|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
25.4.2007 13:18:25   
MissLady
Čao Digi!

Ah jaz komaj čakam, da bo petek in se začnejo ''počitnice'' user posted image

Rok imam 2.10.

Sem razmišljala o alternativnih oblikah... naprimer voda, EA,... samo ne vem kako je pri diabetesu.

Kako pa zgleda porod pri diabetesu??? Kako ti uravnavajo sladkor? A imaš infuzijo? Ti dajo kaj za jest? Kaj če imaš hipo?

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 201
26.4.2007 9:22:29   
digi
Hoj, je tako, da pač se "odklopiš" takrat z inzulina. Pri meni no je bilo tako, da sem se odklopla s črpalke in sem si potem enkrat vmes zmerla cuker in ker ni bil nič kaj ekstra visok sem nadaljevala kar normalno... po porodu pa sem se spet priklopla. Nič drugače torej kot pri drugih..... Če pa bi imela vmes visok sladkor pa bi me priklopli verjetno na infuzijo.... Zdaj glede na to, da moraš itak v lj rodit, po moje najbolje,d a vprašaš sketeljco, čeprav imam občutek, da neke alternative odpadejo pri njej, drugače pa ne bi smelo nič ovirat alternativne vrste poroda..... Joj jaz pa sem imela 9.10. rok hihi, Timon pa je privekal 5.10. na svet, mogoče boš na isti dan rodila, čeprav manj verjetno, ker navadno malo prej sprožijo sladkornim bolnicam porod kot na rok, če že ne opravijo zadev same od sebe, tako kot jazuser posted image ...
Joj ja počitnice, se veselim, ker ima naš počitnice , po drugi strani pa sem raje, če jih nima ker potem gre normalno spat itd. in jaz se spravim večer še za knjige, drugače pa nič z mene....

NIč imejte se

pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 202
30.4.2007 20:51:03   
HEL36
alo, cukrčki user posted image user posted image user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  me je kar malo sram, ker se že tok cajta nisem oglasila user posted image

saj sproti preberem, sam kaj če nimam časa odpisat. jaz mam prvomajske za štedilnikom, se je moj spomnil, da bomo streho prekrili user posted image  zdaj sem pa zvečer čist user posted image  user posted image  user posted image  in kar padem v posteljo.

MissLady, za alternativne oblike ti tudi jaz ne morem pomagat, mal probaj po netu poiskat. Ko sem jaz rodila so mi kontrolirali sladkor, sicer sem bila na inzulinu na injekcijah, sam ga nisem potrebovala, sem mela pa skoz infuzijo naštimano že zaradi umetnih popadkov. Kako ti kaže na UZ, je user posted image  kaj večjih po meritvah? Lahko pričakuješ, da greš prej rodit, men so sprožili 11 dni prej, ker je na UZ vidla že 4 kg user posted image  user posted image .

Digi, ti kar lepo za knjige, tvoj user posted image  naj pa Timona carta user posted image  user posted image

Tudi ostale poročajte kako kaj user posted image

Nič, uživajte praznike user posted image  in oglasite se! user posted image  user posted image  user posted image   user posted image !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 203
1.5.2007 9:25:58   
digi
Hoj,
sem na šihtu in mam vsaj cajt nekaj tu napisat, ker drugače nema časa.... ampak se čudim, da sem tako s časom na knap, ko pa se mi zdi, da nič ne naredim....
Joj hel36 sploh se mi ne dauser posted image ...s em se že odjavla z izpita in se raje junija prijavla., te pa moram potegnit.... svašta, sem si že naredila 1/3 izpiskov pa se je kar vstavlo.....user posted image  No saj bo bolje!!!
AJa UZ, meni je rekla en dan prej Sketeljca 3100g +/- 10%, Timon se je rodil s 3110g user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 204
4.5.2007 11:58:40   
digi
Punce mene je sedaj skoraj kap.....

Ne boste verjele:
brišem tla in dam Timona v kinderpet in ko pogledam gor: mali stoji v kinderpetu in me gleda. Tak sem skočla in sreča da sem mela fotoaparat zraven, ker drugače mi tega ne bi nihče verjel..... Joj joj.....

Sem dodala  sliko v album ;)

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 205
4.5.2007 22:00:04   
HEL36
ojla,

digi, user posted image user posted image user posted image user posted image za Timona, še malo pa ga boš lovila po hiši user posted image  user posted image  user posted image , moj je shodil z 11 mesci in lahko si misliš kakšno smo mel potem user posted image
kje pa ti delaš, če lahk vprašam?
aja, moj se je rodil s 3890g in je bil 54 cm dolg

kje ste pa ostale?

Bonda, tvoj čas bo kmalu, ne?

MissLady, si še na počitnicah user posted image

pridne bodite in pišite kaj user posted image

pa pa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 206
6.5.2007 7:56:39   
wis
Zdravo punce!
I´m back. Crknil mi je računalnik, in potem so fantje lep čas modrovali, kaj bi lahko bilo, in kaj storitiuser posted image (wonder, wonder), crknila je grafična, potem pa matična, potem pa en hladilnik, pa drugi... Zdaj sem že js en mali mojster, tako da... če rabi kera kak nasvet...user posted image . No včeraj zvečer so pa končno spacali zadevo skup. Mi je šlo že pošteno na živce, ker nisem mogla niti pogledat, kaj se vam dogaja user posted image (firbec babji), v službi pa nočem, ker imam souporabo računalnika s šefovo hčerko, ki zna biti prava user posted image (če bi videla po katerih straneh surfam, ona seveda lahko).
Vidim, da ste pridne, razen Bonda, pa najbrž nima več časa za nas, saj se njen čas že zalo bliža, a ne?
Digi, tvoj Timon je pa tako user posted image ... Bom pa res mogla hitro enga naredit.
Te nore hipe so se mi začele, ko sem začela s FIT terapijo, avgusta lani, najhujša je bla en dan preden sma šla na dopust, moj je hotel potem kar doma ostat, sem rekla: grem pa sama... To pa ne... Ampak takrat sem se še lovila z insulinom, sem mela veliko prevelike doze, pa nič stestirano (npr. lantusa sem mela 18 E, zdaj pa 8E, se je moralo nekje poznat) Zdaj je veliko bolje, niso tako ekstremne, ampak so pa še vedno, najslabše je, če je ponoči, ker jo prespim in nimam pojma kaj se dogaja, zbudim se pa uničenauser posted image , ampak dokler se, je še vse OKuser posted image . Čez dan si pa tako pogosto merim, da jo ponavadi najdem, čeprav je ne čutim vedno, ampak včasih se mi pa le zdi, da nekaj ni čisto OK.  Naj bi pa 13.6. dobila črpalkouser posted image , pol pa veselo na delo (al pa prej, hehe)
Kaj Hel36, a si že kaj naredla, ko me ni blo?

Evo, ko sem končno nazaj, pa ne znam nehat.
Sladke moj pupe, mejte se sladko, bodite pa ne preveč sladke.user posted image

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 207
6.5.2007 13:23:15   
digi
Wis kako lani? Saj pa si tip1 ali sem zamuštrala?! Saj FIT pomeni samo funkcionalna inzulinska terapija.... ali sem jaz že čist za lesom?! No lepo,d a si uredila z računalnikom....  Pa bo res čas, da si naštimate enga kriičača hehe.... Ja upam, da Bond ane pozabi sporočit, ko bo imela tretjega angelčka, da že ni kjeuser posted image  No upam,d a je vs eOK z njo in z njenim sončkom.....
No grem delat, sem anmreč na šihtuuser posted image  

ajde

pa pa

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 208
7.5.2007 15:51:05   
MissLady
čao punčare!!

Jaz grem jutr k Tomažičevi in k nekemu dr. Novaku user posted image  ker je Sketeljca odsotna ceu mesec baje.

Trebušček mi pa tako pridno raste. Cukrčki pa kar rastejo in rastejo. Za zajtrk se moram kar nazaj držat. Ampak ta moj apetit.... user posted image  Me je kar strah, kaj bo Tomažičeva rekla... me bo kuj na dijeto poslala user posted image  Joj pa sladoled mi takoooo laufa... ob vsaki priložnosti si ga kupim user posted image user posted image  

Mi pa teli tedni tako počasi minevajo... komaj čakam na svojega user posted image  Upam, da bo na UZ vse v redu pokazalo, pa da ne bo prevelik, glede na to, da meni tako cukr zadnji mesec nagaja.

Pridne bodiste.... lubčka vsaki ... cmok cmok user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 209
7.5.2007 19:06:41   
wis
Haj babe!
MissLady, držim pesti , da bo vse ok. Koliko pa te zaj... cuker, a ti fejst skače? (radoveednica)
Digi, nisi nč za lesom, maš prav, sem tip 1, pa že dolgo, samo takrat, ko sem se js začela zdravit, ni blo čisto tako uštimano, saj so ti malo na približno razložili tele OH, ampak ni bilo nič preverjanja bazalnih pa bolusov, ampak je bilo nekak bolj važno razmerje mad kratkim pa dolgim insulinom in če upoštevaš še nora leta študentska, ko žurov ni manjkalo, pa ti je vse skup malo "dow viselo", je pač tako, da je bilo vse skupaj malo bolj mimogrede urejeno. user posted image
Lani, ko me je pa pamet srečalauser posted image , pa ko si je moj zaželel potomca, so me pa naučili vseh teh fint okoli FIT-a, pa testiranj... Ko si sladek že skor 15 let ugotoviš, da nimaš pojma od pojma.user posted image Better late then never!!
Kaj pa ti delaš na šihtu v nedeljo?!? A nimaš toplega doma user posted image ?

Vsem skupaj lupčke iz Koroške.user posted image user posted image user posted image user posted image (za vsako en, da se ne bote kregale)

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 210
8.5.2007 14:38:18   
MissLady
Čao sladkorke moje ? user posted image

Sem že iz Ljubljane. UZ je v redu, vse je normalno. user posted image user posted image  Velik je ravno prav. Srček lepo bije, tudi miga pridno.

Samo G Novakova (ki je nadomeščala Sketeljevo) me je napi**** ker sem se zredila 4 kg (v celi nosečnosti). A je to res taka groza? Sej je res, da imam še kar dober apetit, ampak a nej stradam?!? user posted image  Je rekla, da se nebi smela nič zredit in da moram zdej fuuull pazit in se gibat. Čeprov mi je čudno, da se ne bi smela nič zredit, ker imam že kar velik trebušček, dojenčka tudi že čutim.

Tomažočeva ni bla tko zlo huda, me je pa tudi opozorila, da sem se preveč zredilauser posted image . HbA1c je bil 5,0%, kar je baje zelo dobro. user posted image

Sem pa zadnje dni full pod stresom in kot kaže še nekaj časa bom. user posted image

Pridne bodte... cmok cmok cmok vsem skupaj.

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 211
8.5.2007 21:16:18   
Bonda
Pišem v imenu moje žene:

rodila je 1.5.2007 pri 36 tednih fantka, 3200 g.

Ima še malo težav pri dojenju, fantek noče jesti in ima zlatenico.

Ko bo bolje, se vam oglasi.

Lep pozdrav!

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 212
9.5.2007 9:59:22   
MissLady
user posted image user posted image čestitke user posted image user posted image

Pa hitro okrevajta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bonda)
Neposredna povezava do sporočila: 213
9.5.2007 10:03:57   
digi
Bonda čestitke in seveda tudi atiju, malemu korenjaku pa vse dobro in da čimprej okreva!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 214
9.5.2007 11:55:23   
Kinokija
Bonda, česititke za malega sončka, očku pa za pogum user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 215
9.5.2007 14:39:41   
HEL36
user posted image user posted image user posted image  BONDA ČESTITKE ZA FANTKA, LEPO SE CARTAJTA! ŠE BRAVO ZA ATIJA!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 216
9.5.2007 18:51:52   
wis
O kul, se mi je zdelo, da bo kaj takega, ko se tako dolgo ni javila.
Čestitke vsem trem user posted image user posted image user posted image .
Hvala atiju za novico, pa če bo še kaj pokukal sem gor: lep pozdrav tvoji ženi in sinku.

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 217
13.5.2007 15:51:50   
digi
Hoj,
krst je za nami..... Tukaj lahko pogledate slikice.......

http://digi.moj-album.com/

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 218
15.5.2007 13:10:23   
MissLady
user posted image user posted image  bravo ... fuulll ste luškani user posted image

PS: jaz pa sem danes točno na polocivi (20 tednov)... hura user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil MissLady -- 15.5.2007 13:11:33 >

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 219
15.5.2007 21:05:34   
HEL36
ojla,

digi, res ste lušni in Timon je že tak velik fantič user posted image  ga je tko fajn pogledat  user posted image .

MissLady,  user posted image  user posted image  user posted image bravo za 20 t, še tolk ali manj in boš že stiskala svojo štručko user posted image  maš lepo urejene cukre, si pridna user posted image

moja user posted image  se je danes končno prikazala po 54 dneh user posted image  upam, da mi ne bo spet nagajala in gremo lahko naprej user posted image

pridne bodite in lepo se mejte user posted image user posted image  in še enga user posted image za vse!!!!!!

pa pa

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 220
16.5.2007 9:18:05   
digi
Hoj,
misslady joj kako hitro mine ne?! NO čeprav meni se je zdelo na začetku nosečnosti, d anikam ne gre, proti koncu pa mi je kar čas uhajal, čeprav no, sem že komaj čakala, da ga vidim user posted image  
Danes je bil Timon zelo zgodelj, se je anmreč z atijem vstal ob 6.15, tako da sva šla ob 6.45 iz postelje, sedaj bo že posteljnina oprana, jaz sem oblečena, celo zobe imam umiteuser posted image , Timon pa je sedaj spet zaspal..... kar na koci na tleh..... user posted image
Jaz tudi čakam sedaj user posted image , ker se s Timonom več en dojiva, ker me je ugriznil in sem rekla, da še zdaj tiste malenkosti, ki jo je imel za carto več ne dobi- kruto, vendar me je ne samo enrkat ugriznil. Prvič sem še rekla ok pa drugič tudi, ko pa se je zgodilo nekje petič pa sem rekla fertig luštnegauser posted image ..... No in sedaj čakam, da si grem po tablete, čeprav se sprašujem zakaj, ko pa pri nas sploh več ne user posted image  user posted image ... No prednsot tablet mi je pa vsekakor v tem, da veš kdaj pride teta iz amerike in da so te tete bolj neboleče....
Nič sedaj pa se grem malo učit......

papa

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 221
16.5.2007 21:16:05   
Jelenche
pozdravljene punce,

naj se vam pridružim user posted image  user posted image  

Sedaj sem že v 33 tednu nosečnosti, vendar so mi ugotovili gestacijski diabetes malo pred morfologijo. Okol 20 tedna (sem že pozabila) bila sem celih 14 dni samo na dieti.. zdaj sem seveda že na inzulinu. Do včeraj sem bila na dolgodelujočem inzulinu ki sem si ga vbrizgala pred zadnjim obrokom,.. od včeraj naprej pa so mi dodali še kratkega (pol ure pred vsakim glavnim obrokom). Moram rečt da mi ni bilo zoprno se špikati v stegno,.. sedaj ko se špikam pa tudi v trebuh (3x na dan).. mi pa ni ravno prijetno.
prejšnji teden v 31/32 tednu nosečnosti je bil moj user posted image  težek že 2200,.. in večji za 2 skoraj 3 tedne. Ko sem bila včeraj pri Tomažičevi se je strinjala z mojo G in me bo premestila k dr Sketeljevi. Naročena sem 28.5. . Tomažičeva mi je rekla da bom tam celo dopoldne,.. kaj mi bodo pa delali? Pa kakšna je ta Sketeljeva? Me je kr mal strah. Sicer sem se do sedaj zredila za 1,5kg. (na mojih mnoooogoo preveč kg user posted image )

Dejte me mal potolažit user posted image

LP

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 222
17.5.2007 19:17:19   
wis
Haj babe!
Digi, ful ste šikani, MissLady bo tudi kar naenkrat že zibala, pa se mi zdi, da je šele javila, da je user posted image ; kam cajt leti....
Hel36 veselo na delo, držim pesti.
Pozdrav tudi Jelenche, žal ti pa ne bom v pomoč, ker me v upam čimprejšnji prihodnosti vse to šele čaka (razen špikanja no). Vseeno dobrodošla.
Ker so taki dolgočasni dnevi, pa še mrzli in deževni, se mi sploh ne ljubi kaj več pisat, grem naravnost pred TV preverit kako izgledajo moje veke odznotraj user posted image . Verjamem, da super.
Upam, da sta Bonda in baby že OK.
Lupcka vsem

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 223
20.5.2007 13:07:33   
digi
HOj
Jelenche pri sketeljevi je tako, da ti naredijo CTG pa potem se z njo pogovoriš pa še običajno UZ naredi... To je to, druga nič ne dela, ampak seveda vse skupaj traja. Verjetno še moraš itak prej k Tomažičevi, vsaj jaz sem običajno šla k nje, potem pa v porodnišnico k Sketljevi. PDC pa je običajno ob ponedeljkih oz. je takrat in ležiš v 4 nadstropju v porodnišnici, tam ti merijo cuker pa hrano dobiš, pa Sketeljca in Tomažičeva prideta in opravita običajne zadeve.... No sicer pa dobrodošla in čestitke. No pa računaj na to, da ti bodo prej sprožili porod, ker to naredijo  pri nas sladkih skoraj vedno, razen če same prej pohitimo hihi.....
No Bonda upam, da se kmalu kaj javiš, Misslady pogumno naprej, Hel 36 in wis vidve pa se sprvaita user posted image , ker drugače ne bo ničuser posted image ....

ajde
sem na šihtu in murm nekaj delat

pa pa

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 224
20.5.2007 21:01:40   
Jelenche
no spet jaz user posted image

joj hvala ti Digi,.. ja, Tomažičeva mi je dala napotnico za PDC .. grem pa šele naslednji ponedeljek. Pa potem poročam.
Pa še neki je možno tole?
Merila sem si cukr ... po zajtrku in je bil 8,1 (kar je moja najvišja vrednost do sedaj) ker pa nisem bila sigurna če je od zajtrka že 1,5h .. sem si po 15h min zopet merila cukr in je bil 5,9
Je možno da se mi je cukr tok znižal v 15 minutah? user posted image  Prav nič mi več ni jasno.
Zdaj po kosilu sem imela 5,1 kar je super. Pa ne vem zakaj mi tok niha. Zjutraj (po zajtrku) mam dostikrat visok sladkor.
Sicer imam dolgodelujoči inzulin 4E in pred vsakim obrokom kratkega tudi po 4E, ... a čem si zjutraj pred zajtrkom dat kar 6E? Kaj pravite? Al čem poklicat tomažičevo?
Aja pa še neki, se mora kratki inzulin dajat samo v spodnji del trebuha? Al lahko še kam drugam?
Ma ja, mal sem že tečna ... user posted image

hvala punce,.. pomeni mi da se lahko s kom pogovarjam o tem

pa pa

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?