|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
27.5.2007 15:32:45   
Luckabucka
ojla, KT, veš da je vsaka pomoč dobrodošla user posted image . Po moje bi bilo fajn, če sva dve. Pa rodili tudi najbrž ne bova skupaj, jaz namreč malo ciljam na naslednji petek. Dete je pripravljeno, jaz pa tudi. Mogoče bo polna luna kaj pomagala. Sem pa v kategoriji tistih, ki otekajo, ponoči ne spijo in non stop hodijo lulat. Sem kaj izpustilauser posted image ?

V kaj oblečt dojenčka za domov, tudi meni ni preveč jasno. Prva dva sta decemberska, ta tretji pa aprilski, tak da... Mislim, da bom pripravila dve varianti - eno za 20 in drugo za 30 stopinj. Enako zase.

Pri imenu bi se mogoče poskusila dogovorit, da eden od vaju izbere ime za fantka, drugi pa za punčko al pa napišeta listke z imeni, ki so obema sprejemljiva, brez vajinih favoritov, in žrebajta. Ali pa poskusita z dvojnim imenom, pa dasta vsak svojega....

Andreja, lepo da si se javila!!! Čestitam ti za dva junaka. Držite se, pa čimmanj komplicirajte in čim več prespanih noči!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
27.5.2007 16:01:25   
*ANA*
Ojla user posted image .

Kako ste kaj na to deževno nedeljo?
Pri nas je vsako uro kaka nevihta, tako da ven na sprehod ne mormo user posted image , ampak OK se je pa mal ohladilo user posted image user posted image , da bomo lažje prenesli še teh " par" dni, a ne?

Danes sem tako slaboo spala, da je joj, me full bolijo kosti medenice- baje je user posted image že tolk spodaj, da boli; trebuh se mi pa zdi da je še kar visoko user posted image .
Lučkabučka tudi jaz ciljam na petek ko bo polna lunauser posted image user posted image . Mogoče pa nam bo ratalo??

No bodite fajn

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
27.5.2007 17:25:44   
ronja
Ana, mi imamo ravnokar točo! Ful je lepa!
Sicer danes počivam, sem si zaslužila, hehe, po vseh teh izpitihuser posted image - a mi ne bo nobena čestitala, dajte no, saj sem vse znala (obakrat)user posted image .
Kidding, vem, da mate zdaj bolj pomembne misli v glavi, navsezadnje ima večina rok zdaj zdaj... No, ampak meni se še ne mudi, oz. da se mi ne bi, sem si vzela včeraj popoldne in danes malo fraj, ne morete verjet, a ne?user posted image Ker tisti popadki in vse skup je bilo že malo preresno za več kot mesec prezgodaj... In sem si rekla, da ko tole naredim, pa si vzamem malo bolj na izi... No, vsaj vikenduser posted image

Jutri mam spet materinsko, pa g., pa kitaro... Pa če mi bo dovolila oz. če mi ne bo prepovedala, še plavanje zvečeruser posted image , držite pesti, da bom še lahko!

Zadnje dva dni nimam nobenih (pravih) popadkov, lažni sem pa tja, v gl. na biciklu ali kadar hodim, pa tudi dol me ne tišči več tako - jupi! Spanje 8 ur res pomagauser posted image

Bodite v cvetju!

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
27.5.2007 17:40:12   
ŠpelaP
oj!
Pri nas vse po starem: ponoči se zaradi sopare in hormonov ful znojim, zaradi lulanja spim na obroke, trebuh imam že v kletnih prostorih... Dogaja se pa očitno še ne nič.
Vidim, da vas kar nekaj cika na porod na polno luno v petek (1.6.). Jaz pa upam, da ravno tisti dane ne bom rodila, ker imata ravno na 1.6. rojstni dan moja mama in možev oče. Potem bi pa bila že gužva, če bi še en roj. dan praznovali na 1.6.! Si pa želim, da bi že bilo. Morda bova pa s prijateljico (sošolka s faksa) rodili na isti dan. Ona pa ima PDP 30.5.! Ker se nisva nič pogovarjali, upam, da nima izbranih enakih imen za dojenčka, kot midva. Saj sva se midva z možem tudi po dolgih mukah in bojih nekako uskladila glede imen. Pa še zdaj se mi zdi, da mož še vedno nekaj okleva in muti.
Včeraj sem imela kar ene tri ure popldan neko fazo otrdevanja trebuha in bolečine v križu. Sem mislila, da je že napočil trenutek resnice, samo zgleda še ni. Si že tako želim roditi, da se mi že pomalem blede, da bi ja že prišli popadki in porod.

Punce, kaj mislite, ali imajo zdaj čez poletje v porodnišnicah kaj tanjše spalne srajce kot pozimi? Me je kar malo strah, da bi morala biti v tisti dokaj debeli spalni srajci. Meni je že zdaj, ko sem na pol gola ful vroče, kako bi mi bile šele v neki debeli spalni srajci.

Glede obveščanja o porodu. Zame vas bo obvestila prijateljica, sva se že dogovorili.

Ronja- jaz sem ti mislila že prejšnji dan čestitati, samo se nisem nič oglasila, potem sem pa pozabila. Ti pa zdaj čestitam, za vse opravljene izpite v zadnjih dneh! user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 27.5.2007 17:44:26 >

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
27.5.2007 18:18:56   
ŠpelaP
Joj, še nekaj sem vas hotela vprašati.
Tiste, ki imate v bližnji prihodnosti PDP - torej v prvih dneh junija, a že imate oblečene posteljice s posteljnino? Jo boste same oblekle preden greste roditi ali boste to delo prepustile kar možem ali mamam, da vam bodo oblekli posteljico za dojenčka, medtem ko boste vi v porodnišnici?!
Jaz bi posteljico najraje kar sama oblekla, ker sem glede teh stvari tak picajzelj. Samo potem si pa mislim, da še ne bo kar, pa bi se potem posteljnina umazala. Pa še kak Tim bi morda na šverc zlezel noter. Potem sem že mislila, da bi posteljico kar oblekla, pa s kakim prtom prekrila do prihoda domov. Ful ne vem, kako naj naredim!?user posted image
Povejte, kako boste ostale naredila glede tega?

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
27.5.2007 19:28:04   
Palčica*
Punce meni gre kar na jok. user posted image
Počutim se res kot zadnji idiot,ki krade čas po nepotrebnem. Me je kar sram povedati,ker upam da si ne boste mislile enako kot zdravnica v bolnišnici...a vseeno. Rabim,res rabim,da mi nekdo verjame.

Torej,kot veste v petek dobim krče + izcedek,pokličem v porodnišnico,kjer mi babica vse prijazno razloži in ker krči nehajo ne grem na pregled in ostanem doma.
Sobota-izcedek je prisoten,krčev niti ni,jaz pa razmišljam ali naj tvegam (grem na izpit v Lj ali ne). Na izpit grem in takoj domov.Počivam.

Sobota-nedelja ponoči; ponovno krči,le s to razliko da ne več samo v predelu trebuha ampak istočasno še v hrbtu-predelu križa.Zbudijo me natanko na vsake 2 uri,so tako močni da uspem komaj do wc-ja,kjer iz sebe ne stisnem nič,saj boli in vse pritiska dol. In ponovno nazaj v posteljo in na bok.Uspem zadremati,čez 2 uri ponovno ista zgodba.Izcedek ostaja.

Zjutraj podobna zgodba in čez čas se odločim,da bom le šla na pregled. Seveda prej pokličem,vse povem...dobim drugo babico,tudi ta nenormalno prijazna. Naj le pridem če nisem sigurna kaj se dogaja.

Ko prispem mi naredi CTG (ker sem ga imela prvič mi prijazno razloži kaj kaj pomeni) in mi sporoči da me bo pregledala še zdravnica.
Vesela da bom končno vedela ali imam razlog za kakršnokoli zaskrbljenost in "zadovoljna" ker me vse še kar boli za znoret,da se bo ja videlo nekje čakam na pregled.
Še vedno na CTG-ju,ko se odprejo vrata in noter dobesedno privihra zdravnica,me grdo pogleda in butne ;" No...kaj je z Vami?"
Povem kaj se mi je dogajalo čez vikend.Medtem me pregleduje in ugotovi,da MV popolnoma zaprt.
Me prekine sredi debate in vpraša, če sem bila na materinski šoli. Povem ji,da ne.
Takrat eksplodira.
Da je namen materinske šole in osebnega ginekologa, da nas pripravi na porod,da če bi jo obiskala bi vedela,da je izcedek znak za kakšno okužbo sečil in podobno (zdej,ali je to isto kot čep o katerem govorimo mi niti vprašat nisem uspela),da so ti po mojem "močni krči in bolečine" nekaj povsem normalnega in me bodo spremljali do poroda samega.  
Skratka,da mi mora biti jasno da so oni tu zato,da pomagajo.
Odgovorim ji,da sem tudi sama verjela,da je tako.
In ona spet u luft zaradi te materinske šole...mogoče se mi je samo zdelo,a tudi babica ki je stala zraven je bila mal presenečena,sama pa sploh nisem točno dojela kaj se pravzaprav dogaja.
Jo poslušam in poslušam in končno mi je bilo dovolj.
Rečem ji,da sem hvaležna da si je vzela čas zame,da pa ji ne mislim razlagati zakaj na materinsko šolo nisem šla,da pa sem prepričana,da bi se za obisk v takih okoliščinah odločila tudi če bi MŠ obiskovala,saj ne vem ali si bolečine ki jih imam normalne.
Punce mene res boli !!!
Poleg tega me je skrbelo kako je z otrokom,kljub temu da sem pošteno priznala,da mogoče gibov ne zaznavam tako intenzivno tudi zaradi moje nervoze.
Povedala sem ji tudi da nisem neumna,da kakšno stvar znam tudi prebrati in da mi je zadnje kar mi pade ta trenutek na pamet to,da bi jim kradla čas.Materinska šola gor ali dol...
Pa da zaključim-na koncu mi je skoraj vrgla knjižico,me naročila na CTG ponovno v četrtek in to je to.

Sem doma in bolečine ostajajo. Tudi na wc-ju iztisnem le bore malo, saj se mi zdi da mi bo vse padlo ven,tako pritiska.
Počutim se kot zadnji kreten, ki za vsako ceno želi pozornost, pa ni tako.
Boli me, pa naj 100 krat rečejo da je to normalno. Želim si,da če se izkaže da se je začelo,da bi mi odtekla voda,kajti vem da je lahko še tako težko, ne bom poklicala v porodnišnico (kljub temu da vem,da je bila ginekologinja sposojena iz Ljubljane).
Me je pa malo strah. Kajti saj kot pravim-bolečine so intenzivnejše in pogostejše.
Upam,da mi vsaj ve verjamete.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
27.5.2007 19:58:16   
ronja
hehe, špela, hvala, saj nisem mislila težit, kot sem napisala, just kiddinguser posted image
glede posteljnine pa: hehe, midva še niti posteljice niti jogija nimava kupljenega, posteljnino moram še zašit, kje je še oblačenjeuser posted image no, ko bo, bom mogoče kar oblekla, da se bom lahko pohvalila z njo raznim obiskomuser posted image , ampak kolikor se poznam, bo vse zadnji moment in bo dragi sam oblačil zadeve... Saj nisem tako haklih, eno posteljo bo valjda znal oblečt - sicer pa lahko popravim, ko pridem domu, ne resuser posted image

kar se poroda tiče pa upam, da bo še malo počakala... Zdaj sem pridna, danes že cel dan počivam in ne boste verjele, stvar dela: odkar počivam, nimam nobenih pravih popadkov! Sem se naspala, celih 8 ur, pa tudi danes računam it spat prej (nekje okoli 1h, upam), da ne bom res kaj prej sprožila. Ker je še čas za naju...

Pač pa me še kar matrajo krči v nogah
, mislim, za znoret - spijem po 3 magnezijeve šumenke na dan, sveže stisnjen pomarančni sok zjutraj, potem še precej cedevite čez dan in še Centramed mami pridno jemljem (pa seveda železove tablete), pa se ti k* krči še vedno kar ne dajo... Verjetno je to zato, ker sva obe, tamala in jaz, malo bolj aktivni kot povprečna user posted image in plod...

Ona res skoz brca, fant se mi prav smeje, ker če se 1 uro nič ne zgodi, sem že panična, kaj je zdaj z njo, da se je samo pretegnila, brcnila pa že 1 uro ni, hehe... Sem res vesela, da je tako živahen otrok, me vsaj ne skrbi, da bi bilo kaj narobe z njo.

palčica, če ti je kaj v tolažbo, mene je takrat, ko sem mela popadke, tudi res ornk bolelo, sem mela kar solze v očeh na začetku - pa če ti povem, da jih pri zlomljeni stegnjenici nisem mela... Boli res, je pa to očitno res priprava na porod... Je pa vseeno prav, da si šla, sploh če te skrbi, že zato, da te pomirijo, tudi če bi bilo sicer čisto brezveze, zakaj bi se obremenjevala, če ni treba?

No, mene takrat ni skrbelo, sem si rekla, da če bo, pač bo, da bom pri miru, da ja še ne bi bilo, ker je prezgodaj, kaj več pa ne jaz ne oni ne morejo (je pa res, da je mala brcala in sem vedela, da je vse ok z njo) - pa itak sem mela polno glavo drugih stvari (takrat sem ravno končavala še zadnji strip - no, barvanje me še čaka, zdaj ga skenirajo), tako da me ni tako skrbelo, pa tudi sem vedela, da sem pač malo pretiravala... Sem se spočila in je bilo boljše. So bili pa res popadki na 5 minut in to je trajalo 2,5 do 3 ure (od 22h do pol 3h), potem je bilo 2 uri mir in potem ob pol 5h spet, ampak so se umirili. Lulala sem pa prvič non stop in to konkretno, bolelo me pri tem ni, samo vse mi je dol tiščalo za znoret. Bolelo me je, ko sem vstala in takrat sem vedno dobila popadek, ampak samo lulanje pa ni bolelo in je tudi konkretno teklouser posted image . (Se opravičujem vsem ostalim za ta natančen opis, ampak mogoče bo palčici kaj lažje, če bo vedela, kako je bilo pri meni...)

Glede tega izcedka pa jaz obiskujem že drugo materinsko šolo, pa nisem vedela, da to pomeni okužbo sečil - no, to pa vem, da čep ni isto kot okužba sečil, čep se mora odluščit, da se odpre porodna pot in potem sledi porod, to je normalno in prav. Okužba sečil je nezaželena in jo je treba zdravit, da se otrok česa med porodom ne naleze. To je vse, kar vem, če ti kaj pomaga...

Če te na wcju boli, je pa to verjetno res okužba, ker mislim, da to ni normalno za user posted image ... Pojdi k splošni zdravnici in naj ti pregleda urin in če je kaj narobe, naj ti dajo antibiotike! Brezveze, da se matraš ali celo okužiš user posted image ! Saj nimaš kaj zgubit!

Nam so na materinski res rekli, da naj v porodnišnico ne kličemo, ker po tel. nimajo kaj naredituser posted image , da če se nam zdi kaj narobe, naj se pridemo pač pokazat. No, jaz sem si rekla, da če bojo popadki vedno pogostejši in vedno močnejši, bova pač spokala, pa mal sem gledala, če se moja tresavica umirja ali ne (nekaj časa sem se mal tresla, ampak ni bilo hudo in še nisem mela tega za kak znak). Ker je bilo ponoči, sem vedela, da bi hitro prišla do porodnišnice in se mi nekak ni zdelo kar it, bi me še not obdržali, jaz sem mela pa plane za ta tedenuser posted image , naredijo itak nič, še kak porod bi mi brezveze sprožili, ali pa dali na prisilno ležanje, v obeh primerih bi se mi strgalouser posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
27.5.2007 20:25:47   
babajči
Ojla!

Palčica, kako so lahko ti zdravnik brezobzirni...ne sekiraj se. A je bila to tvoja ginekologinja? Verjetno ne, a ne? Najbolje, da pozabiš. Če bo čez noč kolikor toliko za zdržat in ne bo popadkov, pojdi takoj zjutraj k svojemu ginekologu/ginekologinji, pa bo verjetno zgodba drugačna. Če pa bo ponoči akcija, bo pač akcija a ne?
Nogica thanks za link.
Ronja: ČESTITKE ZA OPRAVLJENE IZPITE ;-)

Pri nas je bil vikend ful lep, no ja.... Včeraj sva šla na poroko...bilo je krasno. Tradicionalno. Kako so na vasi dobre poroke...s šrango in vsem, kar spada zraven. Nevesta je bila čudovita v ozki dolgi poročni obleki... Sem si mislila: pišuka, kdaj bom imela spet vsaj približno tako postavo??? Pa obred na gradu Bogenšperk...krasno. In potem še fina zabava v kulinarični hiši Opara na Stari Gori (Dolenjska) z Vandrovci...samo škoda, ker sva midva šla že ob enajtih, ker sem bila vsa zatečena in utrujena. Doma pa presenečenje. V NM je bila cvičkarija in en Črnomeljčan si je drznil parkirati pred našo hišo na moj parkplac. In kaj lahko stori policija? NIČ!!!! Potem sva pač parkirala moj avto tako, da sva tega lumpa zaparkirala. Ob pol dveh mojega zbudi en ropot in gre gledat...moj avto so ročno prestavili tako, da je s sprednjimi kolesi bil na pločniku, z zadnjimi pa na cesti (ki je btw zelo prometna). In kaj je lahko naredila policija? NIČ!!!! Zjutraj pogledava, če je kaj poškodovan in seveda, na zadnjem desnem platniku so bile praske (od ure ali zapistnice verjetno). In kaj lahko naredi policija kljub temu, da sva povedala registrsko? NIČ, ker ni bilo namena poškodovanja tuje lastnine. Ker on je hotel samo ven priti, čeprav je parkiral, kjer ne bi smel, čeprav ni niti pozvonil pri nas, če bi lahko avto umaknili...skratka, če se moj ne bi zbudil in videl, da je moj avto na cesti in bi se zgodila kakšna prometna nesreča (da bi se kdo zaletel v mojga bogega avteka), bi bila kriva jaz. Policija lahko samo položi kazensko ovadbo in še to je povedal, da ne bi šla skozi, ker ni namena in ker mu noben ne more dokazat, da je on to res naredil...super ne??? Pa še policaj je rekel, da lahko tudi njemu na dvorišče kdorkoli parkira kar koli, pa mu ne more pomagat ne policija, ne noben, razen, da si pomaga sam tako, da pač sam nekako ukrepa in da ga noben ne vidi, da kao ni dokazov...mislim...pravna država my ass bi rekla. Se pravi, da lahko jaz delam karkoli se mi zahoče, samo da nima noben dokazov. Super, res. Prav razočarana sem. res...da lahko kdorkoli dela karkoli na tvoji posesti...no comment.

Tako, da se izkašljam malo z drugo temo.

Drugače pa naša tamala brca, oziroma bolj se preteguje in odriva, kot nora in sploh ne morem verjeti, da bi lahko bila premajčkena... Sicer pa je to dober znak a ne?

No, pa lep pozdrav za danes...

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
27.5.2007 20:33:32   
Anonimen
Ojla
N&B ko bi vsaj kam šla, ampak meni se res prav nič ne dogaja. Sem pa res že naveličana sama sebe, prav na živce si grem. Nič ne spim in težim user posted image , za znoret. Ne morem stat, sedet, hodit, ma res komaj čakam da grem, pa če bo še tako hudo.

Andreja lepo da si se javila. Tvoja korenjaka pa naj kar tako lepo napredujeta. Lepo da je vse za tabo, jaz tudi komaj čakam. Ko boš imela pa čas se pa javi s svojo zgodbo.

Luckabucka vidim da si na istem s počutjem. Upam, da bo obema oziroma vsem, ki to preživljamo čimprej mimo.

Ronja  ČESTITKE user posted image user posted image user posted image user posted image . Ti si res tako pridna, lahko še zame en izpit narediš če se ti da user posted image .

Špela jaz sem košarico pripravila že prejšnji teden. Jo nisem nič pokrila, pa mogoče bi blo fajn. bom vidla jutri kaj me prime. Jaz imam raje vse sama pripravljeno, kot pa da potem razmišljam kako bo.

Palčica saj ne vem kaj naj rečem user posted image . Grozno. Upam, da bolečine minejo in da bo z vama vse ok. Držita se user posted image user posted image user posted image

Vidim, da nisem edina s težavami in strahom in... Mene tudi zanima kako bom vedela da so popadki pravi in kdaj moram it. Jaz bom šla takoj, ko pač ugotovim, da bolečine niso nekaj normalnega. No danes so me še strašil, naj se ne stegujem, ker se je baje en user posted image 10 dni pred rojstvom zadavil s popkovino in tako revček umrl še pred rojstvom user posted image . No jaz res pretiravam in delam vse tako kot prej. Pa še na češnjo lezem, ker pa mi dragi noče dat lojtre se pa stegujem za vejami, tako da to bom pač morala opustit, če nočem kakšnih komplikacij.
Sem pa res že od včeraj zelo zelo utrujena, nenormalno zatečena in zatežena user posted image .

No midva sva šla danes na eno fajn kosilo, potem pa domov počivat, saj bi šla na kak izlet, ampak res nimam volje.
Jaz upam, da se vas kaj usliši in da bo luna delovala, ker jaz bi res šla.

Nikica kje si? Danes imaš rok. A se ti kaj dogaja, ali boš počakal name user posted image ?

Naspite se

(odgovor članu ANDREJA 75)
  Neposredna povezava do sporočila: 3134
27.5.2007 20:51:13   
KT
Palčica* popolnoma prav si naredila. Ampak popolnoma prav. Naj tisto zoprnijo kar en user posted image  gleda, če ji je tako težko delat v nedeljo. To je vendar njen poklic in popolnoma sama si ga je izbrala. Meni je bila to vedno uganka - kaj hudiča user posted image  se grejo nekaj takega v življenju, kar potem ne morejo folgat. Ma, lahko, da je imela en slab dan - ampak to zagotovo ni opravičilo, da ga na tebi puca user posted image .

Ti se sedaj samo poskusi pomiriti, jutri stopi do svojega G ali splošnega zdravnika, vprašaj, če je mogoče, da imaš okužbo sečil in s svečkami boste to zelo hitro pozdravili. Ima Ronja prav, če te na WCju boli, je res to mogoče okužba. Dol te pa tišči toliko bolj oz celo boleče, ker si sedaj poleg vsega še dodatno zaskrbljena. Vedi pa da če boš tekom večera oz noči še zaskrbljena ti kar v P (in ne misli na nemogočo histerično porodničarko user posted image ).

Jaz sem tudi na eno takšno nekoč naletela in sem ji lepo dala vedeti, da če bi ji jaz kaj takega naredila oz če bi ji jaz takšne besede spuščala kot jih je ona meni, ko bi ona prišla k meni po pomoč, bi me verjetno dala v časopis ali še kaj drugega, jaz bom pa o tem še dobro razmislila user posted image  in ti moram povedat, da je bilo kot, da bi ploščo obrnila, pa ne zato ker sem ji zagrozila (ker to ni bil moj namen), pač pa zato, ker se je malo zamislila. Ne verjamem namreč v ostre besede, verjamem pa v normalno komunikacijo med ljudmi. 
Uf, sem se razpisala in tle pametujem, ampak me popolnoma iz tira vrže, ko so določeni osebki tako visoko leteči - pa saj smo si vendar v osnovi vsi enaki user posted image , ane? In prav hudo mi je, ko kdo potrebuje pomirjujočo besedo, pa dobi vse kaj drugega kot to.

Udobo se probaj namestiti pred TV ali prižgi si pomirjujočo glasbo, ki je tebi všeč in probaj odmisliti današnji dan, tvoja pikica user posted image  bo pa prišla in zagledala mamin (resda malce utrujen user posted image ) a nasmejan obraz.

Pa eno user posted image za pomoč. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
27.5.2007 20:56:05   
KT
Pa kje je Nikical, a je že šla? No, če je tako - mislimo nate in ti pošiljamo en kup malih user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in še en kup ta velikih user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
28.5.2007 7:21:47   
N _ B
Dobro jutroooooo vsem skupaj,

nov teden se je začel in to pomeni.....skorajšnji cilj.

Končno mi je po parih dneh uspelo prespati malo več noči. Vstala sem le 4x.  Bolečine so še vedno pristotne, ampak znosnejše. Ne morem verjet, kako se pozna vsaka ura.

Sedajle grem z možijem na kavo (kot vsako jutro) in po češnje. Danes bom še enkrat naredila štrudel, dokler ga še lahko. Potem pridem domov in imam v planu z likalnikom napasti kup perila.

Sem se javila le toliko, da vam zaželim lep začetek tedna. Meni sta ga že zjutraj polepšala moja dva sončka in moram delit z vami:

Mož in hčerka pred eno uro opazujeta srnici na bližnjem travniku.
Pravi mož:" Poglej tamle je pa štorklja. Že dva dni je na tem travniku in vsak dan bližje hiši. Veš, kaj to pomeni? Da bo v našo hišo kmalu prinesla dojenčka...." 

< Sporočilo je popravil N & B -- 28.5.2007 7:22:30 >

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
28.5.2007 8:55:43   
*ANA*
Dobro jutro vsem skupaj!

Kakšna lepa noč po dolgem času, a ne? Jaz sem tako lepo spala- samo 3 krat šla na WC, pol pa hitro nazaj zaspala user posted image user posted image user posted image , ta mala pa se je samo 1 krat zbudila user posted image .
Je videt da je padla temperatura zraka za kar nekaj stopinj.

N&B kako lepo izjavico si dobila že navsezgodaj user posted image .

Ravnokar sem Pio odpeljala v vrtec- je bla čist neučakana da se bo lohk zdivjala- včeraj se prav dosti ni mogla- malo zaradi vremena, malo zaradi mene- kar se nisem mogla spravit dol s sedežne user posted image user posted image user posted image , pol pa gre takoo rada v vrtec.

Res, kje pa je Nikical? Je mogoče že šla? Če je šla pa še eno veliko user posted image , da bi šlo vse OK in bi bilo čimprej mimo.

Andreja lepo da si se nam javila, čestitam za tvoja dva korenjakauser posted image user posted image user posted image .

Na kolk časa maste pa zdej na koncu kaj preglede? Jaz ga imam zdaj že kar 1 krat na teden- in to je danes user posted image . Še enkrat bi rada vidla user posted image na UZ- da mu po kakem slučaju ni kaj odpadlo user posted image user posted image user posted image .

No uživajte se še kaj tipkamo.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
28.5.2007 9:47:39   
Drnula
Spela- jaz sem košek pripravila ravno včeraj.  Jaz nimam doma nagajivega Timija in ne vidim nobenih zadržkov user posted image user posted image

Palčica - tvoj post me je pa kar pogrel.
Prvo kot prv, dobro, da si se opravila na pregled. Žal mi je da dan danes dohtarca še ni pogruntala, da je bolje, da se ženske odpravijo na pregled, da jih je bolje pregledati in domov poslati 20, ki jim nič ni, kot pa da se zgodi, da ena ne pride pa je pri njej res kaj narobe. Kje živi ! ?? !
Drugo, na mš ti povedo kakšni so znaki začetka poroda, ne pa za vnetje sečil in drugih možnih obolenj in tvoje znake (kar glej kaj smo si mislile tudi druge na forumu) bi  vsekakor  lahko razmeli tako. Še sploh visoko noseča ženska, tik pred pdp in ki bo rodila prvič ter jo normalno skrbi, da bi bilo vse ok. Da pa imaš čisto zaprt mv pa lahko vidi samo ona.
Tako ali drugače si morala k zdravniku, si šla pač v prodnišnico (le zakaj, a ne ??), saj si jih prej tudi klicala in so ti na opisane simptome to predlagali še sami. Če gre za okužbo sečil - upam, da ti je dala zdravilo ali vsaj povedala kako ravnaj naprej.  Sicer tako kot vidim, da ti je svetovala Ronja in KT.
Da če bi bila v mš, da bi vedela, da so bolečine, ki jih imaš normalne  --- halo !! Mar ni bolečina vedno znak, da nekaj ni v redu ??? ali pa gre za začetek poroda ????

Skratka Palčica - ne sekiraj se. Na pregled pojdi tudi naslednjič, če se ti zgodi kaj podobnega. Naredila si prav, vendar žal naletela na butastega dohtarja, ki mu osnove dobrega zdravstvenega sistema niso jasne.

Ronja - krči v nogah so, kolkor sem jaz brala, zaradi pomanjkanja kalcija. Mg blaži krče maternice.

Vidim da ste nekatere kar neučakane. Jaz si pavzaprav tudi želim roditi na pdp - ta petek, čeprav za razliko od vas jaz ne čutim ničesar, nobenih tegob in se prav fajn počutim. Blo bi fajn do petka rodit, že ker morava vložiti za gradbeno dovoljenje in je brezplačno če smo ob vlogi mlada družina user posted image , vložit pa se nam kar mudi.
Moj user posted image tudi že skozi gladi trebušček in non stop računa koliko je še dni do 1.6., vedno zračuna kaka dva dni manj kot sta v resnici, komaj že čaka.
Spim brez problemov, wc 1x ali max 2x na noč, trebuh visoko, nič ne tišči dol, nobenih bolečin nikjer, otrdevanje trebuha sem in tja, ponavadi ko več hodim, vendar nič posebnega... ???
Mam občutek, da bomo čez rok.

Tole vreme včeraj je pa meni kar pasalo. Nič nimam proti, če bi bilo cel teden oblačno. Toliko, da ni soparno in je vedro, da lahko grem ven hodit.

Lepo se mejte!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
28.5.2007 10:13:17   
FLASK_A
Živjo, punce. Lep pozdravček od mene...

Fuuulll lepo, da ste se spomnile name- ja včeraj je bil naš dan. Ampak dogajalo se pa ni nič. Razen tega, da sem neznosno tečna, se premikam ko hlod, spodaj me boli, švicam ko konj, stalno mi je vroče, pa hkrati čakam na kakšne znake... Nič od ničuser posted image  Očitno bo treba našega user posted image  res ven bezat. Vsega imam dovolj, sploh nevem, kaj naj počnem zdaj. V soboto sva šla z mojim na Gorenjsko (na morju prehitro zakuhamuser posted image ) in je bilo luštno. Mal mi je pasalo hladnega zraka. Bohinj je bil čudovit, na Bledu se je moj kopal, sprehajala sva se- potem pa še kosilce in zvečer sva bila doma. V nedeljo pa sploh nisem vedla, kam naj se dam. Prestavljala sem se z vrta na kavč pa u kuhno pa na skret pa... Eh, za pop**. Sama sebi grem na živceuser posted image user posted image

PALČICA, prosim, TEBI se sploh ni treba obremenjevati s takimi izjavami takozvanih zdravnikov, ki so tam kao da nam pomagajo. Oni so krivi, da svoje službe ne opravljajo dobro in ne ti, ki si pač rabila njihovo pomoč. Jaz bi na tvojem mestu tut letela takoj v P, če bi imela take znake. Kaka beda, dohtarji so pa res za en kuser posted image !!

Andreja, lepo da si se oglasila! Crkljajte se naprej pa kmalu nas obišči s svojo zgodbo...

Posteljico sem jaz že oblekla (mojemu je pač vseeno, kako je zrihtano- sam da je... Pa pol rajš sama naredim), imam jo pa pokrito z rjuho, da se ne praši in maže. Nočem pač imet s tem skrbi u P, če je moj kej pripravil al ni. Saj bi prosila naše, da mi kaj pomagajo(tut za kuhanje pa to), pa se zaradi preteklih izkušenj tega rajš izogibam in naredim vse sama al pa z mojim. Da ne bom kej pol nazaj pod nos dobila, češ- sej nisi zmožna, itak sem ti vse jaz naredila in pomagalauser posted image   To mi gre na živce...

Grem mal okrog težit sama sebi pa vas pridem še kej pogledat. Lep dan vam želim- zdej je lušno, ko je bolj hladno...

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
28.5.2007 10:18:30   
FLASK_A
Aha, in še najlepša novica: od nekaj dni nazaj sem postala ponosna lastnica  STRIJASTEGA TREBUHA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
28.5.2007 10:23:26   
ŠpelaP
Palčica- to glede zdravnice, kar si pisala, je tudi mene pogrelo. Mislim halo!? Pa saj če ti MŠ, še ne vem kolikokrat, povedo, o začetku poroda, o bolečinah, človek še vedno ne more točno vedeti, kaka bolečina bo, dokler je ne skusi. Pa saj babice-predavateljice v MŠ ne stimulirajo na porodnicah porodnih bolečin, le povedo jim, kako bi naj izgledalo vse skupaj
Upam, da si zdaj že bila pri svojem zdravniku in da boš dobila primerna zdravila.

Včasih se mi že zdi, da določeni že malo prepotencirajo koristnost in obsežnost informacij iz MŠ.
Jaz recimo kot drugorodka bi naj načeloma že vedela, kako se bo vse skupaj začelo.user posted image Ampak, kako naj vem, če sem v prvo bila en dan (na pregledu) še popolnoma zaprta, drugi dan mi je pa v trenutku stekla voda, brez kakega predhodnega odluščenja čepa. Popadki pa so se mi začeli šele nekaj ur po tem. Torej je bilo malo drugače, kot so nas "učili" v materinski šoli.
Zdaj mi pa še nekaj dni zaporedoma par ur na dan ful trebuh dol tišči, maternica otrdeva in boli  v križu ter predelu  nad sramno kostjo. In je zopet čisto drugače, kot rečejo v MŠ, da bi se naj začela priprava telesa na porod. Torej, kako naj vem, da je to začetek, če je pa čisto drugače kot prvič in drugače, kot učijo v MŠ?!

Včeraj sem vas spraševala glede oblačenja posteljice. Ker sem včeraj zvečer ponovno imela bolečine, tiščanje navzdol... sem jo jaz tudi kar pripravila. Baldahina še nisem obesila, pa celo posteljico sem pokrila s prtom. Danes zjutraj sem pa Timu lepo rekla, da zdaj pa ne more več lesti v dojenčkovo posteljico, pa je čisto kul sprejel.

N&B - sem se prav nasmejala izjavi tvojega moža. Lepa priprava na bližajoči dogodek.
Ob enem sem se pa spomnila, kaj je danes zjutraj izjavil Tim. Je v eni od teh nosečniških revij videl štorkljo, ki drži dojenčka zavitega v prt. Pa me je vprašal, zakaj ta vrana nese dojenčka?! user posted image Potem sem mu pa že morala razložiti, da je to štorklja in in ne vrana, in da samo rečemo, da dojenčke prinese štorklja. Ker pa je on  že "velik", pa ve, da dojenčka rodi mamica. No, nakar je pa ugotovil, da štorklja prinese dojenčka v mamin trebušček, potem ga pa mamica rodi. Moram možu povedati, da je po novem on štorklja!user posted image

Nikical-jaz imam že kar lep čas nad popkom ful takih kratkih strij. user posted image Zgleda popek kot bi mi gorel. user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 28.5.2007 10:28:39 >

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
28.5.2007 10:40:36   
Anonimen
Dobro jutro punce

Kakšna fajn noč. Sem končno spala malo več. Sicer sem šla ene 10 krat na wc, ampak sem takoj nazaj zaspala, prav utrujeno. Včeraj zvečer sem bil prav jezna sama nase, si grem prav na živce, no danes pa sem kar boljše volje. A vam povem do kdaj sem spala? Do pol desetih user posted image . Ma to se ni zgodilo že ???????????????????

Ob enih imam pregled. Saj vem kaj bo spet. minuta noter in vse je v redu, se vidimo naslednji .... user posted image
Dogaja se mi še nič ne, sem pa ugotovila, da se je trebušček le malo spustil, saj zdaj ko sedim moram imet noge narazen, da se trebušček lepo not usede user posted image . Komaj čakam na najinega nagajivčka, ki še vedno veselo razgraja po trebuščku.

Včeraj sva sestavila voziček. Ma nama je kar malo žal za rabljeno košaro, saj je razlika očitna (čeprav je košara lepo ohranjena) in zdaj bodo spet vsi pametni. Ma vam pa povem, da je sestavljanje vozička prava umetnost. Sva mogla prav študirat kam kaj pride, kje se kaj odpne, ker za Navetto nisva imela navodil.

Zdaj grem pa likat kopico, ki se je nabrala tekom tedna, saj me ni blo nič doma, ker sem bla vsak dan pri mami. Ta teden pa ne vem ali bom še kaj pekla ali ne.

Mi pa tole vreme prav paše, vsaj ni tako peklensko vroče, soparno. Joj nikica a ti si pa zdaj na koncu strije dobila? Ma upam, da se tudi meni kaj takega ne prikaže user posted image . Ja vidim, da boš še kar počakala. Najbrž se bo mali držal tvojega prvega roka user posted image , kdaj je že bil? Vidiš pa boš najbrž le junijka in ne majčica.

Lep dan vam želim pa se slišimo.

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 3143
28.5.2007 11:02:22   
Drnula
Bo katera podrla tale rekord user posted image user posted image user posted image
http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=6&article_id=1607052514514162&cid=108

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
28.5.2007 11:05:40   
Kati81
Dobro jutro, da se vam spet malo oglasim. Pri nas je vse ok, Kaja je full priden otročiček, spi pa je pa spi pa je. Počasi nama uspeva tudi dojenje, saj je mamica končno dobila mleko in Kaja z veseljem vleče, čeprav se še pozna da nima ravno toliko moči kot kakšni veliki novorojenčki ampak je zelo vztrajna. Tako da uporabljava vedno manj umetnega mleka. Zelo rada se kopa le miljenje ji ni povšeči ampak potrpi. Rada se tudi crklja pri mamici in očiju, ponoči pa spi v svoji zibelki in se dvakrat zbudi za hranjenje nato pa nazaj zaspi.

Palčica zelo možno je da je ta sluz čep, pri meni je trajalo tri dni, sicer bi verjetno še več, ampak so mi sprožili porod, kot veš. Baje pa lahko traja tudi kak teden ali celo več.

Aja s Kajo smo šli ta vikend na primorsko in mala je bila full zadovoljna pa tudi na sprehod je šla s svojim vozičkom in je bilo super.

Lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
28.5.2007 12:11:40   
zlata ribica
Punce, pozdravljene še z moje strani.
Sem se v začetku nosečnosti nekaj javljala, nato poniknila, zdaj pa bi se vam z veseljem pridružila v ciljnem šprintu. Prebirala sem vas kar redno, sama sem imela oz. imam lepo nosečnost, brez nekih hudih težav. No...v 27. tednu si je naš user posted image želel na svet, pa smo mu s pomočjo zdravnikov to traparijo uspešno preprečili. Od takrat sem bila na bolniški, morala počivati, sicer pa sem se počutila super, veliko energije, malo težavic (mravljinci, kdaj pa kdaj nespečnost,...) zdaj pa user posted image že nestrpno pričakujemo.

Vsem, ki so že mamice čestitke in veliko lepih trenutkov z njihovimi sončki. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kati tole vaše crkljanje se pa tako lepo sliši, jaz že tako komaj čakam.

Palčica, mislim tako kot vse ostale punce...edino pravilno, da si se šla pokazat...ne sekiraj se zaradi nestrpne zdravnice...zgleda, da je mela neke probleme sama s sabo. Upam, da si šla k zdravniku in da boste infekcijo pozdravili čim prej. Stvar je res nadvse zoprna, obenem pa ni 100%, da je nič ne dogaja in lahko se ti lušči čep. Zaupaj sebi in svojim občutkom in pojdi na ponovni pregled, če boš tako mislila. Ne čakaj doma.

Špela jaz sem tudi že oblekla tako posteljico kot košek (imeli ga bomo za na balkon, pa za čez dan)...ne morem več čakati. Vse sem pokrila z rjuho, mislim, da ni nič narobe.

Za prihod user posted image imava vse bolj ali manj pripravljeno, samo še torbe moram napakirati. Jaz si želim roditi vsaj kak dan pred PDP (8.6.), seveda lahko kar danes. Pregledov nimam veš...menda je vse OK, 1x tedensko imam CTG (grem kadar sama mislim) in če se do PDP nič ne zgodi imam na ta dan amnio. Bomo vidli kako bo.

Meni so sicer ti zadnji dnevi res nekaj posebnega (saj je lepa cela nosečnost) ker veš, da se lahko res čisto vsak dan zgodi. To pričakovanje, pa obenem imaš še čas zase in za partnerja, za kak izletek. Ne vem no ...super je. Čez dva dni imam rojstni dan, mogoče pa dobim najlepše darilo user posted image user posted image user posted image ?

Vsem user posted image želim lepe zadnje dni nosečnosti, nič skrbi in porod, ki bo lepa izkušnja. Pa seveda zdrave user posted image , vesele lubije, prijazne mame, tašče ... pa še veliko stvari. Bom napisala sproti.

Lepo se imejte, papa

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
28.5.2007 12:46:47   
ŠpelaP
Zlata ribica - dobrodošla nazaj!
PDP imava isti dan, vendar jaz tudi upam, da bi bilo kak dan prej. Bi bilo fajn 2.6., ker jaz pa imam roj. dan 6.2., pa bi bila dobra kombinacija.user posted image
No, morda bo pa tebi uspelo roditi na tvoj roj. dan. Taki dogodki zelo radi sovpadejo.
Kot sem že povedala, sem posteljico že oblekla, košarico, ki jo do dojenček imel za čez dan (prve 2-3 tedne v dnevni sobi), bom pa oblekla, ko bova prišla/i z user posted image domov. Potem pa tako upam, da bo lepo poletje in bomo lahko veliko na svežem zraku na vrtu!

Sem pozabila povedati! Mene se je pa po tistem grizenju v žrelu, ki je hvala bogu prenehalo, lotil nahod! Sem jezna kotuser posted image ! Srčno upam, da bo nahod čimprej minil in izvodenel do poroda. Si ne morem predstavljati, da bi morala po porodnišnici šetati z masko čaz usta!user posted image Pa še user posted image ne bi mogla prav crkljati, ko bi morala paziti, da se ne naleze!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 28.5.2007 12:50:38 >

(odgovor članu zlata ribica)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
28.5.2007 13:09:50   
Valentina76
Ojla!

Lep pozdrav s Štajerske kjer je še kar vroče ali pa mene ta nosečnost tako greje da je že kar kriza. Sploh se ne morem ohladit in odžejat. Mah!!!

Išias je nekako izvenel (trkam na les) a sedaj se mi je pojavila otečenost. Punce to pa tako da me noge (predvsem gležnji) pri hoji bolijo. Tak feeling je kot da mi je koža premajhna in mi bo počila.user posted image  Pri ta prvem ni bilo take sile tu pa too  much.
Včeraj sem oprala še posteljnino in baldehin ter obrobo tako da je sedaj res čisto vse pripravljeno.

Kar se tiče rojstnega dne: jaz ga imam 30.5. in PDP 6.6....... torej en teden razlike....nikoli se ne ve! Ampak se mi zdi da se je ta mali tako vsidral vame kot klop in noče ven. Ja...pri mami je le najlepše.user posted image

Lepo bodite in se beremo!

LP

V

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
28.5.2007 13:25:19   
N _ B
Sem nazaj.
Štrudl je v pečici in 3/4 perila zlikanega. Čaka me še par Nikinih majčk, ki so še na stojalu.

Andreja: lepo, da si se oglasila. Me veseli, da se lepo rihtate. Kar tako naprej.

Palčica: moje mnenje poznaš. Kako je s tabo? Javi se kaj.

ŠpelaP: posteljici bo oblekel mož predno prideva domov. Ima pripravljeno. Pri teh stvareh je včasih on bolj natančen kot jaz. Ena bo v spalnici, druga-prenosna pa v dnevni sobi za čez dan.
Zgodba o štorklji se je potem nadaljevala, ko je tamala videla, da se je štorklja iz varnostnih razlogov pred našo kužko, ki se je ravno vračala s sprehoda, oddaljila nazaj proti gozdu. Ko jo je mož peljal v vrtec, jo je nadrla, kaj se gre, da podi štorkljo stran...user posted image user posted image user posted image  Je pa tudi zakomentirala ja, da kako bo štroklja prinesla dojenčka, če ga ima mami že v trebuščku. user posted image  Že vidim, da me bo danes vzgojiteljica v vrtcu spraševala, kaj imamo s štorkljo, ker pri nas vse pove v vrtcu. Mogoče bodo celo mislili, da sem šla že rodit.

Nikical: saj ponavadi je tako. Ko ti napovedujejo, da boš prej, greš čez rok. Meni že od 32. tedna govori, da sva iz najhujšega ven. Potem mi je v 36. tednu rekel, da če sva tako daleč prišla, da bi bilo dobro dopolnit 38. teden in tudi tega sem. Saj nazadnje bom pa res še čez rok. Upam, da ne. Če bi bilo tako, kot v 1. nosečnosti bi šla jutri rodit (1. sem rodila na torek - 11 dni pred rokom). V petek imam pregled in upam, da me za torek 05.06. naroči na amnio in ctg. Mi je ta datum kar všeč....user posted image .

Mogoče nas v petek zmeče luna. Sem opazila, da vas kar nekaj računa na to.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
28.5.2007 13:27:39   
N _ B
Valentina in Zlata ribica: dobrodošli nazaj. Res dolgo vaju ni bilo na spregled oz "na branje". user posted image  Upam, da sta lep preživeli te mesece nosečnosti.

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?