|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
17.5.2007 9:24:54   
Nisaa
oj!jutrooooooo
no vam še jst mal poročam kva dogaja v trebuhu,včeri sem mela pregled zdej sm  30teden pa 1 dan  user posted image tehta že 1900 prav da ni majhenuser posted image ,no pritisk mam zdej super od kar jemlem tablete je rekla kr tko naprej,pol pa še velik pit ,počivat pa nč se redit to je pa itak standart ,prav da vsaj do 34 tedna prilezemo jst pa a samoooooooooooo  ja je rekla to je tista meja k je dete že dovolj razvito hmmm sem mislla da je meja 37 teden  ok pa ni panike tko da itak bom prej rodila  sam upam da pol nebo spet kej narobe sem ji pozabla rečt da hočem njo pri porodu da nebo spet tist  ginik. k lansko leto k je z vakuumom ven vlekeluser posted image ,res da je hitr zuni samo pol user posted image ni čist ok ponavad ma kej če druzga ne kakšen hematom na glaviuser posted image ...no zdej mam preglede  že na 14 dni  bi jih že zadnič mela sam sem rekla da grem kao na morje da sem mela vsaj čez 3 tedne ker se mi res ni dal vsake 14 dni tm viset...drugač se čist ok počutim noge zatekajo 200 na uro  pa mi jih v luft uspe dat šele zvečer ko grem spat  no upam da mi bo kej prej uspet tud že počas bo treba resno počivat z nogami gor ne sam čičat pa noge skoz dol zvečer pa dva balona spodi k se pogledamuser posted image ,zadnč sem nečakinji delal podaljške na lasek 3 ure sedenja mal stanja  pol k sm bla fertik sem se kr ustrašla nog joj nisem še nikol tko zatečene mela ,sm mela filing da mi bo kr koža počlauser posted image .....
no do zdje sm pridelala že ene 11 kg zame to ful ker sem jih že od prej dost melauser posted image
sej nevem če sm še kej hotla napisat  hmmmuser posted image no če se spomnem pa natipkam še kej
uživite user posted image
aja pa Afnici vse naj za dva sončka da bosta zdrava  in zadovoljna

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
17.5.2007 9:48:02   
tejči77
Ojla,
jaz sem pa danes tako srečna. Sem bila včeraj v firmi, kjer smo se poslovili od sodelavke. Spoznala sem tudi mojo zamenjavo in jo grem jutri mal uvest, kolikor je še niso. Pozno popoldne, ko je moj lubi prišel iz službe sem si šla pa nova očala naročit, potem pa v H&M po kup cotk za mojo bebiko. Nekaj cotk sem sicer dobila, ampak so vse za zimske bebe, tako da so male številke vse iz pliša. Me je pa malo strah, ker sem za prva dva meseca - torej za poletje, kupila večinoma št. 56. A mislite, da je lahko premala? Manjših št. pa sploh nimam, se mi zdi da so čisto premale.

(odgovor članu Nisaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
17.5.2007 10:29:57   
rumba
Pozdravček!!! user posted image
Danes sem pa že od sedmih naspidirana. user posted image  Sem super spala (aja, včeraj zvečer sem končno začela malo telovaditi po knjigi Izziv poroda - nisem uspela na Evin tečaj, pa me je pekla vest in sem kar sama začelauser posted image ), pol pa sonček, ko se zbudim. Aaaaaaaaa, kako je to fajn! Mi kar energijo požene po žilah! S Hano sva odpikali gastro, ne rabiva več tja. Jupi! Smo pozdravljeni.user posted image
Sedaj pa se bom lotila še pospravljati, predvsem bi se rada znebila kupa cunj.

Nisaa, zakaj pa ti napovedujejo prezgodnji porod?
tejči77, 56 od H&M je malo večja od ostalih, tako da večini user posted image  ustreza. Mojima, ki sta bila ful majhna, je bila prevelika, pa sta jo nosila tam do 3-4 meseca. Anej je imel na začetku 50 (teža 2kg). A ne bi priporočala kupovati manjših št. od 56. Pa še teh ne preveliko. Ostalo 62. Sicer pa kake 3-4 tedne po porodu boš ti čisto zadosti fit, da se odpraviš v šoping in kupiš še kaj lepegauser posted image . Pa obiski te tudi ponavadi zasujejo s cunjcami. Aja, DM-ova 56 pa je FUL majhna! Samo za nedonošenčke. Clar body-ji in žabice pa so spet malo večje številke, ampak saj prodajalke točno vejo, katere so večje.

Ste videle, kako lep vikend nas čaka!user posted image

Pa-pa!

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
17.5.2007 10:33:47   
simi27
Živjo, vsem!

Kety99 - kako se ti je zdelo na materinski v Šiški? Jaz nisem nič novega zvedela. Se mij e zdelo vse nekako na hitro in če ne bi vedela že od prej, kako je potrebno dihati, se tu ziher ne bi naučila.

Jelenche - a moraš zaradi sladkorne menjati G? Jaz imam naslednji teden UZ pri Finkovi. A to dolgo traja? Moj bo šel z mano, da spet vidiva našega navihančka. Joj, že komaj čakam.

Imam še eno vprašanje - a ste oddale kakšno potrdilo v službi za začetek porodniške? Meni so rekli, da moram prinesti potrdilo, pa ne vem ali iz CSD ali od G. Hvala za odgovor.

Zanima me tudi, ali imate že vse posteljice za dojenčka. Midva jo še komaj kupujeva in se odločava, da bi kupila kar 140x70, najverjetneje od Lip POljčane. Ima katera kakšen napotek?

Aha. Pa tiste, ki naročujete preko Quelle - od danes naprej so vsa otroška in moška oblačila 20% znižana. Jaz bom Svitu naročila Adidasovo trenirko. Mi je tako fletkana. Moj je namreč nor na Adidas.

No, lepo se mejte. Upam, da bo danes  lep dan.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
17.5.2007 10:47:21   
Anja O.
Simi27 potrdilo o začetku porodniške ti da tvoj g. to potrdilo najprej odnesi na CSD tam pa ti bo dala nazaj eno stran tega potrdila od g. in to odneseš v službo. A si že dobila potrdilo od g. za porodniško?

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
17.5.2007 10:52:31   
simi27
Anja O. - hvala za odgovor. Ja, potrdilo sem že dobila. Na CSD pa grem naslednji teden. V ponedeljek imam namreč točno 60 dni do PDP. So mi rekli naj prej ne hodim tja.

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
17.5.2007 11:13:17   
kapica
Ve cvekate, jaz pa na sihtuuser posted image . Komaj cakam da je konec, da bom vsaj bolj svobodna.
Vceraj sem bila na kopanju, bilo je suuuper , sem se tkao naplavala in zmasirala, da imam skoraj malo muskelkarter danesuser posted image . Res super, samo priporocam. Freycha, velik veselja danes tebi na kopanjuuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
17.5.2007 11:19:28   
kapica
user posted image user posted image  prehitro stisnila na Potrdi.

Simi, midva imava posteljco 140/70, se mi zdi kr primerno velika.
Rumba, hvala za nsvete glede stevilk. Nisem vedela da so enake velikosti v razlicnih trgovinah razlicneuser posted image ? Sem zadnjic kupila par bodijev 56 stevilko, pa se mi zdi zelo majhni. Bom raje stevilko vecje od zdaj naprej. Super za dobro nocuser posted image .
Nisa, potem je pa tezek tvoj otrocek, ce ima ze 1900 g. Ali se to tako hitro spremeni? Ne vem, moj je imel komaj 1400 na zadnje pregledu. Pa sem sedaj ze 31.ti teden. Bo res drobckeno to nase deteuser posted image .

Danes popoldan spim, da nadoknadim za danes ponoci, jutri sem pa spet v sluzbiuser posted image . Pa taksno dezevno vreme je pri nas, grooza. Ampak razumem da narav rabi malo dezekauser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
17.5.2007 11:54:04   
tejči77
Hvala za napotke glede vel. št. Rumba. Par majčk in bodijev za začetek imam 56, za naprej bom pa tudi jaz kupovala večje. Upajmo, da naša deklica ne bo preveč gromozanska, glede na to da sem jaz majhne postave. Malo me je sicer strah, ker mi je ena mamina prijateljica dva dni nazaj rekla, češ porod bo pa zdaj zdaj, pa sem odgovorila da šele čez dva meseca. Nato je bila zelo začudena in hitro tekla: " A pol bodo pa dvojčki!" Ko sem odgovorila da ne, je moja mama pripomnila, da imam tako velik trebuh ker pač zelo rada jem (pa sem drugače suha), da otrok že ni tako velik. Kaj porečete na to?????
Včeraj mi je pa sodelavka rekla, da zgledam kot pred porodom, da imam ogromen trebuh in da bom zagotovo kak mesec prej rodila. Halooooo? Moja g ne misli tako.
Verjetno je res samo dete večje. Res pa je, da so otročka izmerili nazadnje pri morfologiji in takrat so mi rekli, da je popolnoma normalne velikosti.
Spet nakladam.
lp

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
17.5.2007 11:55:20   
corfu
Živijo!!!

Zjutraj sem bila pri ginekologinja, a sem dala samo vodo, ker je bila gužva, da je joj...le kje bomo v porodnišnici vse ležaleuser posted image  tako, da grem okoli enih nazaj. neverjetno kako se tedni obračajouser posted image  meni gre tako neverjetno hitrouser posted image  še osem tednov!!!! Jaz že komaj čakam dopust septembra in crklanje v senčki, obenem pa opazovati sina in moža kako se podita po obali!!!!
No ja, prej moram še naredit izpit iz matematikeuser posted image user posted image user posted image  in sicer 28. maja, punce glejte da boste držale pesti!!!

Se javim kasneje, ko zvem kaj novega od ginekologinje!

Pridne bodite!!!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
17.5.2007 12:00:02   
corfu
tejči77, jaz imam za začetek 33 tedna, razmeroma majhen trebuh, pri prvi nosečnosti je bil mnogo večji ob enakih tednih, a zanimivo sem ravno včeraj primerjala ultrazvoka prve in druge nosečnosti in v velikost, obseg glavice in obseg trebušča, je otroček zdaj v drugi nosečnosti večji za skoraj dva cmuser posted image  , čeprav je trebuh bistveno manjši. O, marija le kako bom rodila.user posted image  Kolegica pa je v petem mesecu, ampak nosi čisto spredaj v trebuho, ima pa skoraj večji trebuh kot jaz, pa je v 24 tednu. Tako, da se ne sekiraj!!! Vse bo ok!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
17.5.2007 12:13:55   
tejči77
Corfu, upamjmo, da res! Pesti bomo pa držale, samo spomni nas dan prej. Matematika je pa itak luštna stvar, samo več časa ti vzame ker moraš zvadit.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
17.5.2007 13:01:30   
Anja O.
Simi27 to potrdilo je iz dveh ali treh delov in zadnjega ti dajo na CSD nazaj in ga odneseš v službo. Ne zahvaljuj se zato smo tukaj da si ena drugi pomagamo.

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
17.5.2007 13:20:03   
siskamiska
DAN

No evo še mene, danes sem takooooo dobro spala kot že dolgo ne. Do kdaj sem pa spala pa raje ne povem, ker mi je nerodno user posted image .

Jelenche čestitke za fantka od prijateljice user posted image user posted image . Zadnjič sem te pozabila uprašat, a so predavanja v porodnišnici tudi za handling otroka? Če so mi prosim napiši kdaj so da grem posušat.

Freycha, jaz imam zadnje čase skoz ene čudne sanje user posted image , domišlija mi dela 100 na uro.

Nisaa lepo da se bolje počutiš user posted image . Glede zatekanja nog pa mislim da imamo že skotraj vse take težave. Ta luksuz pač dobiš v paketu user posted image . Ti samo glej da se boš pazila da te kaj ne prehiti.

Tejči77 user posted image  za fajn nakup. Mene pa zadnje čase kar mineva po trgovinah hodit.
Ne sekiraj se kaj drugi mislijo o tvojem trebuščku, važno je da se ti ok počutiš in bodi ponosna.

Rumba, fajn da Hana ne rabi več hodit na gastro. Kolk si pridna da si začela telovadit. jaz bi tud, ampak je pomoje boljše da sem pri miru.

Simi27, meni so se tudi predavanja v materinski v Šiški zdela zelo površna. saj sem enkrat o tem že nekaj pisala, v porodnišnici so res zelo dolga ampak se splača.

Kapica mi imamo pa danes končno malo sončka, ampk bo baje že popoldne spet slabše. Daj pejt domov iz službe, tam je itak brez veze. user posted image

Corfu, meni se tud zdi da bo prostora zmanjkalo v porodnišnici. Bom za vsak slučaj vzela šotor s sabo, ko bom šla rodit. user posted image user posted image

Jaz sem pa včeraj vidla slike od prijateljčine punčke ki se je rodila v petek, tamala je tolk corti da bi jo kr pojedel. Res lepa dojenčica.

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
17.5.2007 13:22:03   
siskamiska
aja Anja O, kako se kaj počutiš? Jaz opažam da sem kr opešala, zdaj moram pa itak počivat če čem zdržat še 3 tedne. Injekcije za plučka pa ne bom dobila.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
17.5.2007 13:37:01   
corfu
Evo mene sem že nazaj. Z našo user posted image  je vse ok, zadnje dni me pa tako brca, da je joj, zdaj pa ne vem, ali ji je tako všeč ali pa ne mara matematikeuser posted image . Dala sem vodo pa kri, srčni utrip dojenčice je bp, v torek imam ultrazvok, 14.6 pa zopet pregled. Razen na vodi mi je pokazalo začetno fazo ledvičnih kamnov oz, neke kristale in masouser posted image  vglavnem ogromno, ogromno moram pit!!! Kajti sicer me čaka v prihodnosti še operacija kamnovuser posted image . Sicer pa, samo, da je z našo dojenčico vse ok!!!

Pridne bodite, mene danes čaka gora perila za likanje.

Neposredna povezava do sporočila: 2816
17.5.2007 13:39:20   
anja7
Hoj punce moje!

Jaz sem pa ravnokar s pregleda. Danes smo poslušal srčka. Vse je ok. Jaz moram pa na 50 g glukozni test. Se preveč redim in mojo g. skrbi, da bi bla lahko sladkorna. Sem kr mal žalostna. Upam, da se mi ne bo zdej proti koncu kej zakompliciralo. Zdej me pa neki zanima. Tiste k ste delale ta test-a je to na polikliniki! Sem mal pomešala, k mi je še ene stvari od stare porodnišnice govorila. Sam zdi se mi, da je rekla poliklinika. Se opravičujem, ampak s tem glukoznim testom me je res čist zmedla. Dejstvo je, da grejo kile res čist preveč gor. Sam upam, da ni povišan sladkor. Zdej se grem pa mal spočit, da se mal pomirim.

Neposredna povezava do sporočila: 2817
17.5.2007 13:41:09   
kety99
Pozdravljene nosečke!
Evo danes sem imela v službi poslovilca, jutri uredim samo še formalnosti, potem pa konec za 14 mesecev!!! JUHUUUU!! Pa sem le dočakala!
Simi27 predavanja v ZD Šiška so se mi zdela bolj tko tko, samo jest itak nisem nič kaj dosti pričakovala....potem ko pride otrok se moraš itak po svoje znajti....in tudi kar se dihanja tiče, marsikatera reče, da je dihala čisto po svoje, po občutku......tko da tisto kar je povedala, vprašanje kok mi bo prišlo prav...
Mi je pa sicer všeč, da so predavanja tako strnjena in da na hitro končaš, ker jest sem komaj sedela na tistih stolih...si ne predstavljam, da bi mogla še eno uro več tam bit...pa še zrak je bil fuuul slab! no sej, drugi teden še potrpimo 2 dni potem pa mamo samo še 29. in konec ane?
no jest grem takoj po koncu materinske za najmanj 14 dni na morje z možekom, tokrat še zadnjič v dvoje, pa ne vem, ali naj imam sabo pripravljeno tudi za v porodnišnico, če me slučajno kaj preseneti? kaj ve mislite, glede na to da imam rok šele 17.7.?

< Sporočilo je popravil kety99 -- 17.5.2007 13:42:27 >

Neposredna povezava do sporočila: 2818
17.5.2007 13:45:50   
kapica
Corfu, super za lepe izvide in novickeuser posted image . Za izpit bomo vsekakor drzale pesti, ampak tako kot je ze ena rekla, nas mores se prej spomnituser posted image .
Siskamiska, tako kot si rekla, pusti telovadbo in pocivaj. Bos potem se dovolj telovadila, ko bos prisla z tvojima sonckoma domovuser posted image .
Tejci res je smotano to in neprijetno, da drugi govorijo ces kak velik trebuh ze imas. Meni tudi enako pravijo, pa mi ni jasno zakaj. Pri mojih tednih imam okrog 99cm obsega, trebuscek je lepo konstantno narascal in ne kr naenkrat. Pa kaj se bomo sekirale s tem, saj nimajo pojma. Vazno da so nasi soncki zdraviuser posted image .

Jaz sem ze skoraj koncala z sluzbo in letim pocasi domov, se sam vlezem v posteljo in pocivamuser posted image . Je ze zadnjic ena sprasevala, kdaj se zacne osmi mesec, pa nobena ni vedela, sedaj pa mene isto zanima. Mogoce je katera ze kaj izvedela ali pogruntalauser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
17.5.2007 13:48:57   
kapica
Ketty user posted image user posted image user posted image  za konec sluzbeuser posted image . Jaz vsekakor predlaga, da vzamea na morje tudi stvari za porodnisnico. Kaj pa ves, pa se bolj mirna bosuser posted image .
Anja, super za srckauser posted image  . Upam, da bo glukozni test v redu in ne bo nic pokazal.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
17.5.2007 13:54:26   
siskamiska

Kapica enkrat sem to našla na MON-u. Se pravi dobrodošla v 8 mesecu.

1. TRIMESTER
-1.mesec: 1-4t
-2.mesec: 5-8t
-3.mesec: 9-13t

2. TRIMESTER
-4.mesec: 14-17t
-5.mesec: 18-21t
-6.mesec: 22-26t

3. TRIMESTER
-7.mesec: 27-30t
-8.mesec: 31-35t
-9.mesec: 36-40t

Anja7, upam da bo vse ok, jaz sem ta test delala v ZD Domžale.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
17.5.2007 14:44:16   
*maja
Vidim da ste se punce razčvekale user posted image . Jaz sem pa danes spet zapravljala user posted image , se moram malo kontrolirat, ker drugače bo kriza user posted image .
Siskamiska, sem se danes spomnila nate, ko sva s sestro bluzile po tržnici (user posted image  še namočilo naju je), sem prav razmišljala če si kje v bližini user posted image , no pa vidim po postih sodeč, da si bila tisti čas pridno doma.

Uf jaz pa potem grem že proti koncu 8. meseca. Madona kako čas leti.

Neposredna povezava do sporočila: 2822
17.5.2007 14:55:51   
Anja O.
No pa dejmo še enkrat. Jooooj sem jezna ko vse napišem pa mi noče objavit....

Siskamiska hja moje počutje je ok, je pa res da sem tole počivanje vzela resno in vsak dan dopoldan in do 4 popoldan počivam (ležim). Ker sem sama doma , moj dragi pa pride iz službe šele ob 4. Razen kosilo skuham, drugače sem pa še kr pridna. Potem grema na kratek sprehod in grem spet počivat domov. Upam da mi 25.5 ko imam pregled ne bo potrebno iti v bolnico. Ja vsaj tri tedne še naj sončka zdržita notri v trebuščku, potem pa se lahko tudi roditauser posted image . Kako si pa ti? Počivaš?

Neposredna povezava do sporočila: 2823
17.5.2007 14:56:42   
siskamiska
Ja *Maja jaz sem bila danes zelooo pridna, spala do pol dvanajstih user posted image user posted image , potem sem pa malo na RR visela pa malo likala, pospravljala........Pridna si da zapravljaš, meni se pa tud to več ne da user posted image , res sem čudna ratala.

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
17.5.2007 15:00:35   
corfu
Jaz sem moram tudi začet kontrolirat,  kar se zapravljanja tičeuser posted image  Sicer za user posted image  še ne kupujem, ker kar ne morem verjet, da bo user posted image , tako da v torek bova z G še enkart pogledale za spol, pol pa v akcijo!!! Zapravljam pa zase, oblekice za poleti, pa majčke, pa pasove, pa torbice uh, nisem pridnauser posted image

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.