|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
21.5.2007 11:07:20   
valči
Pot,ko bi le moj user posted image  uslišal tvoje besede.Moram vam povedat,da me že pošteno skrbi,zakaj ne čutim brc.Saj sem vendar tretjič noseča in to 18t.,2 dni.Res mi je čudno,upam,da je vse vredu.Neznansko me je strah srede,ko imam kontrolo.Če bi čutila brce,bi bila mirna,sedaj sem pa prertrašena do konca.Pa božam,ležim na hrbtu,na boku-nič od nič.Ne vem,kaj naj si mislimuser posted image
Naj me katera potolaži,prosim.

Lepo,da ste uživale v soboto na srečanju,zame je predaleč in niti nisem v stanju tako dolgo sedeti,ker večinoma ležim.Drugače bi mi zelo pasalo it v družbo,ker pogrešam druženje,saj sem bolj ali manj med štirimi stenami,samo na kontrole hodim.Bo že bolše.

Končno prihaja poletje,ki je meni pisano na kožo,rada imam vročino,sicer ne vem,kako bom reagirala v tem stanju.Bomo videli.

Klaudia pozitivne misli vzami zraven na pregled,boš videla,da bo vse vreduuser posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
21.5.2007 11:14:25   
pot
valči, jaz čutim gibe najbolje sede - na stolu ali na kavču. Leže, pa mislim, da sem ga šele danes zjutraj čutila, ko sem se obrnila na bok. Kakšne pa pravijo, da ga ravno leže čutijo. Najbrž je odvisno kje točno se je vsidral. Nič ne skrbi, čeprav je to tvoj tretji otrok. Gotovo pridno spi in brca tudi. Če je s prvima dvema user posted image bilo vse vredu, je gotovo tudi s tretjim. Držim pesti, da ti čas do srede hitro mine, da boš lahko brez skrbi. Misli pozitivno, kot si to svetovala Klaudiji. 

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
21.5.2007 11:30:45   
Daschi

Srečanje

ja, jaz sem vsekakor za srečanje. Meni bi najbolj ustrezala lokacija ŠK. loka ali Kranj. No, pa tudi v Ljubljano pridem, ni panike, samo bom pa potrebovala natančna navodila, ker LJubljane ne poznam dobro.

Jaz ne morem 23.6. ker takrat gremo že na morje.
za ostale datume pa zaenkrat ni težav. No, če pridem, bom pa jaz vzela s sabo foto, da ovekovečim srečanje in dam slike potem v album pod ključek.user posted image
lepo, da ste se imele fino, da je srečanje uspelo.

Klaudia, držim pesti, pročaj, kako je bilo na pregledu!

Valči, ma nič ni narobe! Moja prijateljica je svojega 3.user posted image  začutila šele pri 22. mesecih, pa je suhe postave! In je pravila, da je zelo malo brc čutila vse do konca nosečnosti. pa se je rodil krepak fante, težak malo manj kot 4kg! tako, da nič ne skrbi!

Kakšno imate kaj kožo na obrazu in ali se že kaj mažete proti strijam?

Jaz imam vsak dan kak nov mozoljček, obupna sem!
proti strijam se še nič ne mažem. Kremo imam, ampak kaj, ko pozabim....

V redo imam že morfologijo. Glede na tedne nosečnosti, se mi zdi malo zgodaj... No ja, bom poročala, kako bo....Komaj čakam, da bo le vse ok!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
21.5.2007 12:00:19   
*Lana*
Pozdravljene!

Lepo, da ste uživale na srečanju.

Jaz sem vredu, čutim pa še nič ne. Me pa ne skrbi, ker pravijo, da je ok, če začutiš prve brcike nekje do 22 tedna user posted image .

Mene matrajo edino krči v nogah, pa bolijo me noge.

Sem včeraj imela masažo nog ( brat je maser ) in sem se odločila, da mi bo takšno masažo naredil kar vsak teden enkrat. user posted image

Zunaj je sonček, js pa grem veselo za knjige, mi nič ne diši user posted image

Uživajte, pa božajte trebuščke.

Pa pa

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
21.5.2007 12:24:24   
mehurčica
Pandica oprosti, sem pozabila odpisat na vprašanje o Dr. Japlju. Je tudi imel vse nas tri preko, ko je bila moja mami noseča, je pa tudi bil od moje tete sošolec in tudi pozneje njen ginekolog. Pa kljub temu je vse skupaj na Fontani naredil tako na hitro-čeprav je bila tudi moja mama zraven. Ma mogoče bi še kaj dodatno povedal, če bi ga vprašala, ampak kaj, ko vedno kar onemim na teh pregledih in pozabim na vsa vprašanja, ki jih mislim postavit.

Daschi, jaz se že kak mesec konkretno mažem po trebuhu, včasih pa tudi celo telo. Nimam kaj preveč raztegljive kože, tako da sem mogla že začet. Imam pa raznorazne kreme: svinjsko mast(sicer smrdiuser posted image , ampak po nasvetu prijateljice je super..user posted image bomo vidli), eno mleko za nosečnice, eno olje za nosečnice in občasno še šentjanževo olje.
Kožo na obrazu pa imam prav lepo-vedno bolj. Prve tri mesece so bili ves čas kakšni mozoljčki in prav utrujena koža. Sedaj pa, kot da se pomlajujem.user posted image

Valči, tudi jaz ne čutim brcik-več!user posted image Sem jih čutila 14.teden, 15.teden malo manj, 16. in teden menda sploh ne(sem pa v petek slišala srčka, ki bije) in sedaj je 17.teden in čakam. Včasih se mi zazdi, da je kaj bilo, ampak nisem ziher več o ničemer. Ker v prvi nosečnosti ko se je začelo, je bilo konkretno, na vsake 2-3dni, 18.teden pa že vidne bulice navzven. Je pa res, da imam zdaj kar večji trebuh.

Zdaj pa morem it likat in obesit perilo. Lepo bodite!

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
21.5.2007 12:52:18   
bambi
Oj!

Pravkar sem se najedla in sedaj bi mi pasala kakšna postelja, pa imam žal samo pisarniški stol user posted image user posted image user posted image  

Včeraj sem med tuširanjem opazila, da so mi nad kolenom na zadnji strani nog popokale žilice..... Nekaj jih imam že na notranji strani nog, sedaj pa še to user posted image user posted image user posted image  Pa nosim udobne čevlje in pazim, da ne sedim ali stojim predolgo, pa nič ne pomaga..... Moja babica in mama tudi imata tako "iznakazane" noge in zgleda da je to res dedno......

user posted image  jaz čutim že kar močno, če pa kak dan ne, si zvečer premetavam trebuh sem ter tja, tako da user posted image  zdramim in potem se mi hitro oglasi. Ko pa da ati roko na trebuh se pa user posted image  naredi francoza in je čisto pri miru.

Točno čez 1 mesec gremo na morje in že komaj čakam, čeprav je moj user posted image  že pripravil čoln, pa za ta malo reševalni jopič, pa en kup stvari za zraven, tako da ne vem če si bom kaj odpočila na morju. Se bom pa najedla rib, ki jih obožujem in naplavala, ker na bazen si ne upam, morje je pa zakon....

Meni pa se zadjne čase obupno lušta pivo. Prej mi je šlo na bruhanje samo ko sem pomislila nanj, sedaj pa bi ga lahko spila na litre......PA težave imam z zaprtjem, ne pomaga mi ne sadje, ne mlečni izdelki, donata pa ne prenašam. Kaj bi mi lahko še pomagalo????

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1306
21.5.2007 12:53:24   
*bubi*
Jaz bi se vam tudi z veseljem pridružila na kakem srečanju, ampak imam junija VSE sobote delovne. Vsaj napovedano je tako. So namreč ustni zagovori mature in bom polno zaposlena. bo pa potem kasneje toliko lepše user posted image
Edino nedelja bi prišla v poštev. Pa saj Ljubljančankam je menda vseeno?

Za kako srečanje pod Pohorjem pa sploh ni problema, kje ste, Mariborčanke? user posted image  

Občasne premike tudi sama že čutim, ampak še nič konkretnega. Ati še nekaj časa ne bo prišel na vrsto user posted image . 1. sem jih čutila pri 19t in so bile že konkretne brce. Ah, samo da bo..... bom pa tudi jaz veliko bolj pomirjena, ko bo mimo morfologija in ko bodo redne brce.

Neposredna povezava do sporočila: 1307
21.5.2007 13:47:56   
pot
IZVIRNO SPOROČILO: bambi

PA težave imam z zaprtjem, ne pomaga mi ne sadje, ne mlečni izdelki, donata pa ne prenašam. Kaj bi mi lahko še pomagalo????

Probaj z magnezijevimi šumečimi tabletami ali še bolje z Magnesolom. Meni je to G svetovala, pa seveda veliko gibanja. Meni te šumeče tablete kar preveč dobro pomagajo, tako, da spijem samo eno na par dni.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
21.5.2007 16:58:15   
2ursae
ja, meni so tudi nedelje čisto ok ... dajmo pol na seznam še nedelje:

datumi za junijsko srečanje:
2.
3.
2ursae

9.
janja
2ursae
10. 
2ursae

16.
2ursae
17.
2ursae 

23.
janja
2ursae
24. 
2ursae

30.
2ursae
1.7.
2ursae 

po mojem lahko skrajni konec meseca kar črtamo, ker gre veliko user posted image  že na user posted image . Jaz lahko praktično kadarkoli, bi bilo pa fajn, če bi se kmalu zmenila, da si vem rezervirat termin, saj v juniju načrtujemo podaljšan vikend v hribih user posted image .

naj vsaka naredi copy-paste seznama in se dopiše, aj'prou user posted image , da se ne bo sam ena matrala z izdelavo.

Bubi, daj napiši, katero nedeljo bi ti lahko, pa če se ostale strinjate z nedeljami, tud povejte. Men je kul.

Brce - jaz jih ful lepo čutim med študijem, ko sem nagnjena nad mizo in je ubogi otrok čist vkleščen tam notri - mi sporoča, naj grem raje ležat user posted image

Klaudija, ful mislim nate, javi se z dobrimi novicami user posted image .

Pišuka, kje je ursikazala? A še kar na medenih tednih user posted image .

jaz imam morfologijo v četrtek user posted image user posted image , v petek pa greva z mojim v Graz - IKEA in H&Mnosečnice user posted image .

mazanje - imam kremo, sam jo imam zaradi zvedavega malčke, ki obožuje kreme, pospravljeno v omari in temu ustrezno se tudi zvečer ne spomnim, da se moram namazat ... saj veste: daleč od oči ...

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
21.5.2007 18:03:47   
picola1
Ojla!

Jaz sem pa danes imela morfologijo. Z user posted image je vse ok, dovolj velik in vse, samo G pravi, da se ji zdi, da imam malo premalo plodovnice in me je za vsak slučaj poslala še v Lj na UZ. Datuma še ne vem, bo pa najbrž že kar enkrat drugi teden. G pravi, da bi bilo bolj kritično, če bi bilo plodovnice ful premalo...ampak ker smo se tako matrali, da smo prišli do našegauser posted image , me vseeno raje pošlje še k nekomu.
Po vsej verjetnosti pa bova imela punčko, ni pa še čisto 100% (bom še enkrat vprašala naslednji teden v LJ). Juhuuuuuuu! Prav vesela sem (obenem pa me rahlo skrbi zaradi plodovnice).
Valči, držim pesti, da bo vse ok! Pa zate Klaudija tudi!
Aja...zerdila sem se pa v malo več kot enem mesecu 3,5 kg!!!!!!!! Me je kar kap zadela...Bo treba malo mirkat...Upam, da ne bo šlo tako naprej...user posted image

Ajd, imejte se lepo!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
21.5.2007 18:11:08   
Klaudia
Torej, da se vam javim s pregleda...

dr.Cerar je našel še eno cisto v drugih možganih, tako da je v vsaki polovici ena. Cisti sta bilateralni user posted image
Ostalo vse zgleda vredu. Velikost je primerna... obraz je vredu, rokice imajo vse prste, hrbtenica je cela, srček ima vse 4prekate itd...  vendar je vseeno možnost za Trisomijo 18 user posted image

Vglavnem, jutri imam genetski posvet, pa Cerar priporoča kariotipizacijo... (kar mislim da je amnio-a mam prou?)

vglavnem zele še seznam popravim, pol grem pa Pušenjaku pisat vprašanje...

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
21.5.2007 18:13:53   
Klaudia
 user posted image     user posted image      OKTOBERKE   user posted image    user posted image     user posted image   

( 62 user posted image  nas je)

01.10.
- bambi                (user posted image 73)   3.user posted image        MB
- picola1              (user posted image 80)   1.user posted image        NM   user posted image

02.10. 
- Pandica             (user posted image 79)   1.user posted image        MB
- MissLady                           1.user posted image

04.10.
- pingi                  (user posted image 79)   1.user posted image        LJ
- inja2                  (user posted image 84)                 LJ
- Solero               (user posted image 78)   1.user posted image        KP

05.10. 
- Ursikazala         (user posted image 70)    1.user posted image  
- Kasija 78          (user posted image 78)    1.user posted image        LJ    user posted image
- Miško
- kovanec
- pony                (user posted image 74)     5.user posted image

06.10. 
- mišk                 (user posted image 82)     1.user posted image        KK

07.10.
- kala10              (user posted image 79)     1.user posted image        LJ

09.10.
- janja                 (user posted image 73)     3.user posted image (2.user posted image )   LJ
- Klaudia            (user posted image 86)     1.user posted image        LJ     user posted image  (Lia)

- Tinki_winki       (user posted image 82)    1.user posted image        KP
- sanwebdra        (user posted image 79)    1.user posted image        MB 

10.10.
- tave                   (user posted image 74)

11.10. 
- Micla                 (user posted image 77)    3.user posted image (1.user posted image )   GO
- Lillylilly              (user posted image 79)     3.user posted image (2.user posted image )   Jesenice
- 2ursae               (user posted image 77)     2.user posted image        LJ  

13.10.
- oktoberka         (user posted image 85)     1.user posted image        LJ
- AnaB.                (user posted image 79)     1.user posted image   

- mamica80

14.10.
- Jasna                 (user posted image 76)     4.user posted image (3.user posted image )   LJ
- skuštrana           (user posted image 77)     2.user posted image        CE
- Neža81             (user posted image 81)    1.user posted image      MB  user posted image inuser posted image  (Maša&Maj)

15.10.

- bonci user posted image  user posted image        (user posted image 77)    1.user posted image

16.10.
- Jan@
- JennyAnny         (user posted image 79)     1.user posted image        Domžale
17.10.
- prymorka           (user posted image 84)     1.user posted image        KP

18.10.
- sončnica5

19.10.
- MB*TANJA*   
- domennatalija

20.10.
- valči                   (user posted image 79)     3.user posted image        Brežice        user posted image

21.10.
- Daschi               (user posted image 76)     4.user posted image          LJ   

22.10.
- inibini
- metkica1            (user posted image 80)     2.user posted image  (1.user posted image )   CE   

23.10. 
- Janice

- pikcevauser posted image user posted image       (user posted image 78)    1.user posted image        NG

24.10.
- Natasa-6           (user posted image 74)    3.user posted image         LJ
- mala                  (user posted image 83)     3.user posted image        LJ

25.10.
- *Lana*              (user posted image 78)     1.user posted image
- pot                                       1.user posted image        LJ

- nana84                                 1.user posted image

26.10.
- Dari
- mama06                                                                 
- Jejica                                    1. user posted image

- *bubi*                                  2.user posted image

28.10. 
- mehurčica         (user posted image 78)       2.user posted image       MB
- pimkie              (user posted image 71)       1.user posted image        KP
- noa1                (user posted image 75)       1.user posted image       MB

29.10.
- zivepo              (user posted image 86)       1.user posted image       CE
- Pikapokca        (user posted image 78)       1.user posted image       NG

30.10.
- soraja
- orka**
- lane31               (user posted image 76)       1.user posted image       MB
- ninka 80            (user posted image 80)       1.user posted image       KK

31.10.
- živa

- Ulaa
- miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
21.5.2007 18:16:16   
miska1
Ojla!

Tud jz bi se vam pridruzila na srecanju. Se prav tako strinjam, da je tud nedelja ok.

Dons sm bla na pregledu in v redu, srcek bije, v glavnem uziva in mu nic ne manjka. Za mazanje po trebuscku uporabljam kar mandeljevo olje, ki je mastno in se obenem tud vpije v kozo. Brc se ne cutim, po moje se kakih 14 dni. Zadnje dni mi ful pase sladko. Sem vceri pojedla tiramisu, rolado in se pol banjice sladoleda...To pa se ne.

2.
3.
2ursae
miska1

9.
janja
2ursae
miska1

10. 
2ursae
miska1 

16.
2ursae
miska1

17.
2ursae
miska1 

23.
janja
2ursae
miska1

24. 
2ursae
miska1 

30.
2ursae
miska1

1.7.
2ursae 

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
21.5.2007 20:03:06   
kasija78
Zadnjič po srečanju v Tivoliju mi je padlo na pamet, da bi morda lahko naredila majčko z napisom, ker so se mi tiste v popku (pridem oktobra) zdele drage, pa še ne vem, če bom rodila konec septembra ali res oktobra. Danes sem šla v akcijo in sem nesla majčko iz h&m-a v grafično delavnico in mi je natisnil malo drugačen napis. Majčka je v albumu (vsaj upam, ker prvič dajem fotke v album) in če katero zanima, si jo lahko pogleda. Imam še eno idejo in majčko na zalogi, pa jo bom dodala v album, ko bo izdelana.

Valči - Držim pesti zate. Pošiljam enega smeškota, da boš kmalu v redu in skakala okrog po sprehodih in torticah in sploh kar si želiš.
user posted image

(odgovor članu miska1)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
21.5.2007 21:36:37   
*bubi*
Super majčka, kasija!

Jaz sem ravno danes dobila po pošti majčko Pridem oktobra. Naročila pa sem jo preko tele spletne strani: http://nosecnice.moj-album.com/, dobila v nekaj dneh.

No, če se lahko pišem pod nedeljo, potem pa naj bo to kar prva nedelja:

2.
3.
2ursae
miska1
*bubi*

9.
janja
2ursae
miska1

10. 
2ursae
miska1 

16.
2ursae
miska1

17.
2ursae
miska1 

23.
janja
2ursae
miska1

24. 
2ursae
miska1 

30.
2ursae
miska1

1.7.
2ursae 

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
21.5.2007 21:45:28   
2ursae
o, Klaudija, hudiča user posted image ... saj ne da vem, kaj pomeni trisomija 18 .. upam, da ti je Pušenjak dal kakšen dober odgovor in da se ti bodo jutri stvari bolj razjasnile ... v mislih sem s tabo in močno upam, da se bo na koncu izkazalo, da ni nič nevarnega user posted image user posted image  user posted image  user posted image user posted image  user posted image  user posted image user posted image  user posted image  user posted image user posted image .

Drž se jutri, nočko

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
21.5.2007 21:55:37   
mehurčica
Klaudija, tudi jaz držim pestiuser posted image user posted image user posted image , da bodo ugotovili, da je vse v najlepšem redu. Dobro, da si imela tako hitro morfologijo. Jaz bi jo najraje tudi, ampak kaj, ko ni od mene odvisno. Naslednji pregled imam komaj 20.teden, na morfologijo pa bom šla komaj 22. ali 23.teden.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
22.5.2007 7:13:30   
Daschi
Klaudia, čim prej se javi z dobrimi novicami!
Držimo pesti še naprej!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

Neposredna povezava do sporočila: 1318
   [Brisano sporočilo]
22.5.2007 7:57:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Daschi)
  Neposredna povezava do sporočila: 1319
22.5.2007 8:00:06   
oktoberka
No, da se se jaz javim. na srecanju je blo fino, sam sem morala po eni uri zapustit "prizorisce" ker sem mogla it se naprej na en rojstni dan. Drugace ste pa ful lustne punce in se vam bom z veseljem pridruzila, ce bom le imela cas. Vpisala se ne bom nikamor, ker ne vem se kako bo, ampak ve se kar zmente, pol bom pa vidla!:)

Klaudija upam in mocno drzim pesti zate in za tvojo pikico. Ti samo vrjemi v to da bo vse ok, misli pozitivno, pa bo!

Jaz imam morfologijo v 22. tednu oz gestacijska starost bo 21. tednov. Saj je to ok, a ne? Upam da ni ne prezgodaj, pa ne prepozno.

Daschi jaz se redno mazem proti strijam, vsako jutro po tusiranju in velikokrat se popoldne, ko poslusam srcek in brcanje z angelsoundom. Pa si trebuh namazem s kremo, za boljso prevodnost, pol me pa to prisili da si jo na koncu razmazem po telesu......user posted image user posted image user posted image  

Punce, res vam priporocam tale Angelsound- je tok fajn napravca, da ne vem kaj bi brez nje. Ce me karkoli zacne skrbet, se ulezem, poslusam srcek in vem da je pikica v trebuscku ok.

No, da ne bom predolga, pa tudi otroci me ze cakajo, da jim dam zajtrk user posted image bom kar sla. Lp

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
22.5.2007 8:56:56   
janja
Klaudija - me kar zmrazi, ko slišim take novice. Upam, da se bo izkazalo, da je vse v redu. Držimo pesti user posted image . Kariotipizacija mislim, da je odvzem tkiva, medtem ko gre pri amniocentezi za odvzem plodovnice (se pa dela amnio okrog 16. tedna, tako da mislim, da je za to preiskavo že prepozno). Pa naj me kdo popravi, če se motim. Vsekakor bodi pozitivna, in nam javi, ko boš imela rezultate. Trisomija 18 kromosoma = Edvardov sindrom; za kaj pa gre, pa ne vem.

Kasija78 -  seveda dojenček v trebuščku lahko zaznava zunanje zvoke, predvsem pa tvoje razpoloženje. Obenem pa ti lahko z brcami tudi nakaže, če mu kaj ni všeč.

Naš je včeraj zamenjal noč za dan. Je bil kar nekaj dni bolj umirjen, včeraj ko sem šla pa spat, je imel pa žurko. Tako se je preobračal v trebuhu, da sploh nisem našla ugodnega položaja, kaj šele, da bi lahko zaspala. Na trenutke so bile brce že kar boleče. Potem pa še zgaga. Nisem imela donata, pa mi je kar mleko pomagalo.

Ena je spraševala glede zaprtosti. Meni najbolj pomaga Donat (spiti ga moraš na tešče, najmanj 3 dcl, po možnosti razplinjenega in toplega) ali pa Magnesol šumeče tablete. Se jih sploh ne upam vzeti več kot 1/dan, pa še to ne vsak dan, ker pri meni deluje kot odvajalo. Mi pa pri krčih zelo pomaga.

Srečanje - jaz sem eventuelno tudi za nedelje, ampak se ne bom nikamor vpisala, ker imam junija 2 piknika, kakšen vikend bomo skočili še na morje, 1.7. pa odhajamo na dopust.

Jaz se s kremo mažem po trebuhu in prsih že kaka 2  meseca. Imam zelo suho kožo, in mi je v prvi nosečnosti popokala (v zadnjem mesecu!) kljub temu, da sem se intenzivno mazala. No, če se ne bi, bi bila lahko situacija še slabša. Imam pa kremo na dosegu roke - omarica v kopalnici, in se vsak večer pridno mažem.

user posted image Lepo božajte trebuščke in se razvajajte.user posted image

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
22.5.2007 12:42:00   
Pandica
Zdravo punce!

Uuhhh, danes pa je pasja vročina. Ne vem kam se naj dam, da bi mi bilo čim manj vroče.
Super, da ste se imele lepo na srečanju. A bo katera dala gor kakšno slikico ali ni nobena nič slikala?!

Klaudia držim pesti, da je vse ok s tvojo user posted image   ti pa nam le javi kako si zrihtala.
Me kr stisne, ko berem takšne novice. Še dobro, da si punce tukaj gori stojimo ob strani.

Zaprta hvala bogu nisem in nimam teh problemov. Spijem kavico in grem kar redno na wc, ni sile user posted image  Imam pa probleme z zaprtostjo, ko pridem na morje. Vsako leto ista pesem. Ko je druga klima, okolje in vse ostalo pa ne morem nekaj prvih dni na wc. Tako, da veste kakšna bom letos prve dni na morju, bo še trebušček večji zaradi moje zaprtosti in bom verjetno zgledala kot, da sem par dni pred rokom user posted image

Jaz se mažem s kremo kar pridno. Imam prav eno kremo, ki je za nosečnice in deluje kao proti strijam v nosečnosti in po njej in z njo se namažem vsako večer po tuširanju po zizah in trebuščku. Noge pa kar z navadnim Nivejinim mlekom. Edino, če sem res fejst utrujena včasih spustim mazanjem ven, probam pa biti čimbolj discplinirana kar se tega tiče.

Morfologijo imam jaz 6.6. , ko bom točno v 23t. Komaj že čakam user posted image
Zakaj ste ene napisale, da je boljše met morfologijo malo prej? Ker meni je G rekel, da je boljše kao malo bolj pozno, ker so takrat že full lepo razviti vsi organi in se vse lepše vidi. Pa mi zdaj ni več nič jasno. Eni rečejo tak, drugi drugače. Saj sem že čisto zmešana user posted image

Kasija78 majčka je svetovna user posted image  Tudi jaz pravim, da glede na to, da imam PDP 2.10. in, če bo user posted image  želela prej na svet lahko postanem septemberka. Čeprav ima moj rojstni dan 1.10. in navija, da se bo tudi user posted image  takrat rodila, da bo imel-a roj.dan na enak dan kot ati user posted image

Lepo bodite vse, pobožajte bušije in pazite na svoje zaklade user posted image

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
22.5.2007 14:15:43   
bambi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  umiram od vročine, sedaj sem pa spila še vroč kakav in me polivaaaaaaa.

Moj bog kako bom šele zdržala tisto ta pravo vročino, ki jo napovedujejo za letos??????
Jaz imam tudi morfologijo komaj naslednji teden, ko bom že v 24. tednu, ampak dr. Japelj je baje pred 22. t sploh ne dela, ker se med 22 in 24 t organi baje najlepše vidijo.....

Iščem spletno stran trgovine Kika v Grazu, pa je nikakor ne najdem... a mi lahko katera pomaga???

Danes sem na nosečniškem koledarju prebrala, da se do 23. tedna (tukaj sem sedaj jaz) povprečna user posted image  zredi za nekje 7 kg. user posted image user posted image user posted image  Sem bila prav vesela te informacije, ker sem se jaz za zredila za 8 kg in se mi je že zdelo da sem nenormalna. Začela me je srbet tudi koža na trebuhu, zato se res intenzivno mažem in upam, da ne pridelam poleg žilic na nogah, še kakšne strije.

Klaudija, močno držim pesti da je s tvojo user posted image  vse vredu, sem že marsikdaj slišala, da so katero user posted image  prestrašili s takšnimi informacijami, potem pa je bilo vse OK. Lahko da so kakšne sence ali lise, ki jih vidijo pri UZ posledica hematomov, ki se pojavijo med nosečnostjo in izginejo do konca user posted image  ali pa s porodom......

No, sedaj sem to sporočilo pisala kakšno uro, ker sem vmes imela toliko opravil in se pri nas že oblači, tako da bo verjetno kakšna ploha.....

Kako pa je z vašim vonjem???? A prenašate parfume, mehčalce in podobno???? Jaz sem npr. v vsaki nosečnosti imela težave s tem in v drogerijo sploh vstopit ne upam. Ko nisem user posted image  se lahko med parfumi zadržujem ure in ure, sedaj pa se komaj nasprejam, pa še to z moškim Adidasom. Mehčalec sem vedno uporabljala Lenor summer, sedaj mi pa tako smrdi, da je joj. Kupila sem modri Lenor, ki ima najbolj osvežilen vonj, pa še to mi mož obeša perilo, ker se mi prav dviguje zraven.... Še navadno Nivea mleko za telo, ki nikoli ni imelo nekega vonja, mi sedaj smrdi, da se ne pogovarjamo o kalodontu...... Ne vem kako to, ampak hrana mi pa ne smrdi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
22.5.2007 16:11:04   
Klaudia
Evo mene iz Ljubljane. Sm rekla da se vam moram takoj javit.

Danes sem imela še en UZ - ciste sta rahlo manjši, vse ostalo zopet bp. Potem sem mogla cel rodovnik user posted image  zapisat... pol pa še posvet.

Glede na to da je vse ostalo namorfologiji bp, je možnost za kakršni koli sindrom manj kot 1%, sploh ker sem imela NS 1,2mm.

Potem mi je pa dal dve možnosti - amniocinteza ali pa na vsake (se mi zdi da) 2tedna UZ, kjer se preverja možgane in ostale pomembne faktorje na user posted image  za določene sindrome...

Tko da zdej zgleda ni taka panika, kaj se bomo odločili, bomo pa še vidl...

Je bil pa res šok pol k greve s kolegico v dvigalo iz 4.nadstropja. In se ustavi, in vozi gor in dol ne da bi vrata odpru... men se je tok začel vrtet. Na srečo je bil zraven nek mehanik, da nas je potem na silo spravil ven... uf!

Tko-zdj grem jest, pa bom mejbi potem kej več napisala

Susan Savannah

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
22.5.2007 16:48:57   
pikceva
Živjo,

Klaudija lepe novice, da ni tako hudo.
Jaz imam tudi morfologijo konec 21. tedna (11.6), čeprav nosim  user posted image user posted image ...Izgleda, da se takrat organe bolje vidi.

Redimo se veselo...+ 4,5 kg do sedaj...IN vse je pridobljeno v zadnjem času. Uporabljam pa kremo proti strijam skoraj vsak dan in za enkrat še ni nobene. Drugače pa tudi meni nagajajo vonjave, še posebej praški in mehčalci. Zato vedno kupim Dash marsigla in Cocolino, ki imata zelo nežen vonj.

Ta srečanja se mi zdijo zanimiva, samo do Ljubljane se mi res ne da vozit. Mi je malce predaleč.

Uživajte in lp

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?