, tako da bi končno lahko malo pohajala s Kajčijem. V roku par dni pa itak pričakujem norice še pri njem, pa spet ne bo nič s sprehodi.

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
27.5.2007 22:25:51   
Naty*Taja
Jana, a si tu? Al pa Klaja? Eno pomoč rabim. Kaj rabim za oddat diplomo v referat? Tri izvode vezane diplome in ....???? A katera druge kej ve? V MB.
AJA - Pearl, pomagaj!!!user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
28.5.2007 8:08:54   
klaja
Naty Taja sem šele zdaj videla, ker včeraj nisem bila nič tule gor.

Tako kot si rekla rabiš tri izvode diplome. Jaz sem mogla imet še en izvod na CD-ju, pa podpisano od mentorice, da se strinja z oddajo, potrdilo od mentorja v podjetju in potrdilo iz knjižnice, da imam opravljene vse obveznosti. Pa seveda indeks.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
28.5.2007 11:29:02   
darja75
jančika
imaš še čas, za tretjega, saj imamo mi razliko 15 let med prvim in zadnjimuser posted image !!!

kar osem nas je

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
28.5.2007 14:16:50   
Jančika_
O, Darja, to pa pri nas ne bo šlo, sem čisto prestara za kaj takega! Takrat bom že za v penzijo, madonauser posted image !

Aja, pa tvoj podpis - osem vas je? Kako osem? Če nisem preveč firbčnauser posted image ...

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 28.5.2007 14:18:08 >

(odgovor članu darja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
28.5.2007 14:24:35   
tvis
...jest bom znorela, kako naj otroka pripravim da bo kaj pojedel? Skoraj vsakič eno in isto, moram jo zamotiti da odpira usta in ji hitro dajem žličko za žličko, da vsaj nekaj poje. user posted image   Poje tri žliče in potem se začne kriza in samo odmika glavo sem in tja, pa vsak predmet pristane na tla in samo pobiram in prosim da kaj da v usta. Zapop....Včeraj sem se prav smejala ko je isto delala očiju user posted image

(odgovor članu darja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
28.5.2007 16:23:17   
Alisa
oj,
Najprej Tvis in Jančika lepe slikice!!

Tvis tud pri nas je večinoma cela štala pri hranjenju. Zmeraj mora imet nekaj v roki, res redkokdaj jemo v miru. Zelo redko, ker večinoma je kar katastrofa, ker mora zraven delat svašta.

Glede hodalice in držanje za rokice ko hodi. Kaj pa naj naredim če se me pa sam prijema za roke in divja-hodi? Saj ne da bi ga zdaj divjala da bi ga jaz mučla da naj hodi, sam hoče drugač je pa cvilenje. Ga dam na tla prileze do mene in se dvigne pol me pa vleče za roko in mu jo dam, pa začne korakat. Kaj a ga naj vsedem nazaj in potem poslušam cvilenje.user posted image
Ga pa noben ni priganjal da bi ga kater od nas silil naj hodi, sam je začel.  Se pa tud včasih prime za hodalico ali stol in potiska pred sabo pa hodi.
Hodalica pa je meni pomagala, da sem ga dala notr za toliko časa ko sem kaj pripravljala da mi ni bilo treba pazit, da ne bo kot kake buške staknil. No sicer pa tako, kok stvari rečejo dohtarji da ni dobr, pa marsikatero stvar same veste da niso dobre pa to počnemo a ne?
Jaz sem bila od 6. meseca pa do 10. v hodalici, pri 11 sem pa shodila, pa mi nič ne manjka? A mi?user posted image  Hodim normalnouser posted image .
Mah nič grem jestuser posted image .
Ayt

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu tvis)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
28.5.2007 19:31:52   
Jančika_
Naš tavečji je imel stalno fore pri hranjenju, pojedel ni praktično nič (količinsko namreč; jedel je sicer vse po vrsti, a vsako reč je dal ravno enkrat v usta in je bil sit). Šele pri dveh letih in pol je začel malo bolj z veseljem jesti. Tako da popolnoma razumem, kako je to.

Pa saj Kajetan ni bil ravno veliko boljši - do prejšnjega tedna, ko se je odstavil z zize: neverjetno, zdaj freza vse po vrsti, non štop fehta za hrano, ima 6 gostih obrokov na dan, plus dve flaši mlekauser posted image . Cel se ukvarjam samo z njegovo hrano - če ga ravno ne hranim, potem kuham, ribam, pasiram ali pa pucam svinjarijo izpod stolčka. Potem je pa že čas za naslednji obrokuser posted image . Ne, res, ne bi rekla, da je to možno, taka sprememba; še vedno pa ga je lažje hraniti, če ima v rokah kaj zanimivega.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
29.5.2007 10:41:40   
Balerina
No se še jaz mal javlam smo bli en teden brez neta in to lih zdej ko ga tolk rabmo. Ja iščave varjante za poročno potovanje pa na netu gledava kritike o hotelih in tako naprej.
Glede hoje je pri nas enako kot pri Alisi in jaz tud mislim če se sama postavi in me prime za roke potem ne vidim v tem nič slabega če hodva. Se pa že kake dva tedna pomaga po stanovanju primikat s porivačom ja na morju ko pa ni mela porivača je pa kar tamalo mizco premikala pred seboj.
Pri previjanju tud pri nas nismo nič na miru ponavadi se že začne dret ko sam vidi da greva proti previjalni pol pa gor akcija. Najbol jo zamotim če ji dam kakšno škatlico kreme ali pa vrečko od vate. Včasih pa pomaga da jo mal piham, to ji zelo paše ali pa da delam brrrrrr pa ponavlja za mano to ji je smešno, se pa vsa popluva.
Pri hrani imamo tud pri nas težave, razen ta vikend na morju ko je pojedla za dva meseca nazaj. Sem pa poskusla s hranjenjem s prsti. Ja ne boste verjele kako je rižota pa sadje pa po večine vse bolše če ti mami da s prsti, vsaj tako naša Gaja misli. Sem ji dala rižoto po žlički se je nakremžla k da ji bi dala ne vem kaj pa seveda je vse spluvala, pa sem poskusla s prsti je pa tako pojedla ko da že en mesec nebi jedla. Tako da če ne gre dtugače pri nas to prakticiramo.

No dost za enkrat.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
29.5.2007 14:03:26   
Jančika_
Joj, ja, previjanjeuser posted image . Nič, za Kajetana bi rabili splošno anestezijo, če bi ga hoteli v miru previti. Ni čudno, da ima mama mišiceuser posted image . Trenutno vsaj malo pomaga en tak kartonast tulec - si ga da v usta in tuli not, da je veselje, pol ga pa še meni tišči in moram še jaz tuliti notuser posted image .

Kajetan že kakšen mesec in potiska pred sabo vse živo, stole, pručke, narobe obrnjene škafe...zdaj je pogruntal tudi že obrat, tako da ga ni treba več reševati od steneuser posted image , ampak se sam obrne. Razen kakšen kot ga še vrže iz tira. Za roke se pa sploh noče prijeti, niti slučajnouser posted image . Naučil se je tudi splezati s postelje in kavča, pa na Vasjevo posteljo tudi že spleza sam. Na taveliko pa na srečo še ne.

Balerina, ja, hranjenje s prsti včasih ful pali. No, pri našem ne več, ampak sploh na začetku uvajanja je pomagalo. Pa če ga je imel ati v naročju tako, da je mali stal - to je bilo tudi fajn. Ampak ga je minilo.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
29.5.2007 20:13:28   
Alisa
oj,
sm na hitr mi smo super. Anže je vsaki dan bolj živahn in nagajiv, en dan poje lepo drugi dan pa nočeuser posted image .
Na grem ga dat spat ker tečka.
Pridne bodite.
Odgovora iz vrtca v Bežigradu še nisem dobila kljub temu da so rekl da bomo do 25. vsi obveščeni.
Ayt

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

imena
klara2007

katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?

tiana (19%)

lana (31%)

neža (50%)

Število vseh glasov: 112

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!