Palčica*
|
Punce zdravo. Najprej iskrena hvala za podporo, ki je kot sem brala kar deževala z Vaše strani. Neskončno sem Vam hvaležna zanjo,kajti priznati moram da sem jo res rabila. Pa če samo pomislim,da si niti napisat nisem upala sem gor,ker sem mislila, da me bo napadla tudi katera od Vas. Predvsem pa hvala Vam za občutek,da nisem nora... Naj Vam povem zakaj sem se odločila,da na MŠ ne grem.Pred terminom,ki sem si ga izbrala zase,sta na MŠ šle dve prijateljici.Povedali sta mi,da prva predavanja potekajo bolj okrog zanositve,oploditve in podobno-skratka,okrog stvari ki jih že malo poznaš,predvsem pa vsaj po mojem mnenju niso ključne.Kasneje sta mi razlagali še o ostalem (telovadbi,previjanju,dihanju...).Saj ne rečem to okrog previjanja,dihanja to je bilo tisto kar me je zanimalo,a to je bilo tudi vse. Pa sem si rekla-če so vse ostale rodile tudi brez tega,bom tudi jaz. Neodgovorno ali ne-presodite same,sama še vedno mislim,da bom zmogla. Jasno...o kakšnih lestvicah bolečin,konkretnih zadevah tik pred porodom ni bilo niti govora,kar je vsaj meni logično saj nobena nosečnost ni enaka drugi,še manj ženska ženski. Zato sem to zdravnico tudi vprašala,(ko je rekla da je naloga MŠ in osebnega ginekologa da nas pripravi na porod), kaj točno je tisto kar me v njenih očeh dela če že ne neumno,pa vsaj nepripravljeno. Seveda odgovor je bil nov napad,ki pa ni bil odgovor na moje vprašanje. Ne vem če sem Vam povedala (ravno zdaj mi je prišlo na misel) da me je vprašala če čutim otroka.Rekla sem,da težko rečem kako intenzivno,ker sem v dani situaciji težko objektivna.Ko je vztrajala naj povem koliko gibov bi lahko preštela sem rekla da recimo 5. Odgovor? Da moram otroka začutiti vsaj 10 krat na dan in glede na to da je šele 11 dopoldan,da imam za 5 gibov še cel dan pred sabo. Groza... Ampak dobro...je za mano zdaj tale nedelja. Sveže novičke so bolj pomembne. Danes je zjutraj izcedek spet bil,krči pa enako-na 15,30 minut ali 1 ali 2 uri. Moja ginekologinja je delala popoldan in res sem se odpravila k njej. Me je pregledala in si res vzela čas zame.Rekla je ,da je MV res zaprt,s prstom pa mi je pri vaginalnem pregledu otipala otrokovo glavico,ki je zelo nizko v porodnem kanalu.Ravno ko sem bila tam sem dobila krč in ji to tudi povedala. Najprej je mislila,da so krči zaradi otrokove lege,premikov,ko pa mi je v trenutku ko me je stiskal krč,"premaknila" trebuh,krč pa še kar ni popustil je videla,da je fora v materničnem vratu. Rekla je,da misli da so bolečine posledica slednjega (moram ga poizkusit zmehčat z kamilično kopeljo ali kaj podobnega),ta pa posledica glavice ki je že zelo globoko v porodnem kanalu. Svetovala mi je pitje Mg (toliko če bo še katera imela kaj podobnega),v skrajni sili pa lahko vzamem tudi spazmex (tega raje ne bom). Z sečili je vse v redu. Je pa rekla da bi bilo fajn če bi zdržala do četrtka ko mam na Jesenicah spet CTG,vendar ni nujno da bom glede na položaj. Pa saj je vseeno-kadar bo bo,da le vem kaj se dogaja.Seveda je rekla tudi to,da bolečine niso izgovor da ne bi šla prej,da so zato tam da res pomagajo. Evo punce, toliko od mene. Iz srca Vam želim mirnih "teh nekaj dni" do srečanja z našimi pikicami in da bi se čim bolje počutile. Hvala Vam še enkrat za spodbudne besede.Zdej grem pa nazaj v posteljo. Nikical pogumno!Sem res mislila,da že je kaj novega. Pa še bo a,ne?