ronja
|
hehe, špela, hvala, saj nisem mislila težit, kot sem napisala, just kidding glede posteljnine pa: hehe, midva še niti posteljice niti jogija nimava kupljenega, posteljnino moram še zašit, kje je še oblačenje no, ko bo, bom mogoče kar oblekla, da se bom lahko pohvalila z njo raznim obiskom , ampak kolikor se poznam, bo vse zadnji moment in bo dragi sam oblačil zadeve... Saj nisem tako haklih, eno posteljo bo valjda znal oblečt - sicer pa lahko popravim, ko pridem domu, ne res kar se poroda tiče pa upam, da bo še malo počakala... Zdaj sem pridna, danes že cel dan počivam in ne boste verjele, stvar dela: odkar počivam, nimam nobenih pravih popadkov! Sem se naspala, celih 8 ur, pa tudi danes računam it spat prej (nekje okoli 1h, upam), da ne bom res kaj prej sprožila. Ker je še čas za naju... Pač pa me še kar matrajo krči v nogah, mislim, za znoret - spijem po 3 magnezijeve šumenke na dan, sveže stisnjen pomarančni sok zjutraj, potem še precej cedevite čez dan in še Centramed mami pridno jemljem (pa seveda železove tablete), pa se ti k* krči še vedno kar ne dajo... Verjetno je to zato, ker sva obe, tamala in jaz, malo bolj aktivni kot povprečna in plod... Ona res skoz brca, fant se mi prav smeje, ker če se 1 uro nič ne zgodi, sem že panična, kaj je zdaj z njo, da se je samo pretegnila, brcnila pa že 1 uro ni, hehe... Sem res vesela, da je tako živahen otrok, me vsaj ne skrbi, da bi bilo kaj narobe z njo. palčica, če ti je kaj v tolažbo, mene je takrat, ko sem mela popadke, tudi res ornk bolelo, sem mela kar solze v očeh na začetku - pa če ti povem, da jih pri zlomljeni stegnjenici nisem mela... Boli res, je pa to očitno res priprava na porod... Je pa vseeno prav, da si šla, sploh če te skrbi, že zato, da te pomirijo, tudi če bi bilo sicer čisto brezveze, zakaj bi se obremenjevala, če ni treba? No, mene takrat ni skrbelo, sem si rekla, da če bo, pač bo, da bom pri miru, da ja še ne bi bilo, ker je prezgodaj, kaj več pa ne jaz ne oni ne morejo (je pa res, da je mala brcala in sem vedela, da je vse ok z njo) - pa itak sem mela polno glavo drugih stvari (takrat sem ravno končavala še zadnji strip - no, barvanje me še čaka, zdaj ga skenirajo), tako da me ni tako skrbelo, pa tudi sem vedela, da sem pač malo pretiravala... Sem se spočila in je bilo boljše. So bili pa res popadki na 5 minut in to je trajalo 2,5 do 3 ure (od 22h do pol 3h), potem je bilo 2 uri mir in potem ob pol 5h spet, ampak so se umirili. Lulala sem pa prvič non stop in to konkretno, bolelo me pri tem ni, samo vse mi je dol tiščalo za znoret. Bolelo me je, ko sem vstala in takrat sem vedno dobila popadek, ampak samo lulanje pa ni bolelo in je tudi konkretno teklo . (Se opravičujem vsem ostalim za ta natančen opis, ampak mogoče bo palčici kaj lažje, če bo vedela, kako je bilo pri meni...) Glede tega izcedka pa jaz obiskujem že drugo materinsko šolo, pa nisem vedela, da to pomeni okužbo sečil - no, to pa vem, da čep ni isto kot okužba sečil, čep se mora odluščit, da se odpre porodna pot in potem sledi porod, to je normalno in prav. Okužba sečil je nezaželena in jo je treba zdravit, da se otrok česa med porodom ne naleze. To je vse, kar vem, če ti kaj pomaga... Če te na wcju boli, je pa to verjetno res okužba, ker mislim, da to ni normalno za ... Pojdi k splošni zdravnici in naj ti pregleda urin in če je kaj narobe, naj ti dajo antibiotike! Brezveze, da se matraš ali celo okužiš ! Saj nimaš kaj zgubit! Nam so na materinski res rekli, da naj v porodnišnico ne kličemo, ker po tel. nimajo kaj naredit , da če se nam zdi kaj narobe, naj se pridemo pač pokazat. No, jaz sem si rekla, da če bojo popadki vedno pogostejši in vedno močnejši, bova pač spokala, pa mal sem gledala, če se moja tresavica umirja ali ne (nekaj časa sem se mal tresla, ampak ni bilo hudo in še nisem mela tega za kak znak). Ker je bilo ponoči, sem vedela, da bi hitro prišla do porodnišnice in se mi nekak ni zdelo kar it, bi me še not obdržali, jaz sem mela pa plane za ta teden , naredijo itak nič, še kak porod bi mi brezveze sprožili, ali pa dali na prisilno ležanje, v obeh primerih bi se mi strgalo
|